Samsung Galaxy S3 ( I9300 / I9305 / I9300I )

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Re: Samsung Galaxy S3 ( I9300 / I9305 / I9300I )

Post od toda81 »

Mozes da instaliras Uninstall i da pomocu njega pobrises sve nepotrebno. Tako sam ja uradio na JellyKat rom-u na note 2 i oslobodio sam se mnogih gluposti koje crpu bateriju
Note IV N9100 dual

levca
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 05. Jan 2006. 00:23

Post od levca »

Ja to preko Es explorera izbacio sve te nepotrebne instalacije, ali za sada ovaj dobro radi oficijelni njegov 4.3 normalno rutovan, mozda pokusam kasnije sa CM11
Zanimaju me kod pojedinih telefona novine i njihove stvarne mogucnosti koje ovde mogu saznati

perica100
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Sub, 13. Sep 2014. 23:23
:: Samsung s3 Neo

Post od perica100 »

Molim kolege forumase za pomoc.Pre koji dan sam kupio S3 Neo telefon sa jednom sim karticom.I odmah zam cak i pr kupovini primetio dok sam ga cackao i podesavao Gmail nalog itd da se bar po meni previse greje.Rekao sam to prodavcu,koji nije odmah uzeo to u obzir....Grejanje se po meni nastavilo i kod kuce,i to cim ga uzmem u ruke,kad sam na wi fi,dakle kada ga ikako koristim.REklamirao sam odmah sutradan i dali su mi drugi telefon istog modela.Tu u radnji sam ga namerno malo drndao da bih video kako se ponasa i opet isto,telefon se po meni previse grejao.Dakle sam sam isao na wi fi,podesavao mu nesto,amlo fotkao.Na kraju sam uzeo fon uz ubedjenje prodavaca da tako jednostvano radi.Elem,pre tog sam imao S2 plus i taj telefon se nikako nije grejao sta god radili s njim,mozda jedino kad je duze na 3g a i tada retko,Probane ponekad neke igrrice GT2,TR i tome slicno i to radlo odlicno i bez grejanja.Znam ja da s2 plus ima dual core,don S3 neo ima quad core i to Qualcomm umesto nekada samsungovog cipa,ali ljudi ja sam pomocu programa merio tu temp na fonu i ona cak i pri obisnom surfu na wi fi ide i do 50 C na CPU.Da ne pominjem da mi je jako neugodno da drzim fon u ruci itd.Inace imam i tablet Acer sa Mediatek dual core koji se takodje ne greje tj vrlo retko.
Dakle molim vas da mi odgovorite,da li je ovo normalno grejanje za ovakav tel.i da li se to desava i drugima sa quad core-om,i konkretno kakvo je vase iskustvo sa vasim S3 neo uredjajima?
MOlim za sto brzi odgovor da bih znao sta da radim...Ako su ima obda tel koji su mi dali ista tj greju se,da li je do serije,ili su svi takvi?!
Inace sve mi je vise zao S2 plus koji je po meni odlican uredjaj i za svaku pohvalu,bez obzira sto malo usori kada je pun aplikacja,ali radi vrlo stabilno,sa odlicnom kamerom i to cak mozda boljom od S3 neo po meni,
Hvala unapred na brzim odgovorima....

P.S. Inace zaboravio sma da kazem da se fon greje u njegovom donjem delu za zadnje strane a ta toplota se prenosi na prednji deo pa pmalo naravno i na donji deo ekrana.Inace baterija je ok i ona se ne greje tokom rada,provereno.
Poslednja izmena od zoreli u Ned, 14. Sep 2014. 11:00, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Ne piši postove jedan za drugim , koristi opciju "izmeni" .

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

U donjem dijelu se nalazi procesor i zato se taj dio i greje. Ja sam imao standardni S3 i bilo je dosta situacija kada je bila pojačana temperatura, čak i prilikom konstantnog korištenja, bez forsiranja.

perica100
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od perica100 »

Ono sto je pomalo neverovatno,testirao sam ga sa igricama GT2 i T.Run 2,na igricama je to sasvim pristojna tempe.do 40 C ,cak se toliko i ne oseca u rukama.Sa druge strane cinimi se da se najvise greje na Wi fi,koji nazalost najvise i koristim,jer igrice ne igram,ovo je bio sam test.Danas mi je pr koriscenje wi fi,Instagram,Youtube,FB itd isla tem i preko 50C,pa cak i blizu 60C.Ukljucujem Stednju energije sto sam radio i kod S2 plus,zbog baterije ali opet se desava slicna stvar.Instalirao sam progrma sa Marketa, CPU temp.i on mi stalno u gornjem delu ekrana pokazuje temp CPU.Da li mi neko moze reci i preporuciti neku Aplikaciju koja bi mi bila dobra da meri temp svih delova fona,ukljucujuci i grafiku itd? A takodje i neku aplikaciju koja bi recimo optimizovala rad fona i smanjila grejanje? Inace koliko znam S3 je imao probleme sa csamsungovim cipom koji je crkavao,pa je iz tog razloga ugrajen Qualcomm,i grafika je Andredo,dakle proverena hardverska kombinacija.Znam da sam citao dase Nvidia Tegra procerori greju jako puno kod Lg 4x i slicnih modela.Medjutim ja sam naviko da surfujem na wi fi po 1 sat i duze,i nikada do sada nisam imao slicnih problema sa pregrevanjem.Naime smeta mi za ruke kaka je toliko topao uredjaj,i ako je to normalno onda neznam sta cu da radim
Molim vas za jos neko misljenje i licno iskustvo sa S3 Neo,po mogucstvu i sa tempe ako ima neko merene.
Inace da zaborav sam da kazem da kada prikljucim Clean Master on uvek pokazuje da mi je CPU pregrejan,samo 1 ili 2 puta je izbacio da CPU odlicno radi.Kod S2 plus je uvek izbacicvao da mi CPU radi odlicno,nikad pregrevanje,i to sa samsung cipom kao sto znate.Da li je generalno problem kod svih Quad procesora pregrevanje uredjaja? do sada nisam imao takav uredjaj i neznam.Jednini koga sam mogao da konskultujem je zet mog druga koji ima S3 neo ali kaze da mu se ne pregreva.ILi ga on i ne koristi toliko u kontituitetu pa mu se to ne desava.
MOlim za jos neko misljenje o ovom mom problemu,posto moram da se brzo oducim da li cu da zadrzim fon ili ga sutra vracam....

P.S. model je S3 Neo I9301I sa jednom Sim karticom ,CPU 1.4 GHz

levca
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Čet, 05. Jan 2006. 00:23

Post od levca »

Ja sam se malo igrao sa Liquid smoth romom (4.4.4) i Boeffla kernelom i jedina mana po meni losa je zaista losa kamera u odnosu na stock rom, pravio poredjenja i testove i slika je mnogo cistija i kristalnija na stock-u, a ostalo je manje vise tu negde, pozz
Zanimaju me kod pojedinih telefona novine i njihove stvarne mogucnosti koje ovde mogu saznati

Blackshadow
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Uto, 16. Sep 2014. 16:36
:: s3
:: gtc 3322

Post od Blackshadow »

Poz svima, imam dva problema sa s3:
1. puklo staklo (dajte mi preporuku za servis za zamenu)
2. telefon baguje, ledi i spor je do besvesti, takodje mi je potrebno da me uputite na nekoga da mi to sredi,
hvala unapred :roll:

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Blackshadow, postavi pitanje u : Tematske diskusije / Servisiranje
16 godina na forumu MOBILNISVET

kolumbo95
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 22. Avg 2013. 14:26
:: SE xperia mini pro

Post od kolumbo95 »

Koliko vidim ne vredi uzimati S3 neo?

Moja poruka sadrži 37 karaktera.

perica100
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od perica100 »

Ja sam vratio S3 neo,i to posle zamene 2 primerka,oba su se po mome previse grejala i sto je najbitnije ta topolota se previse prenosila na kuciste tel i do njegov donji deo gde najcesce i drzim rukom fon sto je naravno najnormalnije.Dakle vratili su mi moj S2 plus i zaista sam ponovo zadovoljan.Testirao sam i njemu tem i ide cak i do 80 C,medjutim to se desvasa kad ga bas preopteretim namerno,ali i tada je telefon mlak a ne vruc,i to govorim kada nema silikonske futrole na njemu,a sa njom to se i ne oseti.DOk je kod S3 Neo vec na 50 C bio ne izdrziv za drzanje u ruci preko silikona.MOguce da su ovo potpuno neispravni primerci,ali ako je tacno da je isti problem imao is S3 ona postoji mogucnost da je problem do kosntrukcije fona tj nacina na koji se sa njega odvodi toplota.Ja iskreno ne bih vise rizikikovao sa drugim primercima S3 neo.Za sada koristim svoj S2 plus i zadovoljan sam a st se tice promene fona,ako je uskoro i bude dobro cu razmisliti sta cu da uzmeme.Inace po meni je vrlo zanimljiva stvar da S2 plus drzi cenu,i da je nov od 180/190 evra,dok sam ja S3 neo platio 210e.To je mala razlika u ceni za razliku u klasi fona,medjutim,to padanje cene S3 nesto govori.Takodje sam na nekim sajtovima kod nas koji pordaju telefone iveo da ova dva tel kostaju isto tj oko 240 evra! Ako je neko pametan onda mu ne treba dva puta govoriti.Toliko od mene...

Millan
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 24. Dec 2004. 19:53
:: S4 I9505

Post od Millan »

A, sta si radio tim s3 neo, pa su se tako grejali?

perica100
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od perica100 »

MIlane,vec sam pisao o tome sta sam radio....najnormalnije ga koristio,kacio se na wi fi,na Fb,youtube,gledao vesti i tome slicno,fotkao kamerom....nisam igrao igrice i tome slicno pa da ocekujem da se toliko pregreva....jednostavno telefoni (2 primerka) su se previse grejali u normalnim okolnostima i ja takav uredjaj nisam mogao da koristim...nisam kupio grejalicu za ruke vec telefon...mozda bi se neko zrtvovao da uziva u ovom telefonu a da mu pri tom bude mrsko svaki put kada ga uzme u ruke...ja toliki mazohista nisam...

Millan
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 24. Dec 2004. 19:53
:: S4 I9505

Post od Millan »

Jbg, supruga koristi ovaj tel. vec mesec dana i nikakvih problema nema, i ja ga cesto "maltretiram", ali nista neobicno nisam primetio..

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

A mozda mu je sd karrica pravila problem?
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

perica100
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od perica100 »

Zasto bi mu Sd kartica pravila problem? cak sam skidao i Sd i Sim karticu,nije se nista promenilo....Tu istu SD karticu koristim vec na 4. telefonu,zasto bi lose radila na S3 neo,a dobro na ostalima,ukljucujuci i S2 plua koji ponovo koristim.
Poslednja izmena od perica100 u Pet, 19. Sep 2014. 22:18, izmenjeno 1 put ukupno.

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Zato sto na nekim telefonima hoce da pravi problem a na nekim ne! Ortakov note 3 se grejao i ljustio mu bateriju. Pomoglo mu je menjanje sd kartice. Format nekada pomogne. A mozda ti se vise grejao jer je cpu dole, ne kod kamere na s2 plus.

veljkko
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 14. Feb 2014. 17:58
:: Samsung galaxy s 3
:: iphone 4s

Post od veljkko »

Imam problem! Sa vremena na vreme mi izbaci da nema sim karticu i onda se sam restartuje? :uhuh: :uhuh: :uhuh:

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Proveri da nisi oštetio karticu ili čitač u telefonu jer je jako osetljiv. Dalje, fabrički reset bi mogao da pomogne ako su podešavanja zeznula negde. Te dve stvari mi prve padaju na pamet.

perica100
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od perica100 »

Tacno je da se S@ plu greje na gornjem delu tel oko kamere a ne na donjem,a S3 neo na donjem...ja neznam gde je procesor na S2 plus,ako je kod kamere onda ok,ja sam to poceo da primecuje teka kada sam imao problem sa S3 neo...inace S2 plus redovno ide do 80 C,i to se greje na gornjem delu pozadi ali i na ekranu,medjutim to se desi kad ga ne gasim po sat dva i kada je napregnut na nekoliko aplikacija na wi fi....cak i tada preko silikona se toplota prakticno vrlo malo oseca.Moguce je da je problem sto se S3 neo greje na donjem delu poklopca tel gde rukom najcesce drzim fon,ali prosto nemogu da verujem da se S3 neo na 50 C temp CPu toliko ugreje na donjoj strani da ga je nemoguce drzati u ruci...na kraju krajeva ja ne zeliim o tome da razmisljam,sa S2 plus radim sta hocu i nemam problema da mi gori ruke,sa S3 neo sam imao problema sa dva primerka koji su mi dali u prodavnici,tako da nemogu da poverujem da je to slucajnost.Jendostavno ja nisam mogao tel da drzim u ruci posle 5-10 min na wi fi!!! Pa sta sam ljudi trebao da radim,da hladim tel svakoh 5 min,da bi mogao da ga drzim u ruci?! ili da ga cuvam na stolu i uzivam u njegovoj lepoti....Zao mi je sto sam morao da ga vratim jer je tel sa tim performansama,ekranom i kameron best buy za te pare,ali sta sve to vredi kad ga ja nisam mogao da upotrebljavam na najnormalniji nacina da pri tome ne trpim da mi gori ruke...Probao sam da izvadim u Sim i Sd karticu,situacija je bila ista.Sada sam uzeo novu sim mini karticu jer je bila mikro za S3 neo,a sd je siti i radi dobro....kao sto rekoh S2 plus se greje oko kamere,a tu su mu smestene i kartice...medjutim tu mu je i procesor ako sam dobro razumeo tako da je logicno da se tu vise greje nego u donjem delu...
Poslednja izmena od perica100 u Sub, 20. Sep 2014. 10:00, izmenjeno 1 put ukupno.

Zile995
Expert
Expert

Post od Zile995 »

Da greje se oko kamere, imam obican s2 pa znam a i koristio sam s2 plus. S2+ ima battery friendly GPU.

Odgovori