Smart telefon za oko 300 evra.

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Fosna998
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 08. Jun 2014. 12:14
:: Nokia Lumia 620
:: Nokia Lumia 520

Smart telefon za oko 300 evra.

Post od Fosna998 »

E ovako, dosta sam upućen u svijet telefona i pratim ovaj forum redovno. Učenik sam, 17 god, i nisam neki manijak koji će roditeljima izbiti zadnji dinar iz džepa da mi kupe neki Bog zna kakav telefon. Međutim, skupio sam sebi 300 evra i smatram da je to sasvim dovoljno za pristojan telefon. Ne želim neki telefon da ističem status, već neku mašinu da ispunjava moje potrebe. Trenutni sam korisnik Lg L7 modela, i mogu reći da me ubija u pojam ali bukvalno, ne mogu ni jednu stvar da uradim kako treba, a kamoli da vršim neki multitasking. Ono što je najbitnije, NEMAM averziju ni prema jednom OS-u( ovo se odnosi na miodrage hahah). Znači prilagodljiv sam, koristim android kod sebe, a WP na tetkinoj Lumiji 620. Šta mi je potrebno hmmm. Dobar procesor, dobra kamera( kad zaboravim aparat), jaka izrada( baš mi je to bitno), ekran nije bitno koje veličine( imam prosječnu šaku pa ne vjerujem da bi mogao da guram preko 5.5" incha). Pošto ću da fon uzimam za jedno 3-4 meseca, da li bi ja tada mogao kupiti HTC One za 300 evra tada pošto mi se on svideo. Hvala unapred svima na predlozima.

Lazar2212
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 17. Jun 2014. 23:20
:: Capriolo Adrenalin

Re: Smart telefon za oko 300 evra.

Post od Lazar2212 »

Listaj slicne teme ima ih mnogo...Brat kupio G2.Ako pratis forum ne treba da se mucim da pisem o njemu.Pa sad One...mislis na m7?E i kako si uspeo da napravis dve iste teme....Pa One ima daleko bolju izradu,po meni ogroman plus.Po specifikacijama nema nekih brutalnih razlika...Ta kamera od 4mp,sta su njom pokusali?Da ostave mp na stranu pa da naprave uredjaj sa dobrom kamerom bez mnogo mp?Po meni ogroman plus za kompaniju jer ima mnogo uredjaja sa 5mp kamerom koji prave bolje fotke od nekih sa 8mp... Ja bih uzeo One,ali ako hoces da sacuvas novac uzmi G2.A po meni po dizajnu Sony nema konkurenta...prelepe telefone pravi....Preporucujem Z1 ili Z1 compact.Ali po dizajnu tu moze uci i One koji je stvarno lep :) Znas ja ti ne bih preporucio da gledas specifikacije telefona,uzmi u ruke i pogledaj,svidi ti se kupi jer po specifikacijama svi su slicni,svi imaju neku manu...

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Druze za ta 3-4 meseca ko zna sta ce se sve novo izaci i sta ce tebi tada da se vrzma po glavi (mislim na model telefona)
Predugo je to vreme da bi sada dobio bilo kakav pametan savet,kada budes jedno 10 dana pred kupovinu javi,pa da vidimo kako i sta,ovako to je samo prazno i beskoricno naklapanje
Poslednja izmena od kvaka33 u Sub, 05. Jul 2014. 20:53, izmenjeno 1 put ukupno.
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

Nennad
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 23. Jan 2009. 19:01
:: LG G2

Post od Nennad »

Za 3-4 meseca situacija sa telefonima će biti bitno drugačija nego danas. Izlaze i najvljuje se izlazak novih modela, starima će padati cena, ali će biti teže naći novi uređaj.

Uzmi sada Nexus 5 (ako možeš da pređeš preko nedostatka FM radija). Na njemu je sve odlično, ili dovoljno dobro. Kamera nije sjajna, ali je dovoljno dobra, baterija će nešto kraće trajati nego kod recimo G2, ili S5, ali to zavisi od načina upotrebe.Što se tiče izrade, svi su oni osetljivi i preporučujem ti neki case (spigen, tech21...) Ja imam G2 i ne bih ga preproučio pre nexusa, zbog problema sa softverom, kamerom i nekim drugim stvarima, jedina njegova prednost je nešto duže trajanje baterije i manji bezeli, ako ti je to uopšte bitno.

Ako si već kosristio android, ne preporučujem ti potpuni prelazak na drugi sistem, pogotovo što ćeš sa nexusom imati potpuno android iskustvo. Najbolje da probaš kako radi u nekoj poslovnici.

Lazar2212
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Lazar2212 »

E da ti kazem ne pokusavaj da cekas cene da padnu,kao sto kvaka33 rece,do tad ce izadji mnogi modeli po malo vecoj ceni od tvoje navedene,pa ces cekati da nekom od tih padne cena.Ako kupujes za neki mesec odaberi model i budi siguran da ces taj kupiti i samo cekaj,cekaj i cim nadjes dobar primerak kupi.Ali ne bih ti preporucio da do tada gledas neke nove modele...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Ako ces tek tada da kupujes, sacekaj WP8.1 uredjaje, sad treba gomila jedna da izadje koju i ja nestrpljivo cekam (Yezz Billy, Prestigio, BLU, Huawei, Samsung, HTC, i naravno Nokia)
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Lazar2212
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Lazar2212 »

HTC WP???? I Huawei??? Pa ti ljudi nisu pametni hahah xD Salim se miodrage :D Ali nisam ocekivao da ce HTC praviti wp...

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

E jesi neupucen. Htc vec ima WP modele. :P

Lazar2212
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od Lazar2212 »

OMG????To nisam znao :) Ali me i ne zanima jer nisam wp fan,zbog toga sam neupucen :)

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 21. Apr 2013. 10:26
:: LG Leon LTE

Post od Coni »

Ma ni HTC to ne zna, 8S i 8X su ko sirocici...

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

Ako ti se kupuje sad i odmah, moja neka preporuka Lumia 925. ;)
Nokia Lumia 1520

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

Samsung S4, LG G2 ili Lumia 925... :)
ja bih isao na lumiu u ovom slucaju... imas i novi 4S iphone ako te zanima ali je malo sada vec stariji uredjaj...

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

^ Slažem se za 4S, ali bez obzira što je stariji model Apple na njega nije zaboravio pa će i on dobiti update na iOS 8.

Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
:: iPhone 13 mini

Post od Cooomi »

Nexus 5 ili Lumia 1020 (ako može da se nađe za te pare). Prvi ako želiš softverski besprekoran telefon, drugi ako želiš slično to sa brutalnom kamerom :)

Ali ne odlučuj još uvek... Ima da se svašta izdešava za 3 meseca, možda i Z1 padne cena kada izađe Z3 pa bi to bio best buy po mom nekom mišljenju

Odgovori