LG G3

Fabrički OS, Android, Windows, Firefox
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSFirefox OS
Odgovori
NenadL.
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2014. 12:45
:: LG G3
:: HTC M8

Re: LG G3

Post od NenadL. »

Ljudi, imam problem!!!!!
posle updejta softvera na V10l-220-05 mi ne rade SMS poruke. Ni fabrička aplikacija, niti bilo koja druga koju sam pokušao da instaliram. Jel je neko imao ovakav problem ili nije???
molim za pomoc :wink:

hvala

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Vrati na fabrička podešavanja , to se obično radi posle apdejta (hard reset) .

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Edit 1.12.2014 20h

[STOCK][ROM][V20C][BUMPED]Lollipop [5.0] [D855] [01/12 / 2014] - New Base V20C !!!

http://forum.xda-developers.com/lg-g3/d ... k-t2958931
16 godina na forumu MOBILNISVET

NenadL.
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Pon, 01. Dec 2014. 12:45
:: LG G3
:: HTC M8

Post od NenadL. »

#zoreli To mi je bila poslednja opcija,
ali izgleda da samo tako neke stvari mogu da se srede.
U svakom slučaju hvala, uspeo sam.

Ali sada imam novo pitanje :) :)
Vidim da si uspeo da ubacis Loli Pop, jel to zvanicno stiglo ili si ga ti ubacivao mimo updejta, pošto ga VIP joč nije pustio.
Hvala...

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

NenadL., Možeš da flešuješ LG (Android 5.0) oficijelni KDZ fajl ili custom Lollipop ROM , tvoj izbor :) .

Moj savet je da sačekaš da LG ispegla taj Lollipop bar do 20D verzije .

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Sub, 11. Jun 2005. 22:52

Post od araphel »

Neverovatno koliko mi je samo ukidanje LG Health aplikacije ubrzalo telefon! Uz one sitne intervencije oko animacija, sad sve leti i nema štucanja ili seckanja. Sama aplikacija nije jela toliko RAMa, jer ni sada nemam značajno više, ali bitan je krajnji utisak.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Sada si zadovoljan ?

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

Jel taj health samo za g3?
.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Sada sam zadovoljan radom.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Odlično. Baš me čudilo da tako loše radi. Uživaj u novom fonu.

Chobby88
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 12. Jun 2012. 22:27
:: LG Nexus 5X

Post od Chobby88 »

Behemoth napisao:Jel taj health samo za g3?
.
Ja ga imam na g3 romu na g2, ali mislim da ne možeš instalirati kao zasebnu app.

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Ima neka LG fitness kao zasebna app. Ovaj LG health koliko znam samo uz G3, i isto ga nema nigde u listi aplikacija. Možeš ili da je dodaš na onaj LGjev dodatni homescreen ili je nema uopšte. Ima neki mod da bude dostupna preko prečice na homescreen, ali mislim da to zahteva root. U svakom slučaju, lepo odrađena aplikacija, ali meni ipak nije vredna tolikog štucanja telefona zbog nje. Bukvalno se preporodio telefon otkad sam je skinuo. Ipak ona non stop radi u pozadini i broji korake, i očigledno guši.

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

araphel, ROOT /Titanium Backup i smrzneš sav LG bloat koji ne koristiš ... G3 će ti poleteti posle toga .
A što je najbitnije ne treba ti ni custom recovery ... i apdejtuješ softver normalno (nije kao na Samsungu) .

araphel
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com

Post od araphel »

Zoreli, ma meni je sad telefon toliko prodisao da mi ne smeta ni da ostane ovako :)

drom
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 28. Avg 2014. 06:54
:: Samsung S7 Edge Gold

Post od drom »

Pozdrav svima.

Nosio sam nekih 6 meseci LG G2, kupio nov, nikada mu nista nisam menjao (ne racunam podesavanje animacija na 0.5).
Izuzetno sam zahtevan korisnik, i telefonom sam prezadovoljan u svakom pogledu, a pogotovo autonomijom baterije. Naime, radni dan mi pocinje u 7 ujutru, ceo dan ga intenzivno koristim, i lezem oko 1-2 ujutru i baterije mi uvek ostane 15-20%.

E sad, stigao novi model i ja resio da se častim, i kupim nov G3, 16 gb varijantu sa 2 gb rama. Uzmem, ispodesavam i pocnem da koristim. Razocarenje na samom startu - vidno sporiji od G2, lagovit, kao da ga guši nesto, fluidnost ni priblizno kao na G2... Nekako bih i preboleo sve to, ali razocarenje tek dolazi... BATERIJA! Isto kao i svakog dana, poceo sam da ga koristim oko 7, punom parom, sve sinhorinizacije popaljene, nonstop zakacen ili na wifi ili na mobile data, itd - stigao je na 15-20% u 17h popodne.

Istog momenta vratim G2! A i G3 mi je tu i sada razmisljam sta da radim... Čitam po netu, pa i ovde, i vidim da je G3 pun bloata koji ga usporava, i utice na battery life.

Poceo sam da razmisljam u smeru da mu omogucim root access, i instaliram aplikacije greenify, titanium backup itd, i uradim sto je u njihovoj moci.

Zanima me koliko cu realno dobiti time u performansama, i sto mi je najvaznije u AUTONOMIJI baterije?

Čekam odgovor od iskusne ekipe, a najvise od zorelija, jer vidim da covek ima iskustva sa ovim stvarima.

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Danas izasla nova verzija lizalice 20d varijanta. Kazu mnogo bolja
http://forum.xda-developers.com/lg-g3/g ... z-t2960803

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

drom, Da li bi ti odgovaralo da ti G3 radi brzo kao Nexus i da ima ovakvo trajanje baterije:

53 sata umerenog korišćenja sa svim sinhronizacijama (3G+WIFI), auto osvetljenje na max.

Slika Slika

drom
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od drom »

Da, ok je, mada ovo je verovatno neki custom rom. O cemu se tacno radi?

I molim za odgovor na pitanje koje sam postavio, dakle da ostanem na stock romu, uz aktiviranje roota, i koriscenje onih aplikacija...

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

To je Cloudy 1.2 ROM potpuno isti kao stock 4.4.2 , Ubačen Rin Kernel doteran sa FauxClock , Greenify all apps , Titanium Backup koji je zamrzao LG bloat koji ne koristim... i još par tweakova .

Dakle ako hoćeš da ostaneš na stock ROM-u , ROOT-uj telefon / instaliraj Greenify , skala animacija na 0,5 , sa Titanium Backup zamrzni sve LG aplikacije koje nikad ne koristiš ... i videćeš osetnu razliku , vrlo jednostavno .

drom
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak

Post od drom »

Ok. Jasno mi je sta radi Titanium Backup. Mozes li mi objasniti sta tacno radi Greenify, i sta se tacno desi sa aplikacijama koje tretiram sa Greenify?

zoreli
Moderator
Moderator

Post od zoreli »

Greenify uspava aplikacije i čini ih neaktivnim (u pozadini) dok ih ne pokreneš - znači "spavaju" i ne troše resurse .

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Za dan-dva izlaze custom Lollipop ROM-ovi bazirani na verziji softvera 20D (LG ispravio dosta bagova) .

Odgovori