Najbolji "Out of the box" telefon za oko 300 eura

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Re: Najbolji "Out of the box" telefon za oko 300 eura

Post od Baraba »

bata bogdan, neće polovan, note 3 otpada.
cvoruga, treba ovo da posmatraš sa zabavne strane. Pustiš neki komentar ako možeš da pomogneš (a pomogneš i tako ako primetiš da neko favorizuje određenu stvar i to napišeš), uživaš u svom uređaju, a za ostalo te zabole. Jeste da znemanja, previše favorizuje S4, ali razloge koje je naveo kao prednost u odnosu na nexus 5 su tačni. Kamera na nexus 5 je dobra, može on da uđe u izbor, ostaje ono što sam naveo u mom gornjem komentaru (zatšo masa kupi samsung a ne nexus, plus drugi problem, za nexus mi ovde znamo, ko u kafani zna za nexus? Isti im je kao neki kung fu model). Ima tu dosta stvari vezano za nexus, uglavnom ga koriste ljudi koji vise na internetu po ovakvim forumima, ostale ama ič ne zanima.

cvoruga
Expert
Expert
Pridružio se: Pet, 25. Mar 2011. 09:05
:: BG

Post od cvoruga »

Baraba, pa meni ovo i jeste zabavno, gde su mladi tu je i šala :D .
Ništa lično, nadam se da sve svi slažemo.

Ono što je meni fascinantno je sledeće, a to piše Samsung ekipa na ovom forumu.
Da bi G2 radio kako treba, mora da se ubaci fix, Nexus ne može da radi ni proste operacije,
i ne valja mu sve živo, i to je ogroman minus LG uređajima.
Sa druge strane, nema ko se nije žalio na lag kod Samsunga,
i da bi se to rešilo moraš da instaliraš ovo i ono i onda zamrzneš bloat, e onda radi do jaja.
Znači, kad neko pita za savet, ovde, odgovor je sledeći.
Nexus ne radi, G2 mora da se sređuje da bi radio dok S4 mora isto i više da se sređuje,
ali eto ipak je Samsung i S4 je i najbolji je.
Pa čekaj bre, šta je s mozgom?????

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Cvoruga,tako je svuda. Jednostavno ljudi uzdizu samo Samsung i to je to. Ali sta da se radi.

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Ništa, meni smešno :lol: :lol: :lol: .

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Čekaj, šta vi imate protiv samsunga? Sve ovo izgleda kao da ste se zamerili nekim članovima ovde, pa samsung koristite kao izgovor za fajt. Ccc :lol:

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Pazi ovako. Kada se prica o g2,obicno se ovako kaze. Nemoj g2,on mora da se fixuje da bi radio kako treba.
Da to isto treba sa s4 da se uradi,ovako bi izgledalo.
Uzmi s4 i odma ubaci fix,ima da oduva konkurenciju,ali ne samo konkurenciju,vec i modele koji su kasnije izasli od s4. Cekajte ljudi malo,pa ko je vama kriv sto za s4 nesto tako ne postoji? Pa cim bi izasao neki fix za kameru,99 posto vas ovde bi odma potrcalo da to ubaci,a ovamo se prica kako ne zele nista da diraju,vec tako kupljenog da ga koriste.
Jednostavno,pogledajte koja se ekipa skupila oko g2,a koja oko s4.
Samo cu reci,dorinmax,a vi pogledajte ko je i sta je taj covek na xda.
Ende,Samsung is the best
Edit:
Baraba,nema tu sta da se sa nekim zameras. Ako pogledas,video bi da sam ja odmah napisao s4 ako neces malo da se igras. Ali ne razumem par clanova ovde. Dajte budite subjektivni i kazite da g2 kad se ubaci fix,nema sta s4 da trazi tu. Mislim da su ovde svi korisnici Samsunga odjednom zaboravili sta znaci android. I da su svi jedva cekali android da bi mogli da modifikuju nesto. Pa android je za to i stvoren,zar ne? Ko nece da modifikuje malo sistem,a daje 300-400e za android,onda ne znam. Bolje neka kupi onda Iphone
Poslednja izmena od kutijagreha u Uto, 09. Dec 2014. 10:17, izmenjeno 1 put ukupno.

Cinderella
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Uto, 03. Jun 2014. 18:39
:: Huawei P8...

Post od Cinderella »

Predpostavila sam da ce doci do rasprave neke.
Nisam nikakv expert,niti znalac,niti favorizujem odredjeni brend. Da je tako ne bih ovde postavila pitanje vec rekla burazeru da uzme S4 i da ne razmislja.
Istina da nokia ima najbolje kamere,to niko ne spori,ali rekla sam treba mu android sa dobrom kamerom-i koje je najbolje resenje da telefon koristi takav kakav je-bez fixeva.
Napomenula sam da se njemu dopada lg g 2,ali da ga ne bi uzeo ako je razlika u fotografijama bez tog fixa na G2 velika da ga ne bi uzimao. Ako je pak ta razlika i nije velika odlucio bi se za njega
Mada je otvoren i za druge opcije.

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

G2 uz samo malo truda može da stane rame uz rame sa trenutno najboljim telefonima. Iako ga imam više od godinu dana nemam nameru da ga menjam, jer ne vidim neki model koji je drastično bolji od njega. Svaki model koji ste predložili ima svoje prednosti i mane i svaki će dobro raditi i naredne 2 godine, minimum.
Inače ja predlažem 1+1.
Poslednja izmena od iKe u Uto, 09. Dec 2014. 10:19, izmenjeno 1 put ukupno.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Pa treba biti objektivan koliko se može. Niko ne kaže da npr G2 ne radi dobro bez fixa, naprotiv, ali mu fix treba da ne bi imao (ispod)prosečnu nego odličnu kameru. Svi modeli osim Nexusa imaju neki svoj bloat koji guši telefon na ovaj ili onaj način, samo je pitanje kome šta odgovara.
Ja S5 nisam ni rutovan, koristim sve stock i nema laga, kočenja i sl., ali to je S5 a on i košta više od ovih gore nabrojanih.
Nexus pruža najbolje iskustvo, ali treba skinuti tu i tamo po neku aplikaciju (primer je ta gore pomenuta galerija i obrada slika). Ja lično ne znam nikoga ko ima neki smart telefon a da nikada nije otišao na market (bez obzira na os) makar iz radoznalosti.
Suština je da su danas razlike među telefonima jednog cenovnog ranga mizerne, tako da je sve stvar nekog ličnog ukusa pa zato svi vozimo telefone koji nama, svakom ponaosob, odgovaraju a ne one druge ;)

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Samo cu ovo jos reci. Ja sam dao novac za telefon,on je meni rob. Telefon nije mene kupio,ja sam njega. Zasto da koristim stock,ako mi je malo custom bolji? Zasto da budem rob nekolicini inzinjera koji su zamislili kako telefon radi? Ocu da telefon radi kako ja hocu,i tu je kraj price
Poslednja izmena od kutijagreha u Uto, 09. Dec 2014. 10:29, izmenjeno 1 put ukupno.

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

kutijagreha, dobro, imao je fix za s5 ali ga nisam ubacio, iako je mogao root bez okidanja knox, eto, nisam se cimao da ubacujem fix. Realno, mene nervira popravka novog fona, ali ako uzmem G2 naravno da ću odraditi fix i G3 rom (razlika je što je pre kamera na G2 bez fix bila neupotrebljiva - za mene, sada sa fix sjajna). A u temi je bitno da telefon radi što bolje bez popravke. G2 stock radi brže, tu nema dileme, brži je od S5 na 4.4.2, ali ako ne promenim rom meni je stari optimus ui odvratan, ja ne mogu da ga gledam, zato i ubacim G3 rom, e, onda mi je G2 bonbona, pod uslovom da nema problem sa mikrofonom u toku razgovora, to me izluđivalo, zato sam i prodao G2.

Cinderella, odgovorili smo ti. S4 bez čačkanja za nijansu bolja fotka od G2 bez fix, G2 sa fix mnogo bolje. Nema između. Ako ti je lakše, nije to tolika razlika sa G2 bez fix, nisu slike toliko loše u poslednjim verzijam softvera i bez fix, mora da skine LGMobile Support Tool i ubaci poslednju verziju.
Dakle, ako mu se već sviđa G2, neka uzme G2. Rešen problem. Ako nekad bude poželeo da se igra, tu je fix, neće nigde pobeći :)

iKe, malo je velik, ne znam kakva je kamera jer ne nalazim na domaćim forumima slike, ali se slažem da za te pare vrlo dovra kupovina.

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

^ +1

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

@Zile995, pre svega ne informisan si, S4 dobija lizalicu krajme januara, pocetkom februara. Drugo, baterija jeste bolja na s4. Nikada nisam rekao da je Nexus los, to su sjajni uredjaji, ali Samsung je kompletniji, ne znam sto vas to boli, meni su bitnije prednosti koje ima S4 od bilo kakve fluidnosti, tako da sam se zbog toga odabra to sto sam odabrao.

@Cvoruga, ti si objektivan toliko da je to smesno, koristis nexus 4 koji je klasu i vise ispod S4 a pricas takve nebuloze. Prvo ne favorizujem Samsung, favorizujem svoj izbor, za novac koji sam dao za telefon zelo sam najvise moguce, a to mi je pruzio S4. Tako da tvoja konstatacija o nekom PR samsunga je bezveze. Samim time sto svoj izbor smatram odlicnim zbog toga ga i preporucujem ljidima na ovom i drugim forumima. Da mi se nije svideo, prodao bih ga u roku od par sati i kupio nesto drugo.
Jos nesto da napomenem, ne favorizujem Huawei, niti sam rekao ga je g630 bolji od S4, to si izvukao iz konteksta, reako sam da mi se svidja ekrna i dizajn, jel zabranjeno da mi se dopadne neki telefon ispod 300 evra?
Ostavicu te da se igras sa Nexusom, a ja cu ipak da nastavim da koristim ovu masinu koju imam.

Druga stvar, ne znam sta je vama na ovom forumu sta imate protiv Samsunga, ako ste zadovoljni sa svojim Nexus, Lg i ostalim uredjima sto pljujete Samsung, niko vam nije kriv sto je taj brend popularan i sto pravi kompletnije telefone. Jeste skuplji i ko zeli taj brend ce platiti malo vise.

@Kutijagreha, tvoji postovi su ok, slike odlicne, ali ponekad si i ti krajnje subjektivan, g2 je sjajan telefon, sa fixom rastura, kompletna telefon, ali reci da S4 nema sta da trazi tu je netacno. Oba modela su odlicna, s4 ima neke benefite koje nema g2 i obratno, pa svako prema svojim potrebam neka bira, ali S4 itekako moze da parira g2.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

cvoruga
Expert
Expert

Post od cvoruga »

Lepo ja rekoh da je forum odavno izgubio na objektivnosti i realnosti.

acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Re: Одг: Najbolji "Out of the box" telefon za oko 300 eura

Post od acamatic »

Ja ću samo reći da ako prosečan korisnik uzme G2 a takvih ima 90% a možda i koji % jače neće moći da dobije kao kada uzme S4 iz kutije upali ga i počne da koristi. Mada ako samo hoćete da budete iskreni, tak-av/vi korisnici to i ne mogu primetiti, za tako nešto moraju biti mnogo upućeni i o ovom mnogo da čitaju. A takve stvari samo mi ovde radimo i neki drugi ljudi na drugom forumu.. Toliko od mene ;)

Nennad
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 23. Jan 2009. 19:01
:: LG G2

Post od Nennad »

Kamera na G2 je i bez fiksa odlična u dnevnim uslovima, dok je pri slabom svetlu loša. Imajući u vidu da će dobiti android 5.0, možda je ovo i trenutno najbolji odnos cena/kvalitet. U dnevnim uslovima kamera na G2 je ravna, ako ne i bolja od S4.
Inače, One Plus One je jako dobar za svoju cenu, samo se ne može naručiti u Srbiju.
S4 je dobar telefon, samo mislim da ima neopravdano veću cenu u odnosu na G2 i osim nešto bolje stock kamere nema drugih prednosti.
Ne bi trebalo da beži od telefona sa oglasa, time znatno sebi ograničava izbor.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

@Nennad, s4 takođe dobija lizalicu i to krajem janura, početkom februara. Ne znam kada lollipop stiže za G2, sli biće interesantno uporediti ova modela kada dobiju update.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Citao sam dosta o lizalici,i svi kazu da ce vidno biti ispravljena kamera (stock) na G2. Takva je fabricki trebala biti,ali...
Takodje me raduje sto ce lik koji radi na usavrsavanju kamere nastaviti sa novim verzijama fix-a

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta

Post od Baraba »

Šta te to raduje kad koristiš 3.2 :D

kutijagreha
Banned
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Pu pu,pomeri se sa mesta,daleko bilo,cekam ja da izbaci bolju verziju od 3.2,pa da menjam :)

Odgovori