Kypiti Lg g2,ili se vezati za ugovor sa mts-om i uzeti s5.

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Cinderella
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 03. Jun 2014. 18:39
:: Huawei P8...

Kypiti Lg g2,ili se vezati za ugovor sa mts-om i uzeti s5.

Post od Cinderella »

Pozdtav. Odlucila se da uzmem LG G2,ovih dana. I pre neki dan odem u mts-ovu poslovnicu sa suprugom i vidim da je kod njih s5,sad negde oko 390 eura uz moj paket. Mislim uz paket koji koristim i koji jeste sada promenjen,ali ja ga placam,pa ga placam i bez telefona. Pa sam sada u dilemi. Mislim znam da su telefoni preko operatera skuplji,ali kazem ja taj paket placam pa placam,pa bi me aparat izasao jeftinije nego da ga uzmem u slobodmoj prodaji
A razlika izmedju G2 koga sam htela i S5 preko mts-a je sad svega nekih 60 eura. (S tim sto je opet mts ovlasceni uvoznik). Ali na stranu to,da li se upustati u to ili iskersirati lg i zabvsiti pricu.
Napominjem da mi je jako bitna kamera jer mnogo slikam,vezano dosta i za posao,a nemogu uvek sa sobom da vucaram profesionalni aparat.
Za koji god da se odlucim,ne bih menjala telefon naredne dve godine i koji ce me bez problema sluziti za to vreme. Sta uraditi. Hvala :)

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Re: Kypiti Lg g2,ili se vezati za ugovor sa mts-om i uzeti s

Post od telep »

Cinderella, Bolje ti je da uzmeš 50% popusta i kupiš telefon preko oglasa. Jeftinije te izađe.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Cinderella
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Cinderella »

Razmisljala sam i o tome,ali ne znam zasto ali ne praktikujem kupivinu preko kupujem prodajem,ne usudjujem se posle nekih losih iskustava mojih poznanika.
A neko mi rece,a moguce da to nike tacno pa me ispravite da pravo na garanciju (ako je mob uzet preko operatera ima samo onaj ma koga ugovor glasi,tako da garancije nema,ali kazdm.mozda nije tako to sam cula). Zato imam i sline te dileme,sta cu neodlucma vaga.
Muz je u fazonu da uzmem preko mts-a gde mogu i na rate da uzmem pa ne moras odjednom da iskesiras sve,mada mi to nije toliko bitno.

telep
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Okt 2007. 04:23

Post od telep »

Onda uradiš kako misliš da ti je finansijski i u drugim pogledima isplativo.
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Xiaomi Redmi 5 Plus 64GB
Nexus 7 32GB 2013 White

Cinderella
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Cinderella »

Mislim svi mi kazu da se strpim jos dva meseca zbog navodnih novogodisnjih snizenja,ali kako je nasa zemlja opste poznata po tome :) mislim da je to cisto gubljenje vremena. Ne verujem da ce cene nesto mnogo pasti u slobodnoj prodaji,a mts nije prosle godine davao nikakve novogodisnje akcije,kao ni ostali operateri ako se ne varam. :)

DrogbaNS
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Ned, 19. Okt 2014. 18:01
:: samsung

Post od DrogbaNS »

A ako se odlucis za Lg jel to znaci da ces raskinuti ugovor? Ako ne, ja bi iskesirao Lg a u mts uzeo najbolji telefon koji mozes u svojoj tarifi za dinar i prodao ga preko oglasa (cenim da bi uzela nekih 100 evrica mozda malo vise).

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Ni ja ne verujem u ta novogodišnja sniženja kod nas. Po meni uzmi 50% popusta i možda čak veći paket pa da te izađe na isti iznos. A telefon kupi odvojeno, simfree, G2. To ti kažem jer mislim da je to dugoročno bolje rešenje. Ušteda na mesečnom nivou zbog popusta na pretplatu, i još jeftiniji telefon. Smatram da S5 za tebi navedene stvari nije ništa bolji od G2, tj da se ne isplati. Ipak i G2 ima fantastičnu kameru. To je moje mišljenje, nadam se da sam pomogao bar malo.

Cinderella
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Cinderella »

I ja sam razmislhala o tome. Ma sta cu neodlucma sam vecito i onda dok nesto ne prevagne. Ne patim od toga da imam najbolji telefon,ali kad vec sada izdvajam pare onda zelim da uzmem nesto sto ce me dobro sluziti naredne dve godine,da ne razmisljam. :)
Da ima dobru kameru,rekoh zbog posla mi bitno...ali to imaju oba modela (doduse na s5 nesto bolju).

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Oba će modela sasvim sigurno da ti rade posao i duže od toga. E sad, zaboravih, jedina caka kod G2 je što fabrički ima dosta slabiju kameru dok se ne ubaci fix. E sad, to već treba neko od korisnika da ti kaže šta i kako ide, da li je komplikovano, itd. Ako ti to smeta, onda je S5 ipak bolji izbor jer je odličan "from the box"

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Kao neko ko je imao G2 mogu da kazem da to zaista jeste dobar telefon. Kako je u ptanju proslogodisnji model, na njemu treba malo rada (ubacivanje fix-a za kameru i eventualno novog roma + kernel) da bi drzao korak sa ovogodisnjim modelima.
S5 je klasa iznad i to Out Of The Box. Dakle, bez bilo kakvog cackanja. Fora je sto je sve novije u njemu, kad kazem novije onda mislim na naprednije. Nemas apsolutno nikakve potrebe da cackas bilo sta, prosto ga uzmes, natankas bateriju i koristi.

E sad, sta ti je pametnije da uzmes. Ako je razlika 60tak eura, onda svakako S5 jer, ako nista drugo, noviji je model i imace duze podrsku tj proizvodjac ce raditi na njemu. Ako je razlika veca, onda bih isao na G2 pa se malo i raspitao da bih sredio telefon koji ce me sluziti jos najmanje godinu dana bez bilo kakvih problema.

fannY
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 01. Jun 2009. 21:31
:: Redmi Note 7

Post od fannY »

Cinderella, uzmi S5. Celokupno je bolji telefon od G2. Najbolje bi bilo da uzmes 50% i uzmes negde telefon, ali ako to nije moguce onda S5 u mts-u,bar je na rate. :)

Cinderella
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Cinderella »

Ono sto me od G2 odvraca je sto ne bih ubacivala sama te fikseve. Out of the box i koriscenje. Cak sam sada pocela da razmisljam izmedju z2 i s5. Ali ne znam nesto nisam ljubitelj sonija,iako je dizajnerski mnogo lepse odradjen.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Pa onda je izbor logičan ;)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Z2 videh nov za 390e na KP. S5 je skuplji 40-50e. Pričam o novim telefonima. Ako se nećete baktati sa fiksevima na G2, zaobiđite taj telefon (naveli ste da vam je bitna kamera, bez fix je očaj, sa fix veoma dobra).

Cinderella
Redovni učesnik
Redovni učesnik

Post od Cinderella »

Onda G2 otpada definitvno.:)
Moracu samo pre definitvne odluke da pigledam z2... mada ipak naginjem samsungu :)

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Post od acamatic »

Pogledaj negde u nekom shopu oba telefona, iskačkaj ih i koji ti se dopadne taj uzmi. Mada iskreno ja bih pre išao na S5 :)

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Mislim da je S5 bolja mašina, ali ako nisi previše zahtevan korisnik, nećeš videti bog zna kakvu razliku. Najbolje bi bilo da pogledaš oba uživo, uporediš izgled i kameru (možeš i na netu da nađeš test gde porede kamere ova dva modela). Jedno je sigurno, a to je da će te služiti odlično pomenuti period. Sony ima odličnu podršku i odnos prema svojim dosta starijim modelima, kamoli prema Z2.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

+1 za S5, jeste skuplji, ali na duže staze se isplati, odličan hadver, odlična kamera, odličan ekran. Sa S5 ne možeš da pogrešiš.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Sale_M
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
:: HUAWEI P40 Pro +
:: HUAWEI P40 Pro

Post od Sale_M »

1+ S5,bolja kamera,bolji zvuk,jaca masina .
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Post od toda81 »

Slazem se sa kolegama da je s5 bolji tako da ga i ja preporucijem. Samim tim sto je samsung ima bolju prodju i duze drzi dobru cenu kada ga budes prodavao ;)
Note IV N9100 dual

Odgovori