iPhone 6

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Re: iPhone 6

Post od Azimuth »

Set as new znaci upravo to sto si napisao. Vraca sve na fabricko, brise se sve.
Pozeljno je, ili barem vecina nas tako radi, uraditi restore posle tih vecih apdejtova. Kad kazem vecih mislim na tipa 8.2, 8.3 itd do 9. Posle ovih manjih restore radi samo onaj koji ima nekih problema ili se zove Luka :D :P

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

ovako...
kad uradis update novog softvera preko itunes (imas opciju download and update), ti ne moras da radis i restore posle njega...

medjutim, kazu da telefon bolje radi ako se uradi restore... ja ga uvek radim... ''in your face Azimuth!''' :P
e sad, imas dve opcije kod samog restore-a: da pre njega uradis back up na icloud ili na svoj komp pa posle restore-a vratis podatke iz tog back up-a ILI da posle restore-a setujes telefon ''set as new'' pa da rucno vracas podatke koje si sacuvao negde... je l restore brise sve iz telefona :)

dachakragujevac80
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 16:44
:: Iphone 11 pro

Post od dachakragujevac80 »

Pa posto vidim da apple malo pa malo ubacuje neki update,ipak cu ja da se,bar za pocetak,privolim ovoj Azimuthovoj "sekti" i da radim restore posle samo ovih vecih update-ova! [emoji6][emoji2]

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

Back up na icloud pa restore pa vratis back up, sve se radi preko itunes-a i sve traje 30ak minuta... Nema cega da ti je frka :)

dachakragujevac80
Expert
Expert

Pokusavam da dobijem drugaricu preko facetime-a,medjutim nema sanse! Kada je zovem pise da nije dostupna za preko facetime,a ona kad pokusa da dobije mene,nema uopste opciju u imeniku da moze da me zove preko facetimea! Kada ja zovem nekog drugog sve je u redu,isto tako i kad ona zove!

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Memoriši njen mail i broj pod istim imenom. Uđi u poruke, kucaj u pretragu njeno ime, vidi šta je označeno plavom bojom, to je za face i iporuke. Možda je nekom od vas dvoje aktivirano samo za mail, ne i za broj, pa pokušavate da zovete broj...

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

Upravo to... Meni je komsija samo za imessage na gmail a broj mu ne vidi :) tako je podeseno kod njega... Dok mi je kum "plav" kako god pozovem :)

dachakragujevac80
Expert
Expert

Upravo sam to malopre pokusao da i uradim i sada radi! Hvala u svakom slucaju! :wink:

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Trebao si dati Barabi njen broj i mejl da on proba FT sa drugaricom ako valja cemu :D

cvi91
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 07. Jan 2015. 03:58
:: iPhone 6

Post od cvi91 »

Recite mi da li mislite da treba da update-ujem svoj ip6, trenutno mi je 8.1.1., a kopa mi oci onaj broj jedan na ikonici Settings? :) a i jos jedan razlog je sto sam citao sta pisete malo, i deluje mi da vama bolje drzi baterija dosta, meni je ukupan Usage kad ga napunim do 100% maksimum 7h30min..sto je solidno, al ako moze bolje sto da ne..a ispodesavao sam sve da smanjim potrosnju, jedino sto sam ostavio uplajeno je da mi blinkuje blic kad primam poruke i pozive.
Ne bih da diram bas verziju ios-a ako mi nece doneti nesto znacajno, jer mi ovaj radi odlicno, a i ne bih bas da se bakcem sa tim restore-om svaki put kad apple izbaci novu verziju...

dachakragujevac80
Expert
Expert

Ne treba uopste da pitas da li da radis update! Ako ti ponude odradi bez razmisljanja,jer oni upravo nadogradjuju sistem da bi ga poboljsali,a ne pogorsali!

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

Hvala svima na odgovoru. :) Pitao sam, jer gledajući dimenzije, razlika nije mala.
iLuka, i ja sam pročitao da se na 8.1.3 brže prazni baterija.

cvi91
Novajlija
Novajlija
Pridružio se: Sre, 07. Jan 2015. 03:58
:: iPhone 6

Post od cvi91 »

dachakragujevac80 napisao:Ne treba uopste da pitas da li da radis update! Ako ti ponude odradi bez razmisljanja,jer oni upravo nadogradjuju sistem da bi ga poboljsali,a ne pogorsali!
Mislim da nisi u pravu susretali smo se u proslosti (ja kod Androida, kapiram da je ista prica za ios), da me upadete na novi softver dovede do bagova, a evo cujem da ima price i da se baterija moze brze prazniti kod iphone-a. U svakom slucaju cenio bih i misljenje nekog drugog ko moze podrobnije da kaze razliku...

Azimuth
Moderator
Moderator

iPhone 6

Post od Azimuth »

Ne znam zasto kazete da se zale na bateriju, evo mog trenutnog stanja. Prvo punjenje i 8.1.3. Tapatalk se nesto zaglupio pa je vrteo u pozadini, izlogovao me sa nekih foruma i zato ima ovoliki %. Sve vreme je na 3G, lokacija, sinhronizacije, automatsko osvetljenje bla bla
[img]http://tapatalk.imageshack.com/v2/15/01 ... f89b49.jpg[/img]

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Još je rano za sud o bateriji, tek je jednom napunjena.

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od iLuka »

nisam rekao da je losija, samo sam primetio da mi se, recimo, prvih 20%, od 100-80%, skinulo za nijasnu brze nego ranije...

juce sam koristio telefon prilicno isto kao ranije, prvi dan sa 8.1.3...

oko 20h sinoc mi je bio na 20% baterije... znaci, nije katastrofa ali mi je u to vreme sa 8.1.2 najcesce bio na 30ak%...

skinut sa punjaca juce ujurtu oko 7:15h :)

P.S. Cisto da dodam, nema pravila, danas - od 7 do 9h, koliko je sada, skinuo mi je samo 1%, na 99% :)

dachakragujevac80
Expert
Expert

Sto se tice baterije tu nema nekih pravila! Ne postoje dva ista koriscenja baterije,jedino kad bi sproveo neki eksperiment,pa da u isto vreme na isti nacin koristis dva razlicita telefona u kome su 8.1.2 i 8.1.3,i opet to ne bi bio neki dokaz! [emoji6]

dachakragujevac80
Expert
Expert

Posto nece da otvara slike okacene na TT,na poverenje onda: :D
Baterija - usage 9h , standby 1 dan 11h, jos 21% ostalo
Istina 3G nije non stop ukljucen,ali je bar 80% bio ili na 3G ili wifi!
Toliko o tome da je sa 8.1.3 dosla i losija baterija! ;)

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Kako nece slike da ti kazi preko tapatalka?
Klikni na + sa leve strane linije u kojoj pises tekst, pa izaberi fotografije i nadji SS koji hoces da okacis.
Ja sam za sada zadovoljan, sve je kako treba pa i bolje od toga. Baterija gura opusteno dan uz dosta njakanja i 3G.
Ako ugasim data i ostavim ga samo na wifi, tokom noci ode 2-3%, ali ako ostavim i data u pozadini i wifi onda zguli dobrih 8-9%. Doduse, ovako mi je bilo i na 8.1.2.

vla-do
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 19. Nov 2008. 02:06

Post od vla-do »

Azimuth, kakve veze ima ako je upaljen i data, kada je wifi primaran? Pa ne troši valjda uporedo data i wifi?

Odgovori