Elem, kao što vidite iz naslova - ranija dilema mi je prešla u trilemu - pošto mi se ranija tvrda odluka da promnenim OS rasklimala. Radi se o tome da ipak imam previše aplikacija za koje sam se vezao na Androidu (npr MozzartBet, Tapatalk, i par igrica...

U medjuvremenu, sam doneo odluku i da jurim neki veći ekran /fablet?/ pošto sam ukapirao da mi je surfovanje i PDF glavni zahtev.
MTS mi je dodatno zagorčao život tako što je pojačao ponudu.
HTC 816 - prvi pik za Android - prvo zato što generalno volim HTC /Desire X mi je do dan danas najbolji mobilni koji sam imao/. Ima relativno veliki ekran ali slabiju bateriju.
Mate 7 - generalno ne volim Kineze /tj Kineze Kineze/ - ali sam još pre par godina dobio preporuku od prijatelja koji se bavi telefonima a sada vidim da je ovo čudo mašina o kojoj se takodje ovde pišu hvalopsevi. Uzgred vidim i da mu je baterija čak jača od 1320 /4100mA/.
Nokia 1320 - jedini WM telefon. Držao sam ga malo u rukama i jeste mi bio onako preveliki, ali mi se baš dopao. Ima jaku bateriju, ali je hardverski najslabiji od pomenutih, koliko sam uspeo da vidim.
Interesantno je da MTS daje Blutut kao poklon uz sva tri modela.
Dakle, pomagajte - dajte sugestije i mišljenja na koju sttranu da okrenem......svaka pomoć dobrodošla.