Samsun E300 - 1900Mhz da ili ne???

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
tajci
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sre, 15. Mar 2006. 21:26

Samsun E300 - 1900Mhz da ili ne???

Post od tajci »

Ovo sam procitala u testu ovog modela, i posto me veoma interesuje da li cemi tel raditi u americi htela bih da znam da li je ovo istina ili ne???? i uopste kako se to moze proveriti, a najvise kako se to rucno podesava???

"Mrežni servisi. Podešavanja su vezana za redirekciju poziva što ne predstavlja ništa specijalno. Samsung E300 je tri-band telefona, iako su zvanične informacije drugačije. Možete izabrati treću frekvenciju (GSM 1900), što se po običaju radi ručno."

Hvala!!!!!!!!!!!!!!!!

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Ako ima dovoljno 1900MHz baznih stanica onda ce raditi bez problema tako da mozes bez bojazni da ga kupis AKO je takva situacija sa njihovim mrezama,odnosno AKO nisu 850MHz u preovladjujucoj vecini!Proveri to nekako (sajtovi US mreza?) pa ces znati sigurno hoce li raditi non-stop ili samo povremeno!
Pozdrav 8)

rower
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 10. Nov 2005. 13:52
Kontakt:

Post od rower »

Ne znam da li ces koristiti roaming,znaci karticu od svog operatera ili ces kupiti neku US?
Ako koristis svoju karticu onda kod svog operatera proveri sa kojim americkim operaterima imaju sklopljen ugovor i na kojoj frekvenciji radi ta mreza i kakva im je pokrivenost?
Zavisi u koju drzavu ides?

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Koliko se meni chini u Americi vecina radi na 850Mhz ? :roll: Kao shto su ti rekli proveri na nekom sajtu operatera ili reci nam u koju drzavu idesh pa cemo da vidimo... 8)

tajci
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od tajci »

Hvala svima!

Idem u New York i u Georgiu, mada mi je najbitnije da u New York-u radi,posto cu se kasnije vec snaci nekako.

Mada mi i dalje nije jasno.. Znaci kad dodjem tamo, i ako ima dovoljno tih baznih stanica na 1900, ja samo ukljucim tel i on radi? ne mora nista da se podesava?

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Ne mora,on se povezuje na mrezu koju moze da nadje i ako ima dovoljno 1900MHz baznih stanica,radice bez prekida,a ako ne onda... :shock:
Pozdrav 8)

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

Chek,chek,chek...Odakle Samsungu E300 1900mhz kad on podrzava 900Mhz/1800Mhz samo.... :dry: Ae prepravite me ako greshim al taj fon koliko sam ja nashao nema mogucnost da se nakachi na 1900 Mhz...

Lomnica_city
Expert
Expert

Post od Lomnica_city »

Mrzi me Dex u ovo doba da proveravam,ja sam mislio da je ona proverila kad vec pita da li ima baznih stanica na toj frekvenciji,ali ako nema onda je trebala bolje da proveri pre otvaranja teme,mada savet ostaje!Ako ima baznih stanica koje on podrzava,radice,ako nema,nece stalno ili cak nikako!
Pozdrav 8)

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

Ma niej frka Lomnica_city ja sam sasvim slucajno otisaho da vidim koje frekvencije podrzava fon kad ono samo 900Mhz i 1800Mhz tako da ne znam ja gde je ona to chitala da ovaj fon moze da radi na 1900 mhz ? :| Ako radi samo na 900 i 1800 Mhz nece joj raditi onda u New Yorku valjda..

tajci
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od tajci »

OK Ok momci samo polako, ako se vratite na pocetak ove diskusije, i procitate sta sam postavila kao prvo pitanje onda ce vam stvari biti malo jasnije. Hvala vama na trudu u svakom slucaju, ali moja dilema s pocetka i dalje nije resena. Dakle, na ovom istom sajtu, u rubrici koja se zove Testovi, kada procitate profil za sgh e300 videcete o cemu pricam, i nacicete isto ono sto sam prekopirala u svoje prvo postavljeno pitanje.
Znaci pise da po zvanicnim informacijama ovaj tel ne radi na 1900, ali da je ipak triband tel, tralala vec sam pisala.
Ja mozda nisam informisana koliko i vi ali takvo glupo pitanje ne bih postavila.
Hvala svima jos jednom.

Odgovori