dilema

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Ninolina
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sre, 07. Dec 2005. 08:42
:: Galaxy Note 9 White
:: Galaxy Watch Active2

Post od Ninolina »

6630 app, pa nije baš tolikooo tragična situacija sa aplikacijama za 3250...postoji spisak od nekih 30-tak aplikacija koje su kompatibilne i sa 3250, a ako treba tvom ortaku ... ja ti mogu spisak poslati na mail... Ali, svakako da je izbor programa smanjen maximalno... Isti je slučaj i sa N80 i aplikacijama ...
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

rocK
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 22. Feb 2005. 21:07

Post od rocK »

3250 kao music telefon nije nesto jer po testu mobile review-a ima losiju reprodikciju od w810 ili cak w300 ...................... :D :D :D :D :D :D
rocK for ever

6630 app
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 28. Mar 2006. 15:15

Post od 6630 app »

ninolina, cujemo se na pp.

rocK, W800/810 best MP3. Na k750 ako je fles od W800 i sluske w800 nema razlike - poredio.

mica
Banned
Pridružio se: Uto, 21. Feb 2006. 11:01

Post od mica »

IMa da se nacekas za n80!!! ja ti kazem uzmi w800 !!! w810 mi je isti kao w800 samo sa drugom atraktivnijom maskom i nema dojstik
......Smej se smej,uvek se smej........

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sre, 10. Nov 2004. 02:45
:: Xiaomi Mi Max 2

Post od Dream Weaver »

E ljudi ja uzeo W810 :oops:
Imao sa oba u rukama (w800 i 810) i izabrao w810
Platio sam ga 348e u jednoj prodavnici na ulazu u Beogradjanku (da ne kazem naziv te firme :) )
Sto se tice preprodukcije mp3-a na slusalicama nisam nesto preterano odusevljen. Bolje je nego na 6630 ali ja sam ocekivao bolje. Mozda sam previse ocekivao. Fon mi je i malo plasticniji nego sto mi je delovao na slikama. Baterija mu je solidna, fabricko punjenje mi je izdrzalopola dana uz dosta maltretiranja: prebacivanje oko 15-ak pesama preko bluetooth-a, slusanje muzike oko pola sata, desetak poruka, 2-3 min price,prebacivanje oko 30-tak video klipova isto preko zuba(bluetooth).
toliko od mene, ako nekog nesto zanima nek pita 8)
and justice for all...

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

DREAM WEAVER, a mene interesuje ... da li ti kao nekadašnjem symbian korisniku nedostaje symbian...? I ... ajd javi ako ti dosadi taj fon ... Ja se razmisljam da li bi mi neki ne symbian mogao duže zadržati pažnju nakon ovog iskustva ... I samo da naglasim da ja to ne pitam da bih omalovažavala ne symbian telefone (jer sam i ja do skoro bila korisnik istih...a i oni imaju svakako svojih prednosti...)... nego me baš interesuje kako je to... :roll:
*** ALL WHITE with Teddy *** GALAXY NOTE 9 White Snapdragon *** GALAXY WATCH ACTIVE 2 Aluminum 44mm ***

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Eo ja cu ti odgovoriti ninolina, poshto chesto "skachem" sa s60 na s40 i obrnuto i ne vidim neku spec razliku,smorili su me i jedni i drugi... :) :wink:

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

ninolina prija promena itekako :wink: ja sam sa symbian s60 nastavio sa istom platformom na uiq symbian ver.8 da bi kasnije presao na windows 2003 i sad windows 0.5 i super je feeling :roll:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

fain2daniel, pa verujem da je super feeling, ali to na šta si ti prelazio su takodje telefoni sa operativnim systemom...a ja sam mislila na prelazak sa takvog telefona na "običan" telefon...(eto, a baš sam htela da izbegnem da upotrebim ovaj izraz)...

Treba da se experimentiše i sa drugim operativnim systemima, i ja sam za to... :D ...ali šta novo može da ti ponudi "običan" telefon...To me interesuje... :| ...

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dream Weaver »

E pa Ninolina ovako:
Bolji su symbian telefoni i moram priznati da imam problema da se naviknem na w810 posle 6630. Prva stvar koja mi smeta i to bas: kad pustim video klip prikaze se preko jednog dela ekrana i ne moze preko celog a neki klipovi su mi manji nego na 6630 i to bez prikazivanja u full screen-u. Nece neke formate da mi procita dok je 6630 citala sve. Ne mozes da radi vise stvari odjedamput npr. da primam preko zuba(bluetooth) podatke i kucam poruku :shock:
Sve u svemu vraticu se ja brzo na symbian ili neki drugi OS.
Dobra stvar kod w810 je baterija, bolji zvuk na zvucniku i bolji zvuk na sluskama i dosta memorije :D . Mislim da sam ipak trebao za te pare da kupim N70 ali mozda je to samo period adaptacije na novi fon i drugog proizvodjaca. :roll:

mica : ne znam da li je veci ekran jer nisam nikad imao w800 a dok sam ih gledao u prodavnici ekrani su mi delovali isto.
and justice for all...

6630 app
Mobil fan
Mobil fan

Post od 6630 app »

ninolina napisao:ali šta novo može da ti ponudi "običan" telefon...To me interesuje... :| ...
Nema zezanja da li ce da radi ili ne(da li se koja kosi app sa kojom pa nemogu da je koristim a sta je poenta imati cigletinu a ne app na njoj koja mi bas treba ili koci telefon a tu je dzak app koji ne koriste ljudi vec imaju samo instalirane u telefon i jos dodatno usporava,instaliraj onaj ovaj mp3 i nijedan ne valja,opet fabricki jer onaj uspori ma umrtvi fon..., da li ce uci virus,formatiraj pa sve iz pocetka jovo na novo ...) a kod obicnog kako si definisala znas jednostavno da radi bre i nema tu smaranja sa svim tim i gubljenjem zivaca em dobijas manji fon a ide leto,fantasticnu kameru i mp3(w800/810) koji mozes opusteno da slusas i koristis fon bez seckanka i kocenja,baterija mnoogo duze traje,jednostavnost pre svega.
Ako ti je potrebna bezicna kontrola PC tu je u SE fonovima jos od K700 prisuta sjajna i bez greske radi Bezicna kontrola preko Bt,samo ti BT treba na PC i stvar resena,nema cimanja i trazanja programa i verzija koji rade,telefon koji ne poseduje kontrolu PC ne bih moga da zamislim.
Ovo govorim kao vlasnik 6630(vucem ga zbog Word i pdf dok ne padne pda a sve nesto cekam P990) i K750(na njegovo mesto uskoro dolazi W800/810).

Moj savet je probaj P910/990 ako te smore obicni telefoni.

6630 app
Mobil fan
Mobil fan

Post od 6630 app »

DREAM WEAVER napisao:Prva stvar koja mi smeta i to bas: kad pustim video klip prikaze se preko jednog dela ekrana i ne moze preko celog

Ne mozes da radi vise stvari odjedamput npr. da primam preko zuba(bluetooth) podatke i kucam poruku :shock:

Dobra stvar kod w810 je baterija, bolji zvuk na zvucniku i bolji zvuk na sluskama i dosta memorije :D .

ali mozda je to samo period adaptacije na novi fon i drugog proizvodjaca. :roll:
.
Moze,moze samo malo bolje pogledaj i vide zapis i video koji si probacio sa PC samo da je 3GP format.

Velike li mane to sa porukom,da(ne verujem da bas zbog ovog vredi imati Symbian). Trebao si da dobijes kabal,sa njim je mnogo mnogo brze,ja i ne koristim BT za prebacivanje podataka.

To je period adaptacije,odusevice te polakoc,ako je skidan sa mreze savetujem ti da odmah ubacis cist SW.

A fotke? MP3? Brzina telefona u odnosu na predhodni koji si imao? Gabariti?
Napisi neke utiske.

Ekran W810 je malo veci od W800.

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

@dream weaver: mozesh da pustish preko celog ekrana (kao u smartmovie-u). Pusti preko media player-a pa "more > fullscreen" i to je to (taman kao smartmovie) :D. Druga stvar, nemoj da koristish 3gp, nego skini lepo mp4converter (bash tako se zove, guglaj) jer 3gp fajlovi imaju neopisivo budjav frame rate. Snaci cesh se.

A to sto se tice prebacivanja preko bt-a i pisanje poruka, odgovor je: K750 nema OS, tj. nema takav multitasking kao na 6633 (da ti minimizujesh neki program, pa da radish druge stvari), moze da se minimizuje samo Java aplikacija i Media player.

Ja sam takodje presao sa 6630 na k750 extra sam odusevljen (ne bih se nikada vratio nazad :) ).
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

Dream Weaver
Mobil manijak
Mobil manijak

Post od Dream Weaver »

Dario upravu si za full screen, svaka cast i hvala ti :wink:
Moram priznati da je fon skroz dobar za telefon koji nema simbijan i da pocinje da mi se svidja :wink:
and justice for all...

Tanja
neaktivan nalog
Pridružio se: Pon, 02. Jan 2006. 16:22

Post od Tanja »

ja sam skinula taj mp4converter i kada sam jedan fail prebacila u mp4 chuje se samo muzika kao da je u pitanju mp3 a slike nema...kako to?
Sony Ericsson Vivaz silver 8gb + Nokia e71 8gb white <3

Nikola Vapa/CA
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19

Post od Nikola Vapa/CA »

Iskreni zaljubljenici u tehniku tesko mogu da predju posle Simbiana na fabricki ili obicni o.s.Tacno je da obicni telefoni imaju niz prednosti(velicina,brzina,jednostavnost),pa su zanimljivi za osobe koje nemaju komp,nisu vicni sa rukovanjem,starije osobe,prezaposleni,deca.Za mene je zanimljivo stalno ubacivanje programa,tema,igrica i obicni telefoni mi odmah dosade.Kada pricamo o kameri i nekom ozbiljnom fotografisanju ni jedna ne moze da zameni digitalac,a za zanimaciju dovoljna je i kamera na 6630.Druzim se sa simbianom vec 2 godine i nikada nisam zaradio virus.(samo idite na proverene sajtove i nema bojazni).Pre dva dana sretnem prijatelja koji ima 7610 i uzmem da pogledam telefon.U njemu nema nijednog programa osim fabrickih.Kaze ima telefon vec 1,5 godinu i nikad nije radio format niti kupio vecu karticu.Takvim osobama nikada ne bih preporucio da kupe nokiu(pogotovo sa simbianom)vec iskljucivo SE.

Dario
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Sub, 05. Nov 2005. 14:51

Post od Dario »

@Tanja: mp4 format moze da ti bude samo muzika a moze i video snimak (ne znam kako prostije da objasnim). Znaci, u mp4converteru imas da birash (dole u levom uglu) da li cesh da ti konvertuje u Audio (kao sto si ti rekla da bude kao mp3) i neke druge stvari, uglavnom ti izaberi "MP4 - MPEG-4 Video (*.mp4)".Sa desne strane imas Genera, Audio i Video options. E pa tu podesish rezoluciju: stavish (176x144) pa 25.00 fps-a (nemoj nikako vishe od toga jer ima da ti se buguje zvuk, trebalo bi cak i manje da stavish jer ne znam koliko je brz w550 pa moze da se desi da ako stavish 25fps-a da ti cak secka slika, pa i da nemash zvuk). Kvalitet snimka ti zavisi od BitRate-a. Ako stavish da ti bude npr. 500, slika ce da ti bude jako lepa, ali ce fajl da ti zauzima mnogo. Ja stavljam oko 200, lepo se vidi a i ne zauzima mnogo. (pazi da ne stavish veci bit rate od fajla koji konvertujesh). Audio nije ti toliko bitan (tj. jeste, jer imas w550), nadam se da to znash da podesish ;)

poz 8)
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.

mica
Banned
Pridružio se: Uto, 21. Feb 2006. 11:01

Post od mica »

Ja cu sad da kupim simbian jer ovi jako mi brzo dosade!! :uhuh: :dry: :chytry: Ja imam taj mp4 converter i lepo mi prebacuje u manju rezoluciju.
......Smej se smej,uvek se smej........

rocK
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 22. Feb 2005. 21:07

Post od rocK »

pa ovako , ja sam imao 2 symbian telefona i brzo mi dosade , iako sam veliki zaljubljenik u tehniku tj. gadgete , medjutim ni jedan symbian telefon nije tako lijepo dizajniran kao neki normalni telefon , te mi iz tog razloga brzo dosade ...npr. pogledajte w900, telefon je extra , pocevsi od dizajna pa do karakteristika , izuzev radia koji malo zeza ....mozda jedino sada nova nokiina n seria je symbian a i lijepog su izgleda , ali su preskupi..... :wink: :D
rocK for ever

Ninolina
Moderator
Moderator

Post od Ninolina »

rocK, pa ne znam kako može telefon da ti dosadi zbog izgleda...?...A u pravu si za N seriju...Nokia je baš poradila na dizajnu novih symbian telefona... :wink:

Pozdrav... 8)

Odgovori