Najpovoljnija mreza za razgovor za post i pre paid

novosti i informacije vezane za mobilne komunikacije, domaće operatore i njihove usluge
shocky
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 04. Feb 2006. 04:21
:: Samsung A52s

Najpovoljnija mreza za razgovor za post i pre paid

Post od shocky »

Pozdrav,
konfuzno su mi sve ove mogucnosti sto nude mreze pa ko je u toku da mi pomogne. Za najpovoljnije razgovore cini mi se da je MTS sa ovom promocijom koja traje do 30.VI 2014 god. gde se ostvaruje popust od 50% na potpisivanju ugovora. Mimo ovoga koja mreza vazi sa najpovoljniju mogucnost za razgovor bez sms-a i net-a kao prioritet, pogotovo net nije potreban?

Isto pitanje bi vazilo za pre paid ali bez uplacivanja neke kolicine dinara gde bi imao neku promociju razgovora na odredjeni broj dana. Znaci uplati se i obracun za razgovor je najpovljniji.

Trece pitanje bi bilo za prebacivanje broja. Ako sam Telenor i hocu da se prebacim na MTS radi te promocije od 50% da li oni prebace i prefiks broja znaci 063 ili samo broj pa cu imati prefiks 064 ili 065?

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Re: Najpovoljnija mreza za razgovor za post i pre paid

Post od m@c|-|oR »

shocky, otvorio si Pandorinu kutiju, druže! :D
Vidi, svaki operator ima ponešto u ponudi što odgovara nekoj grupi korisnika.
To što tebi treba meni najviše liči na Vip smart pakete, ali i drugi imaju slične stvari (bez interneta) u ponudi.
Biće ovde raznih komentara. Ja bih na tvom mestu napravio uporednu tabelu koji paket (sa uračunatim popustima) nudi najviše minuta za moje pare. To bar nije teško, iako mož da potraje sat-dva.
Odgovor na drugo pitanje je - prenosi se broj u celini, uključujući i pozivni broj. :)
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

shocky
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sub, 04. Feb 2006. 04:21
:: Samsung A52s

Post od shocky »

m@c|-|oR, hvala za drugi odgovor. A za prvo, znam da je bilo ranije u MTS - pricaj, dopisuj se, surfuj. Tako nesto bese za prepaid. A sada, kako vidim, imaju jedan paket. Za druge mreze nema takvih rasporeda ili nisam pazljivo gledao. Sve nesto uplati se i imas na 7 dana xxxx kolicinu.
Za postpaid ovih 50% zvuci povoljno a ima dovoljno minuta.
Smart isto moze biti dobar izbor.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Shocky: o ovone se vise puta razglabalo, i epilog je da je za razgovore kao sto rece machor, najbolji Vip Smart. Sto se ostalih tice, mt:s i 50% su fenomenalna ponuda pod uslovom da potrosis to sto placas.
Za prepaid takodje imas neke povoljnosti kod svih operatora, ali je postpaid daleko bolja solucija
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

m@c|-|oR
Expert
Expert

Post od m@c|-|oR »

Ja prepaid nisam ni razmatrao uopšte. To je najgore skidanje kož sa leđa koje postoji. :shock:
Kineska Poslovica

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Samo bih ispravio miograndea, smart (stari) paketi su bili najbolji za pricu, ali kako ih vise nema onda oni ispadaju iz igre sa novim smart paketima. To je sve samo nije povoljno, osim za mms, jer za vise para dobijas manje smartova koje brze potrosis.
Smatram da mts ima trenutno najbolju ponudu pa cak i ako ne koristis sms onoliko koliko ti sleduje u paketu. Mislim na ponudu sa ovih 50% popusta.
I da, najbolje bi ti bilo da stavis na papir neke pakete spram tvojih potreba, uporedis sta dobijas i za koliko para, podvuces crtu i prelomis.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Azimuth, nije tacno. Stavi sve na papir pa racunaj. Ali uracunaj apsolutno sve, i videces da sam ja u pravu

kuzobrat
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 06. Maj 2011. 19:17
:: Lumia 520

Post od kuzobrat »

sto se mene licno tice, 50% je neprevazidjen,naravno, kome odgovara, i ko se uklapa..npr meni je mix net l odlican, jeste da mi pretekne poruka uglavnom dosta, zbog koriscenja socijalnih mreza, ali minuti se potrose,mb oko 1gb mesecno..tako da..sve zavisi od potreba...sto se mene tice, odlican...za 990din.....:)

m@c|-|oR
Expert
Expert

Post od m@c|-|oR »

На то сам и ја мислио.
Човеку требају минути.
Колико минута има у појединим пакетима?
Колико то кошта ?
As simple as that.
Kineska Poslovica

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Miodrage, reci mi gde mogu dobiti vise od 600min, 1500 poruka i 1.5gb neta (po punoj brzini a kasnije ogranicenoj) za 990din ili manje? Pokazi mi paket i odmah cu ga uzeti. Uracunaj sve, i da sam nov korisnik, i popuste, i nacin na koji tarifiraju itd, bez da moram da molim, da pretim puskom i sl.

Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
:: iPhone 13 mini

Post od Cooomi »

shocky, Imaš u MTS-u Mix pakete. Oni su bez interneta, i na popust od 50% cena Mix 2300 bi te izašla 1380din, a uz to bi dobio 1500 min u MTS i 750 min ka svim drugim mrežama + 1000 SMS ka svim mrežama. Ili ako hoćeš nešto jeftinije, mix 1250 za 750din - 450 minuta i 450 SMS

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Azimuth: ja nigde nisam rekao da mt:s ne ubija sa svojom ponudom... Ali kazem da necu da placam nesto sto ne trosim. Ako mi trebaju minuti, onda je Smart pravi izbor, za sve drugo, zaobici u sirokom luku.
Sa druge strane, eto, Baraba se prvi razocarao u mt:s jer mu net fercera blago receno ocajno. Zato meni na Vipu radi sve bolje :)

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

A jbg, sta mogu a kazem osim da su potrebe svih nas drugacije, a bogme i iskustva su drugacija. Ja sam za sada pozitivno iznenadjen i brzinom i kvalitetom usluge u odnosu na vip.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Azimuth, pa o cemu ja pricam sve vreme? Jel citas ti, ili samo onako povrsno? Mislim da sam vrlo jasno rekao svaki put do sada, da samo ljudi kojima je razgovor primarni treba da razmisljaju o Smartovima. Svi ostali, bezite od istih, jer su skupi.
Ja imam potrebe za 700-800 minuta mesecno, ostalo mi je manje bitno (SMS potrosim 150, a neta 400-500MB). Gde za 1500 din naci paket koji ovo pokriva osim Smart 700 sa duplim Smartovima?

m@c|-|oR
Expert
Expert

Post od m@c|-|oR »

Tebi je SMS manje bitan a trošiš 150 mesečno?
Tebi je net manje bitan a trošiš 400-500 MB mesečno?
C c c c c
:) :) :) :) :)
Ozbiljno, vade te dupli smartovi, inače bi Mix Net L bio taman za tebe. Pa makar "bacio" poruke i saobraćaj koji ne potrošiš.
Ne može da se "kroji" paket prema potrošnji, nego obratno.
Kineska Poslovica

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

m@c|-|oR, da ja krojim moju potrosnju prema nekom paketu? Nema sanse!
Naravno da gledam SVE povoljnosti, neko gleda 50%, neko duple Smartove, a neko "pametnu" mrezu :P

pelleruma
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 27. Nov 2011. 16:59
:: LG G2

Post od pelleruma »

MixNetXL je za 1590 din(s popustom) 1000 minuta,3000 poruka i neogranicen internet.
Sto se tice brzine,sve je do lokacije.Ja u Rumi imam isti problem i sa Vip-om kod kojih sam bio i sa Mts-om gde sam sad.
stara japanska poslovica - nikad ne veruj staroj kineskoj poslovici

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Miodrage, citam ja sta ti pises, ali uporono govorim da je to tvoja potreba i taj paket tebi odgovara. Medjutim, takav paket vise ne postoji, a ovi novi su sve samo nisu povoljni, a na njih dodaj i nov nacin tarifiranja. Pa to je cista kradja, lopovluk, bezobrazluk.
Sa druge strane sa Mix/MixNet paketima uz 50% popusta se dobija najvise. To je cinjenica. I svako od nas moze da se pronadje u nekom od tih paketa. Pa sta ako ne potrosim ovog meseca sve poruke, bitno mi je da mi nicega ne zafali, a da opet bude najjeftinije na trzistu. Mislim da je to poenta ove teme, kako za najmanje para da covek dobije najvise.
Savrseno je jasno da si ti tvrdoglav, ali mene interesuje kolika ti je pretplata za taj paket, da li je manje ili vise od 990din? ;) i na kraju, koga zabole za taj paket kad je on pluskvamperfekat. Ovde je prica o trenutnim ponudama, a ne o necemu cega nema.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Pa nije pluskvamperfekat, taj paket i sad postoji, samo je tarifiranje prvog minuta izmenjeno, i dodata je mkgucnost neogranicenog telefoniranja u Vip mrezi. Pod uslovom da nanvise zoves u Vip mrezi, i da su ti razgovori primarni, ovo je sjajan paket, za sve drugo nije. To trubim sve vreme.
Sa druge strane, apsolutno se slazem da mts i njihovih 50% ubijaju, ali vidim da kvalitet mreze nije svuda isti.
Meni je zena na mts, MixNet L, sa 50%, da ne bude zabune, pa vidim da cesto ona negde ima E, a ja H+. Meni to puno znaci.

Ako cemo cisto po ceni Telekom je najbolji, ako uzmemo jos poneki parametar, onda se vec ozbiljno klimaju.
Na kraju, autor teme je trazio paket za pricu, poruke ga ne zanimaju, predlozio sam ono sto je adekvatno. Naravno, sve ima ogranicenja!

Odgovori