Slike sa mobilnih telefona
- kutijagreha
- Banned
- Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
- :: Telefon na pipanje
- Kontakt:
Re: Slike sa mobilnih telefona
knelee32, 5.2.4 uz kupljenu XCam aplikaciju sa GP uz mnostvo manuelnih podesavanja
Onda cemo morati da je pazarimokutijagreha napisao:knelee32, 5.2.4 uz kupljenu XCam aplikaciju sa GP uz mnostvo manuelnih podesavanja

cini mi se da su ipak sa g3 ostrije i jasnije slike,bar na ovom testu ,izmenio sam upis
- kutijagreha
- Banned
- Kontakt:
Nema sanse majkon,gresis mnogo decko,ne moze lg da ima bolju kameru od samsunga
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Sad sam tek provalio da Camera-FV ima png, ali još uvek (barem na S5) ne može da se prebaci na raw.
Čoveče, slike su teške po 9-10 mb u png formatu.
- kutijagreha
- Banned
- Kontakt:
Azimuth,meni su toliko slike teske (jpeg), sa pro capture 2 aplikacijom
- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
kutijagreha, to je i moje mišljenje - mada fotkanje od mnogih faktora zavisi , prvenstveno od onog koji fotografiše .
Ja sam imao sve Samsung premium telefone i slike su uvek bile odlične sa fantastičnim bojama i kontrastom , međutim gledajući tvoje fotke kutijagreha a i sad sa ovim mojim G3 počinjem da mislim da su tu negde blizu ... Ili čak bolje
Ja sam imao sve Samsung premium telefone i slike su uvek bile odlične sa fantastičnim bojama i kontrastom , međutim gledajući tvoje fotke kutijagreha a i sad sa ovim mojim G3 počinjem da mislim da su tu negde blizu ... Ili čak bolje

16 godina na forumu MOBILNISVET
- kutijagreha
- Banned
- Kontakt:
Samo cu ovo reci po pitanju kamere
G2 > S4
G3 > S5
Xdabbeb najverovatnije na G3 prelazi,to je moj sledeci telefon. Najavio je isto fix. Od sada,svaki aparat koji on uzme,uzimam i ja
decko ima znanje za tu materiju
G2 > S4
G3 > S5
Xdabbeb najverovatnije na G3 prelazi,to je moj sledeci telefon. Najavio je isto fix. Od sada,svaki aparat koji on uzme,uzimam i ja

Zar png nije običan format, sličan kao jpg?Azimuth napisao:Sad sam tek provalio da Camera-FV ima png, ali još uvek (barem na S5) ne može da se prebaci na raw.
Dng bi trebalo da je oznaka za raw format u većini slučajeva.
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
Sjajno je što postoji fix za pojedine modele LG telefona, ali to znači po defaulti da kamera, tj algoritam, nije dostigla svoj maksimum i da je potreban fix da bi se izvukao maksimum. Kod Samsunga out of the box se dobija jako visok kvalitet fotografija, viši nego kod konkurentnih modela.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- kutijagreha
- Banned
- Kontakt:
To inzinjeri namerno rade (zasto,nemam pojma)
Inace,radije cu kuci kad dodjem da uradim da mi uredjaj bude out of the box i stavim 50e u dzep,nego da kupim out of the box uredjaj za koji cu da dam vise novca,pa sednem ovde i vidim kako neki tamo lg ima bolju kameru. A ja bas dao dobar kes preko i mislio da je 'to to'
Ziv primer ti je G3. G3 ima isti senzor,otvor blende kao G2. G2 imao problem sa padom frejma,dok G3 nema. Kako? Pa strucnjaci namerno to uradili da bi se G3 prodao. Potpuno iste kamere,samo trik u tome sto G3 ima laserski fokus. Znaci kamere identicne. Hvala bogu,pa ima dobrih ljudi na xda koji peglaju taj njihov 'propust'
Inace,radije cu kuci kad dodjem da uradim da mi uredjaj bude out of the box i stavim 50e u dzep,nego da kupim out of the box uredjaj za koji cu da dam vise novca,pa sednem ovde i vidim kako neki tamo lg ima bolju kameru. A ja bas dao dobar kes preko i mislio da je 'to to'
Ziv primer ti je G3. G3 ima isti senzor,otvor blende kao G2. G2 imao problem sa padom frejma,dok G3 nema. Kako? Pa strucnjaci namerno to uradili da bi se G3 prodao. Potpuno iste kamere,samo trik u tome sto G3 ima laserski fokus. Znaci kamere identicne. Hvala bogu,pa ima dobrih ljudi na xda koji peglaju taj njihov 'propust'
kutijagreha, ne znam sto meni ironises,ja nemam te predrasude niti imam idola u firmi
- kutijagreha
- Banned
- Kontakt:
Nije se na tebe odnosilo druze moj. Neki ljudi ce ovde shvatiti koliko su ne objektivni tek kad krenes isto da govoris i oponasas kao sto to oni rade.
Ja znam da je poprilicno tesko ovde nekima koji su dali par desetina evra vise od konkurencije i kupili Samsung,a onda dodje tamo neki lg sa defektnom kamerom,pa ih oduva.
Ali to je out of the box uredjaj,znaci nema mane. Najvise kosta,mora da bude najbolji
Ja znam da je poprilicno tesko ovde nekima koji su dali par desetina evra vise od konkurencije i kupili Samsung,a onda dodje tamo neki lg sa defektnom kamerom,pa ih oduva.
Ali to je out of the box uredjaj,znaci nema mane. Najvise kosta,mora da bude najbolji
- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
kutijagreha, slazem se sa tobom. Mene zanima koji onda propust ima g3? Ok g2 je imao propust, to je lik sa xda uspeo da popravi, ali mene interesuje sta moze jos lik da popravi na g3, ako me razumes 

ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
I, čiji je veći? 
Batalite te priče oko brendova i sl. Ovo je tema u kojoj se postavljaju fotografije sa mobilnih telefona. Bitno je da je forka lepa, lep trenutak uhvaćen, a totalno nebitno da li je napravljena telefonom od 50 ili 1000€.

Batalite te priče oko brendova i sl. Ovo je tema u kojoj se postavljaju fotografije sa mobilnih telefona. Bitno je da je forka lepa, lep trenutak uhvaćen, a totalno nebitno da li je napravljena telefonom od 50 ili 1000€.
- kutijagreha
- Banned
- Kontakt:
Zile,razumem te. Lik hoce da krene G3 da doradjuje. Mislim da je na G2 dostigao maximum sto se tice kamere,i mene buni sta bi to mogao jos na g3 da 'cacne',pa da to bude jos bolje. Pratim njegov rad,videcu rezultate,pa cu se odluciti
Azimuth,u ovoj temi je cini mi se dozvoljena diskusija oko kamere na telefonima? Ili ja mozda nisam naisao na slicnu temu u kojoj moze da se diskutuje?
Azimuth,u ovoj temi je cini mi se dozvoljena diskusija oko kamere na telefonima? Ili ja mozda nisam naisao na slicnu temu u kojoj moze da se diskutuje?
kutija, možda u ovoj viewtopic.php?f=2&t=28184 ?
- kutijagreha
- Banned
- Kontakt:
Vidis,nisam znao. Neka onda neko od moderatora prebaci tamo postove
- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
Pa ne takmici se on ovde oko kamere, niti prica koji uredjaj ima najbolju kameru. Ne znam sto je ovde problem prokomentarisati kakve slike prave odredjeni telefoni?
Mnogi vrse ovde poredjenje, sto je barem meni ok. Uostalom kutijagreha je dao svoje misljenje o cudnoj politici odredjenih proizodjaca telefona.
Mnogi vrse ovde poredjenje, sto je barem meni ok. Uostalom kutijagreha je dao svoje misljenje o cudnoj politici odredjenih proizodjaca telefona.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0