iPhone 6

iPhone (1st, 3G/S, 4/4S, 5/5C/5S, 6/6+)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za iOS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
iOS
Odgovori
Wortx
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Sre, 27. Avg 2014. 01:01
:: Nexus 5
:: Samsung Galaxy S2

Re: iPhone 6

Post od Wortx »

Hvala vam puno na odgovorima.

@Miodrage, citajuci forum vec sam shvatio da je po tebi sve sto nije android bolje :D

@Azimuth, takodje bih ga uzeo u mts-u, trenutni ugovor bih raskinuo i napravio novi sa telefonom. Mislim da ne bi bio problem da ga koristim tih 24 meseca, jer kontam da app i os ne napreduju toliko u zahtevnosti koliko oni budze hardware. Takodje mi puno znaci tvoje poredjenje sa s5 jer ipak je to jedan od kako kazete, kompletnijih uredjaja.

@Znemanja, postoji mogucnost da bih zadrzao svoj nexus 5, tako da bih i ja uporedo koristio android i ios. Istina je da je prednost androida u customizaciji svega zivog, ali ponekad pomislim da bih bio mirniji kada bi sve bilo out of box i da radi bez problema.

@iKe, mislim da sam jedan od retkih korisnika smart phone-a koji ne koristi viber, imam dobar paket pa ako treba ja zovem ljude, tako da mi to nece predstavljati problem. Da, imam dobar telefon i razmislicu, mada S generacija jeste bolja, ali koliko mogu da primetim to su minimalne razlike, dok novi modeli uvek donose znacajnije promene.

Imao sam ja iphone 3g tamo 2010-2011te, ali sam presao na android posto je 3g imao malo rama, los zvucnik, mali br. app, dok je android bio u usponu, a s2 veoma dobar telefon.

Mislim da je ovo dovoljno informacija kako bih se definitivno odlucio za kupovinu, ostaje samo najtezi deo, 6 ili 6s s' obzirom da je vec na pola puta do izlaska, a nexus ce mi takodje sljakati dobro u narednom periodu.
Poslednja izmena od Wortx u Pet, 20. Mar 2015. 16:09, izmenjeno 1 put ukupno.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

@Wortx, mislim da se isplati sada uzeti iP6, S verzija donosi neka unapredjenja, ali se pravi prelaz oseti tek sa prelaskom na veci broj :) sa iP5 na iP6 itd.
Svakako da Android prosto mami za nekom customizacijom, twek-ovanjem, menjanjem ROM-ova i sl. No, ako namestis uredja onako kako ti to odgovara, nema razloga za stalnim menjanjem svega i svacega. Pritom i na iOS-u sa JB je moguce raditi razne customizacije, pa ako korisnik ima tendenciju da non stop nesto menja on ce to uraditi ne vazno da li koristi iOS ili Android.
Mislim da je najbolje resenje, naravno ako postoje mogucnosti, koristiti uporedno Android i iPhone. Zadrzi Nexus on je sjajan po pitanju update, a iPhone koristi kao primarni uredjaj. Na taj nacin nece ti nista od app ili mogucnosti nedostajati, bices pokriven u potpunosti.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Wortx
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Wortx »

Videcemo, sto vise pitam i citam odgovore, to nestrpljiviji postajem i pre zelim da ga uzmem :lol: Kao sto rekoh, malo me je smorilo da customizujem, ali vec kad si spomenuo da moze i ios preko jb da se sredi, mozda ipak malecno bacim pogled 8)

Draco
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Čet, 25. Feb 2010. 13:32
:: iPhone 11
:: ???

Post od Draco »

Може ли помоћ?
Како најједноставније пребацити филм на i6 и пустити га са титлом? И ако може препорука за апликацију која то може да одради. Знам да се писало негдје али сад не могу да пронађем.
Покушавао сам са масу free апликација и свака тражи неку додатну куповину, не може да пусти титл, не може да пусти звук, не може да учита видео фајл из друге апликације...
Филм сам пребацио преко WireShare и из ње покушао да учитам у плејере али не иде никако.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Probaj sa VLC. Kad ga skines, imas kompletno uputstvo sta i kako ;)
Usput, postoji i VLC Remote, pa mozes da kontrolises i player na kompu :)
Isto tako imas i VLC Stream, ako hoces da pustas sa telefona na npr kompu :)

Draco
Mobil fan
Mobil fan

Post od Draco »

То је то! Хвала :)
Сад имам проблем са AC3 кодеком, неће да ми пусти звук...

dachakragujevac80
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 16:44
:: Iphone 11 pro

Post od dachakragujevac80 »

Skini Infuse ;) .

Draco
Mobil fan
Mobil fan

Post od Draco »

Пробао. Одбија да сарађује :)
Тражи ми Infuse Pro.

dachakragujevac80
Expert
Expert
Pridružio se: Sre, 03. Sep 2014. 16:44
:: Iphone 11 pro

Post od dachakragujevac80 »

Ne znam sto to,meni sve radi regularno

Draco
Mobil fan
Mobil fan

iPhone 6

Post od Draco »

Због Dolby audio. Капирам да је исто због аудио кодека.

edit: Скинуо сам други фајл и ради без проблема и са Infuse и са VLC ;)

Wortx
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik

Post od Wortx »

Cackao sam malo iphone 6 sinoc, lepo lezi u ruci, fluidan, dobre animacije, ima vecinu aplikacija koje mi trebaju i tako, bas kao sto ste i rekli. Ali nekako mi ipak deluje sitno, nije da je nexus 5 ista veci (malo je siri), ali kao i da je sama slika manja, da li zbog dpi, rezolucije ili se tripujem?

@Znemanja, vidim da ti imas 6+ pa me zanima je l' ti je bilo tesko da se naviknes nakon s4, da li je prevelik za komotno koriscenje jednom rukom?

Draco
Mobil fan
Mobil fan

Post od Draco »

Ја рецимо никад нисам користио iPhone прије i6 тако да нисам навикнут на 4инча екране али ми је 4.7 мало превелик... Не могу да дохватим врх екрана прстом ако га не држим 'на пола руке'. Али то је занемарљиво у односу на оно што пружа ;)

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

@Wortx, ako ti je ip6 mali slobodno idi na plus verziju. iP6plus je veliki telefon, ali jako brzo se priviknes na te dimenzije, meni je bilo potrebNo manje od dva dana. Zbog velikih dimenzija nije moguce palcem dohvatiti gornje delove ekrana, ali ima jedna odlicna opcija. Bilo gde da se nalazis, samo dva puta tap po home tasteru ili dva puta brzo prevuces prst preko home tastera i sadrzaj ekrana se spusta na polovinu ekrana cime se omogucava da dohvatis te gornje delove interfejsa. Ta funkcija radi perfektno i zahvaljujuci njoj bez problema mogu da koristim telefon jednom rukom.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Drustvo, vi koji ste uzeli telefone preko mreze ili kupljene preko mreze, da li ste pored aneksa ugovora i onog "obrasca 1" dobili jos neki papir? Neku garanciju?
Pitam jer ja nisam dobio nista vise osim dva gore navedena dokumenta, tako da mi nigde ne pise imei broj telefona pa ne znam kako bih, ne daj Boze, mogao da iskoristim garanciju. Nigde nema ama bas nikakav podatak na osnovu koga se moze nesumnjivo utvrditi da je bas ovaj primerak kupljen kod njih, i da za njega imam 24 meseca garancije.
Ako ste dobili, ajde nakacite sliku da vidim kako to izgleda pa da idem da im se napozdravljam uze i sire familije.

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

Ја имам класичан гарантни лист где све пише: назив телефона, имеи број, датум, место, печат...

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Joxy, ajd okaci sliku ovde ili na pp pusti da vidim kako treba da izgleda.
Hvala ti!

iLuka
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 17. Maj 2005. 11:13
:: iphone 11 pro max

Post od iLuka »

uz dva velika papira ide i jedan mali na kome pise reklamacioni list ili tako nesto... sad cu da nadjem pa ti pustam... :)

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

E blagodarim iLuka, stigle su slicice :wink:

Evindzer
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
:: Samsung Beleška 10
:: Široka Noklica

Post od Evindzer »

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

iPhone 6

Post od Joxy »

Azimuth, баш као што рече iLuka, на том папиру пише "рекламациона изјава" и ту имају сви потребни подаци за остваривање гаранције.

Odgovori