Sony Xperia Z2
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Symbian OS ● Symbian (UIQ) OS ● Windows OS ●
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
Re: Sony Xperia Z2
marko 0401 samo da napišem da PS ne koristim i da sam ljubitelj samo originala.takodje hdr ne koristim jedino auto i normal mod.
a u flickeru imaš lepo info da li je nešto korišćeno ili ne
a u flickeru imaš lepo info da li je nešto korišćeno ili ne
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
Motorola:MpX200,MpX220! SonyEricsson:T28,P910,W950,X1,X Z, XZ5 Premium!Asus T101, zENpAD7!
-
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Pet, 23. Nov 2007. 18:14
- :: HUAWEI P40 Pro +
- :: HUAWEI P40 Pro
kutijagreha napisao:Zile,za ovo imas picesve je to stvar do onog koji slika
nema tu filozofije nikakve. Isti softver,isti model telefona,a razlicit kvalitet,nece da moze
Mozda neka greska u hardveru je u pitanju,ko ce ga znati..Necu da polemisem dalje,imao sam Z1 koji je pravio mnogo bolje slike nego Z2 koji sad imam,a po pravilu Z2 treba da slika jos bolje(ne drasticno,ali donekle) tako da ta prica ne stoji.I nije samo da se moj primerak razlikuje od onih koji nemaju problema,ima takvih jos.
Pricate svasta pa vas G2 ne slika svaki isto,pa cak i sa fixom.Takve probleme je imala i Nokia na svojim telefonima,znam sta pricam!
XIAOMI Mi 11 midnight grey
HUAWEI P40 Pro classic black
HUAWEI P40 Pro + ceramic white
HUAWEI P30 Pro breathing crystal
XIAOMI Redmi Note 10 Pro onyx grey
HUAWEI P20 Pro twilight violet
- marko 0401
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 13. Sep 2006. 11:04
- :: Z2
Sale_M, mislim da je problem samo do tvojih neispunjenih ocekivanja. Imao si Z1 dakle, koji ima dobru kameru, naravno da si sa Z2 ocekivao minimum duplo bolju kameru. Ali dobio si bolju kameru (trebalo bi da je bolja) koja je vjerovatno osjetljivija od te u Z1, tj zahtjeva vise znanja i paznje pri fotografisanju. I odmah si napravio teoriju zavjere...
Poznato mi je to...
I ja sam sa S3 imao par tripova
, najvise za zvuk... Kad das mnogo para za tel koji svi hvale ocekujes cuda, a onda kad to i nije kao sto si zamislio svasta ti pada na pamet... 

Poznato mi je to...

I ja sam sa S3 imao par tripova

- Joxy
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
- :: Samsung & Apple
- :: Spajamo nespojivo :D
Re: Одг: Sony Xperia Z2
Naravno, razumeo sam te.El Laki napisao:@Joxy nisam mislio da je 3ojka slabija, nego samo zbog minimalnih promena u odnosu na dvojku i identičan izgled, dimenzije. Treba da naprave neki zaokret kao Samsung ili LG. Da povećaju displej uz manje više iste dimenzije prvenstveno i da ubace neku značajnu inovaciju. To je moj stav prema Sonyu

Kada pogledaš dvojku i trojku, ipak nije da nema vrednijih poboljšanja. Dizajn je malčice izmenjen (prednja strana telefona i ivice), baterija je bolja, za ekran ne mogu da kažem jer nisam video Z3 još uvek (na Z2 je odličan), noviji procesor, malo overklokovan u odnosu na prethodnika, kamera bi takođe trebalo da bude bolja.
-
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 06. Feb 2013. 16:26
- :: Apple Iphone XS
- :: Apple Iphone 6s
Ododsmo svi u oftopic...
Da sevratim na Z2 ..posle ovog updatea,jos jedna novina(mislim da je novina probajte),sad kad udjem u gmail i hocu da posaljem poruku tj mail,sad ne moram da kucam mail od onog kome hocu da posaljem,nego kliknem na ime u imeniku i on automatski doda mail profil ..sto mi se jako svidja..
Da sevratim na Z2 ..posle ovog updatea,jos jedna novina(mislim da je novina probajte),sad kad udjem u gmail i hocu da posaljem poruku tj mail,sad ne moram da kucam mail od onog kome hocu da posaljem,nego kliknem na ime u imeniku i on automatski doda mail profil ..sto mi se jako svidja..

-
Marko,blackwhite koliko vam drzi baterija u proseku?Okacite neki ss upotrebe da uporedimo.
- marko 0401
- Mobil fan
@Blackwhite, mislim da je to bilo i ranije.
@Sale_M, meni je svaku noc na punjacu, neku noc sa 10%, a neku sa 25%, u zavisnosti koliko sam ga koristio. WiFi/3g mi je ukljucen non stop, ne previse razgovora, slikanje tu i tamo. Za sad je dobro, ali sta ce biti za godinu kad baterija popusti vidjecemo...
Za S3 sam imao 3 baterije i externi punjac, i samo mjenjao baterije. Ovdje ce morati fen da radi... (gledao sam sinoc kako se rastavlja Z2, grije se fenom pozadina dok se ne odlijepi...)
Nego da se vratimo mi na kameru!
http://m.connect.dpreview.com/post/2560 ... era-review
Sale_M, dzaba si kupovao Z2 sto se tice kamere, nego to do sada i sam znas...
- "Image quality itself has not noticeably improved from the Xperia Z1 and, when viewed at 100%, the 20.7MP output shows a lot of of noise, artifacts and blurring of fine detail which means that shooting at the default 8MP resolution is arguably the better option for most users. "
(ne treba nam 20mpx nista znaci)
-" Overall, the Z2 is still a good option for Android users but if pixel-level image quality or powerful camera features are a priority there are better alternatives around."
- "Image Quality
In terms of image quality the Xperia Z2 gets a lot of things right.
However, when you start zooming into your images things turn ugly.
Overall, the Xperia Z2 is definitely not recommended for pixel-peepers."
(ovi sto su im slike kristalno ciste su mi jos sumnjiviji sada)
-" Hopefully Sony can improve things here with a firmware update, otherwise the Z2 can hardly be recommended to frequent video shooters."
(i ja se nadam...)
-" The Final Word
The Xperia Z2 offers high-end specs all around and a nicely made body that offers premium materials and environmental sealing. However, on the imaging front Sony has not made any significant progress from last year's Xperia Z1 and in terms of both image quality and camera features there are currently better alternatives around."
(finaly TRT)
REALNI KOMENTARI (po meni) , sto vi mislite?

@Sale_M, meni je svaku noc na punjacu, neku noc sa 10%, a neku sa 25%, u zavisnosti koliko sam ga koristio. WiFi/3g mi je ukljucen non stop, ne previse razgovora, slikanje tu i tamo. Za sad je dobro, ali sta ce biti za godinu kad baterija popusti vidjecemo...

Za S3 sam imao 3 baterije i externi punjac, i samo mjenjao baterije. Ovdje ce morati fen da radi... (gledao sam sinoc kako se rastavlja Z2, grije se fenom pozadina dok se ne odlijepi...)

Nego da se vratimo mi na kameru!

http://m.connect.dpreview.com/post/2560 ... era-review
Sale_M, dzaba si kupovao Z2 sto se tice kamere, nego to do sada i sam znas...

- "Image quality itself has not noticeably improved from the Xperia Z1 and, when viewed at 100%, the 20.7MP output shows a lot of of noise, artifacts and blurring of fine detail which means that shooting at the default 8MP resolution is arguably the better option for most users. "
(ne treba nam 20mpx nista znaci)
-" Overall, the Z2 is still a good option for Android users but if pixel-level image quality or powerful camera features are a priority there are better alternatives around."
- "Image Quality
In terms of image quality the Xperia Z2 gets a lot of things right.
However, when you start zooming into your images things turn ugly.
Overall, the Xperia Z2 is definitely not recommended for pixel-peepers."
(ovi sto su im slike kristalno ciste su mi jos sumnjiviji sada)

-" Hopefully Sony can improve things here with a firmware update, otherwise the Z2 can hardly be recommended to frequent video shooters."
(i ja se nadam...)
-" The Final Word
The Xperia Z2 offers high-end specs all around and a nicely made body that offers premium materials and environmental sealing. However, on the imaging front Sony has not made any significant progress from last year's Xperia Z1 and in terms of both image quality and camera features there are currently better alternatives around."
(finaly TRT)

REALNI KOMENTARI (po meni) , sto vi mislite?
-
Ma pusti te sajtove,i ja sam citao neke reviews,a sto je jos vaznije gledao sam slike koje su kacili ljudi.Nema sta da ti bude sumnjivo,jer naa Flickeru pise dal je fotka obradjivana ili nije a ja sam video dosta extra neobradjivanih fotki sa Z2.
- marko 0401
- Mobil fan
Ja bih rekao da je važnije to što ja imam telefon u rukama i slikam sa njim već skoro 2 mjeseca....Sale_M napisao:Ma pusti te sajtove,i ja sam citao neke reviews,a sto je jos vaznije gledao sam slike koje su kacili ljudi....

I moji utisci se u potpunosti poklapaju sa review-ov na ovom sajtu, koji se bavi digitalnom fotografijom i koji ima PR6 (ako ti to nešto znači)...
- VeNoM
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Čet, 06. Jul 2006. 20:36
- :: Sony Xperia Z5P
- :: Sony Xperia Z
što se mene tiče ja sam kamerom veoma zadovoljan.kada poredim onu sa Z modela i ovu (mada z mi je pao baš na kameru tako da je i došlo do male štete na sočivu ali to sada nije bitno) ova mi se mnogo više svidja
više detalja
lepih boja itd
u početku sam imao problema ali sam ovde pročitao da se lepo stavi na 8mpx i onda cepaj
kada se ruka drma ili kada je slabo svetlo a bez blica slike znaju da budu odvratne
ali kada se sve namesti onda je druga priča.
više detalja
lepih boja itd
u početku sam imao problema ali sam ovde pročitao da se lepo stavi na 8mpx i onda cepaj
kada se ruka drma ili kada je slabo svetlo a bez blica slike znaju da budu odvratne
ali kada se sve namesti onda je druga priča.
Nokia:2X7110,7650,2X3310,N95-8GB,X6!
-
- Mobil fan
- Pridružio se: Sre, 06. Feb 2013. 16:26
- :: Apple Iphone XS
- :: Apple Iphone 6s
Venom,upravo tako..to sam i ja primetio..kad malo pomeris ruku,i kad je malo losije osvetljenje,pa makar to bilo i oblacno vreme samo,slika je dosta losija nego kad slikas po jakom osvetljenju,i kad se usresredis na objekat koji slikas...tako da,stojim pri tvrdnji da je najvise stvar u korisniku uredjaja,a ne u tome da postoje kamere za ,,istok,, i ,, zapad,,..
a Sale M ,ako trazzis bolju kameru,moj ti je savet da promenis telefon,a ne da uzmes isti Z2 ,,sa boljom kamerom,,
Uzmi Samsung neki,ili ovaj LG G3 ,video sam da dobro slika ..
a Sale M ,ako trazzis bolju kameru,moj ti je savet da promenis telefon,a ne da uzmes isti Z2 ,,sa boljom kamerom,,

Uzmi Samsung neki,ili ovaj LG G3 ,video sam da dobro slika ..
- Joxy
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
- :: Samsung & Apple
- :: Spajamo nespojivo :D
Sale, po meni nema potrebe da menjaš telefon, a ako već želiš da promeniš Z2, onda lepo ostani na Soniju jer ga voliš, možda čak i Z3 jer stvarno ima određena poboljšanja u odnosu na Z2, koliko god se u prvi mah mislilo sa su beznačajna.
-
Joco videcu jos,Z2 mi se mnogo svidja kao fon.Mozda bi cak ako bi prodao XT i skupio nesto para mogao uzeti Z3,a Z2 da zadrzim,ali mnogo je to love u telefonima. 

- AndroMan
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 13:25
- :: Galaxy Note 9 N960F
- :: BB Passport; N808PV
Sale_M, a što ne sačuvaš Z2 i uzmeš 808PV. Sa njim nema greške za fotkanje i miran si na duže staze. 

- kutijagreha
- Banned
- Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
- :: Telefon na pipanje
- Kontakt:
Mislim da sale oce samo jedan fon da ima,u njemu kompaktan android,i super kameru.
- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
Nije ljubitelj Samsung telefona ok, razmišlja se za z3?
Jedino možda resenje, da uzme g2 baš zbog slika jer je perfekcionista, traži i najmanji detalj...verovatno da bi bio zadovoljan, možda. ...
Ili ipak Sale očekuje mnogo više od današnjih smart telefona?
Jedino možda resenje, da uzme g2 baš zbog slika jer je perfekcionista, traži i najmanji detalj...verovatno da bi bio zadovoljan, možda. ...
Ili ipak Sale očekuje mnogo više od današnjih smart telefona?
Huawei
-
To je to...pomisljao sam ja na S4/S5,ali me odbija samsungov interfejs i dizajn telefona.kutijagreha napisao:Mislim da sale oce samo jedan fon da ima,u njemu kompaktan android,i super kameru.
Z2 je odlican telefon,ako ga zamenim mogu ga zameniti ili opet za drugi Z2 ili Z3,trece nema.

- kutijagreha
- Banned
- Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
- :: Telefon na pipanje
- Kontakt:
^ blago onoj firmi koja ima takve korisnike
respect 

- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Zna čovek šta hoće i zašto to hoće
Sale jesi li možda razmišljao u kontra smeru? Npr da prodaš Z2, kupiš Z1 (ako kao što kažeš radi bolje kamera), na taj način zaradiš pa sačekaš Z4 na proleće? Mislim da je prevelika doplata za prelaz na Z3 trenutno.

-
kutijagreha, thanks
Laki,pomisljao sam,ali odustao,jer ima i Z1 koji nemaju idealnu kameru,sve zavisi na kakav primerak naletis(ovo smo ponovili 1000 puta)

Laki,pomisljao sam,ali odustao,jer ima i Z1 koji nemaju idealnu kameru,sve zavisi na kakav primerak naletis(ovo smo ponovili 1000 puta)