Yettel novosti
- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Re: Telenor novosti
E pa onda možda može i u Telenoru mada sumnjam. Proveri bolje.
Meni su play + paketi po meri, pogotovo ovaj duo. Imam 30% popusta na pretplatu a ne potrošim uvek sve iz paketa.
Meni su play + paketi po meri, pogotovo ovaj duo. Imam 30% popusta na pretplatu a ne potrošim uvek sve iz paketa.
- mb011
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
- :: Sony Xperia M4 Aqua
- :: Nokia 208
Vip je promenio cene svima prošle godine, i zato su morali da dopuste raskid ugovora. Sada, ako imaš ugovor na starom na primer Prenesi i surfuj M paketu, ti ostajes na tom paketu, i sa cenom koju taj paket ima. Zato i jesu podigli cene, i promenili nazive paketa.
Jedino u slučaju da te oni prebace na neki od novih skupljih paketa, morali bi da ti omoguće raskid pre isteka
Jedino u slučaju da te oni prebace na neki od novih skupljih paketa, morali bi da ti omoguće raskid pre isteka
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Tako je, ja sam novi ugovor potpisao decembra i to na paket PiS 150 koji davno nije aktivan ali eto omogućili su mi to.
- dachakragujevac80
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 16:44
- :: Iphone 11 pro
Znaci po tom vasem meni ostaje i stara pretplata i stari broj sms i minuta do isteka ugovora!?
Mada ja pre mislim da jedino u slucaju da je vas stari paket ugasen i da vise ne postoji,ostaje se do isteka ugovora na njemu,a onda moras (ili ne) da predjes na neki drugi paket!
Konkretno sto se tice ovih izmenjenih Play paketa,mislim da se automatski menja i visina pretplate i broj poruka i minuta! E sad jedini problem je u tome,sta pise u ugovoru,tj. pitanje je da li oni mogu ili ne mogu bez tvog pristanka da ti povecaju cenu paketa! Kod ovog srednjeg play paketa nema nikakvih prepreka,jer je pretplata ostala ista,ali problem je u ova druga dva,gde su pretplatu povecali!

Mada ja pre mislim da jedino u slucaju da je vas stari paket ugasen i da vise ne postoji,ostaje se do isteka ugovora na njemu,a onda moras (ili ne) da predjes na neki drugi paket!
Konkretno sto se tice ovih izmenjenih Play paketa,mislim da se automatski menja i visina pretplate i broj poruka i minuta! E sad jedini problem je u tome,sta pise u ugovoru,tj. pitanje je da li oni mogu ili ne mogu bez tvog pristanka da ti povecaju cenu paketa! Kod ovog srednjeg play paketa nema nikakvih prepreka,jer je pretplata ostala ista,ali problem je u ova druga dva,gde su pretplatu povecali!

- El Laki
- Prijatelj foruma
Ja sa promenom sadržaja mog paketa, dobijam dodatne SMS i mb (konkretan primer play duo gde ima 750sms više i 500mb više). Ne ostajem na starom sadržaju iz vremena potpisivanja ugovora?
Bogati...čitam Vaše postove pa i ja shvatio da sada imam novi paket...Nisam više Prenesi i surfuj M za 1095 din.,nego to isto po sadržaju,ali drugačije po nazivu,tj.Prenesi Bejzik i drugačije po ceni 1195 dinara...Još se pitam što mi je račun za prethodni mesec bio 1195 din.a maltene i ne koristim taj broj...?Hm. 

- dachakragujevac80
- Expert
Pa to valjda vazi od 01.02. tako da ne verujem da ti je stigao racun po novom! 

Proveriću šta kaže čuveni *411# kod čim prodje ovo zatišje do posle 3-ćeg u mesecu.
- dachakragujevac80
- Expert
Taman tako,od sutra ce istina da izadje na videlo,jedino ako neko danas ne bude prolazio pored neke njihove poslovnice pa da ih priupita! 

- mb011
- Mobil stručnjak
- Pridružio se: Pet, 07. Jul 2006. 22:18
- :: Sony Xperia M4 Aqua
- :: Nokia 208
Prošli put kada su izmenili pakete i odradili legendarnu "optimizaciju", i sve prebacili na nove pakete, to su jasno naveli prvo na sajtu, a potom i u pisanoj formi, uz račun. Pošto toga sada nema, situacija je jasna. Svi ostaju na starim paketima do isteka ugovora, ili sklapanja novog ugovora, kada se mora odabrati neki od novih. Ja sam do jesenas koristio PiS 500, kada sam potpisivao ugovor, morao sam da predjem na novi pis M.
- El Laki
- Prijatelj foruma
^Znači ostajem na 250sms i 1000mb? Hoću li onda imati i stare dodatke za mb i SMS? Ti dodaci su preko novih paketa ugrađeni u osnovnu tarifu, dok sam ja njih naknadno uzimao.
- Lobachewsky
- Gatekeeper
- Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
- :: Huawei P20 lite DS
Ne verujem da ste svi automatski prebaceni na nove pakete, lazna uzbuna odjednom na forumu, jedino sto ne mozete ostati na starim ako potpisujete novi ugovor, ali evo da sacekamo da neko to iz iskustva potvrdi.
http://www.telenor.rs/sr/Privatni-koris ... or-dodaci/
edit: Setio sam se sada o cemu pricas, besplatni dodaci za sms i mb u okviru play paketa, pored deezera, capture, i ostalih...
Izgleda da ih vise nema.
Mora da se kupuju.
El Laki, kako to mislis stare dodatke? Zar ti dodaci ne postoje idalje kao dodaci?El Laki napisao:^Znači ostajem na 250sms i 1000mb? Hoću li onda imati i stare dodatke za mb i SMS? Ti dodaci su preko novih paketa ugrađeni u osnovnu tarifu, dok sam ja njih naknadno uzimao.
http://www.telenor.rs/sr/Privatni-koris ... or-dodaci/
edit: Setio sam se sada o cemu pricas, besplatni dodaci za sms i mb u okviru play paketa, pored deezera, capture, i ostalih...
Izgleda da ih vise nema.

Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim
- El Laki
- Prijatelj foruma
Lobachewsky, da tu su ovi dodaci na koje ja mislim (u okviru poruka - 1000sms, i u okviru interneta - 500mb svaki mesec). Medjutim ovo sto si to okacio su dodaci koje svaki postpejd korisnik moze da aktivira po odredjenoj ceni (ovde konkretno 195 i 395 din). Medjutim, meni su ova dva dodatka potpadala pod "digitalne servise" koji su besplatni za moj paket. Kao sto je sad deezer, drustvene mreze, capture, e tako je meni bilo dodaj sms i dodaj mb. Besplatno. Ne znam da li je i sada tako, posto na stranici gde su Play paketi, nema ovih dodataka. Nadam se da me razumes.
edit: sad tek vidim da si izmenio post. Slicno se desilo i pre 3-4 meseca, kada mi nije bilo tih dodataka kao besplatnih, kontaktirao sam Telenor mejlom i rekli su mi u fazonu samo ti aktiviraj, nece ti se naplatiti jer si taj paket. Posle su na dobrestvari.rs i 111 aplikaciji uveli aktivaciju ovih dodataka i sve je bilo ok, besplatno. Ne znam da li ce se sada menjati. Videcu uostalom sutra, meni se ta dva mesecno akitivraju.
edit: sad tek vidim da si izmenio post. Slicno se desilo i pre 3-4 meseca, kada mi nije bilo tih dodataka kao besplatnih, kontaktirao sam Telenor mejlom i rekli su mi u fazonu samo ti aktiviraj, nece ti se naplatiti jer si taj paket. Posle su na dobrestvari.rs i 111 aplikaciji uveli aktivaciju ovih dodataka i sve je bilo ok, besplatno. Ne znam da li ce se sada menjati. Videcu uostalom sutra, meni se ta dva mesecno akitivraju.
- Lobachewsky
- Gatekeeper
Da da, setio sam se umedjuvremenu.
Nego vec duze nisam na telenoru.

- El Laki
- Prijatelj foruma
Javljam ja u svakom slucaju sutra sta je i kako je, od 3. u mesecu se nama obnavlja racun. Ako bude nesto nejasno, zvacu njihov call centar da razjasnim, jer ili ce da me prebace na nove pakete (bez produzetka ugovora, vec samo da odradim preostalih 7 meseci) ili ce da mi vrate ove dodatke. Jer ukinuti dodatke a ne dodati na tarifu, to je bezobrazluk. Ipak 500mb i 1000sms nisu mala stvar. Uostalom, cena im je 600din.
- dachakragujevac80
- Expert
Ja mislim da se nama koji smo na play pakete automatski poruke povecavaju kao i megabajti,jer je i logicno posto su nam ukinuli dodatke u vidu tih poruka i interneta! A tome ide u prilog i poruka koju sam upravo dobio od telenora da ce mi se moj dodatak "besplatan whats app" automatski preobraziti u onaj novi besplatne drustvene mreze i sl.
- Lobachewsky
- Gatekeeper
dachakragujevac80, nije to logicno
Jedino mogu da vam omoguce da nastavite da koristite te dodatke iako ih vise nema zvanicno na sajtu. Automatski ce vam povecati sms i mb jedino ako predjete na nove tarife.
Mada, mozda su zaista ukinuli ta dva dodatka i starim korisnicima (jednostavno sada imaju nove dodatke - sto tvoja poruka potvrdjuje), a to im na kraju krajeva i odgovara da bi ubrzali prelazak na nove pakete.
Ugovor se odnosi na osnovni paket, ugovor ih ne obavezuje da ne menjaju ponudu dodataka vremenom, ubacuju nove, izbacuju stare.
Ali evo, neko ce pitati i dobicemo zvanicnu informaciju uskoro.

Mada, mozda su zaista ukinuli ta dva dodatka i starim korisnicima (jednostavno sada imaju nove dodatke - sto tvoja poruka potvrdjuje), a to im na kraju krajeva i odgovara da bi ubrzali prelazak na nove pakete.

Ali evo, neko ce pitati i dobicemo zvanicnu informaciju uskoro.
- El Laki
- Prijatelj foruma
Mislim da su sve ove dodatke već imali, samo ne ove za novine ili kako već. Ovo za whatsapp, Facebook su imali, deezer isto, capture, ono za rezultate ili kako već... Videćemo sutra šta je sa mb i SMS. S obzirom da ovog meseca dosta prenosim, neću moći po stanju da vidim, već ću morati da vidim imam li te dodatke aktivirane.
A ako se ispostavi da su ukinuli te dodatke a nisu povećali SMS i mb, da li mogu da se prebacim na novi paket bez da mi se produži obaveza ili slučajno ukine popust na pretplatu? Sada konkretno imam popust na pretplatu i 7 meseci do kraja ugovora. Ja bih se samo prebacio na novi paket da dobijem SMS i mb, po istoj ceni sa popustom (jer se tarifa nije menjala) i samo na 7 meseci.
A ako se ispostavi da su ukinuli te dodatke a nisu povećali SMS i mb, da li mogu da se prebacim na novi paket bez da mi se produži obaveza ili slučajno ukine popust na pretplatu? Sada konkretno imam popust na pretplatu i 7 meseci do kraja ugovora. Ja bih se samo prebacio na novi paket da dobijem SMS i mb, po istoj ceni sa popustom (jer se tarifa nije menjala) i samo na 7 meseci.
- Lobachewsky
- Gatekeeper
Mozes da se prebacis na nove pakete iako si pod ugovorom (oni to vole), samo kada se jednom prebacis na nove, nema vise nazad na stare.
- El Laki
- Prijatelj foruma
Pa dobro, ako su ukinuli dodatke bez povećanja paketa, nema svrhe vraćati se na stare, kamoli ostati na istom. Mislim da je u tom slučaju prelazak na play duo više nego logičan.