Samsung Galaxy S IV (I9500 / I9505 / I9506)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Re: Samsung Galaxy S IV (I9500 / I9505 / I9506)
Pa idealno bi bilo da ga puniš original punjačem. To što ti toliko sporo puni znači samo da je izlazna snaga punjača mala. Pogledaj i javi sta piše na punjaču. Neka pogledaju i drugi koji koriste original pa neka ti kažu šta piše kod njih.
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
pterodaktil, Pre svega baterija na S4 nije sjajna, nije loša, ali nije baš ni najbolja. Maksimalno koliko sam izvukao bilo je nešto više od 5 SOT. Pre svega konekcija sa internetom preko 2g/3G mreže je veliki potrošač, dosta više crpi beteriju nego kada si konektovna na mrežu preko WiFi. Činjenica da ti jako malo baterija opada kada je ekran ugašen govori u prilog tome da nije u pitanju neka pozadinska app koja crpi energiju, normalno da je da skine 1-2% baterija kada je ekran ugašen. Ako ti nije nužna lokacija, idi u google podešavanja i isključi istu, lociranje je solidno veliki potrošač. Takođe moraš da znaš da ako živiš/boraviš u području gde postoji veća oscilacija signala, tj. slab signal pa telefon pokušava konstantno da pronađe mrežu to zna izuzetno brzo da iscrpi bateriju. Skini app koja se zove GSam Battery Monitor, tamo možeš tačno da pogledaš koliko procenata pojedinačan app crpi energije.
Što se punjenja tiče, telefon se kod mene napuni do 100% za nešto malo više od sat ipo, tako da nisam sigurna da li ti je punjač ispravan ako puniš telefon preko 2 sata.
Što se punjenja tiče, telefon se kod mene napuni do 100% za nešto malo više od sat ipo, tako da nisam sigurna da li ti je punjač ispravan ako puniš telefon preko 2 sata.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
-
- Novajlija
- Pridružio se: Uto, 24. Jun 2014. 16:49
- :: Samsung S4
Azimuth napisao:Šta piše, koliko ti je ekran radio?
Da li je u Lakacijama ugašeno ono za Google?
Da li ti je podešeno tu u Lokacijama na uštedu energije?
Da li je mreža na 2g, 3g ili 2g/3g?
Kakav ti je signal? Koliko crtica imaš?
Da li ti je wifi upaljen?
Idi u podešavanja telefona pa u bateriju i javi sta tamo sve piše na toj listi.
Imam original punjac (ali to je onaj sa 3 uticnice,stos e valjda u Americi koristi) pa cu ovih dana kupiti jos onaj dodatni adapter da bih ga mogao utisnuti u zid.
Lokacije su mi ugasene stalno.
Mreza je postavljena na automatsko povezivanje 4g/3g/2g
Signal je uglavnom dobar,u gradu sam,sve crtice.
Wifi je stalno iskljucen (osim kad sam u kaficu nekada pa upalim)
Baterija ovako:
43% Ekran (ide nekad do 50%),stavio sam automatsko podesavanje ekrana i otada manje trosi
20% Sistem Android
6% Operativni sistem Android
4% ChatON
4% Battery Doctor (to cu izbrisati,skinuo sam samo da bih mozda uvidio koja mi aplikacija crpi bateriju)
3% com.android.systemui
3% Wifi
3% Uredjaj pasivan
3% Messenger
Baterija pada za tacno 2 minuta za jedan procenat kada je upaljen ekran,sto mi izgleda mnogo
- Azimuth
- Moderator
Koliko je to vremenski upaljenog ekrana?
Meni deluje kao da je sve ok.
-
- Novajlija
Azimuth napisao:Koliko je to vremenski upaljenog ekrana?
To je nesto vise od 3 sata,mislim da bi morao da izdrzi jos minimum sat vremena.
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
pterodaktil, ChatOn ako ne koristiš izbaci napolje, ali mislim da je to to, ništa ne crpi bateriju što ne treba.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
- Azimuth
- Moderator
Ako hoćeš još malo da izvučeš, prebaci na 2g tj edge mrežu. Sporiji net, ali manje troši bateriju. Isključi automatsko osvetljenje i spusti malo na skali, onoliko koliko ti je dovoljno. Ako imaš live wallpapper prebaci na neki crni koji nije live.
Chat on ugasi. Ugasi senzore ako su upaljeni. Ukloni nepotrebne widgete.
To je to, možda sam nešto prevideo, ali to su uglavnom "skriveni" potrošači kada nema aplikacija koje rade u pozadini.
Chat on ugasi. Ugasi senzore ako su upaljeni. Ukloni nepotrebne widgete.
To je to, možda sam nešto prevideo, ali to su uglavnom "skriveni" potrošači kada nema aplikacija koje rade u pozadini.
-
- Novajlija
Vazi,hvala onda,vjerovatno je to to sto se tice baterije.
Malo me ovo oko punjenja,s obzirom da treba nekih i do 3 sata da se napuni,a ovdje kazete da bi trebalo za sat ipo,vjerovatno da je do punjaca jer ga punim sa Alkatelovim punjacem (ali je ista snaga kao na originalu),ne znam nisam pametan,ne razumijem se
Jos ovo samo da vas pitam,skinuo sam i onaj program Clean master,pa me zanima,neko kaze da mi to ne treba nista,vec i to trosi bateriju a neko kaze da je to dobar program,pa sad ne znam je li potreban uopste i valja li to cemu ? (meni to bas cesto cisti nepotrebnu memoriju,e sad kako to sve funkcionise ne znam)....
Jos ovo da vas pitam,s obzirom da vidim da se na internetu na stranim sajtovima mogu naci baterije za Samsung S4 od oko 3500 mah,negdje cak i 6000 mah,je li moguce to koristiti i da li to zaista funkcionise,mislim da li ima nekih negativnih posledica po telefon,nesto mi to cudno,pa svako bi onda kupovao te baterije jer nisu skupe....mozda je glupo pitanje,ali sto cu kad ne znam
Malo me ovo oko punjenja,s obzirom da treba nekih i do 3 sata da se napuni,a ovdje kazete da bi trebalo za sat ipo,vjerovatno da je do punjaca jer ga punim sa Alkatelovim punjacem (ali je ista snaga kao na originalu),ne znam nisam pametan,ne razumijem se
Jos ovo samo da vas pitam,skinuo sam i onaj program Clean master,pa me zanima,neko kaze da mi to ne treba nista,vec i to trosi bateriju a neko kaze da je to dobar program,pa sad ne znam je li potreban uopste i valja li to cemu ? (meni to bas cesto cisti nepotrebnu memoriju,e sad kako to sve funkcionise ne znam)....
Jos ovo da vas pitam,s obzirom da vidim da se na internetu na stranim sajtovima mogu naci baterije za Samsung S4 od oko 3500 mah,negdje cak i 6000 mah,je li moguce to koristiti i da li to zaista funkcionise,mislim da li ima nekih negativnih posledica po telefon,nesto mi to cudno,pa svako bi onda kupovao te baterije jer nisu skupe....mozda je glupo pitanje,ali sto cu kad ne znam

Poslednja izmena od zoreli u Pet, 26. Dec 2014. 08:23, izmenjeno 1 put ukupno.
Rezlog: Ne piši postove jedan za drugim , koristi opciju "izmeni"
Rezlog: Ne piši postove jedan za drugim , koristi opciju "izmeni"
E evo i mene. Pazi ovako kao što ti kolege rekle nemaš nekog skrivenog potrošača iz ovih tvojih rezultata. Veruj mi da net jede bateriju a posebno mobilni. Nema potrebe da menjaš na 2g mrežu only, već ostavi tako kako je. Jer tvoj rezultat 3 sata i nešto sa udaljenim netom non stop je veruj mi odlično. Kao što neko reče gore nemoj da osakatiš telefon i sebe sa njegovim funkcijama, samo ono strogo što ne koristiš to isključi, sve ostalo neka ti radi..
E da jel mi veruješ sada sam ušao da proverim forum i evo za 16 min mi skinuo 7% baterije na 3G netu..
Edit : zaboravih što se tiče tog clean mastera ja sam protiv, za kompijuter da za mob ne. Jet mnogo iskusnijima je obrisao nešto što ne treba, iakp su namestili da radi kako oni kažu..
Edit2: e da druže vidim da si nov ovde i zato ne bi bilo loše da pročitaš pravila foruma. I nema potebe ukratko da ti kažem da citiraš nace cele postove dovoljno je da ubaciš nick i znaće taj da se odnosi na njega. Mi ovde citiranje koristimo isključivo za nešto određeno u tekstu, zbog preglednosti foruma..
E da jel mi veruješ sada sam ušao da proverim forum i evo za 16 min mi skinuo 7% baterije na 3G netu..
Edit : zaboravih što se tiče tog clean mastera ja sam protiv, za kompijuter da za mob ne. Jet mnogo iskusnijima je obrisao nešto što ne treba, iakp su namestili da radi kako oni kažu..
Edit2: e da druže vidim da si nov ovde i zato ne bi bilo loše da pročitaš pravila foruma. I nema potebe ukratko da ti kažem da citiraš nace cele postove dovoljno je da ubaciš nick i znaće taj da se odnosi na njega. Mi ovde citiranje koristimo isključivo za nešto određeno u tekstu, zbog preglednosti foruma..
imam problem drugar je uzeo s4 i9505 i pokusao da ubaci sa sam mobile rom Firmwares for South East Europe - SEE prvi koji je na listi i sada nece wifi da mu radi onda je ubacio drugi rom 4.4.2 na listi opet nece wifi da radi da li neko zna zasto nece jel ima kakve pomoci
Re: Одг: Samsung Galaxy S IV (I9500 / I9505 / I9506)
Prvo jel je skinuo isti rom koji mu je i bio na telefonu, jes da nema to neke veze ako se samo ide ka novijem al opet. Drugo je jel uradio factory resset iz recovery-a? Treće jel mu je do sada uvek normalno radio wifi? Negde sam pročitao da je isto neko imao problem sa tim i još uz to i Bluetooth nije mu radio i da je problem bio u hardveru..
wi fi mu je radio pre i ostalo i sada je hteo da ubaci ovaj rom i nece a uradio je factory resset pre nego sto je ubacio rom a pre je ubacio rom germany i radilo je e sada kada je nasao SEE i ubacio ono nista tj sve radi sem wifi
Re: Одг: Samsung Galaxy S IV (I9500 / I9505 / I9506)
Nek proba opet sa factory resset, ionako se preporučuje da se odradi posle flešovanja softvera, ništa ga ne košta..
reseno ubacen drugi rom telekom srbija sa sammobile i sve sada radi normalno

- Jorda
- Mobil fan
- Pridružio se: Uto, 12. Jan 2010. 22:42
- :: Prism Blue S10
Evo da se ukljucim posle 100 godina,
sto se tice punjenja telefona ponekad se desava (nemam blagu predstavu zasto) da iako je ustekan u zid fon puni preko USB. Tako da kad prikljucis fon na punjac, idi u battery i pogledaj preko cega puni. Ako je USB, istekaj iz fona (ne iz zida!) i ponovo ustekaj dok ne prebaci na Charging (AC). Bar je tako meni. I fon se napuni za sat max.
Pitanjce: hoce li lolipop za s4 biti ART? Tj da li je sa LP predjeno skroz na ART?
sto se tice punjenja telefona ponekad se desava (nemam blagu predstavu zasto) da iako je ustekan u zid fon puni preko USB. Tako da kad prikljucis fon na punjac, idi u battery i pogledaj preko cega puni. Ako je USB, istekaj iz fona (ne iz zida!) i ponovo ustekaj dok ne prebaci na Charging (AC). Bar je tako meni. I fon se napuni za sat max.
Pitanjce: hoce li lolipop za s4 biti ART? Tj da li je sa LP predjeno skroz na ART?
To sto ponekad fon izbacuje USB iako se puni preko zidnog punjaca znaci da je negde kontakt los, ili na adapteru ili je kabl u blagom prekidu negde, obicno u takvim slucajevima strada samo kabl, pokusaj njega da promenis i vidi da li ce ti se isto desavati.
- Azimuth
- Moderator
Sto se tice ovog pitanja za ART. Da, Lollipop radi na ART-u, i mnogo dobro radi 

kako da vidim sta mi trosi bateriju tj koje aplikacije su ukljucene, pa da ih rucno obrisem, posto ih verv i ne koristim a samo mi jedu bateriju, meni je isto baterija ocaj, ceo dan i cao..
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Odeš u settings battery i tamo ti stoje svi potrošači poređani po potrošnji.
to bre znam ali konkretno sta tj u recimo system anroid spada hiljadu nekih stvari pa reko da li tu nesto mogu da zaustavim sa radom...