Samsung Galaxy S5

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
xxdulexx
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Sub, 12. Nov 2011. 19:30

Re: Samsung Galaxy S5

Post od xxdulexx »

pele90, pa pele brate sta ti pise u palikaciji. :P Samo otkucaje.
• Novi Sad • Samsung Galaxy S5 •

nsvladimir
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 26. Sep 2008. 00:21

Re: Одг: Samsung Galaxy S5

Post od nsvladimir »

Azimuth napisao:Jesi ga flešovao? Imaš i dalje probleme koje si naveo?
Jesam i imam isti problem, a SEE je potpuno isti rom kao i prethodni TOP(Vipov rom) koji sam do sada imao

pele90
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 19. Mar 2012. 10:35
:: Samsung Galaxy S8

Post od pele90 »

xxdulexx, xxdulexx brate, video sam sta pise, ali procitah negde na xda da se prica o merenju blood pressure-a pa reko da proverim :-D:-D:-P
xperia arc s, galaxy S5, S6,S8,S10+

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Pa onda ne znam sta da ti kažem za te probleme koje imaš. Kod mene se za evo 4-5 meseci nije desilo da telefon zabode.

nsvladimir
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 26. Sep 2008. 00:21

Post od nsvladimir »

Ni kod mene nikad zabo ili blokirao

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

m@c|-|oR
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
:: Samsung Note 20 Ultr

Post od m@c|-|oR »

Samsung sprema Touch Wiz za Lollipop: http://www.youtube.com/watch?v=AU3H1t0kIrQ
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Već par dana nema novih 4.4.2, pa pretpostavljam da će pustiti 4.4.4 a onda ubrzo i Lizalicu.

pele90
Mobil fan
Mobil fan

Post od pele90 »

Jel probao neko od Vas univerazalne olovke za touch screen na ovom telefonu? Kako rade? Danas bas videh na sajtu Win Win racunara,da imaju ovu stvarcicu bas sa logom Samsung,sto znaci da nije univerzalna,oko 500 din... Privuklo me... :D

xxdulexx
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od xxdulexx »

pele90, povecas osetljivost ekrana I mozes koristiti bilo koju olovku. :)

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Voleo da bi čujem od aktivnih korisnika S5 pozitivne i negativne stvari o Galaxy S5 .

Meni lično : baterija / kamera / ekran - odlični , ali Samsungov TouchWiz je stvarno LagWiz u odnosu na HTC, LG , Nexus ...
Druga stvar multi tasking , na S5 mi se dešavalo kad je 10-tak app otvoreno i uđem u task meni da pokrenem (neku od otvorenih) on je počne ponovo učitavati umesto da je momentalno otvori - čini mi se kao da ih smrzne u pozadini .
16 godina na forumu MOBILNISVET

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Ja cu napisati ono sto se meni ne dopada, kapiram da je lakse jer mi je sve ostalo odlicno.
Pre svega bih rekao da, ukoliko pricamo o stock varijantama, nisam primetio nikakav lag na TW a pogotovo ne u odnosu na npr Note 3 ili G2 koje sam posedovao. Sa druge strane, ima tih gluposti od aplikacija koje bez potrebe stoje tu. Ne kapiram cemu to nametanje, ali sreca pa se sve to moze prisilno zaustaviti i sakriti. Ovo za multitasking i aplikacije nisam primetio. Reci koje koristis pa da probam i vidim kako se kod mene ponasa.
Druga stvar koja mi je onako skenj jeste izrada. Ne u smislu plastika i sl, sve je to zaista na vrhunskom nivou, kvalitetno itd., nego eto, mogao bi mozda biti kao Note 4, da ima tu alu lajsnu ili sta god. To ipak mnogo doprinosu ukupnom utisku.

Eto, to je ono sto meni smeta.

E da, i to sto su skrtarili pa umesto 3.0 dobio sam ovaj obican usb u pakovanju.

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Ma radi S5 odlično , samo me nervira taj mali "delay" koga nema recimo na G3 / M8 ... Šta je problem , to što nema savršenog telefona , eto na primer G3 brže radi od S5 / ima veći ekran ali kamera i trajanje baterije su lošiji od S5 . M8 je najbolje izrade ima najbrži launcher i zvuk broj 1. ... ali kamera :dry: i uslovno mali ekran (efektivno 4.7")
16 godina na forumu MOBILNISVET

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

Meni S5 radi kao sat. Ekran odličan, kamera odlična, baterija odlična (ne i najbolja), kožna ledja odlična, lajsna se ne guli, zvučnik glasan, wifi odličan, gps odličan,... Upravljanje jednom rukom je moguće, ali čak ni ja sa relativno velikom rukom i 188cm visine, ne mogu dohvatiti gornji levi ugao ekrana bez pomeranja ruke. To bi mi bila i jedna od najvećih zamerki.
Primetio sam taj zastoj o kojem pričaš, ali mi se čini da je to animacija u TW-u, tako mi deluje jer je uvek isto i uvek na istim mestima (prilikom otvaranja zadnje otvaranih programa).

Lag kao lag sam primetio u sega par situacija i ne dešava na redovnoj bazi. Prilikom skrolovanja u podešavanjima, prilikom skrolovanja levo-desno u Sat programu i čini mi se još negde, ali nisam zapamtio. Ponavljam ne uvek, i ovo ni na koji način ne utiče na korišćenje telefona, ali imam oštro oko, pa svašta primetim. :)

Ovo za multitasking je istina. Probao sam sa nekoliko programa i da, izbaci iz njega ako ga ne koristiš konstantno. Ne izbaci te iz njega ako se redovno prebacuješ svako malo, ali ako je ostao u pozadini duže, ode on.

xxdulexx
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od xxdulexx »

Kod mene trenutno radi sve super. Imao sam problema sa YT aplikacijom, ali citajuci po netu taj problem zna I Note 3 da ima.

Lag se ponekad pojavi, ali toliko retko da je zanemarljivo.

E sada, imam jedan problem ali nisam sigura da li je vezan za s5 ili za android.
Kada pokusam sa kompjutera da otvorim novi folder ili reimenujem stari, file explorer na kompu zakuca.
Ali mislim da mi je I Note 3 imao taj problem.

milke86
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Uto, 10. Jul 2012. 14:04
:: Galaxy sII

Post od milke86 »

Pozdrav svima treba mi mala pomoc :) vec dva meseca koristim s5 i sve super do pre par dana od kada je pocelo pojavljivanje INITALIZE CAMERA ili CAMERA NEUSPESNA i naravno moram restrtovati telefon da bih mogao koristiti kameru :smutny: desava li se nekom isti problem? kako resiti? Hvala unapred

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Nisam imao takvih problema. Moguce da si instalirao neku drugu aplikaciju pa da ti je zato pobrljavio telefon.
Ja pored ove stock kamere koristim i Pro Capture 2. Nema je na marketu ali moze lako da se izgugla :wink:

pele90
Mobil fan
Mobil fan

Post od pele90 »

milke86, pisano je o ovome na prethodnim stranama. :-) Poslednja verzija vibera pravi nekima problem sa kamerom. Kod mene i jos jednog korisnika sa foruma je bio taj slucaj. Obrisi viber i vrati na staru 4.3 verziju. Ako nemas viber, onda ne znam sta je u pitanju.

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

A da proba da obrise podatke aplikacija i onda da restartuje uredjaj....
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

pele90
Mobil fan
Mobil fan

Post od pele90 »

Ja sam to sve pokusavao, ali dok nisam obrisao novi viber, kamera je izbacivala gresku.

Odgovori