Samsung Galaxy S5
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Re: Samsung Galaxy S5
U poslednja 2 dana mi se bas pogubio fingerprint. Nece nikako da prepozna otisak. -.-
• Novi Sad • Samsung Galaxy S5 •
Baraba, sacekacu da prvo Azimuth pogleda kad bude slobodan,pa cemo posle toga znati o cemu je rec.Evo,ovo sam uslikao u busu kad sam se sinoc vracao iz Beca.Ovde se jasno vidi da je fokus dobar,ali tu je slikan samo jedan predmet.Kad se danju slika,lice od tog sto slikam bude solidno fokusirano a iza njega okolne zgrade budu onako mutne.Narocito kad se gleda na racunaru pa se zumira.Sa 16MP i tom velicinom slike ne bi trebalo da se to desava.
Azimuth, dakle velicina slike je 16mp,brzi snimci iskljuceni,stabilazicija slike iskljucena jer u suprotnom svaku sliku ucitava par sekundi,detekcija lica iskjucena,iso je na auto,rezimi merenja su na sredisnje procenjeno,kucni za snimak slika je iskjuceno,selektivan fokus iskljucen,balans bele je na auto,ekspozicija 0 i to bi bilo to.

Azimuth, dakle velicina slike je 16mp,brzi snimci iskljuceni,stabilazicija slike iskljucena jer u suprotnom svaku sliku ucitava par sekundi,detekcija lica iskjucena,iso je na auto,rezimi merenja su na sredisnje procenjeno,kucni za snimak slika je iskjuceno,selektivan fokus iskljucen,balans bele je na auto,ekspozicija 0 i to bi bilo to.

- Baraba
- Akcionar Mobilnog Sveta
- Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
- :: Ivan I. na Kupujem
- :: Prodajem
kovach81, dobro, dao sam ti predlog šta da uradiš, jesi li? Ili samo kukaš? Neće se rešiti samo od sebe, niti je Azimuth, neki guru čaronjak, samo ćeš videti da njegov S5 fokusira kako treba, nema tu ne znam kakve nauke.
Baraba, a kako objasnjavas da drugov S5 uzet u mtel-u ima isti taj problem?Ne mogu preko odina da ubacim jer koristim telenorov net kome brzina cesto varira i jos mi samo fali da mi pukne veza.Isti sam problem imao sa S4 I9505 koji sam licno uzeo u mts-u.Ovaj S5 sam kupio preko oglasa i to licno dosao u BG.Inace taj od koga sam kupio je uzeo u mts.Mozda stvarno ti iz mts-a imaju taj problem.Otici cu ovih dana do neke poslovnice da proverim.
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
kovach81, moj telefon je takodje iz mts-a. Zapravo, mislim da su malteni svi S5 koji su ovde na forumu uzeti preko mts-a. Do skoro, pre par meseci, su bili svi simfree, valjda su zato isli kao alva.
Nista, ovih dana cemo uporediti pa ako i posle novog roma bude imao istih problema onda nosi da reklamiras. Samo sto ce ti trebati onaj na cije ime glasi ugovorna obaveza ukoliko nemas fiskalni racun.
Inace, samo flesovanje iz Odina ne zahteva internet. Jedino ti treba da bi skinuo ROM a tada telefon nije prikljucen na racunar pa i ne moze nista da se zezne.
Nista, ovih dana cemo uporediti pa ako i posle novog roma bude imao istih problema onda nosi da reklamiras. Samo sto ce ti trebati onaj na cije ime glasi ugovorna obaveza ukoliko nemas fiskalni racun.
Inace, samo flesovanje iz Odina ne zahteva internet. Jedino ti treba da bi skinuo ROM a tada telefon nije prikljucen na racunar pa i ne moze nista da se zezne.
- Baraba
kovach81, kako ti objašnjavaš da moj i Azimuth, iz mts radi bez greške? Napamet nešto proceniti je teško, lepo sam ti predložio da kreneš softversku eliminaciju. Ne kapiram te, kao da ti nije u interesu da isprobaš i rešiš problem.
Poslednja izmena od Baraba u Ned, 04. Jan 2015. 09:37, izmenjeno 1 put ukupno.
- zoreli
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 28. Feb 2004. 01:38
- :: Galaxy S21 Plus
kovach81, Ja sam imao tri komada : jedan iz mađarske (sim-free) , jedan iz telenora i jedan iz mts-a ... svi su radili besprekorno. Prvo pravilo kad se kupuje polovan telefon je uraditi FULL WIPE (data / cash) iz rekoverija a potom pogledaš na SamMobile da li ima noviji firmware (moj savet) pa ako ima skineš i flešuješ (10 min. posla) ... ili OTA update .
Probaj prvo ovo što ti Azimuth i Baraba predlažu ... prvo softver proveriti
Probaj prvo ovo što ti Azimuth i Baraba predlažu ... prvo softver proveriti

16 godina na forumu MOBILNISVET
Pocelo je ucestalije da mi se desava to da kad stisnem power ili home taster, ekran ne reaguje, vec se samo ukljuce soft keys. Desi mi se nekad (nekada vise puta dnevno, a nekad na 2,3 dana ) da moram 4,5 puta da stisnem da se ukljuci ekran. Ne desava se to cesto, pa se bojim da ako bih odneo u servis,i ako pred njima bude sve ok,ko ce da mi veruje. :/
xperia arc s, galaxy S5, S6,S8,S10+
- Azimuth
- Moderator
Koji je rom u njemu?
Da li ti se to dešavalo od kad si ga kupio? Da li se dešava na različitim romovima?
Odnesi u servis pa klikći pred njima dok se ne desi ovo o čemu pišeš. Kod mene takvih problema nikada nije bilo i to nije normalno.
Da li ti se to dešavalo od kad si ga kupio? Da li se dešava na različitim romovima?
Odnesi u servis pa klikći pred njima dok se ne desi ovo o čemu pišeš. Kod mene takvih problema nikada nije bilo i to nije normalno.
5.0 Poland sa dva azuriranja. Desavalo mi se i na kitkatu, ali retko, pa mi nije smetalo toliko . Jednom mi se desilo i odmah nakon hard reseta, sto znaci da nije neka aplik problem. Stiskao sam jednom 20,30 puta za redom i nece da se ponovi. Jednostavno nema pravila kad ce se desiti to. Sta mislis da sacekam 5.0.1 pa da vidim sta ce se desiti. Od jula mi je garancija, na 2 godine.
- Baraba
Vrati se na 4.4.2, vidi da li te onda zeza. Ili ubaci Španski 5.
Bilo je i na 4.4.2,napisao sam iznad.
Mogao bih da probam spanski, valjda nije bagovit. :/

- Baraba
Vrati na 4.4.2 i nosi na servis, iskoristi garanaciju (ako imaš).
- Azimuth
- Moderator
Meni se čini da je kod tebe hardverski problem. Ako imaš garanciju, pravac u servis.
Imam garanciju jos godinu i po dana,nije rutovan telefon. Sta mislite o tome da sacekam jos koji rom,pa da probam?
Evo jos jedne zanimljivosti u vezi sa tim : Stavim originalnu S View Cover futrolu. Za neupucene,ekran se aktivira otvaranjem same futrole,radi na senzor,tj cip. NE DIRAM ni power ni home button da bih ukljucio ekran vec samo otvorim futrolu,i opet se desi isto,ekran crn ,a soft keys aktivni i onda stisnem jednom ili dva puta power button da bih ukljucio tel. To me buni opasno...
Evo jos jedne zanimljivosti u vezi sa tim : Stavim originalnu S View Cover futrolu. Za neupucene,ekran se aktivira otvaranjem same futrole,radi na senzor,tj cip. NE DIRAM ni power ni home button da bih ukljucio ekran vec samo otvorim futrolu,i opet se desi isto,ekran crn ,a soft keys aktivni i onda stisnem jednom ili dva puta power button da bih ukljucio tel. To me buni opasno...
Imam samsung S5 uzet iz telenora pre 2 meseca...radio je dobro do juce kada je odjednom displej promenio boju u bledo zelenu bude neko vreme pa se vrati u normalu....mobilni mi nije padao...da li je neko imao slican problem?...Mobilni je pod garancijom ali sa kakvim lopovima imamo posla pitanje je sta ce mi reci ....
http://imageshack.com/a/img540/3646/SL2x4B.jpg
http://imageshack.com/a/img901/984/5V3yPv.jpg
http://imageshack.com/a/img673/431/cwEmKG.jpg
http://imageshack.com/a/img540/3646/SL2x4B.jpg
http://imageshack.com/a/img901/984/5V3yPv.jpg
http://imageshack.com/a/img673/431/cwEmKG.jpg
Posle Poljskog 5.0 probala i Španski, ali ipak sam se vratila na 4.2.2. Dosta puta je kočio, neke aplikacije nisu dobro radile, problem sa paljenjem ekrana posle razgovora itd itd. Počeo je mnogo da me iritira, tako da eto mene opet na 4.2.2 i čekam naš update, valjda ce biti ispeglan kako treba
Edit: 4.4.2
Edit: 4.4.2
Poslednja izmena od jelenac u Uto, 06. Jan 2015. 00:47, izmenjeno 1 put ukupno.