Nokia 808 PureView
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Re: Nokia 808 PureView
Jesi probao?kakvi su ti utisci,mislim jel ispunjava zahteve sve koje si trazio?
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Nisam još stigao, imao brdo slava, sad imam obaveze oko faksa.
Primetio sam jednu manu kod slika na 808,evo pogledajte.Nije to samo do mog modela,okacicu sliku da vidite koju sam nasao na netu.Pogledajte boju asfalta i kod jedne i kod druge slike,da napomem ovo se desava na automatic modu,i u odredjenom casu u danu,verovatno ugao slikanja,ali opet isti kadar drugi telefoni nemaju tu manu.Evo pogledajte pa recite
Sa neta necija slika

Moja

dominira ponekad ta plavo tamna boja na slici,na prvoj je asfalt upropastila a na drugoj skoro celu sliku
Sa neta necija slika

Moja

dominira ponekad ta plavo tamna boja na slici,na prvoj je asfalt upropastila a na drugoj skoro celu sliku
majkon80, pa u principu to nije mana vec tehnicko resenje. 808 je jedan od malobrojnih telefona koji je predvidjen da pokazuje boje onakve kakve jesu, a ne vestacki zivlje. Zato su se i odlucili za cold white balance koji daje plavlje slike, pogotovo kad naletis na jednolicnu sliku kao onaj asfalt pa ga on zaplavi.
Menjaj white balance na telefonu i ako si napolju stavljaj na sunny pa nece biti plave
Menjaj white balance na telefonu i ako si napolju stavljaj na sunny pa nece biti plave
- 1808
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Apr 2013. 23:02
- :: Smartphone
Pa zar to nisi primetio još na ovoj stranici viewtopic.php?f=2&t=6267&start=11620majkon80 napisao:Primetio sam jednu manu kod slika na 808,.....
.....dominira ponekad ta plavo tamna boja na slici,......
gde si sam postavio niz fotografija upoređujući 808 i N8. Lepo se vidi da na svim slikama koje je pravio 808 preovlađuje
plavkasti ton koji kvari ukupanu paletu boja (pojačava zelenu a sve neutralne boje koloriše u neku plavu nijansu).
N8 je iste fotografije napravio sa mnogo prirodnijom i vernijom paletom boja, mada sa nešto slabijim kontrastom.
Prijatelju imam oba telefona i 808 i n8,ne mogu da se uporede po kvalitetu fotografija,posebno kada slikas na 38mpx,inace to plavkasto se pojavljuje sam na par slika u odredjeno vreme nije uospte na svim slikama tako,ali moze da se neutralise sa podesavanjima,probao sam.Inace na tom linku mi je posle sam video contrast i saturation bio pojacan malo,no bz obzira pravi malo takve slike.
- 1808
- Expert
Vidim da imaš oba telefona, to je bar jasno iz onih uporednih fotografija koje si postavio. Meni te fotografije izgledaju kao što sam ti već opisao u prethodnom postu. N8 ima neutralnu i prirodnu paletu boja, dok 808 koloriše fotografije u plavičasto (što si i ti na ovoj stranici napisao, navodeći to kao njegovu manu).majkon80 napisao:Prijatelju imam oba telefona i 808 i n8,ne mogu da se uporede po kvalitetu fotografija,.....
Kada se procenjuje ukupan kvalitet neke fotografije, onda se posmatraju svi parametri, a ne samo oštrina i rezolucija izražena u megapikselima.

cisto da vidis da nisu sve slike takve,a kada smo kod onog,samo smanjis kontrast i to je to,evo primer

i naravno da je bitna ostrina,jer da nije nosio bih i dalje n70,pikseli nisu bitni,ali ovaj telefon na 38 mpx sve rusi telefone danas,a i vec je napomenuto da mora kod njega rucno da se podesava i da mu je automatic mod najslabija tacka,ja sam slikao sve na automatic i na 8mpx
- 1808
- Expert
majkon80, ajde ti sad uporedi ove tvoje gornje dve slike koje si napravio sa 808 i ovu koju si napravio sa N8.

Vidiš li da je na obe fotografije sa 808 plavičast asfalt, kao i lim na toj garaži (na jednoj manje a na drugoj više), dok na ovoj fotografiji sa N8 toga nema. Boje su neutralne kakve i treba da budu.

Vidiš li da je na obe fotografije sa 808 plavičast asfalt, kao i lim na toj garaži (na jednoj manje a na drugoj više), dok na ovoj fotografiji sa N8 toga nema. Boje su neutralne kakve i treba da budu.
- kutijagreha
- Banned
- Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
- :: Telefon na pipanje
- Kontakt:
majkon80, druze,kako napreduje fotografisanje 808-icom? 

Ucim ima mnogo opcija za slikanje
treba se sve podesavati jbg.Jos nisam usao u foru ima toga jos. 

Nista nisam doradivao reci cu samo da mogu u sve najmilije da se zakunem,jedna je automatic a druga sam podigao contrast za jednu nijansu uploudovao na komp i ovde okacio to je sve,ako mi verujed veruj ako ne nists,reci cu jos i ovo da ne umem da radim u tim programima bilo je pokusaja ranije u rotoru da se igram ali to ne kacim na forum.pozfrav
nije zar dotle došlomajkon80 napisao:Nista nisam doradivao reci cu samo da mogu u sve najmilije da se zakunem,

- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
majkon80, imaš da izabereš žive boje ili vivid 

- Cooomi
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 23. Jul 2008. 16:28
- :: iPhone 13 mini
Exif stvarno potvrđuje da je obrađivano u ACDSee-u, dok na drugim slikama ne piše...
Takvi su zvezdaši, lažu i kad se kunu
Takvi su zvezdaši, lažu i kad se kunu

- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Možda ih je samo pregledao preko tog programa
Upravo to sam uradio,pogledao preko tog programa,inace taj program za to i koristim.Ponavljam jedino sam na telefonu kod druge fotografije podigao kontrast na +3 prvi odmah do 0.0 i to je to,slika vidno bolja,kada se stavi na +7 skroz eliminise tu tamnu
- kutijagreha
- Banned
- Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
- :: Telefon na pipanje
- Kontakt:
Cooomi,tako je i kod mene bilo. Slike koje su bile okrenute,ladno je exif prijavljivao da su doradjene u windows photo viewer. Sreca moja,pa sam imao sacuvane slike,i sa mob-a uradio direct upload,i sve je proslo ok. Inace da nisam imao,nebi me oprala ni Sava,ni Dunav od barabe 
Majkon,mozes ti da dizes kontrast,iso,exif to ne prijavljuje kao doradu,a i ne vidim zasto bi. Kamera je napravljena da ima i manuelna podesavanja

Majkon,mozes ti da dizes kontrast,iso,exif to ne prijavljuje kao doradu,a i ne vidim zasto bi. Kamera je napravljena da ima i manuelna podesavanja
e pa onda zaista ne znam zasto to prijavljeje jer to je sve sto sam uradio