Molim za pomoc

Fabrički OS, Android, Windows, Symbian (UIQ)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian (UIQ) OS
SnoopDoggyDogg
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 04. Feb 2005. 14:41

Molim za pomoc

Post od SnoopDoggyDogg »

vidim da nigde ovo nije pominjano,pa sam mislio da pocnem,ako neko moze da mi mi pomogne,skinuo sam neke mp4 video convertere,medjutim dzaba mi sve to kad ne znam koja mi podesavanja trebaju,a dosta mi je experimentisanja sa fonom,pa ako moze neko da mi kaze kakva mi trebaju podezavanja za video i za zvuk,da bi mi zvuk bio jak a video kristalno jasan,a da mi spot od 4,5 minuta ne zauzima vise od 5,6,7,8 mb,da li je to moguce?koliki treba da bude frame rate i ostalo da mi mi video mp4 bio solidan ili odlican?e da,imam moto E1000,pomoc
ne moze da skodi!

Extreme
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Sre, 11. Jan 2006. 14:42

Post od Extreme »

Stavi zvuk u AAC, to je najkvalitetnije i najbolje se cuje, ali ce ti spotovi te duzine biti oko 7-8MB minimum. Sto se tice video podesavanja, to moras videti sam, probaj par varijanti (razl. Kb/s) pa vidi koja najmanje zakucava i koja je OK za gledanje.

SnoopDoggyDogg
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 04. Feb 2005. 14:41

Post od SnoopDoggyDogg »

moze li neko da mi kaze da ne exprerimentisem sa videom?xvala ovo za zvuk,ali isprobacu tek kad mi neko kaze kako video da uradim frame rate i ostalo?
ne moze da skodi!

kralj1
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 13:37

Post od kralj1 »

Neznam koje konvertore si probao, ali preporucujem ti ,,SUPER", koji je ubedljivo najbolji koji sam dosad video, a sto je najvaznije, potpuno je BESPLATAN. :D
Nazalost moraces na skines nekih 18 mb sa Web-a, al veruj mi da je vredno truda i da se neces pokajati. Pogotovu ako se uzme u obzir da sa ovim programom mozes da kovertujes bilo koji format u recimo 3gp ili neki drugi, jer prepoznaje skoro sve sa kojima sam se susretao (3gp/3g2, asf, avi (DivX,H263,H263+,H264,XviD,MPEG4,MSmpeg4 etc..), dat, fli, flc, flv, mkv, mpg (Mpeg I,Mpeg II), mov(H263,H263+,H264,MPEG4 etc..), mp4(H263,H263+,H264,MPEG4), ogg, qt, rm, ram, rmvb, str (Play Station), swf (Flash), ts (HDTV), viv, vob, wmv). :)

Link sa kojeg mozes da skines ovaj program je http://fever.link.free.fr/SUPER.html

Probaj pa mi javi za misljenje. :wink:

Sto se tice podesavanja ono je:
1. 3gp (Nokia/NEC/Siemens) in 'Output Container'
2. h236 in 'Output Video Codec'
3. amr_nb in 'Output Audio Codec'
Video
4. 176 x 144 in 'Video Scale Size'
5. 11:9 in Aspect
6. 15 in Frame/Sec
7. 85 in Bitrate
8. Tick High Quality Box
Audio
9. 8000 in Sampling Freq
10. 1 in Channels
11. 56 in Bitrate

Sa ovim podesenjem jedan minut ti je oko 800 kb, a sa zvukom sam izuzetno zadovoljan.
Izuzetno je prost program za koriscenje i potrebno je samo da prevuces fajl iz recimo Window Explorel-a u u ovaj program i da pritisnes ,,Encode Now" (Videces kada startujes program)

Pozdrav d Kralja.

kralj1
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 13:37

Post od kralj1 »

Inace zaboravio sam da kazem jednu vaznu stavku, a to je da je ovaj program bio preporucen od strane coveka koji sebe naziva ,,e398moderator” i koji je glavni krivac zbog cega sam i ja dosao do ovog sowtwera. S obzirom da ne govori srpski i da samim tim ne posecuje ovaj forum, nisam u mogucnosti da ga pozdravim ovom prilikom.

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

Stavish video da ti bude 25fps-a, rezolucija "176 x 144" i u zavisnosti od bitrate-a ce da se menja velicina fajla i kvalitet, stavish oko 200 :). Audio nije toliko bitan, snaci cesh se samo stavi mp3 lame codec (tako nesto)...

To sto ti rekao kralj1 ne valja, stavi OBAVEZNO 25fps i naravno odaberi mp4 format (3gp sa 15fps-a je UZAS !!!). To bi bilo to, posalji mi PM ako ti treba pomoc.

POz 8)
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

Odgovori