G2 ili Z1

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Re: G2 ili Z1

Post od 1808 »

Sale_M napisao:Ekran na Z1 je sasvim dobar,da ne kazem odlican,.....
Ako je toliko dobar, odnosno odličan kao što kažeš, zašto onda Sony nije zadržao TFT LCD tehnologiju ekrana i na sledećim generacijama uređaja? Šta će im uopšte skuplji IPS LCD na modelima Z2 i Z3 kad je i jeftiniji TFT LCD ekran odličan?

Evo i tebi jedan link ispod, pa pogledaj kakve su razlike između Z1 (sa TFT LCD) u odnosu na Z2 i Z1 Compact (sa IPS LCD tehnologijom). Slike govore više od 1000 reči ako hoćeš da vidiš i razumeš. U suprotnom, džabe priča....

http://www.gizmobolt.com/2014/02/26/xpe ... omparison/
Challenge napisao:...Ne tvrdim ja da su na Sonyu najbolji ekrani, nisam toliki debil, samo kažem da ne može da se kaže da je ekran na Z1 krš.
Zavisi kako posmatraš. Kada se takav TFT displej nađe na nekom modelu iz osnovne ili srednje klase, onda se i može naći neko opravdanje u stilu „koliko para toliko i muzike“. Ali kada se jedan takav TFT LCD (koji je čak i po TFT standardima ispod proseka) nađe u modelima premijum klase i to jedne tako renomirane kompanije kao što je Sony, onda takva terminologija i nije daleko od istine.

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Video sam ja taj link,u pitanju su uglovi gledanja samo.Ja govorim o tome kad diretno pod pravim uglom gledas u telefon.
Al ste dosadni sa tim uglovima gledanja,kao da ce sad neko da namerno namesta neki ludi ugao da gleda,kad moye normalno da drzi telefon.Kad pravo posmatras telefone prikazi deluju identicno.

I nisam ja rekao da je najbolja TFT tehnologija nego da je ekran dobar,a IPS tehnologija je naravno bolja.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

Sale_M napisao:....u pitanju su uglovi gledanja samo. Kad pravo posmatras telefone prikazi deluju identicno.
Možda tebi deluju identično, ali razlike se lepo primećuju i pod pravim uglom (naravno u korist Z2 displeja).
Evo ti na sledećem linku (sa xda foruma) još nekoliko uporednih fotografija (Z1 vs Z2) napravljenih pod pravim uglom, pa pogledaj još jednom.

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=2673596

E sad, ako je i ovo tebi identično, onda stvarno nemam više šta da ti kažem.
Znam da postoje i ljudi koji ne razlikuju crvenu i zelenu boju, tako da je sve moguće.... ;)

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

Daj bre ljudi ne zezajte više stvarno, očigledno je koliko je Z2 displey bolji od Z1, e sad za G2 vs Z2 morao bih da pogledam testove.

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

Ne znam dal su ovolike razlike,morao bi licno da uporedim.Na mom Z1 sve boje izgledaju dobro.
I opet kazem,postoje 2 vrste panela koje se ugradjuju u Z1.Ja verovatno imam primerak sa Sharp panelom.
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

Da, mislim da je kod XZ postojao JDC i Sharp, ne znam kako je sa Z1 i Z2, ali Z2 ima dosta bolji ekran od Z1, možda i jedan od najboljih na tržištu, stvarno lepo izgleda. Iako nisam imao priliku uživo da ga vidim, sa snimaka deluje odlično.

Odgovori