Koju marku mobilnog izabrati?
Koju marku mobilnog izabrati?
Pozdrav, zelim uzeti mobilni, ali zanima me kojeg proizvodjaca obratiti paznju i uzeti, pri tome me prvenstveno interesuje:
1. Koji proizvodjaci su najbolji sto se tice veoma slabih kvarova, sistema, displaya, cije popravke nisu skupe,
2. A ako vec imate neko obrazlozenje koji proizvodjac, koji onda model uzeti otprilike sa DVIJE SIM KARTICE, nekim novijim androidom, jos bolje ako ima i podvodno slikanje, ostale specifikacije mogu i sam pogledati?
1. Koji proizvodjaci su najbolji sto se tice veoma slabih kvarova, sistema, displaya, cije popravke nisu skupe,
2. A ako vec imate neko obrazlozenje koji proizvodjac, koji onda model uzeti otprilike sa DVIJE SIM KARTICE, nekim novijim androidom, jos bolje ako ima i podvodno slikanje, ostale specifikacije mogu i sam pogledati?
- Bošković
- Entuzijasta
- Pridružio se: Čet, 29. Jan 2015. 10:52
- :: iPhone 6S 32GB
Re: KOJU MARKU MOBILNOG IZABRATI?
Sve to druže zavisi koliko si spreman da izdvojiš za telefon, napiši koliki ti je budžet pa će ostali članovi prema ceni predložiti, ovako je teško datí predlog jer nisi konkretno naglasio šta bi ti najviše značilo jer to da tražiš samo próizvodjača je širok pojam. Na osnovu datih kriterijuma, samó ću reci Sony Xperia Z3 dual sim, a on je oko 450e...
- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
vexa, Moraš da navedeš još dosta informacija da bi mogli da ti damo neki predlog. Što se prvog tvog kriterijuma tiče, na taj način nije moguće izabrati model. Popravak nekog uređaja zavisi od mnogo faktora. Ako kupiš telefon preko operatera onda jedan servis servisira samsung, lenovo, nokiu i sl., pa se samim time gubi značaj proizvođača telefona. Ako uzmeš u nekoj radnji onda imaš garanciju te radnje nezavisno od proizvođača aparata.
Što se drugog kriterijuma tiče, ako mora da bude vodootporan onda jedino xperia Z serije dolazi u izbor, recimo Z3, ali, kao što je napisano u postu iznad, taj model nije jeftin, košta preko 450 evra.
Što se drugog kriterijuma tiče, ako mora da bude vodootporan onda jedino xperia Z serije dolazi u izbor, recimo Z3, ali, kao što je napisano u postu iznad, taj model nije jeftin, košta preko 450 evra.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
Re: Одг: KOJU MARKU MOBILNOG IZABRATI?
Generalisati marke po tome koja se vise kvari od druge je krajnje neozbiljno. Da neka marka dosta kvarljivih modela ona bi propala. Eventualno moze da se kaze ono sto se kaze za svaki komad tehnike, da se ne uzima odmah po izlasku vec da se saceka neko vreme kako bi se otklonile neke "decije bolesti"
Ja nikas ne bih koristio telefon u vodi iako je on vodootporan, ajde mozda bi da imam neki mator kuci pa fore radi. Ako ti slucajno popusti guma na npr usb poklopcu. Oni ce ti reci da ti taj poklopac uopste nisi zatvorio i da je to tvoja greska, ajde sad ti njima dokazi da si zatvorio...
Ja nikas ne bih koristio telefon u vodi iako je on vodootporan, ajde mozda bi da imam neki mator kuci pa fore radi. Ako ti slucajno popusti guma na npr usb poklopcu. Oni ce ti reci da ti taj poklopac uopste nisi zatvorio i da je to tvoja greska, ajde sad ti njima dokazi da si zatvorio...
Ja ne pitam ovde sa model jer cu sam naci ono sto mi odgovara, ako bas gledamo to ovim redoslijedom bi islo: dual sim, da cita avi formate, pa recimo ono sto svaki danas mobilni ima e-mail, sms, mms,..., dobru rezoluciju videa 1080p-ne bih manje, takav sigurno dobro i slika, android, da ga mogu koristit kao pdf citac, otvarat office dokumente i to...Dakle, suvisno je da pricam o ovim specifikacijama, kad to mogu i sam sebi naci model, pa pitati za izabrane modele koje sam nasao, na ovoj stranici me zanimalo cisto da li izabratiznemanja napisao:vexa, Moraš da navedeš još dosta informacija da bi mogli da ti damo neki predlog. Što se prvog tvog kriterijuma tiče, na taj način nije moguće izabrati model. Popravak nekog uređaja zavisi od mnogo faktora. Ako kupiš telefon preko operatera onda jedan servis servisira samsung, lenovo, nokiu i sl., pa se samim time gubi značaj proizvođača telefona. Ako uzmeš u nekoj radnji onda imaš garanciju te radnje nezavisno od proizvođača aparata.
*HTC-koji svi hvale, ali cujem da se kvare i da su skupi dijelovi
*Samsung-isto kazu da su dobri
*LG, Sony, Huawai-sve prisutniji ili neki deseti model...
Ono sto mi je vazno kod tih mobitela je da znam da na popravkama nekim mogu proci lijepo, iako ja to cuvam, a i imam mobilni koji se ne kvari lahko pri padu, dispay i slicno, NAJVISE JE VAZNO TO sa dvije kartice, da ne stopa bas iako svaki stopa kad ima antivirus, DA MI JE SIGNAL DOBAR, da nije mobilni koji gubi signal i na zahtjevnim podrucjima...
Ali kako ne pratim mobilne nekih 8-10 godina ovo kako je pocelao sa tacovima nisam u toku nista, prema proizvodjacu bi onda birao model prema ovim specifikacijama! Isto kao sto se i racunar uzima prema proizvodjacu, AMD, Intel pa prema njemau rikta maticna i ostale komponente, tako i ovdje biram proizvodjaca pa onda ostale specifikacije koje mi trebaju, pa ako neko ima obrazlozenje neka kaze, zasto bih uzimao samsung, htc, sony ili neki deseti, a zasto ne? Jedino u svemu tome sto ne mogu shvatiti kod ovih mobilni kako im se krece redoslijed procesora i koja vrsta displaya jer gčedap sam da ih ima svakakvih! HVALA VAM KO GOD SE POTRUDI POMOCI JER STVARNO NE PRATIM DUGO MOBILNE!
Ne ide to tako. Ne mozes generalizovati. Da li se telefon kvari ili ne, kakav je kvalitet poziva, da li lepo hvata signal , koliko kosta zamena displeja ili baterije zavisi pre svega od konkretnog modela a ne da li je proizvodjac htc, nokia ili samsung. Najbolje da napises koliko bi para dao za telefon, da li kupujes nov ili polovan, koliko inca da je displej i onda ces dobiti konkretne odgovore. Ovako niko ne moze da ti pomogne.
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Uzmi Elephone. Cujem da su toliko dobri da ce uskoro zavladati sveCkim trzistem! 
Ne mozes ni komp sklopiti tako kako ti mislis da ide. Kao sto je receno, sve zavisi od modela do modela, a ne od proizvodjaca. Eto, ja sam zadovoljan sa AMD CPU i konji su izbacili neku Athlon X2 Black Edition seriju koja se pregrevala i ubijala maticne. Ovako mozes samo dobiti njih cetvoro koji se kunu u Apple, desetoro ce ti uvaljivati Samsung, troje Sony, a miodrage Nokiju.
Znaci, daj lepo informacije koje su ti vec trazene pa da vidimo.

Ne mozes ni komp sklopiti tako kako ti mislis da ide. Kao sto je receno, sve zavisi od modela do modela, a ne od proizvodjaca. Eto, ja sam zadovoljan sa AMD CPU i konji su izbacili neku Athlon X2 Black Edition seriju koja se pregrevala i ubijala maticne. Ovako mozes samo dobiti njih cetvoro koji se kunu u Apple, desetoro ce ti uvaljivati Samsung, troje Sony, a miodrage Nokiju.
Znaci, daj lepo informacije koje su ti vec trazene pa da vidimo.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Miodrage predlaze iskljucivo ne-Android uredjaje, pre svega Lumije, a potom i iPhone. Android ne predlazem ni najgorim neprijateljima
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
-
- Sertifikovani Trol
E sad je tema kompletna! 

- znemanja
- Moderator
E zbog ovakvih postova ljudi sve manje dolaze na forum. Novi clanovi ne znaju za nasu "podeljenost u tabore", pa im nasi postovi mogu izgledati malo cudno, mozda cak i neprikladno. Zato mislim da bi trebalo da sacekamo da se autor javi sa detaljnijim informacijama, a pre svega sa podatkom o tome koliki je budzet za telefon, pa cemo onda moci da mu predlozimo konkretne modele.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)
-
- Sertifikovani Trol
Propala je tema cim se video stav autora. 

Ja bih svakome preporucio lg i samsung, jednostavno su kvalitetni uredjaji i to je to
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Samsung. Vec duze vreme koristim samsung android telwfone i prezadovoljan sam
Note IV N9100 dual
toda81, koji drugi brend si koristio i uporedio sa Samsungom?
Kakve paušalne komentare ostavljate, nije ni čudo što niko ne pita ništa.
AMDvsIntel, komenara bez, oplako sam.
Kakve paušalne komentare ostavljate, nije ni čudo što niko ne pita ništa.
AMDvsIntel, komenara bez, oplako sam.
- znemanja
- Moderator
A sta je cudno bilo u komentaru AMD vs Intel? I ptice na grani znaju da je Intel bolji.
- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
Najbolja je marka ona za koju imaš dovoljno keša....treba da kaže koliko je spreman da kesira za fon, i naspram toga će se videti šta je najbolje za uložen novac.
Huawei
znemanja, koje procove si koristio i za šta a da to nisu generički testovi?
- znemanja
- Moderator
AMD se vise greje, ima slabije preformanse od konkurentnog Intel modela, dosta bolje rezultate Intel postize u igrama. Ovo su opste poznate cinjenice.
Iz mog skromnog iskustva koje imam, nula problema sa Intel procesorima, a mnosto sa raznim AMD procesorima.
Sto se laptop modela tice, nikada nikome ne bih preporucio model sa AMD procesorom.
No, da nas ne bi admini opominjali i brisali postove, otisli smo u temi previse u off. Postoji tema o racunarima, pa tamo moze da se pise o ovoj tematici.
Iz mog skromnog iskustva koje imam, nula problema sa Intel procesorima, a mnosto sa raznim AMD procesorima.
Sto se laptop modela tice, nikada nikome ne bih preporucio model sa AMD procesorom.
No, da nas ne bi admini opominjali i brisali postove, otisli smo u temi previse u off. Postoji tema o racunarima, pa tamo moze da se pise o ovoj tematici.
Izdvoji 150-200€ za AMD procesor i javi mi koliko si problema imao na godisnjem nivou.
- toda81
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
- :: Note 4 N9100 dual
Cvorugan, mislim da je glupo sto si toliko ironican. Ako ti smeta sto ja pisem slobodno me zaobidji i nemoj mi se vise obracati. Da li sam trebao prvo tebe da pitam za misljenje pa da mi ti kazes i da posle toga napisem to sto ti mislis? Da li moram da imam isto misljenje kao i ti?
Ne budi smesan, ja postujem stavove i misljenje drugih forumasa i jednostavno svako ima pravo da kaze ono sto on misli.
Ako si ti za jednoumlje to je tvoj problem.
Koristio sam htc 2 godine, a posle toga sam presao na samsung i zadovoljan i zato i dalje koristim samsung telefone. Imao sam s plus, s2 i sada note 2
Probao sam puno telefona i ima odlicnih modela, ali ja sam navikao na note seriju i zadovoljan sam, a kada sam zadovoljan jednostavno nemam potrebu to da menjam.
Svako ima pravo da odabere ono sto mu najvise odgovara i sto odgovara njegovom dzepu
Ne budi smesan, ja postujem stavove i misljenje drugih forumasa i jednostavno svako ima pravo da kaze ono sto on misli.
Ako si ti za jednoumlje to je tvoj problem.
Koristio sam htc 2 godine, a posle toga sam presao na samsung i zadovoljan i zato i dalje koristim samsung telefone. Imao sam s plus, s2 i sada note 2
Probao sam puno telefona i ima odlicnih modela, ali ja sam navikao na note seriju i zadovoljan sam, a kada sam zadovoljan jednostavno nemam potrebu to da menjam.
Svako ima pravo da odabere ono sto mu najvise odgovara i sto odgovara njegovom dzepu
Note IV N9100 dual