WP 8.1 - generalna diskusija
Re: WP 8.1 - generalna diskusija
Skida se, možda su neke pripreme-ispravke za zvanični 8.1?
pozz
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm
Kod mene sledeća situacija: skine update, pokrene pripremu, i onda izbaci grešku koja kaže da je update skinut ali nije mogao biti raspakovan.
LINK-PHONEDOG
Ako sam dobro shvatio ovo je samo za Preview i kad se istestira na nama "zamorčićima" ide zvanično.
araphel, ti beše imaš "zvanični" 8.1.
Za "Live folders" sam se pomučio dok nisam provalio, uglavnom, prevucite na Homescreen app na drugu app sa kojom pravite folder i to je to, sledeće se isto ubacuju.
pozz
Ako sam dobro shvatio ovo je samo za Preview i kad se istestira na nama "zamorčićima" ide zvanično.
araphel, ti beše imaš "zvanični" 8.1.
Za "Live folders" sam se pomučio dok nisam provalio, uglavnom, prevucite na Homescreen app na drugu app sa kojom pravite folder i to je to, sledeće se isto ubacuju.
pozz
- yocasylver
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 10. Okt 2008. 08:54
- :: Huawei P40 Pro
Mislim da sam napravio veci problem,na sajtu sam uklonio telefon u opciji My phone i sad mi nista ne prikazuje sem pocetne strane.Kao i da nemam telefon,tj nema podataka o modelu i broju .Ima li nekog resenja?yocasylver napisao:Probao sam opciju FIND MY PHONE i kad se logujem na netu ne moze da ga locira,prikaze samo osnovne podatke tj model i broj telefona.Primetio sam da mi pise region USA,promenio na Srbija i opet izbaci predhodni region.Takodje u telefonu mi je regio Srbija.Da li zbog toga sto mi stoji drugi region nece da locira telefon i zast kad ga promenim ostane isti?Ima li neko isti problem?
http://upload.slike.com/slike/2014/08/1 ... -27-50.jpg
Izvinjavam se ako smaram
Vladazem, jeste, ovo je neko ažuriranje za preview, i verovatno zato kod mene neće. Međutim, supruga ima Ativ S na kome je preview, i ona je imala isti problem sve dok jezik nije vratila na srpski (a koji je promenila zbog kamere, jelte) i tad je krenuo. Ali, sad ima drugu grešku: pokrene instalaciju, telefon se restartuje i pojave se oni zupčanici, ali onda prsne, restartuje se ponovo i ispiše da nije mogao da odradi ažuriranje.
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Ovi lajv folderi sabijaju! 

- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Odradio update, sad malo da oporavim bateriju, pa testing. Detalji kasnije 

Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- marko75
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pet, 25. Maj 2012. 20:31
- :: Nokia Lumia 930
Odradio apdejt I sve je u redu osim jedne sitnice.Primetio sam u podesavanjima za datum I vreme da se vremenska zona umesto Beograd,Bratislava,Budimpesta... sada stoji Sarajevo,Skoplje,Varsava,Zagreb.Hoce da izvrsi promenu na Beograd,...ali kad ukljucim automatsko podesavanje vremena,datuma I vremenske zone,on opet vrati na Sarajevo,Skoplje,....Mislim,sitnica je to,ali mi smeta,sta ima koji k.... da mi pise Sarajevo,Zagreb,...Proverite kod vas pa ako jos neko ima taj problemcic nek javi.
-
- Sertifikovani Trol
Belgrade, Bratislava, Budapest, Ljubljana kod mene.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Imam ovo Belgrade, Bratislava... Ali kad stavim Set Time zone automatically, onda ide Brussels, Madrid, Paris, Copenhagen...
A sada prvi utisci o novom update-u.
Na prvi pogled, nije puno toga promenjeno, ali dok se ne zagrebe ispod povrsine.
Update je trajao nekih 30-ak minuta, baterija je sa 79% sisla na 23%, telefon je bio bas bas vreo. Dok ga nisam 2-3x restartovao, i potom malo osvezio bateriju, bas je bilo lagova, ali je sada znacajno bolja situacija. Ipak u odnosu na prethodnu verziju, manji lag moze tu i tamo da se primeti. Najvise kad povucem Notification center dole, nije odziv trenutan, postoji manja zadrska, tipa 0.2 sec (meni to smeta). Volim da sve ide instant.
Live Folders su fenomenalna stvar. Jako mi se svidja resenje. Vec sam napravio par foldera, sada gledam sta bih jos mogao da ubacim, a da to sve ipak ima i nekog smisla. Sjajna je stvar da moze svaki Live Tile u Folderu da se postavi na velicinu koju zelite (ako prikazuje vise informacija) i da se vise Tile-ova u tom folderu smenjuje. Takodje svaki od ovih foldera moze da se preimenuje po ukusu korisnika.
Nadalje, Caller ID je sa posebnog mesta sada prebacen u Phone settings, gde je po meni i logicno da se nalazi. Takodje neke manje kozmeticke promene su vidljive.
Jos jedna novotarija je Apps Corner. Za one koji poznaju WP corner, ovo je slicno Kid's Corner delu, ali manje razlike ipak postoje. Za one koji pojma nemaju - sledi objasnjenje:
Kid's Corner je uslovno receno novi start screen, koji se umesto svajpom nagore, dobija svajpom zdesna nalevo. Tu covek ubaci aplikacije koje zeli (posto je to namenjeno detetu, najcesce su to igre i neke aplikacije za decu). Ostali deo telefona, je zasticen sifrom. Dete Kid's Corner moze da koristi koliko god zeli, dok u ostali deo nema pristup.
Slicno ovome, tu je i Apps Corner, koji je sve isto ovo, ali za ulazak u isti morate da ga posebno pokrenete. Takodje je izlazak iz menija malo komplikovaniji (potrebno je drzati Power dugme, i onda napraviti svajp nalevo). Korisno ako nekome zelite da date telefon a da ga ne nadzirete sta radi, a da opet ne moze da udje u vase podatke. Mislim da u Kid's corner ne mogu da se postave sistemske aplikacije, dok ovde mogu.
Eto toliko za ove prve utiske, javljam kad i ako vidim jos neku novotariju, tek se igram sa sistemom.
A sada prvi utisci o novom update-u.
Na prvi pogled, nije puno toga promenjeno, ali dok se ne zagrebe ispod povrsine.
Update je trajao nekih 30-ak minuta, baterija je sa 79% sisla na 23%, telefon je bio bas bas vreo. Dok ga nisam 2-3x restartovao, i potom malo osvezio bateriju, bas je bilo lagova, ali je sada znacajno bolja situacija. Ipak u odnosu na prethodnu verziju, manji lag moze tu i tamo da se primeti. Najvise kad povucem Notification center dole, nije odziv trenutan, postoji manja zadrska, tipa 0.2 sec (meni to smeta). Volim da sve ide instant.
Live Folders su fenomenalna stvar. Jako mi se svidja resenje. Vec sam napravio par foldera, sada gledam sta bih jos mogao da ubacim, a da to sve ipak ima i nekog smisla. Sjajna je stvar da moze svaki Live Tile u Folderu da se postavi na velicinu koju zelite (ako prikazuje vise informacija) i da se vise Tile-ova u tom folderu smenjuje. Takodje svaki od ovih foldera moze da se preimenuje po ukusu korisnika.
Nadalje, Caller ID je sa posebnog mesta sada prebacen u Phone settings, gde je po meni i logicno da se nalazi. Takodje neke manje kozmeticke promene su vidljive.
Jos jedna novotarija je Apps Corner. Za one koji poznaju WP corner, ovo je slicno Kid's Corner delu, ali manje razlike ipak postoje. Za one koji pojma nemaju - sledi objasnjenje:
Kid's Corner je uslovno receno novi start screen, koji se umesto svajpom nagore, dobija svajpom zdesna nalevo. Tu covek ubaci aplikacije koje zeli (posto je to namenjeno detetu, najcesce su to igre i neke aplikacije za decu). Ostali deo telefona, je zasticen sifrom. Dete Kid's Corner moze da koristi koliko god zeli, dok u ostali deo nema pristup.
Slicno ovome, tu je i Apps Corner, koji je sve isto ovo, ali za ulazak u isti morate da ga posebno pokrenete. Takodje je izlazak iz menija malo komplikovaniji (potrebno je drzati Power dugme, i onda napraviti svajp nalevo). Korisno ako nekome zelite da date telefon a da ga ne nadzirete sta radi, a da opet ne moze da udje u vase podatke. Mislim da u Kid's corner ne mogu da se postave sistemske aplikacije, dok ovde mogu.
Eto toliko za ove prve utiske, javljam kad i ako vidim jos neku novotariju, tek se igram sa sistemom.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Belgrade, Bratislava.., date, time zone - automatically.
Nisam primetio nikakav lag, sve radi sasvim lepo, nisam naknadno restartovao. Velik je apdejt, ne sećam se koliko je trajalo ali sigurno nije toliko istrošilo batt, mislim da je bilo sa 90 na 70-65... Između ostalog je negde pisalo da je brzina IE poboljšana, bem li ga, radi brzo kao i uvek, verovatno neka "optimizacija" za web stranice.
pozz
Nisam primetio nikakav lag, sve radi sasvim lepo, nisam naknadno restartovao. Velik je apdejt, ne sećam se koliko je trajalo ali sigurno nije toliko istrošilo batt, mislim da je bilo sa 90 na 70-65... Između ostalog je negde pisalo da je brzina IE poboljšana, bem li ga, radi brzo kao i uvek, verovatno neka "optimizacija" za web stranice.
pozz
- yocasylver
- Mobil manijak
CItam o cemu pisete,kakav Live Folders pa vidim da ja imam ''obican'' 8.1.Pogledam na YT ocemu se radi.Oni skinuli foru sa androida i IOS-a.A uzvici odusevljenja u pozadini tek da cujete.Ne hvalim toliko koliko druga dva OS-a koliko zameram WP-u,dobro da se setili.Trebali bi malo da ubrzaju i postanu konkurentiji.Ne kazem ni da je WP los ali moze i teba bolje.
-
- Sertifikovani Trol
Za svo vreme koliko sam koristio android ja nesto slicno nisam video. Uzmes npr. live tile za vreme i strpas ga u folder i on nastavlja da bude live unutar foldera. Znaci, kao kad bi uzeo widget za vreme i ubacio ga u folder, a on nastavi da ti pokazuje vreme unutar foldera. Pored toga, ako povecas folder ne moras ga ni otvarati nego live tile radi svoj posao i na samom live folderu... Mozda se nesto slicno pojavilo u medjuvremenu (ne koristim android od novembra 2013.), ali ja zaista ovako nesto nisam video.
Prekjuče stigao 8.1. Nisam baš kompetentan da upoređujem 8.0 i 8.1 pošto sam 8 koristio samo par dana. Dakle novopečeni sam WINovac 
Mogu jedino da kažem da je malo "skockaniji" od 8, dobilo se nekoliko praktičnih funkcija. Ali ono što moram da zamjerim WP uopšte je nevjerovatno konfuzan meni, posebno meni podešavanja. Da li je bio problem da se opcije poslože po cjelinama, ili bar nekim logičnim redom (displej, networks, sistem...about) pa kada nešto tražiš, znaš i gdje da tražiš!?
Sve ostalo kao početnika na WP me je oduševilo. Telefon sa 512mb RAM, natrpan aplikacijama (doduše ne previše zahtjevnim) radi neuporedivo ljepše i brže od nekih drugih sistema sa 1GB RAMa.
Opšti utisak mi je da je ovo zaista za ljude kojima treba stabilan i funkcionalan smartfon, bez pretjeranog igranja i "kastomizacije". Potpuno ozbiljna priča što bi se reklo.
E sad, sa mojom Lumiom 625 imam problem, tj nejasno mi je to oko live foldera. Kako ih uopšte aktivirate? Ako sam dobro shvatio, tile se samo prevuče na drugi i folder se napravi? Meni neće, onaj donji "bježi" tako da ne mogu da zadržim drugi nad njim. Ili moj telefon i nema tu mogućnost uopšte?

Mogu jedino da kažem da je malo "skockaniji" od 8, dobilo se nekoliko praktičnih funkcija. Ali ono što moram da zamjerim WP uopšte je nevjerovatno konfuzan meni, posebno meni podešavanja. Da li je bio problem da se opcije poslože po cjelinama, ili bar nekim logičnim redom (displej, networks, sistem...about) pa kada nešto tražiš, znaš i gdje da tražiš!?
Sve ostalo kao početnika na WP me je oduševilo. Telefon sa 512mb RAM, natrpan aplikacijama (doduše ne previše zahtjevnim) radi neuporedivo ljepše i brže od nekih drugih sistema sa 1GB RAMa.
Opšti utisak mi je da je ovo zaista za ljude kojima treba stabilan i funkcionalan smartfon, bez pretjeranog igranja i "kastomizacije". Potpuno ozbiljna priča što bi se reklo.
E sad, sa mojom Lumiom 625 imam problem, tj nejasno mi je to oko live foldera. Kako ih uopšte aktivirate? Ako sam dobro shvatio, tile se samo prevuče na drugi i folder se napravi? Meni neće, onaj donji "bježi" tako da ne mogu da zadržim drugi nad njim. Ili moj telefon i nema tu mogućnost uopšte?

- yocasylver
- Mobil manijak
Draco tu opciju ima samo verzija za developere.
psyhound,naravno da to nema android tj da budu aktivne u folderu ali ima tu foru sa kreiranjem foldera tako sto namestis jednu ikonicu na drugu.Ista samo malo unapredjena stvar.
psyhound,naravno da to nema android tj da budu aktivne u folderu ali ima tu foru sa kreiranjem foldera tako sto namestis jednu ikonicu na drugu.Ista samo malo unapredjena stvar.
Čekaj, verzija za developere ima a zvanična verzija 8.1 nema? Jesi li siguran?
- yocasylver
- Mobil manijak
To je to. Hvala 
blablablablablablablablablablablablablabla

blablablablablablablablablablablablablabla
-
- Sertifikovani Trol
Aha, znaci nema na Androidu i iOSu, ali ipak su im skinuli foru. Super.
@psyhound
kralju svaka ti dala
...

miodrage je napisao:
Samo je mrtav Android dobar Android ;)
Samo je mrtav Android dobar Android ;)