Šta se dešava sa mobilnom telefonijom?
- Cooomi
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
- :: iPhone 13 mini
Re: Šta se dešava sa mobilnom telefonijom?
psyhound, sve Android telefone koje si koristio su istog cenovnog ranga i ni jedan nije oficijalno prešao 4.0 - ice cream sandwich, a većina ih je na gingerbredu (2.3) tako da ne možeš da koristiš te telefone za svrstavanje celog Androida u taj tabor. Pod jedan, ti telefoni su stari 2+ godina, a za 2 godine Android je napredovao koliko i WP sa WP7 na WP8.1 . Pod dva, WP se proizvodi isključivo pod imenom Nokie, tako da oni mogu da optimizuju softver da maksimalno iskoristi hardver, jer WP uređaja ima toliko, da mogu na prste da se nabroje. Mislim da bi bilo fer da pod kategorizacijom Androida isključivo Nexus seriju gledate, pošto je to vrhunac Androida i specifično se za taj hardver Android pravi od strane ključnih ljudi koji su zaduženi za njegov razvoj. Ostalo su sve portovi od strane programera OEM-ova i nisu svi toliko optimizovani.
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Sto se ti toliko bacas oko objasnjavanja? Hoces da me ubedis da se vratim na Android ili? Ne vidim u cemu je problem.
Mislis da ne znam to sto si napisao? Jednostavno mi WP vise lezi, a nemam ni nameru, ni resurse da uzimam skupe telefone (i za neke na onoj listi sam bio debil sto sam uopste uzimao) tako da ono sto sam napisao stoji - kad bude neki Android uredjaj u cenovnom rangu nove 520ke radio kao ona mozda i razmotrim vracanje na Android. Sta tu nije jasno?
Mislis da ne znam to sto si napisao? Jednostavno mi WP vise lezi, a nemam ni nameru, ni resurse da uzimam skupe telefone (i za neke na onoj listi sam bio debil sto sam uopste uzimao) tako da ono sto sam napisao stoji - kad bude neki Android uredjaj u cenovnom rangu nove 520ke radio kao ona mozda i razmotrim vracanje na Android. Sta tu nije jasno?

- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
Re: Одг: Šta se dešava sa mobilnom telefonijom?
Ovo neces da shvatis, ne znam sta ovde ne razumes. Zivimo u praistoriji covece...Sledeci put kad kupujes komp sastavi neki za 100 evra, cisto da bi dokazao da windows ne valja.

Em sto android nudi vise, em sto sada vrhunski radi, znaci ovaj OS nije za potcenjivanje.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Lobachewsky, Windows PC isto tako radi bolje na skupljim uredjajima, ali Windows PC nije isto sto i Windows Phone. Prvo da to razjasnimo. A WP cinjenicno - radi odlicno na uredjaju od 100 jura. Znaci da ne mesamo babe i zabe, jer ne stoji.
Kao sigurnost i pouzdanost ja ne navodim ono sto navodi kolega araphel, zastitu podataka i privatnosti, vec sam uredjaj. Ne jednom sam video da neko od mojih drugara, poznanika izvuce svoj Android uredjaj koji u tom momentu odbije poslusnost. Pa onda vadjenje baterije i sl. pa mu treba 2-3 min da se odslogira i ostalo. E to se meni na WP ne sme i ne moze desiti. Kad bi se desilo - bilo bi bye bye Microsoft, vracam se Apple-u.
Zile995, moze da nudi Android sve na ovome svetu, dok ne ispuni MOJE uslove i MOJA ocekivanja bas me briga. Ja Android OS ne potcenjujem, ali ga iskreno ne volim, i ne zanima me.
Cooomi, nemoj da dajes pausalne ocene i da pises neistinite i poluistinite tvrdnje. WP8 nije samo Nokia, jer i HTC ima 2 modela, Samsung ima 2 modela na WP, Huawei ima 2. Takodje, sa 8.1 Microsoft je vrbovao jos 14 OEM-a i sad ce biti mnogo vise proizvodjaca WP uredjaja: Huawei, Prestigio, BLU, Yezz, i jos mnogi drugi nama relativno nepoznati.
Uglavnom, WP se zahuktao, i sve se vise odomacuje na svim trzistima. Na pojedinima je zauzeo drugo mesto ispred Apple-a.
Kao sigurnost i pouzdanost ja ne navodim ono sto navodi kolega araphel, zastitu podataka i privatnosti, vec sam uredjaj. Ne jednom sam video da neko od mojih drugara, poznanika izvuce svoj Android uredjaj koji u tom momentu odbije poslusnost. Pa onda vadjenje baterije i sl. pa mu treba 2-3 min da se odslogira i ostalo. E to se meni na WP ne sme i ne moze desiti. Kad bi se desilo - bilo bi bye bye Microsoft, vracam se Apple-u.
Zile995, moze da nudi Android sve na ovome svetu, dok ne ispuni MOJE uslove i MOJA ocekivanja bas me briga. Ja Android OS ne potcenjujem, ali ga iskreno ne volim, i ne zanima me.
Cooomi, nemoj da dajes pausalne ocene i da pises neistinite i poluistinite tvrdnje. WP8 nije samo Nokia, jer i HTC ima 2 modela, Samsung ima 2 modela na WP, Huawei ima 2. Takodje, sa 8.1 Microsoft je vrbovao jos 14 OEM-a i sad ce biti mnogo vise proizvodjaca WP uredjaja: Huawei, Prestigio, BLU, Yezz, i jos mnogi drugi nama relativno nepoznati.
Uglavnom, WP se zahuktao, i sve se vise odomacuje na svim trzistima. Na pojedinima je zauzeo drugo mesto ispred Apple-a.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Zile995
- Expert
Da da kupio bi sigurbo taj uredjaj od 100€...
Nije zauzeo drugo mesto I nikada nece zauzeti jer je iOS savrseniji sistem.
Ali istina je da vecinom Nokia izbacuje WP uredjaje... Ovo sto si rekao HTC, Samsung I ostali, to je par uredjaja godisnje, vecinom je Nokia... Manje uredjaja svakako, lepo je rekao, lakse im je da optimizuju.
Za iOS da ne pricam, optimizacija je na vrhuncu, msm pogledaj koliko uredjaja ima.
A I nemoj da pricas neistine da vade baterije I slicno. Pazi imam uredjaj iz 2011 I nikada mi se nije desilo da vadim bateriju. Desi se SOD ali to je zbog moje greske i prevelikog undervolt-a.
Nije zauzeo drugo mesto I nikada nece zauzeti jer je iOS savrseniji sistem.
Ali istina je da vecinom Nokia izbacuje WP uredjaje... Ovo sto si rekao HTC, Samsung I ostali, to je par uredjaja godisnje, vecinom je Nokia... Manje uredjaja svakako, lepo je rekao, lakse im je da optimizuju.
Za iOS da ne pricam, optimizacija je na vrhuncu, msm pogledaj koliko uredjaja ima.
A I nemoj da pricas neistine da vade baterije I slicno. Pazi imam uredjaj iz 2011 I nikada mi se nije desilo da vadim bateriju. Desi se SOD ali to je zbog moje greske i prevelikog undervolt-a.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Zile995, ja ti opet kazem sta sam nekoliko puta video. Pisao sam o svemu tome.... telefon se slogne i ne pomaze nista, cak i vadjenje baterije ne resava problem odmah po vracanju... mora da se izvadi na jedno 30-ak sec, pa tek onda vratis, sacekas 10-ak sec, i onda tek palis, pa dok se vrne u operativno stanje... A recimo hitno treba za poziv, ili je neko zvao...
Nadalje, procitaj malo o trzisnoj utakmici na pojedinim trzistima, kao i udelima svakog OS-a. Android je neprikosnoveno prvi, tu nema spora, ali 2. mesto je ponegde zauzeo WP, to su cinjenice.
Kad pogledamo samo WP8 uredjaje, Nokia ima 10 uredjaja, ostali imaju daleko manje; ali WP8.1 ima za sada 5 uredjaja, a ostali stizu tek krajem godine. Manji proizvodjaci svi izbacuju sad u julu i avgustu, informisi se. Zbog svega navedenog, a sto sve mogu da potkrepim cinjenicama, mislim da nas ocekuje uzbudljiva jesen i zima.
Sto se famozne optimizacije tice, nema to veze sa brojem uredjaja, vec sa time koliko ce neki OEM da se potrudi da izbaci vrhunski proizvod. Nasuprot tome, ja jos uvek vidim samo hiperprodukciju u okviru Android ekosistema. Nexus je tu pokusao da promeni nesto, ali daleko od toga je to nesto vidljivo i opipljivo.
Nadalje, procitaj malo o trzisnoj utakmici na pojedinim trzistima, kao i udelima svakog OS-a. Android je neprikosnoveno prvi, tu nema spora, ali 2. mesto je ponegde zauzeo WP, to su cinjenice.
Kad pogledamo samo WP8 uredjaje, Nokia ima 10 uredjaja, ostali imaju daleko manje; ali WP8.1 ima za sada 5 uredjaja, a ostali stizu tek krajem godine. Manji proizvodjaci svi izbacuju sad u julu i avgustu, informisi se. Zbog svega navedenog, a sto sve mogu da potkrepim cinjenicama, mislim da nas ocekuje uzbudljiva jesen i zima.
Sto se famozne optimizacije tice, nema to veze sa brojem uredjaja, vec sa time koliko ce neki OEM da se potrudi da izbaci vrhunski proizvod. Nasuprot tome, ja jos uvek vidim samo hiperprodukciju u okviru Android ekosistema. Nexus je tu pokusao da promeni nesto, ali daleko od toga je to nesto vidljivo i opipljivo.
- Zile995
- Expert
Kako nema veze sa uredjajem. Ae razmisli malo za iOS, koliko uredjaja ima? Jel ti je lakse da optimizujes android da radi na milion uredjaja sa gomilom razlicitih komponenti.
Jos jednom ti kazem, iOS je brzi i savrseniji sistem.
I pusti te price vezane za vadjenje baterije.
A sto se tice nexus uredjaj, tu je daleko vidljivo... Najbrzi android uredjaji svakako, zna se zasto, google izbacuje redovan update I sve radi podmazano, bolje nego tvoja lumia
Jos jednom ti kazem, iOS je brzi i savrseniji sistem.
I pusti te price vezane za vadjenje baterije.
A sto se tice nexus uredjaj, tu je daleko vidljivo... Najbrzi android uredjaji svakako, zna se zasto, google izbacuje redovan update I sve radi podmazano, bolje nego tvoja lumia

- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
Poenta nije mesanje baba i zaba, vec to sto ni pravi Windows sigurno nece raditi kako treba na konfiguracijama od 100 evra, pa mu opet niko ne sudi na osnovu toga.miodrage napisao:Lobachewsky, Windows PC isto tako radi bolje na skupljim uredjajima, ali Windows PC nije isto sto i Windows Phone. Prvo da to razjasnimo. A WP cinjenicno - radi odlicno na uredjaju od 100 jura. Znaci da ne mesamo babe i zabe, jer ne stoji.
S tim sto Android radi sve bolje i na uredjajima nizeg cenovnog ranga.
Ali ti valjda gledas ko ti nudi vise u cenovnom rangu za koji ti planiras da izdvojis novac?

Ja Android recimo nikad ne bih uzeo za 150 evra, za taj novac bih verovatno uzeo Lumiu, ali to ne znaci da bih i za vece pare opet uzeo Lumiu, jer u visem cenovnom rangu Android pruza mnogo vise. Gledas da za tvoje pare u tvom cenovnom rangu dobijes sto vise, valjda.
Pre neku godinu dok je jos bio Symbian glavni, za 100 evra bih sigurno uzeo neki feature phone (o Symbianu ne bih ni razmisljao), ali za 300 evra Nokia i Symbian bez razmisljanja, iako je Sony Ericsson imao onu cuvenu W seriju za te pare.
Sta kao, necu Nokiju N95 8GB Black jer Symbian radi lose na telefonima od 100 evra.

Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
- LittlePrince
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
- :: Xiaomi Redmi Note 5
- Kontakt:
Симбијан је радио лоше и на Н95 црној, исто као што и Андроид лоше ради на Галакси С3, С4, није лоше на петици. Ја сам се убио пре неки дан објашњавајући другу зашто његов Г2 не ради као Јабука а он је преко оператера за њега уз тарифу пренеси бубрег и плућно крило још и доплатио када је изашао. Како објаснити да Андроид кочи на четири језгра са тактом на 2.2ГХз и 2ГБ РАМ-а. Како објаснити мојој девојци да је нормално да јој константно излази захтев за ажурирање система иако има најновију верзију, и поред тога што сам искључио аутоматско ажурирање у подешавањима (Галаксија од 250€)? Како објаснити људима који дају 250€-300€ за телефон да је нормално да ако инсталирају пар апликација почиње успоравање-закуцавање телефона?
Ја користим Андроид телефон дуго јер за мале паре добијеш много али са великим АЛИ. Ко то не жели да призна или је у заблуди или покушава само да оправда своју инвестицију.
Андроид је одличан систем али са великим АЛИ, то да се поправља и да ће са следећом верзијом да буде све нај слушам од његовог изласка. Док та нај верзија не дође (за 5-10 година) дотле ће Андроид да лагује на свему што нема процесор јачи него осредњи ЛапА-топА.
Сада мало на тему Андроида Л:
Дизајн је катастрофа (не волим овај тренд), све је "флет" ко на Виндовсу 3.1, само мало шареније. Из истог разлога ни Виндовс телефон не волим. Овај тренд ме подсећа на модну индустрију где се у моду враћа нешто што је носила моја баба. Сада андроид избацује интерфејс који је користио мој деда са све револуционарним сенкама које је револуционарно добио и Виндовс 98 давне 97. године ако има овде оних који се сећају тог напретка
Ја користим Андроид телефон дуго јер за мале паре добијеш много али са великим АЛИ. Ко то не жели да призна или је у заблуди или покушава само да оправда своју инвестицију.
Андроид је одличан систем али са великим АЛИ, то да се поправља и да ће са следећом верзијом да буде све нај слушам од његовог изласка. Док та нај верзија не дође (за 5-10 година) дотле ће Андроид да лагује на свему што нема процесор јачи него осредњи ЛапА-топА.
Сада мало на тему Андроида Л:
Дизајн је катастрофа (не волим овај тренд), све је "флет" ко на Виндовсу 3.1, само мало шареније. Из истог разлога ни Виндовс телефон не волим. Овај тренд ме подсећа на модну индустрију где се у моду враћа нешто што је носила моја баба. Сада андроид избацује интерфејс који је користио мој деда са све револуционарним сенкама које је револуционарно добио и Виндовс 98 давне 97. године ако има овде оних који се сећају тог напретка

- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Ja bih zaista voleo da sednem sa nekima od vas pa da mi pokažete kako to laguje telefon.
Čitam i ne mogu da verujem sta pišete. Ne kažem da neki telefon iz ovog ili onog razloga ne može da se zalupi, ali to nije boljka Androida, to se dešava na svim telefonima, pa čak i na Ajfonu 5s i nekim WP uređajima.
Toliko od mene na ovu temu.
Što se L verzije tiče, radujem se njenom dolasku
Čitam i ne mogu da verujem sta pišete. Ne kažem da neki telefon iz ovog ili onog razloga ne može da se zalupi, ali to nije boljka Androida, to se dešava na svim telefonima, pa čak i na Ajfonu 5s i nekim WP uređajima.
Toliko od mene na ovu temu.
Što se L verzije tiče, radujem se njenom dolasku

- Zile995
- Expert
Re: Одг: Šta se dešava sa mobilnom telefonijom?
Slusaj ga....LittlePrince napisao:Андроид лоше ради на Галакси С3, С4, није лоше на петици. Ја сам се убио пре неки дан објашњавајући другу зашто његов Г2 не ради као Јабука а он је преко оператера за њега уз тарифу пренеси бубрег и плућно крило још и доплатио када је изашао. Како објаснити да Андроид кочи на четири језгра.

G2 da koci? Ma daj, ovo je ludilo. Kad sam uzeo G2 na par dana, nisam primetio ni jedan lag. Uvek postoji to "ali".
Kad se napuni sistem aplikacijama on ce da koci... Ma daj ahahah.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Pa to je ono sto neki hoce a drugi nece da priznaju. Svaki uredjaj hoce da se zablentavi, i da ima stucanje u radu. Pitanje je samo koliko cesto, i koliko to iritira korisnika. Mene svaki preskok u radu, a koga ima cak i na 920 (retko ali se desi) dovede instant do ludila.
Eto, to je jedan od glavnih razloga zasto ne zelim ni da znam nista o Androidu, jer svaki koga sam drzao u ruci je imao neke probleme. Ljudi mi ne veruju, ali je tako.
Da budem iskren, kum je sadaa sredio i utegao svoj Note 3 da to radi bolesno dobro, jedino sto ja nikad ne bih trazio i sastavljao svoj ROM 10-ak dana. Ja to zelim da imam sve odmah iz kutije i da se ne mislim.
Eto, to je jedan od glavnih razloga zasto ne zelim ni da znam nista o Androidu, jer svaki koga sam drzao u ruci je imao neke probleme. Ljudi mi ne veruju, ali je tako.
Da budem iskren, kum je sadaa sredio i utegao svoj Note 3 da to radi bolesno dobro, jedino sto ja nikad ne bih trazio i sastavljao svoj ROM 10-ak dana. Ja to zelim da imam sve odmah iz kutije i da se ne mislim.
- Lobachewsky
- Gatekeeper
Ocigledno se ne razumes u temu o kojoj pokusavas da pises... Ljudima su potrebne periodicne promene, a s vremena na vreme one moraju da budu i sustinske. Znaci dodje period kada vise nije dovoljno izmisliti jos jedan ultra-super-kul UI ako su u osnovi opet staklene ikonice, i realisticna grafika, sa folderima i ikonicama koji teze vernom prikazu realnosti. Ma koliko on bio drugaciji od konkurencije. Dakle s vremena na vreme (otprilike na svakih 10 godina) potrebna su sustinska osvezenja, makar ona spala sa 3D na 2D, jednostavno ljudskom oku (i mozgu) je potrebno nesto drugacije, u samoj srzi. S tim sto se ova danasnja minimalisticka 2D grafika priblizava savrsenstvu, za razliku od njenih pocetaka od pre 20 i vise godina. Glupo bi bilo da je ostala nedorecena tada samo zato sto je 2D, lepo je sto se danas njena prica nastavlja i sto se minimalisticki 2D dizajn priblizava savrsenstvu...LittlePrince napisao: Сада мало на тему Андроида Л:
Ali nemoj da se brines, ispostavice se na kraju da je tajming za ovaj flat trend savrsen, jer kada opet krene moda sa 3d realizmom dolaze i 3d ekrani u prvi plan! Mozes da zamislis kakav ce to adrenalin da bude, taman da se malo uzelimo do tada

Pa kako to sada?miodrage napisao:Mene svaki preskok u radu, a koga ima cak i na 920 (retko ali se desi) dovede instant do ludila.
Najveca 'greska' Google-a je bila sto je dozvolio da svaki proizvodjac telefona ubaci svoju "verziju" androida sa sve bloatware-om, kao i to da svaki proizvodjac koji zeli moze da ubaci android na svoj fon, a da pri tom ne mora da postuje neke specificne hardverske specifikacije.miodrage napisao: Da budem iskren, kum je sadaa sredio i utegao svoj Note 3 da to radi bolesno dobro, jedino sto ja nikad ne bih trazio i sastavljao svoj ROM 10-ak dana. Ja to zelim da imam sve odmah iz kutije i da se ne mislim.
Mada je verovatno bas to kljuc dominacije androida i njegovog omasovljenja - u njegovoj prvoj etapi razvoja.
I po meni je odlican kompromis napravljen. Zrtvovane su neke finesice zarad dominacije na trzistu, ali nista vise od toga, android zapravo radi odlicno od Jelly Beana - cak i da je po tome donekle slabiji od windowsa i ios-a on to dooooobro nadoknadjuje funkcijama i mogucnostima personalizacije.
Sada je vreme da se sva paznja posveti kvalitetu i tim finesama, a zbog moci koju Android zbog svoje zastupljenosti ima, Google vise ne mora da bude maksimalno popustljiv, vec moze slobidno da zategne i postavi uslove sto se tice hardverskih specifikacija buducih android uredjaja. Da ne ispadne da pricam napamet procitaj o projektu Android Silver, koji ce doci otprilike zajedno sa novom verzijom androida.
A onda cemo da pricamo kako Android radi.
Mada sto se mene tice on i sada, na G2 radi dovoljno savrseno, cak i kad ponekad stucne (sto je vrlo retko), meni ne bode oci toliko jer mi je vaznija funkcionalnost od lazne potrebe za 0% laga. Ustvari, posto savrsen OS ne postoji, pravim kompromis tamo gde me najmanje boli. Ali ako kazes da i Lumia zna da stucne, pa sta sam onda dobio prelaskom na nju?

U svakom slucaju bice interesantan dolazak verzije 5.0 u kombinaciji sa projektom Silver, tada bih opet voleo da procitam komentare

- Cooomi
- Mobil manijak
psyhound, ne pokušavam da te ubedim da se vratiš na Android, svako ima pravo na svoje mišljenje a ko sam ja da namećem svoje drugima, pa to bi osporilo moj avatar. Ja sam to sve napisao da bi mogao da sagledaš stvari iz šireg pogleda. Verovatno nisi imao noviji Android, možda si čačkao kod nekog par minuta, ali nije to to, moraš da prespavaš bar nedelju dana sa telefonom da bi mogao da kažeš: "E ovo ne valja". Ja ne sumnjam da Lumia 520 radi dobro, bolje nego većina Androida za te pare, ali nikako ne možeš da mi kažeš da više mogućnosti pruža nego ti Androidi. Za mene iOS i WP nisu pametne platforme jer ne možeš da ih krojiš po svom ukusu (i ne ne mislim na menjanje pozadine ili zvona), a to što WP pruža je pružao i Symbian s60 v3...
Toliko od mene vezano za ovaj off, da ne zalazimo više...
Slažem se sa Lobachewsky, potrebna nam je promena sa vremena na vreme, kako bi vam bilo da svaki dan jedete pilece belo, pa majku mu posle 2 nedelje bi molio za paštetu...
Sviđa mi se kako napreduje Android, danas sam flesovao CM 11 sa 4.4.4 verzijom, radi kao zmaj na mojoj drtini staroj 3 godine, heads up notification je strava stvar, dailer mi je malo konfuzan, ali dok se ne naviknem, ostalo je sve u fulu.. Čekam da Quarx sa xda nabavi izvore za Android L, pa ću da ga flešnem čim se pojavi, predpostavljam u periodu od nedelju dana 
Toliko od mene vezano za ovaj off, da ne zalazimo više...
Slažem se sa Lobachewsky, potrebna nam je promena sa vremena na vreme, kako bi vam bilo da svaki dan jedete pilece belo, pa majku mu posle 2 nedelje bi molio za paštetu...

- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Eto, ti ces da flesnes telefon ovim ili onim, stavices ovo ili ono. Ja upravo to ne zelim, zabole me da se akam sa uredjajem, zelim da on radi kao prvi dan, i da radi dobro. U suprotnom, to je los uredjaj. A ako ja moram da ga budzim, i jebavam sojke da bih ga naterao da radi, pa to nije uredjaj za mene. ne zanima me nista, zelim da pustim mozak na pasu, i da imam jednu brigu manje u glavi.
Ali trebaju mi napredne opcije uredjaja kojeg imam, 3310 mi nazalost nije dovoljan.
@Lobachewsky citao sam o tom silveru, i sad gledam ovaj L, to su jos uvek sve spekulacije, cekamo da izadje pa da vidimo. Slazem se apsolutno sa tobom da Google sada moze da pocne da zateze, zahteva i sve to, ali onda obesmisljavaju sve ono sto su do sada predstavljali. Jer sa jedne strane je Google, koji se tura u sve, mislim da ima vec i frizidera koji rade na nekom Androidu, a sa druge su iOS i WP koji imaju izuzetno stroge zahteve i politiku zatvorenog sistema, ali koji radi prakticno bez greske. Kad se neka greska i desi, u 99% slucajeva, krivac je ljudski faktor, dok u onih 1% problem je hardverske prirode, ergo, softver koji je savrsen.
Ali trebaju mi napredne opcije uredjaja kojeg imam, 3310 mi nazalost nije dovoljan.
@Lobachewsky citao sam o tom silveru, i sad gledam ovaj L, to su jos uvek sve spekulacije, cekamo da izadje pa da vidimo. Slazem se apsolutno sa tobom da Google sada moze da pocne da zateze, zahteva i sve to, ali onda obesmisljavaju sve ono sto su do sada predstavljali. Jer sa jedne strane je Google, koji se tura u sve, mislim da ima vec i frizidera koji rade na nekom Androidu, a sa druge su iOS i WP koji imaju izuzetno stroge zahteve i politiku zatvorenog sistema, ali koji radi prakticno bez greske. Kad se neka greska i desi, u 99% slucajeva, krivac je ljudski faktor, dok u onih 1% problem je hardverske prirode, ergo, softver koji je savrsen.
- Cooomi
- Mobil manijak
Razumem ja tu tvoju potrebu, niko u mojoj blizini ne zna šta znači root a kamoli da menja romove, kernele itd... Tako da znam šta tražiš od telefona, uređaj koji će jednostavno - da funkcioniše. Takav uređaj želi npr moj otac i moj brat, zato jedan ima n95 a drugi xperiu Z na stoku, i kad počnem da mu pričam šta sve može taj njegov telefon i da ne iskorišćava pun potencijal on me gleda kao da sam pao sa kruške. Ali ipak se oduševi kada mu ja neku cakicu pokažem na mom i kaže mi, o pa ovo je korisno, kako da ja to nabavim, al onda se opet ponavlja ono od pre. Ja takve ljude ne smatram za ljubitelje mobilnih telefona, makar imao najnoviji Android model, oni su obični korisnici koji imaju ono što im OEM nude, a ti ljudi cine 95% populacije. Ja smatram da je većina na ovom forumu tech geek i zbog toga imam mišljenje da me većina razume oko ovoga što pričam, zato se i upuštam u ovakve diskusije.
To je kao kad neko kupi Reno Megana, pa mu ugradi jaci motor, pa sredi prenos, pa gume veceg profila, pa dotera izgled, izfrizira ga maksimalno i onda dodje neko sa Opel Astrom i kaže da je njegov auto bolji.. Jedan je ljubitelj, drugi je uživač brenda.
To je kao kad neko kupi Reno Megana, pa mu ugradi jaci motor, pa sredi prenos, pa gume veceg profila, pa dotera izgled, izfrizira ga maksimalno i onda dodje neko sa Opel Astrom i kaže da je njegov auto bolji.. Jedan je ljubitelj, drugi je uživač brenda.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Sve ja tebe druze razumem, a vidim i ti mene. Ja sam se iskreno umorio od svega, imam mnogo toga da obavim svaki dan, ne mogu jos i oko telefona da se akam, zelim da radi i da ne razmisljam. Nemam vremena da razmisljam.
I potpuno se slazem da ako neko ne uspe da izvuce 110% mogucnosti iz uredjaja da i ne treba da ga koristi
I potpuno se slazem da ako neko ne uspe da izvuce 110% mogucnosti iz uredjaja da i ne treba da ga koristi

-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Sad tek primetih nesto u postu...Htc Explorer i Moto RAZR istog cenovnog ranga? Wildfire S i Sensation XE takodje? Poznavalac mobilnih uredjaja i ljubitelj istih, nema sta. Bitno da ja koji ne prckam (vise) po uredjajima, ali zato pratim svaki segment i imam jako puno informacija sam samo prosecan korisnik. Weeee! 
Btw, kao sto vidim da se vrti jedna ista prica - treba koristiti neki noviji i jaci Android uredjaj da bi se videlo kako on radi... Pa super. Hajde lepo se dogovorite i posto mi je rodjendan za mesec dana skupite 200+ € i uzmite mi neki Nexus 4 (ne bih 5, previse mi je ruzan) pa cu i ja reci kako android odlicno radi. Je l' moze?
Ja sa mojim mesecnim primanjima od pisljivih 150€ (ako ih i dobijem
) sigurno cu na prvom mestu gledati koji ce mi uredjaj pruziti najvise u rangu koji meni odgovara, a tu Android nema za sada sta da trazi. Pored rada OSa, za ove pare ni jedan Android uredjaj ne moze da primirise 520ki ni sa kvalitetom ekrana, kamere, zvuka... Skoro ni po cemu!
I da razjasnimo, nigde ne vidim da je neko napisao da je uopsteno WP bolji od Androida vec je sve subjektivno gledanje. MENI je trenutno WP bolji i vise mi lezi i to je to. Zasto iko ima potrebu da me ubedjuje u suprotno?

Btw, kao sto vidim da se vrti jedna ista prica - treba koristiti neki noviji i jaci Android uredjaj da bi se videlo kako on radi... Pa super. Hajde lepo se dogovorite i posto mi je rodjendan za mesec dana skupite 200+ € i uzmite mi neki Nexus 4 (ne bih 5, previse mi je ruzan) pa cu i ja reci kako android odlicno radi. Je l' moze?
Ja sa mojim mesecnim primanjima od pisljivih 150€ (ako ih i dobijem

I da razjasnimo, nigde ne vidim da je neko napisao da je uopsteno WP bolji od Androida vec je sve subjektivno gledanje. MENI je trenutno WP bolji i vise mi lezi i to je to. Zasto iko ima potrebu da me ubedjuje u suprotno?
- LittlePrince
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 28. Okt 2007. 04:32
- :: Xiaomi Redmi Note 5
- Kontakt:
Треба извлачити 110% али не треба се ломити да извучеш 100%, ја волим да имам могућност визуелне измене која мени доста значи и да је стабилан. Са Андроидом добијам ово прво али не и ово другу и ту на жалост сам направио компромис. Са Виндовсом и Јабуком имам ово друго али не и ово прво. Андроид има превелику фрагментацију и стално покушава да доради систем, да смањи захтевност...
Главни разлог овог једноставног дизајна је и убрзавање телефона. Ово је мени корак у назад да би направили корак напред и дошли на исто а приказали како заправо иду напред. Све се своди да користим "300" Гуглових сервиса и да телефон све више контролише мене а не ја њега.
Главни разлог овог једноставног дизајна је и убрзавање телефона. Ово је мени корак у назад да би направили корак напред и дошли на исто а приказали како заправо иду напред. Све се своди да користим "300" Гуглових сервиса и да телефон све више контролише мене а не ја њега.
- Lobachewsky
- Gatekeeper
Niko vas nista ne tera, svasta kakav trip, ovde je bilo price da su windowsu dodeljene neke prenaduvane prednosti u odnosu na android i ja sam samo skrenuo paznju da to nije bas tako. Ako su tvoje potrebe zadovoljene telefonom nizeg cenovnog ranga, zasto bi te bilo ko ubedjivao u suprotno - ti za 150 evra uzmi Lumiu. I sam sam rekao da za taj novac Windows Phone bolje radi od Androida, ali to ne znaci da si na WP bezbedniji ili da si postedjen njihovog ekosistema, servisa i ostale zablude.psyhound napisao:I da razjasnimo, nigde ne vidim da je neko napisao da je uopsteno WP bolji od Androida vec je sve subjektivno gledanje. MENI je trenutno WP bolji i vise mi lezi i to je to. Zasto iko ima potrebu da me ubedjuje u suprotno?
Sve ovo me podseca na one stare rasprave sta je bolje Symbian ili dumb phone...