LG G3
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Firefox OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Firefox OS ●
-
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Uto, 18. Sep 2012. 11:33
- :: nokia n8
- :: huawei g300
Re: LG G3
Instalirao sam xCam LG, ali nece da mi pamti slike na sd kartici samo na internoj memoriji. Lizaljka je u pitanju 5.0
- kutijagreha
- Banned
- Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
- :: Telefon na pipanje
- Kontakt:
Evo i ja da iznesem par utisaka o telefonu
Telefon zaista prelepo izgleda. Zadnja maska deluje kao da je od metala. Jako kvalitetna uradjena.
Ekran,to je posebna prica
Za mene sjajan ekran. Mnogo bolji nego na G2. Telefon zaista kompaktno deluje u ruci. Bas se vidi napredak u odnosu na G2 po tom pitanju.
Sto se tice kvaliteta zvuka,neuporedivo bolji zvuk na G3. Takodje,nema problema sto se tice razgovora. Telefon sam danas namerno pomerao,svi su me culi kao da sam pored njih. Takodje na G2 su se ljudi zalili na pucketanje tokom razgovora. Ovde sve radi kako treba.
Fluidnost:
Stock 4.4.2 sa kojim mi je telefon dosao,imao je poteskoca u radu,i ako nije bila nijedna aplikacija ubacena. Kako sam ubacio poslednju verziju lizalice (20h),kao da sam dobio drugi telefon. Radi sve fluidno kao na G2. Na G2 sam imao root,pa sam nepotrebne stvari obrisao. G3 ce pricekati jos koji dan. Od toga tu je bio i greenify. G3,ocena 4.7 vs G2 ocena 4.7 (zbog brisanja nepotrebnih stvari i stopiranja raznoraznih aplikacija)
Baterija:
Jos je rano govoriti,ali mora se priznati da je losija,ne drasticno,ali za 10%. Danas sam izgurao 3 sati ekrana uz bateriju koja je ostala na telefonu (telefon nov uzet) Detaljne informacije tek nakon par ciklusa punjenja i praznjenja.
Takodje,danas mi je sve bilo popaljeno,azuriranje telefona na LL,preko 3g mreze,wifi-a i sinhronizacija (znate vec kako ide kada se uzme novi fon)
Telefon moze bez problema da izgura ceo dan teskog koriscenja. Baterija nece da mi nedostaje sa G2,jer sam navikao da svaki put pred spavanje telefon ide na punjac. Ujutru zelim da mi baterija bude na 100%. G3 ocena 4,G2 ocena 5.
Kamera:
G3 ima sjajnu kameru. Sto se stock kamere tice,nema u low light-u pad frejma. Telefon znatno brze fokusira. Laserski fokus je prica za sebe. Milisekunda je dovoljna i slika je tu. Po meni,takodje dobar posao je taj sto su na G3 modelu ubacili dual led blic. Prvi blic je jak,potom ide slabiji blic,koji daje fotografiji realniju boju. Kod G2 se desavalo,ukoliko se objekti slikaju nocu,zbog jakog blica,fotografija bude previse svetla. Kamera na G3 je stvorena za automatiku,dakle ko ne voli manual mod,ovo je kamera za njega. Video snimanje je mnogo bolje na G3,nema vise audio noisa,i problema sa zvukom gde nije previse bucno.
G3 ocena 5,G2 ocena 4.5
Evo i primera koji sam naveo za G2. Previse svetlosti zbog jakog blica

Evo i par SS lizalice

Ps. Generalno za 20% bolji telefon. Bolji i veci (ko voli) ekran. 'Cist' razgovor. Jaci zvuk (slusalice sam na blic probao),i mnogo priirodniji. Boje na ekranu takodje mogu da se izaberu kakve ce biti pomeranjem kursora (lako se moze namestiti da budu slicne kao na Amoledu,ko voli)
Tu je pregrst novih funkcija (G2 takodje to poseduje ali kroz custom rom) Ali koliki je procenat ljudi koji koriste custom rom? Mozda svega 10%. Znaci ko zeli telefon stock,a da ne treba nista da prepravlja,onda je to G3. G2 i G3 su telefoni kojima jako brzo pada cena,verujem da ce za koji mesec kada im cena dodatno padne,G3 ce biti best buy telefon.
Generalna ocena G3 4.8,G2 4. Ukoliko imate ponudu G2 + 50e slobodno predjite.
Suma sumarum. Ko kaze da se ne isplati sa G2 da se predje na G3 taj moze samo da slaze. Uz doplatu od 50e ne treba razmisljati. Ko ne veruje u fluidnost ova dva modela,samo neka pogleda kako G3 radi na 20h verziji. Sto se tice 'takmicara' ciji je SOT veci,to ostavljam njima. Za mene je dobra baterija ako ceo dan izgura teskog rada. Ovaj telefon to moze. Plus telefon poseduje bateriju koja se menja.

Telefon zaista prelepo izgleda. Zadnja maska deluje kao da je od metala. Jako kvalitetna uradjena.
Ekran,to je posebna prica

Sto se tice kvaliteta zvuka,neuporedivo bolji zvuk na G3. Takodje,nema problema sto se tice razgovora. Telefon sam danas namerno pomerao,svi su me culi kao da sam pored njih. Takodje na G2 su se ljudi zalili na pucketanje tokom razgovora. Ovde sve radi kako treba.
Fluidnost:
Stock 4.4.2 sa kojim mi je telefon dosao,imao je poteskoca u radu,i ako nije bila nijedna aplikacija ubacena. Kako sam ubacio poslednju verziju lizalice (20h),kao da sam dobio drugi telefon. Radi sve fluidno kao na G2. Na G2 sam imao root,pa sam nepotrebne stvari obrisao. G3 ce pricekati jos koji dan. Od toga tu je bio i greenify. G3,ocena 4.7 vs G2 ocena 4.7 (zbog brisanja nepotrebnih stvari i stopiranja raznoraznih aplikacija)
Baterija:
Jos je rano govoriti,ali mora se priznati da je losija,ne drasticno,ali za 10%. Danas sam izgurao 3 sati ekrana uz bateriju koja je ostala na telefonu (telefon nov uzet) Detaljne informacije tek nakon par ciklusa punjenja i praznjenja.
Takodje,danas mi je sve bilo popaljeno,azuriranje telefona na LL,preko 3g mreze,wifi-a i sinhronizacija (znate vec kako ide kada se uzme novi fon)
Telefon moze bez problema da izgura ceo dan teskog koriscenja. Baterija nece da mi nedostaje sa G2,jer sam navikao da svaki put pred spavanje telefon ide na punjac. Ujutru zelim da mi baterija bude na 100%. G3 ocena 4,G2 ocena 5.
Kamera:
G3 ima sjajnu kameru. Sto se stock kamere tice,nema u low light-u pad frejma. Telefon znatno brze fokusira. Laserski fokus je prica za sebe. Milisekunda je dovoljna i slika je tu. Po meni,takodje dobar posao je taj sto su na G3 modelu ubacili dual led blic. Prvi blic je jak,potom ide slabiji blic,koji daje fotografiji realniju boju. Kod G2 se desavalo,ukoliko se objekti slikaju nocu,zbog jakog blica,fotografija bude previse svetla. Kamera na G3 je stvorena za automatiku,dakle ko ne voli manual mod,ovo je kamera za njega. Video snimanje je mnogo bolje na G3,nema vise audio noisa,i problema sa zvukom gde nije previse bucno.
G3 ocena 5,G2 ocena 4.5
Evo i primera koji sam naveo za G2. Previse svetlosti zbog jakog blica

Evo i par SS lizalice

Ps. Generalno za 20% bolji telefon. Bolji i veci (ko voli) ekran. 'Cist' razgovor. Jaci zvuk (slusalice sam na blic probao),i mnogo priirodniji. Boje na ekranu takodje mogu da se izaberu kakve ce biti pomeranjem kursora (lako se moze namestiti da budu slicne kao na Amoledu,ko voli)
Tu je pregrst novih funkcija (G2 takodje to poseduje ali kroz custom rom) Ali koliki je procenat ljudi koji koriste custom rom? Mozda svega 10%. Znaci ko zeli telefon stock,a da ne treba nista da prepravlja,onda je to G3. G2 i G3 su telefoni kojima jako brzo pada cena,verujem da ce za koji mesec kada im cena dodatno padne,G3 ce biti best buy telefon.
Generalna ocena G3 4.8,G2 4. Ukoliko imate ponudu G2 + 50e slobodno predjite.
Suma sumarum. Ko kaze da se ne isplati sa G2 da se predje na G3 taj moze samo da slaze. Uz doplatu od 50e ne treba razmisljati. Ko ne veruje u fluidnost ova dva modela,samo neka pogleda kako G3 radi na 20h verziji. Sto se tice 'takmicara' ciji je SOT veci,to ostavljam njima. Za mene je dobra baterija ako ceo dan izgura teskog rada. Ovaj telefon to moze. Plus telefon poseduje bateriju koja se menja.
Poslednja izmena od kutijagreha u Sre, 11. Mar 2015. 00:21, izmenjeno 1 put ukupno.
-
- Novajlija
- Pridružio se: Čet, 07. Apr 2011. 20:42
- :: LG G3
Pre 20ak min sam skinula tel sa punjaca, jel realno da mi za 10ak minuta(maximalno,nisam ni toliko) igranja neke banalne igrice po principu temple run baterija sa 100% padne na 86%?
inace nisam radila nikakav update verzija mi je 4.4.2.. I osvetljenje mi je na 30

- kutijagreha
- Banned
- Kontakt:
Baraba,Pisao vec u temi slike sa mobilnog telefona, G3 all stock vs G2 + fix,nereseno. Definitvno se od ovog senzora izvukao maksimum. Mislio sam,ali bolje ne moze.
Evo ti test slika (cista automatika,izvadi,okini,proces trajao najvise dve sekunde) Nikakva podesavanja

Tapatalk svaku notifikaciju daje vezano za ovaj sajt
Kako. Nemam pojma

Evo ti test slika (cista automatika,izvadi,okini,proces trajao najvise dve sekunde) Nikakva podesavanja

Tapatalk svaku notifikaciju daje vezano za ovaj sajt

- Professional
- Mobil fan
- Pridružio se: Sub, 26. Jul 2008. 02:53
- :: Samsung A5 (2017)
- :: Nokia 6310i
- Kontakt:
Kutija, sjajan opis 
I nista ti nije promaklo
)
Vaša poruka sadrži 51 karaktera. Minimalni broj karaktera koji morate uneti je 60.

I nista ti nije promaklo

Vaša poruka sadrži 51 karaktera. Minimalni broj karaktera koji morate uneti je 60.
Currently at use: Samsung A5 (2017)
Currently at Stand By: Nokia 6310i V5.22, Nokia 6310i V7.00, Nokia N82 black + 8GB Kingston V31.0.016, hakovan & Ericsson R380s Smartphone (Symbian Ltd, 1998-2000)
Currently at Stand By: Nokia 6310i V5.22, Nokia 6310i V7.00, Nokia N82 black + 8GB Kingston V31.0.016, hakovan & Ericsson R380s Smartphone (Symbian Ltd, 1998-2000)
- vlade93
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Pet, 02. Maj 2014. 13:42
- :: LG G1, LG G2.. IP 5S
- :: Sony ericsson k800i
Nema sta, dobar opis.
Mene samo zanima kutija, jel definitivno brzi i fluidniji G3 sa lizalicom od G2 sa kit katom?
Jer ja kad sam cackao G3, jos davno, bio je na kitkatu i meni se cinilo da je G2 i brzi i fluidniji po svakoj stavki..?!
Mene samo zanima kutija, jel definitivno brzi i fluidniji G3 sa lizalicom od G2 sa kit katom?
Jer ja kad sam cackao G3, jos davno, bio je na kitkatu i meni se cinilo da je G2 i brzi i fluidniji po svakoj stavki..?!
- dachakragujevac80
- Expert
- Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 16:44
- :: Iphone 11 pro
Nije bre pevaljka,nego pevačica! 

- kutijagreha
- Banned
- Kontakt:
G3 na 20h verziji LL moze da se uporedi sa G2 na cloudy 2.1 rom-u. Tu su isti.
Inace G3 vs G2 KK,fluidniji G3 za jedno 10 procenata
Inace G3 vs G2 KK,fluidniji G3 za jedno 10 procenata
- kutijagreha
- Banned
- Kontakt:
- AndroMan
- Mobil manijak
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 13:25
- :: Galaxy Note 9 N960F
- :: BB Passport; N808PV
kutijagreha, zasigurno oštrije noćne nego na G2.
Gledao sam malopre i dnevne što si postavljao, deluju mi istog kvaliteta što se tiče oštrine i detalja, jedino što je bela boja prirodnija, na G2 često vuče na plavo ili crveno.
Probaj da slikaš neki beo papir ili zid da vidimo, pretpostavljam da će bolje ispasti nego sa G2.
Po mojoj proceni za 10% - 15% bolja kamera na G3 nego na G2 + fix.
Gledao sam malopre i dnevne što si postavljao, deluju mi istog kvaliteta što se tiče oštrine i detalja, jedino što je bela boja prirodnija, na G2 često vuče na plavo ili crveno.
Probaj da slikaš neki beo papir ili zid da vidimo, pretpostavljam da će bolje ispasti nego sa G2.
Po mojoj proceni za 10% - 15% bolja kamera na G3 nego na G2 + fix.
- kutijagreha
- Banned
- Kontakt:
Ostrije slike definitivno. Detaljnije takodje. Danas citao na xda,moze ovo da bude jos bolje,bice vremena,tek je drugi dan kod mene ☺
Jos ako se na to doda i video zapis koji je vrhunski,komotno mogu reci da je 20 % bolja kamera u odnosu na G2 + fix.
Baterija se jos testira,bice detalja nakon par ciklusa.
Tek sada vidim da pojedinci nisu bili u pravu kada su pricali da ne valja preci sa G2 na G3. Itekako valja,samo ako je pristojna doplata,do 50e
Jos ako se na to doda i video zapis koji je vrhunski,komotno mogu reci da je 20 % bolja kamera u odnosu na G2 + fix.
Baterija se jos testira,bice detalja nakon par ciklusa.
Tek sada vidim da pojedinci nisu bili u pravu kada su pricali da ne valja preci sa G2 na G3. Itekako valja,samo ako je pristojna doplata,do 50e
Kutija, ja prokomentarisah nesto u drugoj temi al mi niko ne odgovori, a ti si sad uzeo g3 pa da tebe pitam za taj problem sa ekranom, odnosno nedovoljnim osvetljenjem , da mora da se drzi skoro na max da bi se lepo koristio ?
- Professional
- Mobil fan
- Pridružio se: Sub, 26. Jul 2008. 02:53
- :: Samsung A5 (2017)
- :: Nokia 6310i
- Kontakt:
Nema potrebe za maksimalnim osvetljenjemsomi92 napisao:Kutija, ja prokomentarisah nesto u drugoj temi al mi niko ne odgovori, a ti si sad uzeo g3 pa da tebe pitam za taj problem sa ekranom, odnosno nedovoljnim osvetljenjem , da mora da se drzi skoro na max da bi se lepo koristio ?

Currently at use: Samsung A5 (2017)
- kutijagreha
- Banned
- Kontakt:
Osvetljenje da drzis skoro na maximum da bi telefon lepo koristio? Ne razumem. Ako smanjis osvetljenje telefon baguje,ne moze da se koristi?
Moj predlog sto se tice ekrana. Koristio na G2,sada koristim na G3. Apk lux auto brightness. U profilima namesti procente (minimum,maximum) i nemas da brines.
Takodje stavi periodicno menjanje osvetljenja,i uzivaj [WHITE SMILING FACE]
Moj predlog sto se tice ekrana. Koristio na G2,sada koristim na G3. Apk lux auto brightness. U profilima namesti procente (minimum,maximum) i nemas da brines.
Takodje stavi periodicno menjanje osvetljenja,i uzivaj [WHITE SMILING FACE]
Čini mi se da niko nije odgovorio na ovo. Performanse bolje, pogotovo u igricama, a baterija ista.nikolas77 napisao:Pozdrav
Interesuje me
Da li je nekod od vas smanjio rezoluciju na g3, i da li je to doprinijelo trajanju baterije i ostalim performansama?