iPhone 6 Plus

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Re: iPhone 6 Plus

Post od Joxy »

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

iPhone 6 and iPhone 6 Plus battery life tests (PhoneArena)

Slika

http://www.phonearena.com/news/Our-iPho ... on_id60920
16 godina na forumu MOBILNISVET

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

mislim da se bolje za sve da se Zoreli vrati na ''slike sa mobilnih telefona'' i da prekine sa ovim bombardovanjem podacima! :lol: :lol: :lol:

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

iLuka, jel to zbog rezultata testa :D ... ne brini kad sve pogasiš na svom iPhon-u trajaće baterija ceo dan sigurno :wink:

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Ne, mislim dq traži novu pozadinu za iphone, zato traži slike :D

hibiskus
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Sre, 18. Mar 2009. 01:34

Post od hibiskus »

1808,
da se vratim na poredjenja(malo stariji tekst al dobro):

Smartphone Cameras – Most smartphones, including the iPhone 5 use a tiny 1/3.2-inch image sensor. In real terms this measures just 4.54 x 3.42 mm and explains how they are able to keep devices so slim and light, but also why image quality and low light performance suffers, especially when they can have as many as 12 megapixels. The HTC One uses a slightly larger 1/3-inch sensor (4.8 x 3.6 mm) and fewer pixels to combat this. The undisputed king of smartphone sensors, the Nokia 808, has a 1/1.2-inch sensor (10.67 x 8 mm). Dodacu da je 808 senzor malo manji od mog mirrorless Nikona od 1".

Zasto insistiram na velicini senzora?
Opsti trend u mobilnoj industriji je da se poboljsa kvalitet low light slika. To se moze uraditi na 2 nacina(ako je fiksiran otvor blende):
1. Povecanjem duzine ekspozicije
2. Povecanjem ISO vrednosti
Posto veca ekspozicija donosi camera blur zbog pomeranja ruku/tela, jedino ostaje da se povecava ISO vrednost(Sonijev Z3 moze da gura i do 12800). Ali, povecanje ISO vrednosti na senzoru nedvosmisleno donosi smanjenje kvaliteta detalja i bukvalno SVI senzori (na telefonima) koji nose BSI oznaku, imaju problem sa ostrinom i detaljima. 808 ima FSI senzor inace. Pogledaj na primer HTC-ovi ONE sa ultra pixel kamerom. Mali broj piksela na relativno veliki senzor bi trebao da donosi bolji kvalitet slike, sto se nije desilo. Mozda on jeste malo izvukao senke, ali zauzvrat dobijes sliku dosta losijeg kvaliteta.
Sto dovodi do sledeceg primera:
http://www.esato.com/phonephotos/cam/no ... svC1cI.jpg
http://www.esato.com/phonephotos/cam/ap ... eyJsNg.jpg
(prva slika je 808 druga ip6)
Zumiraj 808 i videces da su linije na maksimalnom zumu ravne i ciste, dok su na ip6 maglovite i neravne. Ok ti ces mi reci "Ali gledaj pozadinu koliko je svetlija na ip6". Slazem se da su bolje osvetljene senke na IP6, ali cemo doci do toga da npr 1020 lumia (naslednik 808) podrzava RAW slikanje, i da sigurno postoji aplikacija koja ce na telefonu da izvuce senke i da napravi i cistiju i bolje osvetljenu sliku od iphona.
Tako da kako god okrenes, kad je fotografija u pitanju size does matter.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Ne znam čemu poređenje. Običan marketing od strane Apple. Prosta logika - ako 808 posle toliko vremena i dalje drži jako jako pristojnu cenu a pored kamere ostale komponente su low-range, uostalom to je symbian. Kada ona ima takvu cenu, zamislite koju cenu bi zveknuli ovi na IPhone da zaista misle da je kamera bolja! Isto važi za Samsung, LG. Jednostavno, moguće je napraviti bolju kameru od 808 ili 1020, ali ne u paketu sa najnovijim hardverom jer bi to cenu podiglo za velike iznose što ne bi donelo očekivane prihode od prodaje.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

zoreli napisao:iLuka, jel to zbog rezultata testa :D ... ne brini kad sve pogasiš na svom iPhon-u trajaće baterija ceo dan sigurno :wink:
pa prvo, slike su ti vrh tamo a kao drugo - ubi nas covece sa tim podacima, ispade ip6 uzas od aparata :blinky:

ja nemam problem sa baterijom, bas sam pricao sa Barabom, ja slabije koristim call od svih ostalih opcija tako da mi to cuva bateriju... mogu da izguram 1 dan opusteno, ostaje mi na 11+%...

samo ti predji na onu temu i bice sve u redu ;)

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

Ljudi mene oduševio ovaj 6plus...bas moćno izgleda u pm...
Opet ga sad čačka na brzinu ali je baš ono woooowwwww. ....
Huawei

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

luca napisao:... ubi nas covece sa tim podacima, ispade ip6 uzas od aparata :blinky:
Takav mi posao , moram sve da ispratim ... da ne bude "nismo bili obavešteni" :)

A za fotke , hvala lepo ... nadam se da će ih biti još više (novih modela) u narednom periodu ;)

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

bata bogdan napisao:Ljudi mene oduševio ovaj 6plus...bas moćno izgleda u pm...
Opet ga sad čačka na brzinu ali je baš ono woooowwwww. ....

ljudi, ja vam kazem da nema veze ovo na slikama sa onim osecajem kada uzmete aparat u ruku. ja licno stvarno nisam verovao da ce biti tako kada sam video slike...
ovaj veci 6+ nisam jos video, jesam kutiju ali ne sme da se otvara, jbga... jedino to savijanje... :dry:

1808
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
:: Smartphone

Post od 1808 »

hibiskus, u mom prethodnom postu sam pokušao da pojasnim zašto stvari nisu toliko jednostavne kako ih ti prikazuješ. Naravno da je bitna veličina senzora, ali je isto tako bitna i tehnologija izrade tog senzora, što sve skupa utiče na njegove krajnje perfomanse. Tehnologija izrade je očigledno dosta napredovala u poslednje 3 godina (od kad je predstavljena N808, koja još uvek ima najveći senzor od svih mobilnih telefona), što je omogućilo da neki novi uređaji i sa manjim senzorom prave zaista uporedive fotose.

Neću sad da licitiram ko pravi bolje, jer se kvalitet fotografija ne procenjuje samo po oštrini, koju bi ustanovili tek uz neko besomučno zumiranje (kako sugerišeš). Ako je to najvažnije za procenu, a zaboravlja se na sve ostalo (dinamički opseg, nivo šuma, pastelnost i zasićenje boja, teksture i njihovo fino nijansiranje, nivo uvida detalja u osenčenim delovima), onda mi nemamo iste kriterijume za procenu kvaliteta neke fotografije. Podsetiću te da sve vreme komentarišemo kamere u mobilnim telefonima, a ne neke ozbiljne DSLR sprave.

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

Pošto su isprozivali lika iz Unbox Therapy da je namestio ono savijanje 6-ice, čovek ponovo snimio video. Ovaj put bez editovanja.
http://www.youtube.com/watch?v=gJ3Ds6uf0Yg

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

1808, potkrepi svoje pisanje dokazima, ovo su slike od kolege koji ima 808, ništa pipano i obrađeno (ne tamo neke teze i statistike i šta ti znam kako treba da bude u praksi, slike ovako iz prve ruke ne obrađene):

Slika

Slika

Moja fotka:
Slika

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

vla-do napisao:Pošto su isprozivali lika iz Unbox Therapy da je namestio ono savijanje 6-ice, čovek ponovo snimio video. Ovaj put bez editovanja.
http://www.youtube.com/watch?v=gJ3Ds6uf0Yg

Brate mili, kao da je od plastelina?!? Ovo nije ozbiljan problem, ovo je smesno za jednu kompaniju kao sto je Apple..

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Baraba, fenomenalne slike... Kvalitet ne sporim, ali sadrzaj na njima me narocito odusevljava...
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

nidzo80
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pon, 19. Jan 2009. 00:48
:: Honor 9

Post od nidzo80 »

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

nidzo80, jako si me obradovao. :D :D

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

iLuka, slažem se. Čak da je prvi video i bio namešten, šta je onda ovo!?
A sve je krenulo kada su prvi korisnici počeli prijavljivati da im se iP6+ iskrivio u džepu...

Adams
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 15. Jun 2010. 15:12

Post od Adams »

Baraba, Uopste se ne kajem sto sam prodao 808, ali uopste... :dry:
Nokia Lumia 1520

Odgovori