problem u povezivanju 6630 sa racunarom
Pravila foruma
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
Symbian deo foruma posvećen je uopštenoj priči o svemu vezanom za operativni sistem.
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni model telefona, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Nokia ● Samsung ● Sony Ericsson ●
problem u povezivanju 6630 sa racunarom
Ne mogu da pristupim podacima na telefonu preko nokia pc suita, povezem telefon kablom, on se normalno pojavi, ali kada hocu da pristupim slikama i klipovima pojavi mi se poruka "operation could not be completed".Danisam slucajno aktivirao neku zabranu na telefonu ili je problem sa sftverom na kompu.Koristim nokia pc suite 6.70.22 verziju (poslednja), a 6630 ima verziju softvera 4.03.18.
- Doolentije
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pet, 03. Mar 2006. 13:34
- zavodnick
- Expert
- Pridružio se: Uto, 08. Nov 2005. 10:32
- :: N8
- :: N95 8 Gb, Lumia 1520
Zoka, u pravu si
Jer i ja imam slicnih problema, mada mislim da je i to do WinXP-a pa sam sad presao na Win 2000... Odavno sam bio na Win 2000 pa sam htio da vidim razliku i nazalost vidio sam da je razlika ocigledna... XP je los jest da ima sve drivere i to, ali ostala podrska za telefone i neke druge stvari ------ veliki minus za kompatibilnost! Meni sad sve savrseno radi na Win2000!

Ljubav je zeznuta stvar. Ne znas kad dodje, ali kad te ostavi...boli!
- Nikola Vapa/CA
- Mobil fan
- Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19
Ja sam na nekoliko tema na forumu, pominjao skoro isti ovaj problem kod mene. Takođe sam pokušao i sa najnovijim PC-suite-om. Jedini detalj koji se možda razlikuje od ranije pomenutih je da je meni kada sam ga kupio sve radilo, ali je vrlo brzo počela jedna po jedna funkcija da otkazuje poslušnost i sada radi, kao i nekima od vas samo sinhronizacija. Ali mislim da (makar u mom slučaju) niste u pravu, jer me je to zezalo i kod kuće (gde imam matoru instalaciju XP), mada je ranije radilo, i na poslu. E sad pre 5 dana sam radio format harda na poslu i ništa. I dalje ne radi. Što je još zanimljivije, pokušao sam da ga flashujem kod drugara u servisu i tu se detektovao, ali je odbijao svaku dalju saradnju. Znači sistemom eliminacije smo došli do zaključka da definitivno može da bude i do telefona. Danas ga nosim tamo gde sam ga kupio pa da vidimo šta će da mi kažu. Naravno ne treba pominjati pokušaj flasha zbog garancije, jel?
Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
- DrMilengele
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Čet, 02. Feb 2006. 11:05
Evo rezultati jednog testa koji smo buraz i ja odradili...Uzeli smo 3650,6600,6630,i jos po neki....vec se ni nesecam koje.....Svi su imali problema sa povezivanjem na komp,bilo da je BT,kabl,IR...
Imali smo kompove sa XP+SP2,koji ima bolju BT podrsku od SP1 i skontali smo da je problem konekcije u COM portovima na kompu,znaci:
OBAVEZAN uninstall BT softvera koji dolazi sa BT uredjajem koji imas (narocito BlueSoleil),jer se u 90% slucajeva sudari sa XP drajverima za BT,i 'zakuca' port koji sluzi za konekciju.
Ista prica je i sa kablovima i IR,mada je malo laksa nego sa BT....
Naravoucenije,sam stelujes COM portove dok ne prorade,npr,komp salje informaciju na jedan ili vise portova,a fon ceka na nekom levom portu....(sto je kod mene bio slucaj)
Najveci haos pravi mRouter...Npr,ako hocu da koristim PC Suite za 3650,moram u mRouteru da ukljucim port da bi Suite radio,ali,ako ostavim u mRouteru ukljucen taj port,nijedna druga aplikacija (npr PuppetMaster,Control Freak i sl) ne moze da se poveze sa kompom,pa kad iskljucim taj port u mRouteru sve aplikacije se konektuju bez problema....Bez veze,ali tako je....
Prosto receno,XP je zamisljen tako da ti ne treba nikakav drajver za neki novi uredjaj u cilju sto lakseg i jednostavnijeg koriscenja pratece opreme,pa XP uskace i sam sredjuje stvari...Ali ne retko se desi sudar drajvera i uredjaj nece funkcionisati kako bi trebalo,a najslabija tacka su mu konekcije....
Tema je vrlo opsirna pa da skratim.XP 'voli' da dominira po pitanju drajvera i ima gomila primera ne samo sa konekcijama gde nastaje prava zbrka kad stavis softver koji si dobio sa komponentom ili uredjajem....
Imali smo kompove sa XP+SP2,koji ima bolju BT podrsku od SP1 i skontali smo da je problem konekcije u COM portovima na kompu,znaci:
OBAVEZAN uninstall BT softvera koji dolazi sa BT uredjajem koji imas (narocito BlueSoleil),jer se u 90% slucajeva sudari sa XP drajverima za BT,i 'zakuca' port koji sluzi za konekciju.
Ista prica je i sa kablovima i IR,mada je malo laksa nego sa BT....
Naravoucenije,sam stelujes COM portove dok ne prorade,npr,komp salje informaciju na jedan ili vise portova,a fon ceka na nekom levom portu....(sto je kod mene bio slucaj)
Najveci haos pravi mRouter...Npr,ako hocu da koristim PC Suite za 3650,moram u mRouteru da ukljucim port da bi Suite radio,ali,ako ostavim u mRouteru ukljucen taj port,nijedna druga aplikacija (npr PuppetMaster,Control Freak i sl) ne moze da se poveze sa kompom,pa kad iskljucim taj port u mRouteru sve aplikacije se konektuju bez problema....Bez veze,ali tako je....
Prosto receno,XP je zamisljen tako da ti ne treba nikakav drajver za neki novi uredjaj u cilju sto lakseg i jednostavnijeg koriscenja pratece opreme,pa XP uskace i sam sredjuje stvari...Ali ne retko se desi sudar drajvera i uredjaj nece funkcionisati kako bi trebalo,a najslabija tacka su mu konekcije....
Tema je vrlo opsirna pa da skratim.XP 'voli' da dominira po pitanju drajvera i ima gomila primera ne samo sa konekcijama gde nastaje prava zbrka kad stavis softver koji si dobio sa komponentom ili uredjajem....
A dje je ba zapelo....
- DrMilengele
- Neredovni učesnik
Zoka, zahvaljujem na pohvalama!
Ima slucajeva kada se ponekad sve to slozi na svoje mesto 'iz prve',pa nije retkost da cujes izjave 'kod mene sljaka bez problema,reinstaliraj softvere' i sl.Najvise zavisi od konfiguracije kompa,tako da je svaki slucaj prica za sebe....
Znaci,kad ne radi,uradis bekap kompa i razvaljuj po podesavanjima!!!
Jel,Zoka,da mi napravimo FAQ po ovom pitanju? Vidim da se ova tema vrlo cesto provlaci po forumu....
Ima slucajeva kada se ponekad sve to slozi na svoje mesto 'iz prve',pa nije retkost da cujes izjave 'kod mene sljaka bez problema,reinstaliraj softvere' i sl.Najvise zavisi od konfiguracije kompa,tako da je svaki slucaj prica za sebe....
Znaci,kad ne radi,uradis bekap kompa i razvaljuj po podesavanjima!!!
Jel,Zoka,da mi napravimo FAQ po ovom pitanju? Vidim da se ova tema vrlo cesto provlaci po forumu....
A dje je ba zapelo....
- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82
Obradite XP Professional SP2,on je taj koji zeza u 95% slucajeva zato sto je bas zaj... sa njegovim nametanjem drajvera!Bas danas sam ga jedva ubedio da prihvati drajver za graficku na burazerovom laptopu kad sam reinstalirao Windows!Interesantna stvar da svuda (i kod mene i kod brata a mislim i kod devojke) imam XP Professional SP2 i nijednom nisam imao problema sa konekcijom nasih telefona (pu,pu,pomerih se s'mesta za svaki slucaj)
Pozdrav

Pozdrav

- DrMilengele
- Neredovni učesnik
Lomnica_city, a da li si stavio neki softver ili drajver za konekciju?
poenta je da kad imas cist XP sa SP2 neces imati vecih problema sa konekcijama (mada zavisi sa kojima),ali kad stavis drajver za novi uredjaj sto uradi 99% ljudi,sto je i normalno,onda nastaje problem,pogotovo sa BT uredjajima...Oni su katastrofalni....mislim na kompatibilnost drajvera sa XP-om...
poenta je da kad imas cist XP sa SP2 neces imati vecih problema sa konekcijama (mada zavisi sa kojima),ali kad stavis drajver za novi uredjaj sto uradi 99% ljudi,sto je i normalno,onda nastaje problem,pogotovo sa BT uredjajima...Oni su katastrofalni....mislim na kompatibilnost drajvera sa XP-om...
A dje je ba zapelo....
-
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Pon, 20. Feb 2006. 15:43
- Kontakt:
Mozda jednostavno imas vise managera, pored pc suite-a ako si ikada instalirao neki drugi npr. Oxygen phone manager, hoce da pravi problem, a takodje zna da pravi problem ako imas SDK connection manager instaliran, koji ide uz pc suite.. taj sam ja problem imao.. cim sam uklonio te zezancije, sve je bilo ok
- Lomnica_city
- Expert
- Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
- :: Alcatel Idol Ultra
- :: Nokia N82