iPhone 6 Plus

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Re: iPhone 6 Plus

Post od iLuka »

Savio se decku u dzepu dok je sedeo... Kaze mi lik da je veci od note 3 za prst iznad. To je bas ogromno...

knezevic76
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 06. Sep 2014. 13:35
Kontakt:

Post od knezevic76 »

Meni je to savijanje krajnje fascinantno

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 18. Mar 2009. 01:34

Post od hibiskus »

evo komentar sa b92, dal je tacan ne znam.
Strasno. Prijatelj mi iz Afganistana iz USA baze doneo iPhone 6.Placen 870$. Sinoc stavim u dzep zadnji i zaboravim na njega. Sedem u auto i kad sam dosao kuci vidim isto ovo,savijen. Jos radi. Danas odem u Ajlajk i Tehnomaniju da vidim kako da provedem garanciju jer su oni zastupnici i nece niko ni da cuje. Izgleda ce ici na oglase ispod cene. Drugi i poslednji Epple telefon. Ni sa 4S nisam bio zadovoljan.
(Djordje, 26. septembar 2014 10:46)

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

Nokia Lumia 1520

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

Baraba napisao:....808 je oduvao 6, što se vidi sa gornjih slika.
Pa kad si kačio te linkove sa slikama, zašto si birao samo one gde je 808 bolji. E, kakav si ti prevarant... :P
Što si preskočio recimo ovo.....

808
https://79ysqw.bn1.livefilestore.com/y2 ... H3aY/1.jpg

ip6
https://79ysqw.bn1.livefilestore.com/y2 ... qfBc/2.jpg

ili ovo....

808
https://79ysqw.bn1.livefilestore.com/y2 ... Ofik/5.jpg

ip6
https://79ysqw.bn1.livefilestore.com/y2 ... zEY8/6.jpg

Sve u svemu, razlike u kvalitetu fotografija postoje zbog različitih ISO vrednosti. O tome piše i ovaj tip koji je postavio fotografije i još kaže da nije moguće objektivno uporediti ove kamere u noćnim uslovima jer na iP6 nema opcije za podešavanje ISO vrednosti.

Osim toga, ove okolnosti (noćne fotografije) izrazito favorizuju kameru sa većim senzorom, a uporedne fotografije pod dnevnim osvetljenjem još uvek nismo videli. Dakle, sačekaj malo da se pojave uporedne fotke u najrazličitim uslovima, pa tek onda donesi neki svoj sud. Čak i ovo što se vidi sa ovih noćnih fotografija je fenomenalan uspeh za iPhone 6 kameru, obzirom da se upoređuje 8MP vs 41MP.

A vidi i ovo što si propustio da okačiš....

808
https://79ysqw.bn1.livefilestore.com/y2 ... 7xQ/17.jpg

ip6
https://79ysqw.bn1.livefilestore.com/y2 ... zf0/18.jpg

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od hibiskus »

1808, to sto se uporedjuje 8mp vs 41mp ide u korist iphona a ne nokie zato sto nokia stavlja pet puta vise piksela, na senzor koji nije pet puta veci od iphonovog.
Po meni, jedino je 808 dosao blizu dslr kvaliteta i to je ono sto ga izdvaja od ostalih telefona.

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

hibiskus, samo si delimično u pravu, jer je razlika u veličini piksela zanemarljiva u korist iPhone 6, pogledaj....

Pixel size...
Nokia 808 1.381 um (mikrometara)
iPhone 6 1.556 um (mikrometara)

.... ali opet ostaje činjenica da Nokia 808 ima 5 puta više piksela u odnosu na iP6

Nennad
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 23. Jan 2009. 19:01
:: LG G2

Post od Nennad »

Nadam se da je ovo nameštaljka i da se ne lomi ovako lako. Lik ga je slomio neverovatno lako.

https://www.youtube.com/watch?v=-58g-sM ... e=youtu.be

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

Au, da nije mozda zagrejao ekran?! Verovatno je namestaljka...
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Polomio ga ko beba zvecku... s druge strane Apple govori o samo 9 korisnika koji su ovako nesto prijavili... Ko je tu lud, videcemo
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

knezevic76
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Post od knezevic76 »

preteruju sa tim savijanjem

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Kako preteruju? Ljudi sa svih strana prijavljuju da im se savijaju telefoni. Sa druge strane, pod istim uslovima M8 (koji je takođe od aluminijuma) ne može da se savija ili neki od legure plastike... očigledno da ima problema, pitanje je samo kako će postupiti prema onima koji su ih kupili i kojima su se sabili ili će se saviti u nekom momentu. Lično bih zapalio prodavnicu kada mi ne bi zamenili telefon koji košta koliko i bubreg (ili dva).
Video sam da su neke od novinara pustili u prostorije gde vrše kojekakva testiranja, a sve samo kako bi prikrili propust. Kao nije do njih, jok, do mene je...

xxdulexx
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 12. Nov 2011. 19:30

Post od xxdulexx »

Sad gledam one slike sto je 1808 okacio. Ili ja nesto ne citam dobro ili ne znam sta, ali je na tim slikama 808 pojeo ip6.
• Novi Sad • Samsung Galaxy S5 •

Nennad
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 23. Jan 2009. 19:01
:: LG G2

Post od Nennad »

Pokušao sam da slomim nekog matorog pokvarenog havajca, 3,85" displej, nema šanse, krcka i uvija se, izleće displej, ali se ne krivi i ne lomi se. Inače mogu da savijem gvozdenu žicu u perecu, ali ovi telfoni imaju neko ojačanje, čak i low end modeli. Treba biti realan, ovo je isuviše očigledno i prilično dokazano da bi se guralo pod tepih.

knezevic76
Mobil fan
Mobil fan
Kontakt:

Re: Одг: iPhone 6 Plus

Post od knezevic76 »

Ma stoji to oko lomljenja,veliki propust,nema pogovora.Ali dokazali ljudi da se lomi,savija i dokle će tako?Dok ne polome sve aparate?Ta vest je kao munja obišla ceo svet i svaki potencijalni kupac zna šta ga čeka kao i apple.
Ali po YT ispade da svako ko je kupio iP6+ snimio kako savija isti,čemu to?

što kaže jedan lik u komentarima tih klipova:
slomio si aparat od 1000€ a imaš samo 2500 pregleda,hahahahahahaha koji fail!

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Meni su bolje slike koje pravi iphone 6. A sto se tice savijanja,objasnio je to MKBHD kako recimo m8 ima metalni ram koji drzi aluminijumsko kuciste,a iphone to nema. Problem je to sto niko od nas nije drzao iphone 6 plus ,pa da znamo o cemu se radi.

Cooomi
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
:: iPhone 13 mini

Post od Cooomi »

knezevic76, pa slomio ga pa će odneti u Apple store i oni će mu zameniti...

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac

Post od hibiskus »

Cooomi, hahahaha za komentar.
Malo ovi rtd ameri preteruju, tj oni uopste nemaju svesti o tome sta znaci preterivanje. Nego samo daj da sto pre napravim neki video, mozda dodjem do medijske slave.
Apropo poredjenja kamera, bavim se i grafickim dizajnom, i zbog toga dodjem mu onaj naaaajgori pixel peeper. To mi nekako dodje profesionalna deformacija. I dalje tvrdim da sa tehnicke strane slika, detalji, ISO, mogucnost manipulacije i slicno nijedan telefon sem ajde 1020, nije prisao blizu 808.
Ne kazem da slike iphona ne izgledaju bolje na ekranu, ali u fotografiji je prosto: veci senzor bolja slika (pod uslovom da je optika priblizno ista)

1808
Expert
Expert

Post od 1808 »

hibiskus napisao:...ali u fotografiji je prosto: veci senzor bolja slika (pod uslovom da je optika priblizno ista)
Nisu stvari baš tako jednostavne kao što izgledaju na prvi pogled. I među sezorima postoje razlike u konstrukciji, pa tako čak i dva senzora iste veličine mogu imati različite sposobnosti. To naravno zavisi od nekoliko faktora kao što su rezolucija, veličina piksela, br. bita po pikselu i naravno sam dizajna senzora, što sve opet utiče na njegovu osetljivost, odnosno ISO raspon.

Kvalitet svih tih karakteristika još više dolazi do izražaja na ovako malim senzorima kakvi se inače ugrađuju u mobilne telefone. Sve te osobine utiču i na implementaciju optike, za koju nema baš mnogo mesta, obzirom da proizvođači prave prilično tanke uređaje. Da bi se nekako pomirili svi ti zahtevi uz što manje kompromisa, moralo je doći do razvoja tehnologije, pa se tako došlo do još boljih senzora i kvalitetnije optike.

Uglavnom se svi oslanjaju na CMOS senzore, koji su vremenom unapređivani za potrebe industrije mobilnih telefona, pa se tako recimo došlo do BSI CMOS senzora, a najnovije unapređenje ovih senzora je napravio Samsung sa svojom ISOCEL tehnologijom koja zaista daje izuzetne rezultate. ISOCEL senzori zbog svoje naprednije konstrukcije (o tome ima dosta na net-u) imaju veću osetljivost (oko 30%), a specifična struktura fotodioda omogućava da pikseli prime svetlost pod još večim uglom, što opet omogućava lakšu implementaciju optike (objektiv može biti bliže senzoru) u odnosu na konvencionalne BSI CMOS senzore.

ISOCEL senzor je za sada prisutan samo u modelima Galaxy S5, Note 4 i Galaxy Alpha, pa pogledaj malo kakve fotografije prave ovi uređaji. Pronađi na net-u (ima toga) uporedne fotke koje pravi Galaxy S5 i Lumia 1020 (za koju kažeš da je odmah uz N808), pa probaj objektivno da proceniš kvalitet tih fotografija. Za mene nema dileme koje su bolje i pored činjenice da je ovde reč o fizički manjem senzoru sa rezolucijom 16MP i ovom drugom koji je veći i ima rezoluciju 41MP.

Ako se uz svu ovu priču o senzorima podsetimo da je i optika dosta unapređena, što je najbolje pokazao Apple na novim modelima iPhone 6/6+, kao i sve učestaliju implemetaciju optičke stabilizacije (OIS), onda neće biti da je to baš tako jednostavno (veći senzor bolja slika), pogotovo kod mobilnih telefona gde nema dovoljno mesta za veći senzor. Takođe nebi trebalo zaboraviti na kvalitet softvera i upotrebljene algoritme, jer i to ima uticaja na konačne rezultate.

Tehnologija se razvija i dobro je da je tako. Da je drugačije, još uvek bi mi u mobilnim telefonima imali one kamere od 0,3MP kao što su bile kada je sve to i počelo.

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Morao sam :)

Slika
16 godina na forumu MOBILNISVET

Odgovori