Lg g3 ili Samsung galaxy note 3

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Re: Lg g3 ili Samsung galaxy note 3

Post od rock9855 »

Najveca greska kod g3 sto nisu isli na hd ekran a ne na 2k koji je nepotreban i neupotrebljiv. Jedino marketinski trik a samo im je doneo probleme

kvaka33
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 11. Sep 2010. 19:34
:: Samsung S6 Edge Plus

Post od kvaka33 »

To sam i ja odavno napisao a nisam jedini
Hd ekran novije generacije,malo jaca baterija ,eventualno otisak prsta za jel ..... i to je to
Kome treba 2k,4k i slicne gluposti,sta da gledas na njima kada ni 80% televizija jos nema hd a kamoli 2k
Jedinoneke snimke,ali zbog tiga da se ugradjuje 2k stvarno dubioza
Ono sto WP nema,znaci da ti i ne treba

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Istom logikom može neko da kaže šta će mi 4x2.5ghz, ili šta će mi 4k snimanje. Neminovno je da će svaki aspekt nadograđivati jer jednostavno mora se razlikovati od prethodnika

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Nije problem što su ugradili 2k ekran, treba ići napred sa razvojom, problem je što su uprskali sa osvetljenjem i ekran uopšte ne dolazi do izražaja. Na prvi pogled izgleda i ineferiornije od konkurencije iako nije zaista tako, jednostavno previše je taman. Verovatno su osvetljenje smanjili da bi obezbedli što je moguće dužu autonomiju baterije, ali opet osvetljenje je moralo da bude bolje.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Ili su mogli jednostavno veću bateriju. Niko ne mari za koji milimetar u dimenzijama više, ako će dobiti veću bateriju. Ali kada bi se sve tako radilo, onda bi se dobio savršen telefon i to bi bio kraj. Ovako se zgrću ogromne sume novca uz minimalni napredak i promenu.

kutijagreha
Banned
Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
:: Telefon na pipanje
Kontakt:

Post od kutijagreha »

Kapiram da G4 nece imati taj problem,ali ce opet ostaviti nesto sto ce terati korisnike na noviji flagship :wink:

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Baš tako, dok je ovaca biće i vune. Mnogo veće novce oni dobijaju od fanatika koji kupuju generaciju za generacijom (pre svega Apple i Samsung) nego od nas koji "pametnije" biramo telefone, preskačemo generacije, menjamo proizvođača...

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Znas sta je najinteresantnije? To sto si , iz moje perspektive, u jednom delu u pravu, Epl zaista ima fanatike koji od prve pa evo do poslednje generacije imaju sve modele. Samsung takvih nema puno, ljudi znaju da se isplati prelazak tek na svaku drugu generaciju, mali je broj onih koji idu bas na svaku, a i paleta telefona je mozda i najveca. Deo u kom nisi u pravu se zapravo odnosi na LG. Ovo sto citam po nasim forumima, neverovatan je broj onih koji su presli sa nekog L na G2, pa na G3 ili GPro seriju. Po meni suludo, ali eto, ima i takvih. Problem je u tome sto je tek prosle godine, kada je izbacen G2, LG postao interesantan i konkurentan. Ljudi jos nisu provalili ono sto su kod Samsunga i drugih odavno.
Elem, poenta je da se covek zaljubi u neki izgleda, ne brend kao takav vec ukupan dozivljaj kao korisnika. Ali kako tu obicno i nema neke velike promene, onda ljudi menjaju brendove, nove modele itd itd.
Polazim od sebe, meni nikako nije legao G2 i njegov UI, ali nikako, pa bih tesko mogao da se vratim na isti. TW mi je legao i nekako mi je logican. Sve je to stvar navike. Ali sa druge strane, Ajfon ima ono nesto sto ga cini drugacijim, pa me i to privlaci. Motorola, barem stariji modeli, su takodje imali taj neki smek.
Treba probati nesto novo, treba menjati a nikako robovati brendu. Ako ne probas neces ni znati, mozda ces ziveti u zabludi i gubiti zivce bez potrebe :wink:

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

@Azimuth, a neki ROM i rešen problem ako ti se ne sviđa LG UI, a odgovara ti ostalo.

Naravno da su morali da ostave nešto i za sledeći model, ali opet ovako vrtoglavu rezoluciju, koja je jedan od glavnih aduta modela, su uprskali sa osvetljenjem. Inače ne vidm šta proizvođači dobijaj samanjenjem debljine uređaja a na uštrb baterije. Modeli koji izlaze sve tanji i tanji, 8, 7, 6mmm, mnogo je teže staviti neku pristojnu bateriju u tako tanko kućište, bolje neki debeljuca a vrhunska baterija [emoji3]
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

@azimuth htedoh uvrstiti i LG tu, ali nisam siguran da sam zbog G2-G3 prelaska, to mogu izjednačiti sa Apple. Ne bih se složio za ovaj deo da su ljudi kod nas svesni da se prelazak sa s3 na s4 isplati, čak šta više mislim da samo oni sa ugovorom na 2god odu na S5, ovi sa kraćim ili bez ugovora, prelaze na S4. To su ljudi koji pate od toga da uvek imaju najnoviji model. E sad, definitivno je to više izraženo kod IPhone modela, ali mislim da ne grešim kada kažem da se prelaskom sa IPhone 4 na 5, dobija više nego prelaskom sa S3 na S4. No, sve je to, kao i ui, i menjanje modela je stvar navike. Neko je navikao da ima najnoviji Samsung, LG, Apple, a neko jednostavno uvek bira nešto drugačije i novo. Važno je kao što si rekao da se objektivno sagledaju sve prednosti i mane kroz te promene, kako bi pri sledećoj promeni pravio sve bolji izbor.

Ja lično ne vidim svrhu da prelazim na G3, pa ni G4, tako da će mi sledeći fon verovatno biti Z4, Note 4 ili IPhone 6.

rock9855
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
:: MS Lumia 950
:: OnePlus 7T

Post od rock9855 »

2k ekrani nemaju nikakvu prednost u odnodu na fhd u 99,999% slucajeva. Golim okom je nemoguce primetiti. Nije to tv od 50-60" pa da ima neke razlike. 2k je samo marketinski trik i nista vise. Sto se mene tice neka tel ima i 720p ekran od 5" ne bi mi smetalo. Bolje da ima vecu autonomiju

Zile995
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
:: Xiaomi Redmi Note 4X
:: HTC M8 | Galaxy SII

Post od Zile995 »

Sto se mene tice:
Sve sto je < 5" HD
Sve sto je >=5" Full HD ali da ne prelazi granice phablet-a.

2k hmm, jedino na vecim ekranima. Mozda tablet? Hm, ne vidim poentu ove rezolucije.

Dolaze jaci hardveri pa ce 2k biti sa tim hardverom laganica, kao sada HD.

Rezolucija dosta utice na performanse i bateriju. Bolje da usavrse trajanje baterije, a ne da je ubijaju prevelikim rezolucijama.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0

edge.edge
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Pet, 14. Jun 2013. 11:38
:: gnexus
:: samsung b7330

Post od edge.edge »

Imao sam identicnu dilemu kao i pedja_pex....posle G2 dali G3 ili Note 3 (note 4 nisam ni razmatrao jer 600 e jednostavno ne dam za tel.)
Kupio sam Note 3 i to je to bas zadovoljan ,zaista kompletan tel pa jos i olovka koja mnogima mozda i ne treba ali meni je to sjajan dodatak.
E sad jedino sto mi je bio "problem" navici se na Samsung posle G2...kao nikad do sad to je potrajalo.

dachakragujevac80
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 16:44
:: Iphone 11 pro

Post od dachakragujevac80 »

G3 - zato što je noviji model,zato što je LG-ev interfejs bolji od Samsungovog,zato što ćeš imati veće šanse za nadogradnju na G3 nego na Note3,zato što je noviji i jeftiniji!
Note3 - bolja baterija,pre ćeš da ga prodaš i duže drži cenu.

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

dachakragujevac80, Manje više Ok, ali dosta je to subjektivno, tako da to što si naveo se ne mogu uzeti baš kao prednosti G3. Recimo većini ljudi se ne sviđa ni najmanje LG UI (među njima sam i ja) tako da taj argument ne može da se svrsta ni na jednu stranu, jer to zavisi od ličnih afiniteta korisnika. To što je noviji nikao ne može biti prednost, jer i neki za nijansu stariji modeli mogu da budu jači i bolji. Za jeftiniji se slažem, ali znaš kako kažu, koliko para toliko i muzike :)

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 21. Apr 2013. 10:26
:: LG Leon LTE

Post od Coni »

Novi lg ui mi je vrhunski, a stari, pre g3 je kriminal...

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Meni je ful od ovog mog, pre toga, Optimus G, G2.. Dobro za promenu, ništa više

Coni
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Ned, 21. Apr 2013. 10:26
:: LG Leon LTE

Post od Coni »

Preterao sam, nije kriminal, zapravo je dobar i funcionalan,ai mi se ne sviđaju pojedini elementi npr. Dialer. Ma nebitno.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Ma dobro, shvatili smo šta si hteo reći. :D
Sve dok ne ruši funkcionalnost, meni je svaki manje više dobar. E sad, vizuelno je sve stvar ukusa.

zoreli
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
:: Galaxy S21 Plus

Post od zoreli »

Flešuje se "Thermal mod" za G3 i ekran više ne zatamnjuje :wink: , mada amoled na Note 3 opet daje življe boje .

Što se tiče cena , G3 se može nov naći za 340 a Note 3 za 400 evra .

Vrlo je teško za odlučiti ovde ... mnogo faktora za i protiv je u igri .
16 godina na forumu MOBILNISVET

Odgovori