LG G3

Fabrički OS, Android, Windows, Firefox
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSFirefox OS
Odgovori
1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Re: LG G3

Post od 1808 »

Lobachewsky napisao:.... ali je prikaz boja mnogo vazniji faktor u izboru nego ugao gledanja... Ja tu IPS-u dajem ogromnu prednost.
Opet u funkciju stavljaš svoj (lični) ukus, o čemu ne vredi raspravljati jer je to čisto gubljenje vremena. Ako možeš da ostaviš po strani pitanje ličnog ukusa i da ovu problematiku posmatraš kroz uvažavanje činjenica (kao što su rezultati merenja sa stručnim objašnjenjima), onda ćeš lako doći do objektivnog odgovora. O tome na internetu postoji mnogo relevantnih tekstova i svi su saglasni da je OLED tehnologija po pitanju kvaliteta prikaza (uključujući i boje) superiornija u odnosu na bilo koju drugu tehnologiju. Evo ti u prilogu dva linka iz kojih se možeš malo informisati zašto je to tako, uz grafičke prikaze i objašnjenja koja tehnologija nudi određene prednosti u odnosu na onu drugu i obrnuto.

http://www.smallhd.com/oled/why-oled.html

http://www.digitaltrends.com/home-theat ... gy/#!WAaDj

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

kvaka33 napisao:Aaaaaaa,zato on hvali S5 ccc,znao sam da tu ima neka zackoljica ;)
Postavljao sam slike sa S5 (ti ne pratis sve teme), a merac zivaca sam hvalio par puta kao korisnu stvar (i dok sam imao iphone 5s, tad S5 nije bio uopste u planu). Takođe i sada moram da pohvalim merač živaca, meni korisna stvar.

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Tebe ko isprati svaka mu dala ahahah
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

1808, teoretski sve to lepo zvuci, malkice je drukcije u praksi. :roll:
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

LittlePrince
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
:: Xiaomi Redmi Note 5
Kontakt:

Post od LittlePrince »

Амолед је добар само за филмове јер има чисту црну и добар контраст, за веб је је нула, преглед фотографија такође. Колико је лепо када рецимо мало дотерате фотографију на телефону како вам одговара и поставите је на фејс а на другој страни је неко гледа на обично монитору и њему делује испрана јер сте је ви на амоледу дотерали да изгледа нормална?
Што се углова гледања тиче ја никада нисам волео да гледам ништа са стране, ни концерт, ни представу, ни девојке па тако ни телефон.

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 21. Apr 2013. 10:26
:: LG Leon LTE

Post od Coni »

Hahah care, vrhunski.

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

AMOLED je dobar za crtaće. :)
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

:D Aha , Pepa prase izgleda vrh na S4 :lol:
16 godina na forumu MOBILNISVET

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Što ste toliko ljubomorni na AMOLED ? :D

weska88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 18. Okt 2013. 21:59
:: iP11pro

Post od weska88 »

Ja sam se razocarao u AMOLED! Kada gledm neke slike ili kada mi ceo ekran u jednoj boji meni se ocrtava baterija, wifi,signal i tako to, prosto se ucrtale u ekran, i kada je beo ekran kada se zagleda imam jednu sivu liniju, po meni ove stvari nebi smele da se desavaju!

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Ne znam na koju foru ti se to desilo, ali nikada nisam imao problema sa amoled displejima.
Meni se cini da su boje zaista prirodnije na IPS, ali samo su prirodnije po defaultu. Amoled na Samsungu mozes podesiti i kroz par minuta imas displej sa prenaglasenim, prirodnim ili ispranim bojama, i jos nekim varijacijama izmedju ove tri.
Uglovi gledanja su svakako na strani amoleda.

Sve je stvar ukusa, kome sta vise odgovara ili zapadne zbog brenda, to neka i vozi.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Re: Одг: LG G3

Post od Baraba »

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

weska88 napisao:i kada je beo ekran kada se zagleda imam jednu sivu liniju, po meni ove stvari nebi smele da se desavaju!

I ja sam se malo razocarao. To je screen burn in... Pre nekoliko nedelja sam dobio burn in :(

Pogadja sve amoled ekrane. Vidi mi se status bar, cela statusna ali na samo svetloj pozadini i kada je full screen. Prozire se sve iza pozadine, baterija itd.

To ce da se prosiri dalje.
Najbolje se vidi kada se u *#0*# izabere plava boja.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

weska88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 18. Okt 2013. 21:59
:: iP11pro

Post od weska88 »

To je ta priča, a ja sam picajzla mene to nervira, nije toliko strasno ali ja kada sam to video samo gledam u to i uvek ga primetim...

Edit:
Vidim ima nekih aplikacija da trepce ekran 9h kao popravlja, mene strah da ga ostavim da trepti celu noc :)
Poslednja izmena od Lobachewsky u Uto, 10. Jun 2014. 11:33, izmenjeno 3 puta ukupno.
Rezlog: Nikada ne citiraj ceo post, posebno ne post iznad tvog.

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

To ce svima kad tad na AMOLED ekranu da se desi. Eto tebi se desilo nisam mogao da verujem.
Ima AMOLED da zavrsi kao plazma 8-)
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

artifex
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pet, 07. Jan 2011. 00:11
:: Poco X3 NFC

Post od artifex »

Na burazerovom S3 se tak burn in bas video,zbog toga je i prodao... Na S4 nisam primetio to za sad

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 21. Apr 2013. 10:26
:: LG Leon LTE

Post od Coni »

Kad god vidim S3 ili S4 uzivo primetim kako vuce na plavu. Mada moze se kalibrisati to. A crvena topi oci :) Juce imao neki seminarski, ispred mene seo profesor, vadi iz dzepa Nokiu 820 i isto bela vuce na plavu, e tu ce malo teze kalibrisati :)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Ja to još ni na jednom nisam video. Video sam na netu, ali uživo ne.

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

Imam dva telefona sa AMOLED ekranom (jedan skoro dve godine) i nigde nema takvog efekta.

A što se tiče zasićenja i prirodnosti boja, to može svako sebi kroz opcije podešavanja da prilagodi
kako mu odgovara. Pogledajte SS koji je postavio Baraba (sve ostalo su izgovori).

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

^ +1
Gde vidjate takve telefone pa da vidim i ja jedan?
Sa druge strane, cemu toliko generalizovanje? Da li onda treba reci da nijedna L920 ne radi ili nece raditi ili da svaki primerak ceka takva sudbina s obzirom da je decko pisao tamo u temi da ima ogromnih problema i da jedino moze da ga drzi kao ukras i/ili tucanje oraha/lesnika/badema? Da li to treba da znaci da eto ni ajfon ne valja jer nekome pucketa displej kada se stisne na sredini a telefon je zagrejan? Da li svaki G2 nece raditi kao sto onom decku iz teme ne radi? Ima takvih primera koliko hoces.
Prosto se nekome od vas zalomio falerican primerak. Desava se. Meni eto, da kuckem u drvo, nikada nije. Mozda ste ga i nosili nezgodno pa je displej konstantno pritiskan u tom nekom delu. Ko ce ga znati, ali da je generalni problem to nije nikako. Batalite vise te price da sto se desilo sa vasim telefonom da ce se desiti i na svakom drugom. Nemojte plasiti ljude bez potrebe i prestanite sa iznosenjem takvih neistina. Razumem da neko ima problem, ali taj pojedinacni ili sporadicni problem je svasta nesto, ali nikako nije generalni problem.

Odgovori