Telefon do 350e

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Odgovori
Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Re: Telefon do 350e

Post od Joxy »

Jeste da im je u osnovi da kopiraju druge, ali u moru kineskih proizvodjača se izdvajaju i oni koji su zaista u samom vrhu. Nemoj mi reći da OnePlus One, Oppo Find 7, Xiaomi mi4, Hiawei Ascend p7, Honor 6 itd, rade loše? Nisam imao prilike da isprobam nijedan od navedenih, ali sve su to flagship modeli. Možda si ti imao neke jeftinije kineze, znaš kako naš narod kaže - "Koliko para toliko muzike". ;)

VIKING 762
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 11. Jul 2014. 09:13
:: Galaxy S4 plus I9506

Post od VIKING 762 »

Mora da je to, davno bese, cini mi se huawei u8500 i G610s, a ZTE Blade 2.....i sve su kante, sad ovi najnoviji u premium klasi nzm, ali sam i dalje odbojan prema kinezima....

Valentinik
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 18. Apr 2013. 16:25
:: LG G pro2

Post od Valentinik »

350e. To je manje vise neka maksimalna cifra do koje bih isao pri kupovini telefona, stoga nalazim ovu temu kao najpogodniju da tu iznesem neka svoja pitanja, dileme i nedoumice...
Naime, nisam zahtevan korisnik i imam obicaj da dugo zadrzavam aparate u svom vlasnistvu i da ih menjam uglavnom u slucaju preke potrebe, i sada kada moram da kupim novi telefon potpuno sam zbunjen nikad vecim izborom tako da zelim da mi pomognete oko odabira odgovarajuceg telefona...
Koliko sam (ne)zahtevan korisnik dovoljno ce vam reci cinjenica da sam do pre 10-ak dana nosio Nokiu E7 bez ikakvih problema i bio sasvim zadovoljan tako da nisam ni pomisljao na promenu telefona ali nazalost primoran sam na to jer je Nokia toliko pokisla jednom prilikom da joj nije bilo spasa :wacko:
Dosta sam gledao oglase, KP, citao teme po ovom forumu i sveo izbor na nekoliko modela...

-Iphone 5 - moj favorit i telefon koji sam prvi zamislio i pozeleo kada sam shvatio da cu morati da kupim novi telefon... Ono sto me privlaci kod njega je dizajn i zavrsna izrada, to su mi mnogo bitne stvari, gotovo presudne... Privlaci me i stabilan sistem sa malo bagova i problema i sama jednostavnost OS
-LG G2 - totalna nepoznanica za mene jer nisam imao priliku da ikad drzim u ruci taj telefon, mnogo sam citao o njemu ovde i vidim da ga mnogi hvale tako da mislim da nije losa kupovina u pogledu cena/kvalitet
-Samsung Galaxy S4 - ne znam ni sam zasto je u izboru, verujem da je dobar i kvalitetan cim je toliko popularan i rasprostranjen, ali kao sto sam rekao volim dobar dizajn i cvrstu izradu, mocno kuciste a kada sam pre par dana u jednom servisu kod poznanika cackao s4 razocarao sam se koliko je lagan u ruci, poput igracke nekakve, kuciste me odbija tako da je pitanje trenutka kada ce biti precrtan sa liste :)

postoje 2 jeftinije i nekoliko skupljih varijanti, jeftinije su Lenovo k900 za koji sam cuo da je dosta dobar uredjaj ali sam jako sumnjicav zbog same marke telefona i Sony Z1 koji drug prodaje po vrlo primamljivoj ceni... skuplje su Iphone 5s koji mi nudi poznanik, inace vlasnik Apple servisa, Samsung Note 3 i LG G3 koje bih za slicnu sumu mogao da priustim a svidjaju mi se....

molim vas za obrazlozenje, koji je od ovih gore navedenih telefona najbolji izbor, da li su ovi jeftiniji telefoni dovoljno dobri i da li vredi uloziti jos malo i uzeti neki od ovih skupljih telefona koji su navedeni???

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

Ako mozes Note 3 kupiti za tu sumu ne moras vise da razmisljas,upravo si resio sve svoje nedoumice,narocito ako ti ne smeta veci ekran tj phablet verzija telefona
A zasto bas note 3 jednostavno best of the best i jos sa olovkom ,sta dalje reci
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

Valentinik
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Valentinik »

hvala na odgovoru, stvarno mi se dopada taj model ali citao sam malo u temi o njemu ( ne svih 100+ stranica naravno :) ) i malo me odbija kada se ljudi u temi zale kako im zapucava ovo, kako nece da im radi ono, pa onda ostali savetuju sta da se odradi, reset bla bla, ja niti sam vest niti imam volje i vremena da non stop nesto podesavam i apgrejdujem, zbog toga su mi favoriti Apple uredjaji...

mozda je do mene jer sam ispao iz fazona, mozda je to danas realnost na koju ja nisam navikao, ne znam :lol:

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

U sve te Android telefona, ja ti ubacujem kao preporuku LG G Pro 2, ja ga i sam imam. Hardver identičan Note 3ojci, malo veći displej ima LG i ima OIS. Minimalne razlike za prosečnog korisnika, a razlika u ceni 50-100e. G Pro 2 je na oglasima 300-310, u radnjama do 350. Jedini problem je što ga trenutno nema u Srbiji, rasprodalo se.

Pošto si međutim rekao da ne bi voleo previše da čačkaš i podešavaš, onda ti preporučujem Apple ali 5s ili Nokia Lumia seriju, npr 1520...

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
:: Huawei Mate 10 Pro

Post od slavisaj »

Ja ti preporucujem xiaomi mi 3 za 230-250eur 16gb verzija, ili za 350 xiaomi mi4 16gb verzija. Oba telefona su savrsene izrade, i dugo ce te sluziti. Da imam te pare koje ti hoces da odvojis, ja bih isao na xiaomi mi4 on je izradom i izgledom kao iphone 5-5s model. najnoviji hardver ( snapdragon 801, 3gb ram). Ima ga preko pouzdanog prodavca na KP. ck ima i garancija.
Xiaomi mi3 je nesto losiji po hardveru, ali u rangu samsung galaxy s5.
Da ne bude zabune, imam xiaomi mi2 on je u rangu nexus 4 telefona, samo sto ima manji ekran. izrada je odlicna, evo vec godinu dana koliko ga imam nista ne krcka, radi kao podmazan, bez ikakve zastite, ima samo 2-3 male tackice (ogrebotinice)kod usb prikljucka koje se ni ne primete skoro. Savrseni telefoni

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

Na svakoj temi o bilo kom modelu ali bukvalno nacicices 1001 manu
U realnosti je to malo drugacije ,velika vecina telefona je u redu i ne fali mu nista
Sada da li ces biti toliko talican da ubodes neki felerican komad to.samo nebo zna
Generalno svaki ima manu nebitan je operativni sistem ,drugo ako ovde na forumu sa ovim "fanaticima"ahaha ;),trazis manu,nacices ih malih milion za njih nema savrsenoga telefona
Od svih nabrojanih Note 3 nudi najvise ,narocito ako ga mozes kupiti po.dobroj ceni i ako ti ne smeta velicina

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Da, definitivno Note 3. Pre svega, model koji je poslednji izašao od svih navedenih (izuzev G3 kojeg nećeš naći za tu cifru). Telefon koji će trajati još dugo. Telefon koji je, za nekog ne previše zahtevnog korisnika, gotovo identičan sa Note 4, koji je klasa iznad ostalih navedenih itd itd. I na sve to dodaš olovku koja je nešto najbolje što su mogli izmisliti. Sve u svemu, telefon koji je out of the box zaista fantastičan. Za njega imam samo reci hvale.
G2 jeste odlična kupovina, ali za do 300€ i ako si u startu spreman da se poigraš malo da bi izvukao maksimum iz njega. Bez igranja je samo prosek ili malo iznad proseka.
Što se ajfona 5 tiče, za njega važi da je lepota prolazna. Lično sam gledao kako se okvir ljušti (crni modeli) a telefone ljudi baš paze. Takav oljušten izgleda zaista očajno. Pored toga, iOS koji je nedavno stigao na njega je prilično osakaćen. Prosto nema hardver za sve što softver donosi. Model koji je mator 2 godine.

Za jedno ne moraš brinuti, šta god da naradiš telefonu, ovde će se uvek naći neko ko će ti pomoći da ga središ za manje od pola sata.

Valentinik
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Valentinik »

hvala vam svima na odgovorima ali ste me pokolebali opet sad :lol: :angry: taman sam se skoro odlucio za apple kad ono... :lol:

kvaka33
Expert
Expert

Post od kvaka33 »

Kada jednom uzmes note u ruke ako ti velicina ne smeta ,vise nikada neces pozeleti manji ekran ,a saznaces i zasto
Mozes menjati firme ali velicinu ekrana nikako

Valentinik
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Valentinik »

ne smeta mi zaista, velicina je najmanji problem samo da on radi bez problema :)

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Iznenadices se koliko dobro radi Note 3. Samo je pitanje ako mozes da ga nadjes za te pare. Polovnog sigurno mozes, ali za nove ne znam.

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

slavisaj napisao:Ja ti preporucujem xiaomi mi 3 za 230-250eur 16gb verzija, ili za 350 xiaomi mi4 16gb verzija. Oba telefona su savrsene izrade, i dugo ce te sluziti. Da imam te pare koje ti hoces da odvojis, ja bih isao na xiaomi mi4 on je izradom i izgledom kao iphone 5-5s model. najnoviji hardver ( snapdragon 801, 3gb ram). Ima ga preko pouzdanog prodavca na KP. ck ima i garancija.
Xiaomi mi3 je nesto losiji po hardveru, ali u rangu samsung galaxy s5.
Da ne bude zabune, imam xiaomi mi2 on je u rangu nexus 4 telefona, samo sto ima manji ekran. izrada je odlicna, evo vec godinu dana koliko ga imam nista ne krcka, radi kao podmazan, bez ikakve zastite, ima samo 2-3 male tackice (ogrebotinice)kod usb prikljucka koje se ni ne primete skoro. Savrseni telefoni
Mi3 nikako nije u rangu s5 po hardveru i specifikacijama. Mi4 da koji je fenomenalan tel ali ne i mi3 koji je slabiji i od s4 a kamoli s5

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Note 3 ako nađeš onda definitivno njega jer je on bestbuy do 450e kamoli za 100 manje. Ako ne njega, onda G Pro 2 koji je identičan ili G2 koji je fantastičan telefon, odlične podrške i nešto niže cene.

Valentinik
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac

Post od Valentinik »

@Azimuth, budzet nije ogranicen, naprotiv, vec sam ja tu cifru nekako zamislio u glavi, kao necu dati vise od toga jer smatram da ne vredi, nisam prosto zaludjenik za tehnologiju, vise za garderobu i neke druge stvari :) ako je zaista toliko dobar nije problem dodati jos malo pa kupiti nov, ipak je bolje i sigurnije

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Valentinik, pa to definitivno. Novo je ipak novo :wink:
A da li vredi? Naravno da vredi svakog dinara.

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
:: Huawei Mate 10 Pro

Post od slavisaj »

rock9855 napisao:
Mi3 nikako nije u rangu s5 po hardveru i specifikacijama. Mi4 da koji je fenomenalan tel ali ne i mi3 koji je slabiji i od s4 a kamoli s5
Ok u vezi S5, ali u cemu je S4 bolji,? nije bolji ni u cemu od Mi3

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Pa sto onda tvrdiš da je u rangu ovog ili onog pa onda u sledećem postu napišeš da si pogrešio?
Jesi koristio te modele o kojima si pisao? Rekao bih da nisi. E ako nisi, onda je u najmanju ruku smešno i neozbiljno iznositi neke neosnovane tvrdnje. Dakle, piši samo o onome što znaš iz ličnog iskustva, a ne na osnovu onoga što si pročitao u specifikaciji nekog modela.

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

Po radu su tu nrgde sa s4. Ajd ne mogu da dam prednost ni S4. Ali S5 je svakako bolji od mi3. E sad od mi4 nemam pojma stvarno njega nisam ni video ni cackao

Odgovori