Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Drugari sa foruma jel neko zainteresovan za moj crni S5 par meseci star u full pakovanju,hteo bih malo da promenim OS pa ga zato prodajem, bolje da pitam vas jer je telefon u extra stanju sa garancijom... Koga zanima nek mi pise u inbox...
Imam mali problemcic, skoro uzeo novi s5 crni, u gornnjem desnom delu (gde je pomocna kamera) mi je jedan mali deo tamnije crne boje nego ostatak telefona i onako presijava se na svetlosti kao neki otisak prsta, prvo sam i mislio da je samo otisak i kao obrisem prstom i onda provalim da nece da se skine, znaci to se nalazi iznad ekrana u uglu, evo slike (ovo nije moj s5, samo sam oznacio gde se nalazi)
Nije slika mog fona, a nemam dovoljno dobru kameru da ga uslikam, pokriva taj cosak na slici koji sam obelezio crticom, uglavnom sad sam izvalio da ga samo mikrofiber krpa skida ali kad predjem prstom opet preko tog dela opet je tu..
Koju opciju u kameri koristite za Metering modes: Centre-weight, Matrix ili Spot? U čemu je razlika izmedju opcija? Koja je bolja za koju situaciju?
Da li koristite i stabilizaciju slike? Meni, kada je upaljena, telefonu treba da uslika sliku skoro i 5s (imam nemirnu ruku), i tada skoro nikad blic i ne opali.
Spot koristim kada slikam neki macro, centr-weight za sve ostale situacije, a matrix nikad. Sto se stabilizacije tice koristim je, ima slucajeva kada je korisna, samo treba lepo umiriti ruku. Blic ce ti opaliti samo ako je bas mracno, u svim ostalim slucajevima on pokusava bez blica da ispegla sliku.
Uglavnom fotkam tako što mi je sve na automatici. Ja sam onaj tip "izvadi, opali, vrati i nastavi dalje". A kad se zainatim, onda se igram sa tim opcijama. U sustini, i automatika će ti odraditi sve dobro, ali opet mogu možda malo lepše fotke biti kad se igraš i ručno podešavaš.
Azimuth napisao:...ja sam onaj tip "izvadi, opali, vrati i nastavi dalje"...
Xaxaxa, kako ovo dvosmisleno zvuči
Šalu na stranu, kod mene je takođe sve na automatik, ne volim da petljam oko toga previše jer dok podesim sve parametre prođe momenat koji sam hteo da zabeležim
Pa nemanja nisi jedini tako većina radi pa i ja, samo što kada je nešto statično i hoću da ispadne što bolje onda podešavam, što kažeš dok podesiš ode momenat. Ali zato 808 ima profile i samo u zavisnosti od situacije izabereš profil i okineš..
I ja slikam na automatici, jer ode život ako bih ja sve nameštao za svaki momenat.
Ne napisa niko za šta služi onaj Matrix?
Može li neki drugi program za kameru izvući bolje slike? Nije da su ove loše, daleko od toga, ali mi se čini da bi se softverom moglo izvući još bolje.
Kolega ja sam dobio preporuku od Procapture 2 naravno narodna verzija. Ima mnogo više mogućnosti nego fabrička aplikacija, šta znam možeš da probaš pa da vidiš..
Bilo je ovde price da se nekima YoutTube baguje, zakucava, kasni zvuk u odnosu na sliku.
Pisao sam da sam I ja imao isti problem.
Evo samo da kazem da su svi problem nestali. Nisam nista radio, niti pokusavao da popravim taj problem, kako je dosao tako je otisao.
Izvinite znam da se pisalo ali ne mogu da nadjem, neko se zalio na zvuk zvona i sagovornika tokom razgovora i pominjao je program koji pojaca zvuk za 20-30 procenata. pa molim ako neko ima neku preporuku
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.