Ljudi jedno pitanje...
Sestra je porucila preko mts-a Sony Xperia Z, ja sam joj predlagao da uzme Z1 ali je bio mnogooo skuplji na njenom paketu.Drugar koji radi sa telefonima trazi jos 120 e i Sony Z za Z1...
Da li da odradi tu kombinaciju ili nema potrebe, to jest jel vredi dodati
Hvala unapred
Ona nije nesto zahtevna, ne treba joj za igrice...
Whatss App,Viber surfovanje...
A mnogo joj se svidja linija Z...
Ajde da cujem jos komentare sa foruma i misljenja
I jos jedna stvar Z bi imao garanciju 2god a Z1 godinu dana...
Z1 je u mnogome bolji od Z, pitanje je samo da li imate 120€ koji vas žuljaju ako imate, onda samo napred, a ako bi morali da se stisnete, onda ne vredi jer u radu, neko ko nije zahtevan korisnik, neće primetiti neku razliku.
Ne znam kakav je Z po pitanju trajanja baterije, jer ce sestra biti na netu, sto implicira nesto vecu potrosnju. Sale_M ima najvise iskustva sa Xperia modelima, on ce sigurno dati mnogo vise informacija.
Pa hoce verovatno....
Znate sta mene brine, kakav je taj z1 sto prodaje komsija...
Jer on to prodaje na buvljaku...
Nekako mi sigurnije preko operatera plus godinu dana vise garancije
Kako to misliš na buvljaku? Odakle su ti telefoni? Garancija? Pakovanje?
Pogledaj i oglase ovde na sajtu, nadi cenu za Z i Z1, vidi koja je realna razlika.
Ja ne bih uzimao u obzir ništa što nema garanciju i što nije u originalnom pakovanju. Dakle, vijaš nešto što je uzeto preko mreže i paketa, sa dvogodišnjom garancijom.
Ima covek tezgu na buvljaku
Jedino me to brine ne znam da li je originalno pakovanje, odakle je taj telefon i samo godinu dana daje garanciju....
Jos cu ja da procackam
Originalno pakovanje može biti i bez dvogodišnje garancije. Fora je što je pitanje ko je taj koji daje garanciju, u kojim slučajevima će je uvažiti, koliko je stručan zapravo itd. Zato mi je ova garancija koju ste ti i sestra dobili na Z daleko pouzdanija ako nešto krene po zlu.
Ja mislim da on ima nekog servisera ako mu neko reklamira telefon...
Ma mislim da je najbolje da ostane na Z modelu ...
Z1 jeste bolji ali je i Z jako korektan telefon
Tu je razlika u jacina procesora, baterija jaca i kamera?
Ako imas para i poverenja u tok komsiju idi na Z1. Ima dosta jacu bateriju...inace Z ima problema na Kit Katu sa trajanjem baterije uzasno.bolji hardver,ali taj hardver se ne primecuje toliko osim ako ne drzis puno toga u memoriji.Dalje,Z ima jako los zvucnik zvona,dok je na Z1 prilicno glasan.Sto se tice igrica na Z1 moze da se pokrene i igra u fullu bilo sta,a na Z ne znam,mada mislim da moze i na njemu.I na kraju kamera na Z1 je mnogo bolja od obicnog Z.To su ti razlike pa ti vidi sta ces.Ja mislim da vredi da dodas te pare,ali samo ukoliko imas poverenja u tog lika tj njegovu garanciju koju ti daje.
XIAOMI Mi 11 midnight grey HUAWEI P40 Pro classic black HUAWEI P40 Pro + ceramic white HUAWEI P30 Pro breathing crystal XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey HUAWEI P20 Pro twilight violet
XIAOMI Mi 11 midnight grey HUAWEI P40 Pro classic black HUAWEI P40 Pro + ceramic white HUAWEI P30 Pro breathing crystal XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey HUAWEI P20 Pro twilight violet
Ja imam Xperiu Z skoro od prvog dana kada se pojavila na našem tržištu i telefon je odličan (pu, pu, da ne ureknem). Neki drugari serviseri se hvataju za galvu kad čuju za taj model, jer navodno ima mnogo reklamacija. Međutim za ovih godinu i nešto dana nije bilo apsolutno nikakvih problema. Apdejtovan na KitKat, bez greške. Kamera odlična, zvuk, video, wi-fi, a jedina mana je baterija koja jedva izdrži jedan dan, ali uz poprilično korišćenje interneta. Šta dobijaš sa Z1? Malo teži i veći telefon, ali jači procesor, jaču bateriju, kameru i spoljnu memoriju do 64 GB umesto 32. Razlika u ceni je 70 evra u oglasima za nove uređaje. Ako ti prednosti Z1 imaju toliki značaj, iskeširaj 320 evra i kupi Z1. U protivnom, sa 250 evra ćeš imati odličan telefon. Čak i da se zalomi neka fabrička greška, garancija je tu da to reši.
Tek sam sad registrovao da je sestra već poručila Z na mts-u. Moj savet ti je da onda ništa ne doplaćuješ i menjaš. Jedino ako neko može da ti da Z1 i garanciju 2 godine uz tvoju doplatu 70 evra, a mislim da se to neće desiti. Imaj u vidu da provajderi ne priznaju prenošenje garancije na treće lice, tako da ni ti tvoj telefon ne možeš dati sa garancijom. Jednostavno se pomiri sa tim što imaš, pogotovo što je to stvarno dobar uređaj. A uvek će biti boljih i jačih i nikad ne možeš imati najbolji telefon, makar ne duže od mesec dana. Zapravo, najbolji telefon ne postoji.
Mislim da ipak moze garancija da se prenese na drugo lice. Licno mi je to rekao decko koji je od mene kupiontelefon sa telenorovom garancijom. Kaze da je jos jednom tako kupio tel sa telenorovom garancijom i da su mu je uvazili i servisirali su taj telefon
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.