Samsung Galaxy S IV (I9500 / I9505 / I9506)

Fabrički OS, Android, Windows, Bada, Symbian
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSBada OSSymbian OS
Odgovori
acamatic
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 10. Okt 2011. 12:24

Re: Samsung Galaxy S IV (I9500 / I9505 / I9506)

Post od acamatic »

Levca bitno je da si rešio, to je najvažnije i da si ovo napisao ovo ako nekom bude zatrebalo. A ovo što piše ja razumem kao da je strani jezik :/

Imam jedno pitanje sada gledam samfirmware.com sajt i zanima me kako mogu saznati ciji se softver nalazi u telefonu.
Jel postoji neki kod da bi znao koji npr trebam skinuti,ako hocu da skinem isti ovaj koji se trenutno nalazi u telefonu?
I sta znaci ono PDA,CSC,MODEM jer ja to nigde ne mogu naci jedino sam nasao slican kod u info o telefonu "Baseband" i on je i9505XXUGNG8
Na symbainu je to bilo drugacije,zato se i ovde ne mogu snaci..
Poslednja izmena od zoreli u Sre, 24. Dec 2014. 15:15, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Ne piši postove jedan za drugim , koristi opciju "izmeni" .

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Imaš Phone info Galaxy app na Play Store

acamatic
Expert
Expert

Re: Одг: Samsung Galaxy S IV (I9500 / I9505 / I9506)

Post od acamatic »

Hvala laki na tome. Nego da te pitam nešto oni kodovi za PDA, CSC, MODEM se poklapaju kod mene za Srbiju (sve 3 mreže) a i za zemlje u našem komšiluku kao što je Hrvatska, Crna Gora, Bosna... pa sam hteo da te pitam jel je to uredu i kada se flešuje sa nekim firmware-rom od mreže jel se dobijaju njene aplikacije, početni, startni ekran i šta još ide sve uz to?

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Pa da, kad flešuješ npr Telenor, dobiješ app 111 meni, moj telenor, i tako neke stvari. Obično se poklapaju ti kodovi, jer za simfree telefone nema toliko različitih firmware pa je tu jedina razlika taj dodatak od strane operatera. Nećeš imati problema što sr tiče mreže, signala, itd

Ipak je Phone info Samsung: https://play.google.com/store/apps/deta ... .phoneinfo

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Laki skinuo sam ovu aplikaciju i kako sada da znam šta da skinem od roma tj koji je sada trenutno za moje tržište, jer ja nisam imao ni jednu aplikaciju što dolazi sa telekoma, telenora a još manje bih voleo npr da imam sa neke druge mreže iz zemlje komšija..

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Na sammobile odeš firmware database i imaš tri koda da popuniš na sajtu kako bi ti izbacili tvoj firmware. Ta tri koda tražiš u aplikaciji.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Cekaj, stani. Polako.
Kad odes na firmware database. Tu popuni koji je telefon u pitanju, bitna je sama oznaka telefona, pa ides na LATEST i pusti da ti izbaci sta ima.
Odaberi neki od romova, pored svakog pise ako je za neku odredjenu mrezu. Oni kod kojih ne pise znas da nece biti brendirani tj neces dobiti njihov bloat.
Moje neko iskustvo kazze da su uglavnom najbolji SEE ili NEE romovi. Oni su sigurno cisti, i definitivno rade lepo.

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Azimuth napisao: Odaberi neki od romova, pored svakog pise ako je za neku odredjenu mrezu. Oni kod kojih ne pise znas da nece biti brendirani tj neces dobiti njihov bloat.
E bas to je meni potrebno Azimuth,to sam i trazio. Samo da te pitam kada npr pored neke zemlje u zagradi stoji (Black Edition) jel to znaci da je za neku mrezu brendiran ili ne? I jos nesto jel kod PDA na telefonu mora da se poklopi sa ovim koji skidam na sajtu ili ne mora?

A evo ovo sto je laki opisao kako bi trebalo da bude ako postujem sva pravila kao na telefonu>>>
Slika

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Kada popuniš šta sam ti rekao dobijaš identičnu listu. Skineš najnoviji i to je to.

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Ljudi pomažite molim vas, ne znam kako ali samo odjednom mi se zvuk upozorenja poziv poruke prebacili na prednji zvučnik i mnogo se slabo čuje, a ništa nisam podešavao niti čačkao. Zadnji onaj se uopšte ne čuje.. Jedino zadnje što se sećam je bilo da sam razgovarao na viber
Evo sada puštam i muziku i YT čuju se na prednjem zvučniku(slusalici) a ne na zadnjem..
EDIT: evo sada sam pozvao kuma i rece mi da se i njemu to desavalo :disgust: :dry: i da izvadim bateriju sacekam malo i upalim ga.Kada sam to odradio sve se vratilo u normalu,a pomislio sam da je crkao zvucnik.Jer je telefon bio pored mene i poruka je toliko stigla tiho da se jedva cula i ja da pojacam zvuk ono on se jedva cuje a ustvari se cuo napred a ne pozadi.Sve u svemu bitno je da radi sada kako treba.Problem mislim da se napravio kada sam razgovarao preko spikerfona...

rex
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Uto, 10. Dec 2013. 01:21
:: lg g2
:: nokia

Post od rex »

el laki reci ti meni gde se to popunjava na sam mobile ja to nigde ne vidim :o :o

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Odeš na sammobile, registruješ se, pa ideš na karticu firmware, pa u narednom prozoru na firmware database, pa u sledećem još malo niže popuniš ta 4 polja koja imaš i to je to.

Ili druga opcija http://www.live.samsung-update.com pa samo u search kucaj koji telefon imaš ;)

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Rex imaš sliku u mom prošlom postu šta sam ja tražio u ta 4 polja i plus šta sam tražio da se pogodi od onih kodova dole, podvučeno je crvenom bojom..
Azimuth moram da te opet pitam isto pitanje jel moraju kodovi iz telefona da se podudaraju sa onima iz firmware zemalja ili može da se stavi bilo koja zemlja i njen kod a bitno je samo da bude za taj telefon? Jer je kod symbian to malo drugačije..

rex
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Uto, 10. Dec 2013. 01:21
:: lg g2
:: nokia

Post od rex »

eeeee nasao sam hvala e sada cu da vidim sta mi nude sa (see) i da skinem zadnji koji imaju

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Aco, bitno je da je za taj model telefona i da uvek ideš na poslednju verziju. Nikada nemoj da ideš na stariju verziju softvera. Znaš da na Samsungu nema vraćanja.
Inace nije bitno za koju zemlju/region. Meni je telefon došao sa softverom za Srbiju. Pa sam stavio SEE, a evo me sada na Poljskom Lollipop-u.

pterodaktil
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 24. Jun 2014. 16:49
:: Samsung S4

Post od pterodaktil »

Kupio sam prije 2-3 dana od prijatelja Samsung S4 (nemam uopste iskustva sa androidima),telefon je star par mjeseci ali je stvarno vrhunski ocuvan,nisam mu ga jos ni platio,a mogu ga vratiti kad god ocu ako nesto nije u redu,tako da to nije problem...telefon je vrhunski samo sto baterija me zeza,ali vjerovatno jer ja nista ne znam pa ko zna koje sam ja aplikacije pokrenuo...
Znaci napunio sam ga jutros u 7 sati,bio je pun i sad se ispraznila do kraja,znaci posle 13 sati se ispraznila telefon je koriscen prosjecno,pa mozda 3 sata ali nista posebno,nije to bilo slusanje muzike,igranje igrica,samo surfovanje na internetu i slicno.

Trosi se jedan procenat baterije za nekih 2-2 ipo minuta

Cini mi se da to nesto nije u redu,kad udjem u Podesavanja vidim da Android sistem trosi 21%,sto mi se cini mnogo,ali ne znam je li u tome stvar.

Instalirao sam Battery doctor,on mi prijavljuje problem "Brzo se prazni,Problemi sa snagom 29 aplikacija",medjutim vecina tih aplikacija su neke sitne stvari,koje ne trose mnogo bateriju,jedino izdvajam neke (nemam pojma sta je to i za cem sluze,one trose vise cini mi se) Knox notification manager,PageBuddyNotiSvc,SamsungPushService,KLMS Agent,Popupui Receiver,CSC,Factory Mode

Uglavnom neke trose preko 1000 ms procesora,neke i do 2000-3000 neke oko 500,medjutim ja sam dosta nekih aplikacija pogasio tj usao sam i pritisnuo "Onemoguci" i "Prinudno zaustavi",medjutim ove aplikacije sto su ostale ne mogu to sa njima da napravim,a neke trose bez obzira sto sam to napravio

Ne znam sta je razlog potrosnje baterije,sto mislite? (ja se uopste ne razumijem)

Inace ovako kad ne diram telefon,baterija se ne trosi,cak se nekad i popne za 0,5-1 procenat,na punjacu se stvarno brzo puni,nekih 2-3 sata i napuni se

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

E ovako da se i javim. Neko nepisano pravilo glasi kada se telefon uzima korišćen od strane nekog drugog korisnika bilo bi dobro odraditi wipe data(factory resset) kako bi se svi podaci obrisali i telefon vratio na fabrička podešavanja. To je ono što se prvo radi kao u tvom slučaju. Druga stvar, kao korisnik ovog modela mogu ti reći da ne očekuješ mnogo od baterije barem na 4.4.2 verziji softvera. Ja sam najviše izgurao oko 4 sata i nešto na ekranu (koliko je bio upaljen ) ali tada nisam mnogo visio na netu. Sledeća veoma bitna stvar ako koristiš net preko signala(2g/3g) to će ti normalno jesti nenormalno bateriju, sa druge strane mnogo će potrošnja biti manja ako se net koristi preko wifi-a. Sledeći najveći potrošač su igrice koje bukvalno ako ne crpu isto koliko i surfovanje na mobilnom netu.
Ovo je nešto ukratko objašnjenje, šta i kako bi trebalo za početak da odradiš. Ako ti postaje sumnjivo mnogo crpljenje baterije instaliraćemo neke aplikacije da uvidimo šta i koja vuče, a za početak resset pa dalje sve..

pterodaktil
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Uto, 24. Jun 2014. 16:49
:: Samsung S4

Post od pterodaktil »

Hvala ti puno na odgovoru prvo...

Cini mi se da je prijatelj odradio Factory reset a mozda i nije,bile su svega 2-3 aplikacije instalirane kada sam uzeo telefon i to je sve,jer on nije uopste puno koristio telefon. (ja sam isntalirao viber,facebook,messenger...)

Verzija softvera je 4.4.2 valjda ona fabricka (to sam vidio u podeavanjima)

Eh da,meni je mobilni internet 2g/3g nemam pojma koji je,znam da je to ovaj slabiji internet (koji daju ovi operateri za neki nizu cijenu) meni je konstantno upaljen 24 sata ! Znaci to moze biti problem! (Igrice slabo igram,instalirao sam Milioner,Slagalicu i to je to,mozda sam danas igrao nekih 15 minuta maksimum)

Pa znaci ovaj tvoj podatak da si izdrzao 4 sata sa ne bas aktivnim inernetom,ja sam mislio da moze mnogo vise...ali opet mislim da mi nesto crpi bateriju,sigurno da je to ovaj Interner koji mi je konstantno upaljen,ali on bi trosio bateriju i kad je telefon u mirujucem stanju (kad ekran nije upaljen) zar ne? A meni se tada ne trosi baterija,vec cim upalim ekran za 2-2 ipo minuta ide jedan procenat sto mi se cini stvarno mnogoo...

P.S Trenutno punim telefon sa punjacem od Alkatela (na koji nadovezem usb od samsunga) da li to mozda ima uticaja na bateriju ?

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Šta piše, koliko ti je ekran radio?
Da li je u Lakacijama ugašeno ono za Google?
Da li ti je podešeno tu u Lokacijama na uštedu energije?
Da li je mreža na 2g, 3g ili 2g/3g?
Kakav ti je signal? Koliko crtica imaš?
Da li ti je wifi upaljen?

Idi u podešavanja telefona pa u bateriju i javi sta tamo sve piše na toj listi.

acamatic
Expert
Expert

Post od acamatic »

Pazi ovako ajde za prvo vreme da nam ispišeš ovo što kolega azimuth traži od tebe, da vidimo dal je problem u nekoj aplikacija kao što ti misliš da ti vuče bateriju ili je pak to do tvog korišćenja telefona. Jer normalno je da ako ti je net upaljen celo vreme i to još mobilni net da ti to vuče bateriju. I to što kada je ugašen ekran tada ništa ili mnogo malo troši znači u neku ruku da tebi neka aplikacija ne vuče bateriju tada. Jer normalno čim upališ ekran on kao veliki potrošač troši bateriju i još uz to i mobilni net, pa gde ćeš lepšu kombinaciju. Ali ajde ipak pošto imaš sumnju isprati korake one gore pa nas izvsesti.
Uh da opet umalo da zaboravim, ono za punjenje baterije, meni se najviše puni sat ipo, a to što se tebi puni 2-3 sata nije baš dobar rezultat. I još uz to nemaš fabrički punjač njegov već od alcatela, dal nešto šteti bateriji stvarno ne znam..

Odgovori