Micro SD kartice

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Odgovori
janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Re: Micro SD kartice

Post od janka_88 »

Kvalitet košta. Ja sam naručio karticu od navodnih 64GB i nakon nekog vremena počela je brljaviti i praviti probleme u radu i bacim je bez obzira što je imala zaista taj kapacitet.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Ali da fajl bude u jednom komadu, a ne masa sitnih fajlova
Note IV N9100 dual

bestboy
Expert
Expert
Pridružio se: Uto, 23. Jan 2007. 03:10

Post od bestboy »

???
Само уради овај тест, дуго траје али добијеш реалан резултат.
Слобода или смрт

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

janka_88, cajnizi prave kartice od realnih 16 GB koje su jeftine, ali imaju na sebi neki software, koji omogucava da na njih stane i 64 GB. Problem - brzo pobrljave i riknjavaju.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Millan
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 24. Dec 2004. 19:53
:: S4 I9505

Post od Millan »

El Laki napisao:Moram da se pohvalim jednim (bar po meni) zaista dobro obavljenim poslom 8)

Naime, kupio sam danas u Win Win prodavnici Kingston Micro SDHC 16GB class 10 (sa sve adapterom) za svega 850 dinara! (originalna cena 2.000) Fora je u onoj "pronadji jeftinije" akciji.

Devojka koja radi u ovoj prodavnici, nije mogla da veruje da sam nasao po toj ceni, i jedno 3 puta rekla da je to dzaba, kao da sam kupio Smart TV za 20 soma :D
Hvala za info, i ja kupih danas za 800 dindzi.8-)

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Podeli sa nama ostalima link, možda bi još neko uzeo karticu ;)

Millan
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Millan »

El Laki napisao:Imaš sajt Eklik, na njemu je ta kartica kao i ostale dosta jeftinija. Npr 32gb je umesto 3500, 1990 itd
Sve je El Laki napisao...:)

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Jedino ako si na ebay-u pronasao za 800 dinara. Ja sam tamo za oko 900 din kupio 32 gb class10. Sta bi se desilo da sam im to pokazao :D
Note IV N9100 dual

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Verovatno ništa. Fora je da im daš link od ponude neke prodavnice iz zemlje, pa ti oni spuste cenu tog istog proizvoda na tu koju si našao. Kako god okreneš, oni profit dobijaju (možda ne toliki koliki su hteli, ali ga svakako dobijaju). Ranije su davali i neki poklon uz takvu kupovinu, sad izgleda da više to ne rade. Kako god da okreneš, ako su u mestu iz kog si, eto ti lepe kupovine od proverene firme uz validnu garanciju :)

Millan
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Millan »

Dobio sam reklamnu torbu za prodavnicu.... :D
Ma ekstra je fora, oni radnje imaju u gotovo svakom vecem mestu, izguglas manju cenu, i napises u koji shop(mesto) da dostave. Em, nadjes jeftinije, em, nema postarine.... ;)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

I ja nasao 32GB microSD za 2 soma, od 2600, koliko traze, pa cu da vidim da narucim. Mada opet, na Aliexpress.com 64GB za 8$...
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Millan
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Millan »

Ma, sto se tice tih stvari(memorija, rac. komponenti), to ne bih kupovao sa Ali-ja, znajuci da tamo originala nema, sve su kopije...
Evo ti ovde, jos jeftinije...:D
http://www.eklik.rs/Memorijska-kartica- ... 78150.aspx

melink
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 03. Apr 2007. 21:41

Post od melink »

hm, sada sam kopirao na karticu 260mb i trajalo je 10 min.
po meni tu nesto ne valja

VIKING 762
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2014. 09:13
:: Galaxy S4 plus I9506

Post od VIKING 762 »

Na mom trend plusu se javlja jedan problem, naime kada ubacim memorijsku karticu telefon pocne da se gasi sam od sebe, cim je izvadim on radi normalno. Pitanje je sad, da li je moguce da na njoj ima neki virus iako sam je skenirao na laptopu saantivirusom i nije nista pronaslo, ili je pak dotrajala posto je imam vec vise od dve godine. ?
Memorijska je malog kapaciteta od 4GB pa ne bi trebalo da je do toga. Hvala unapred.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od toda81 »

Ne mogu da verujem da jos neko ima slican problem. Moj prijatelj je kupio u vipu sony miro i imao je karticu od 4gb i tel mu se bas cesto restartovao, cak i u toku razgovora i 3 puta je reklamiran i na kraju je i meni pukao film i napisao sam im pismo u prijateljevo ime tipa da vise ne zelim da mi popravljaju telefon i da hocu nov jer cu ih u protivnom tuziti i da sam se raspitao kako ide cela procedura. Na kraju su mu dali nov sony miro koji se isto restartovao. Uopste mi ni na kraj pameti nije bilo da je problem do memorijske kartice sve do trenutka kada je prijatelj kupio karticu od 8gb da bih mu ubacio mapu cele Evrope u iGO i posle toga se nije ni jednom restartovao pa smo dosli do zakljucka da je problem bio do memorijske kartice. Mozda nije lose da probas da je formatiras jer ja to nisam probao u ovom slucaju koji sam ti ispricao jer mi nije ni palo na pamet da moze kartica da pravi takav problem
Note IV N9100 dual

VIKING 762
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2014. 09:13
:: Galaxy S4 plus I9506

Post od VIKING 762 »

Ma ja sam odmah shvatio da je do memorijske. Bojim se da je "preradjena" jer je stara, a svasta je bilo na njoj, a i bila je u telefonu bez interne memorije koji ju je koristio kao primarni hard disk pa je su sa nje brisani podaci i ubacivani novi svakodnevno, a svaka eksterna memorija ima odredjen broj snimanja i brisanja. Tako da formatiranje ne vredi, a i nije bila bas najkvalitetnija (transcend 2 klasa), koja je po vama najbolja da kupim novu? Verovatno Kingston?

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Ja gledam samo da je sdhc i klasa 10, ništa manje od toga.
Sa svim drugim tj slabijim sam imao problema kada se snima u hd-u. Brend mi nije toliko bitan, sve se one prave u Kini ;)

Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
:: iPhone 13 mini

Post od Cooomi »

Pre neki dan sam uzeo ovu memorijsku karticu i prezadovoljan sam, uz nju sam dobio i adapter za SD i USB, tako da mogu da je koristim kao flešku! :) Preporučujem svima

liman3
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sre, 28. Maj 2014. 08:54
:: P10 Lite

Post od liman3 »

Nadam se da je nisi platio po toj ceni.Ja sam istu uzeo za 1200 a posle je našao I za 800.

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Nisam razumeo, kakav je to adapter za usb? I gde ima za 800 pa da je uzmem odmah?

Odgovori