Nokia Lumia 920

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Odgovori
Coni
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 21. Apr 2013. 10:26
:: LG Leon LTE

Re: Nokia Lumia 920

Post od Coni »

Uskoro

Shomyz
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 09. Dec 2013. 19:48
:: lumia 920

Post od Shomyz »

Ljudi, nesto mi se pobrljavilo sa kamerom na L920, samo crn ekran mi pokazuje kad je ukljucim, hocu da probam sa soft/hard resetom al nisam siguran kako kontakte da vratim u telefon imam ih bekapovane na OneDrive-u, i sa aplikacijama mi nije bas najjasnije sta se dogodi posle reseta, nisam do sad ni jednom radio reset pa ne znam kako to funkcionise, pa ako moze neko da pomogne...

kristofer
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 01. Avg 2014. 01:51
:: nokia
:: samsung

Post od kristofer »

Ljudi pomoc molim vas ako je neko imao slican problem,telefon mi je zabagovao odjednom toatlno,zakljucao se i vidim samo onaj sat kao screensaver,ne moze da se otkljuca ni da se ugasi,totalno je zakovao,sta da radim,ima li kakvog resenja ?

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Kristofer drzi power i vol - dok ne zavibrira sto je oko 15 sec.
Ovo za kameru zaista ne znam, sa soft reset (gore opisana procedura) ne gubis nista
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Challenge
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Uto, 11. Jun 2013. 16:06
:: BlackBerry Z30
:: Nokia E72

Post od Challenge »

Prvo soft reset, kao što je @miodrage objasnio, a ako ne bude efekta onda hard reset (uz navedene tastere drži se pritisnut i taster kamere), sa kojim se gube podaci. Ako ništa od toga ne uspe, onda postoje programi za reparaciju, bitno je samo da telefon odgovara vibracijom na soft reset. Meni je stradao boot loader i mogu da ga bacim u kontejner pošto to niko ne može da otkloni, čak ni ovlašćeni servis.

ssrki
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2011. 18:06
:: Huawei p30

Post od ssrki »

Ljudi ajde pomoć ko zna. Na L520 kada idem na search imam opciju i za trazenje muzike (nota) i za skeniranje kodova (oko). Na L920 imam samo 'oko'. Oba telefona imaju pfd 8.1 i iste postavke (region, jezik itd) Kako doći do te opcije (search music - nota) na L920. Radi potpuno isto kao i aplikacija Shazam, samo sto je brze i onda bi Shazam skinuo.
Huawei p30 aurora

Shomyz
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pon, 09. Dec 2013. 19:48
:: lumia 920

Post od Shomyz »

uradio sam i soft i hard reset i nista nije pomoglo, kad ukljucim kameru stoji samo crn ekran i onaj bar sa opcijama je zatamljen i ne moze da se koristi, ja sam mislio da je riknula, ali posle milion pokusaja se upalila uspeo sam da uslikam neke slike ali posle par sekundi pocnu da se pojavljuju ljubicaste linije pocne da secka i onda opet pocrni ceo ekran....ne znam sta da radim, garancija mi je istekla....

rotkod
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pet, 22. Jan 2010. 20:45
:: Lumia 920
:: Asus NX90

Post od rotkod »

Pokušaj softwarsku popravku, ustvari to jedino i možeš... Skini nokia software recovery tool, baterija 100% i uradi flash...
Sve se briše...

NSRT skine sa neta tvoju verziju 920 software, 1,38GB i ubaci čistu instalaciju, zadnje zvanične verzije...

miodrage

Dobio sam onu lumiu na nagradnoj igri...

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Rotkod u zdravlju je posedovao. Svaka cast.

kristofer
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pet, 01. Avg 2014. 01:51
:: nokia
:: samsung

Post od kristofer »

Hvala na pomoci ljudi ,sve je ok sa soft resetom,,,verovatno nisam u toku,ali sta je sa tim 8,1 za 920 ? vidim da svi imaju osim mene na ovim drugim Nokiama

user8
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 25. Nov 2013. 21:41
:: WP8
:: Nokia Lumia 925

Post od user8 »

@kristofer Lumia 925 i 625 imaju zvanicnu nadogradnju na 8.1. Ostali ce dobiti uskoro, a ko ne zeli da ceka instalira preview for developers :wink:
miodrage je napisao:
Samo je mrtav Android dobar Android ;)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Danas mi crk'o LCD na 920 :( Ne znam sta se desilo, u toku rada se ekran smrzo, i postao jako lagovit, ali je onda potpuno odbio poslusnost. Puk'o sam mu soft reset, ali se onda desila jako cudna stvar, na ekranu je izasla slika kao kad na TV-u nema programa, samo nije bilo "animirano". Nakon cca 20 min, pogledao sam telefon, delovalo je da je sve normalno, i normalno je odreagovao na dodir. Nakon 2 minuta, opet je zabagovao i to je bilo to. Pokusao sam i hard reset, ali iz nekog razloga nisam uspeo nista da uradim.
Inace telefon radi, mogu da se javim na poziv (znam napamet gde je dugme) iako nista na ekranu ne vidim.
Sad se razmisljam sta da radim, para nemam previse, ali mogu da priustim sebi nov 920, eventualno 1520 (mada mi je za nijansu skuplji, a ciljam HTC One W8), ili da ovome zamenim ekran sto je cca 100 jura...
Saveti?

open-mind
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Ned, 20. Okt 2013. 19:32
:: Samsung Galaxy S4

Post od open-mind »

Ako te tješi, bar da znaš da nisi jedini. Crknutih lumija ko u priči... To je taj uber kvalitet...

Vlada Zem
Expert
Expert
Pridružio se: Ned, 14. Maj 2006. 13:25
:: N9

Post od Vlada Zem »

Tesko pitanje, zamena ekrana 100 eur a jednostavno ne znas sta si "dobio". Da li moze da se "uvali" za rezervne delove za neku kintu, pa plus tih 100 eur, pa dodas jos... jbg...
pozz
zvezde granda ne mogu u mp3 ali mogu u 3pm

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

Mozda sam nasao original ekran za 80€, videcu sutra. Za sada mi je najbezbolnija varijanta bas zamena ekrana, pa onda da stedim za htc one w8, ako bude zadovoljavao moje prohteve.

user8
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pon, 25. Nov 2013. 21:41
:: WP8
:: Nokia Lumia 925

Post od user8 »

open-mind napisao:Ako te tješi, bar da znaš da nisi jedini. Crknutih lumija ko u priči... To je taj uber kvalitet...
open-mind napisao:Live tiles u live folderima, a svi zajedno su sve samo ne live... Bravo za majkrosoft...
open-mind napisao:Klasični primjer poteza očajnika. Ništa novo...
open-mind napisao:To je ta stabilnost...
open-mind napisao:Nista se ti ne sikeraj, sad ce par sladokusaca da te ubijedi da je to sve potpuno uredu, da se takve stvari desavaju i na drugim platformama, da je MS to tako zamislio i da se počneš privikavat koristit telefon onako kako su oni zamislili a ne kako ti želiš i misliš da je ok...
Ah taj windows phone, kako ga ne voliti...
Da ne trazim vise :lol: :lol: A ovo je vrhunac :lol:
open-mind napisao:Vidim maloprije lumiu 930 u radnji. Uzmem u ruke malo da procackam, onako, fin na izgled. Otkljucam, udjem u kameru da vidim kakve slike pravi. Slikam jednu, vidim ukljucen blic, iskljucim ga posto dovoljno svjetla ima, hem je dan u radnji dovoljno osvjetljenja. Opalim sliku, blic se ponovo pali. Wtf?? Doduse ne tako jako kao kad je upaljen, ono ne zablica više puta, ali prije samog slikanja tj dok fokusira (koje traje dooobrih par sekundi) blic je upaljen cijelo vrijeme. I neko mi kaze da je to zreo os. Mislim zaista, debilizmu nikad kraja.
Da napomenem da je to bilo isključivo sa upaljenim i iskljucenim blicom, bez auto moda.
Znaci ne znas kako se koristi tel i ne znas da ima opcija da se ugasi POMOCNO SVETLO, ali nista to nije bitno najbitnije je doci na forum i pricati price :lol: :lol: :lol:
miodrage je napisao:
Samo je mrtav Android dobar Android ;)

Deksi
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
:: one+ nord2

Post od Deksi »

Au miodrage, eto tako i meni crce ekran na e72 a da nije sastavio ni dve godine, sreca pa se menja za 5 minuta i kosta 10 e. Danasnji smart telefoni se koriste mnogo vise nego ranije pa je i to razlog za kraci zivot ekrana. Ma zato ja sadasnju lumiu nimalo ne stitim od ogrebotina jer ranije sam ih malte ne u maramce cuvao i oni ko novi a crkne im elektronika.
Ako si siguran da je ekran dobar i mozes ga sam zameniti pa i uradi tako.

Cime
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 21. Feb 2014. 20:54
:: 920

Post od Cime »

Meni je na 920 crkao modul ekrana (nov telefon ). Samim telefonom sam zadovoljan, izgledom i kvalitetom izrade ali su telefoni unakaženi operativnim sistemom. Što se mene tiče završio sam sa Nokia a još više sa windows-om za vijek i vjekova.

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

Cime napisao:....ali su telefoni unakaženi operativnim sistemom. Što se mene tiče završio sam sa Nokia a još više sa windows-om za vijek i vjekova.
Dobro, platio si školarinu, ali se bar vidi da si izvukao neke puke i da ćeš sledeći put napraviti bolji izbor.

marko75
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 25. Maj 2012. 20:31
:: Nokia Lumia 930

Post od marko75 »

Miodrage,bas bedak sto ti se desilo sa ekranom.Posto vidim da pominjes 1520 kao jednu od mogucnosti da podelim sa tobom jedno svoje iskustvo sa tim telefonom:moja sestra kupi nov 1520,krene iz radnje kod mene kuci da joj instaliram DP da bi imala 8.1,i kad je izlazila iz auta telefon joj ispadne iz ruke I pukne ekran.Posto ona nema puno slobodnog vremena,zaduzi mene da po Beogradu trazim gde ima I ko moze da zameni ekran.Prvo,nema ga skoro nigde(to je bilo pre jedno 2 meseca,mozda je sad bolja situacija),tacnije samo na dva mesta,drugo,uzasno je skup,230 evra.U jednoj radnji u Balkanskoj ulici pricam sa serviserom I on mi kaze da tako veliki telefoni uopste nisu zahvalni za koriscenje,a kao primer je naveo stavljanje telefona u dzep.Kaze ako stavis u zadnji dzep cim se malo savijes,da ne kazem naguzis :D ,ekran puca.Znaci samo nosenje u torbici.Hocu da kazem da veliki telefon nosi sa sobom I veliki rizik.A sto se samog telefona tice,pa to je azdaja,makar mi se tako cini u odnosu na moj 920.Velicina ekrana,kvalitet ekrana,brzina,kamera,...ma sve je perverzija.Ako se odlucis za njega,sigurno ces biti prezadovoljan,al eto kazem samo da obratis paznju na njega sto se cuvanja tice jer mi se cini da je mnogo,mnogo osetljiviji od 920,koji I ti imas cini mi se.U svakom slucaju srecno I sa zamenom ekrana ili zamenom telefona.

Odgovori