Nokia slušalice HS-23, trebam pomoć!

Fabrički OS, Symbian, MeeGo, Windows, Android
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
Android OSWindows OSSymbian OS
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 13. Jan 2006. 00:00

Nokia slušalice HS-23, trebam pomoć!

Post od points »

U pitanju su ove Nokia slušalice: http://www.gooby.dk/shop/images/hs-23.jpg . Njih sam dobio uz 6270 i već sam ih uspio pokidati! Zapeo za nešto i sve žice se počupale iz onog malog dijela na sredini, gdje se pojačava zvuk. E sad, to je lako otvoriti i zalemiti, ali mi treba šema za to. Ima li neka dobra duša da pošalje šemu ili ako može, jednostavno da otvori taj dio i uslika mi kako su žice povezane?
Unaprijed zahvalan!

P.S. Ovo sam postavio već na nekoliko foruma i razočaran sam nesusretljivošću forumaša. Naime, niko mi nije odgovorio čak ni nakon 2 sedmice.

Ne bih ovo ni pitao da dotične slušalice ne koštaju 29 Eura! :blinky:
pts

nazgul23
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Pet, 07. Apr 2006. 00:35

Post od nazgul23 »

Ja bi ti preporucio da lepo odes kod nekok elektricara i on ce ti opusteno to uraditi, jer neverujem da ce neko hteti da otvara slusalice da bi ti ogovorio! Nemaju svi iskustva sa elektronikom...
:D Pozzz

jejen
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 21. Mar 2006. 21:10
Kontakt:

Post od jejen »

Kao sto nazgul23 rece....sluske u ruke pa pravac neki bolji servis telefona ili neka eletricarska radnja :)

Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 13. Jan 2006. 00:00

Post od points »

Pazi, ovo nećete vjerovati. Moj brat od strica drži takvu radnju (mobil shop i servis) i one su već 2 sedmice kod njega, jer njegovi majstori ne znaju ili neće da ih poprave.
Unutra se nalazi 8 žica i oni ne znaju gdje treba da spoje koju.

Rekao je da može da uzme i nekako provjerava sve kontakte na nokiji pojedinačno i tako zaključi gdje koja žica ide, ali nikako da to uradi. Očajan sam :smutny:
A zašto mi neko jednostavno ne bi otvorio taj centralni plastični dio? Nema nikakvih šarafa, vrlo jednostavno se otvori i još jednostavnije opet zatvori. Plz :wink:
pts

blade_bre
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Uto, 24. Jan 2006. 23:34
Kontakt:

Post od blade_bre »

Mozda ti ovo moze pomoci oko lemljenja:

http://www.hackaday.com/entry/1234000220054587/

A evo ti i ideja oko slusalica...

viewtopic.php?t=5105&highlight=

Poz.
...shit happens... keep d smile!

Phantom Lord
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Pet, 28. Okt 2005. 12:10

Post od Phantom Lord »

Mozda ti ja mogu pomoci,slikaj digitalnim taj centralni deo (sa strane na koju su bile zalemljene zice) i slikaj zice ali ih lepo odvoji da se vidi koja je koja,postavi ih ovde,pa cu videti...al' ne obecavam nista :wink:

Odgovori