Microsoft Lumia 535 (i 535 DualSim)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za OS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● Windows OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za OS, možete to uraditi preko sledeće prečice:
● Windows OS ●
- kopitaneskita
- Mobil fan
- Pridružio se: Ned, 16. Jan 2011. 01:28
Re: Microsoft Lumia 535 (i 535 DualSim)
narode, kupio sam danas lumiu 535, crna, sa legalnom garancijom. u kutiji samo punjač, nema kao kod nekih azijskih verzija slušalica. mogli su makar to ili usb kabal staviti.
zasad nisam primetio neke probleme sa ekranom, verzija hardvera 3.0.0.0, piše na kutiji da je uvoz 2015 godina.
nego, nije valjda da ne mogu video pozivi preko vibera??? dali to znači da samo preko skypa mogu obavljati video pozive?
i vidim da nema kao na 625 da se podesi osetljivost toucha (za rad s rukavicama).
za kraj, još jedno pitanje - u podešavanjima nudi opciju da primarna kamera bude ili microsoft kamera ili lumia kamera. ali kad izabnerem microsoft, nema te kamere, opet lumia kameru otvara. i zašto nema u podešavanjima lumia kamere rezolucija fotografija, kvaliteta snimka i sl.? gde to na nađem?
zasad nisam primetio neke probleme sa ekranom, verzija hardvera 3.0.0.0, piše na kutiji da je uvoz 2015 godina.
nego, nije valjda da ne mogu video pozivi preko vibera??? dali to znači da samo preko skypa mogu obavljati video pozive?
i vidim da nema kao na 625 da se podesi osetljivost toucha (za rad s rukavicama).
za kraj, još jedno pitanje - u podešavanjima nudi opciju da primarna kamera bude ili microsoft kamera ili lumia kamera. ali kad izabnerem microsoft, nema te kamere, opet lumia kameru otvara. i zašto nema u podešavanjima lumia kamere rezolucija fotografija, kvaliteta snimka i sl.? gde to na nađem?
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
U utorak sam bio u Ušću i malo ga čačkao u jednoj radnji.
Prvo što sam primetio je vrlo pristojan kvalitet izrade - bar na primerku koji je bio izložen. Drugo - vizuelno vrlo loš ekran, bar meni. Isprane boje, zrnasta slika.. nije mi se dopao (mada, možda sam se malo razmazio svojim FHD-om
). Treće, za kratko vreme koje sam mu posvetio, nisam primetio nijedan problem sa tačom. Ne znam da li je bio 3000 ili 5000, radnica nije znala da kaže, a mene mrzelo da ga dalje čačkam. Sve u svemu, nekako mi ne opravdava cenu od 16500, koliko košta u toj radnji. 
Prvo što sam primetio je vrlo pristojan kvalitet izrade - bar na primerku koji je bio izložen. Drugo - vizuelno vrlo loš ekran, bar meni. Isprane boje, zrnasta slika.. nije mi se dopao (mada, možda sam se malo razmazio svojim FHD-om

- kopitaneskita
- Mobil fan
apsolutno ne slažem za ekran i boje... koristio sam nexus 5 i mogu da uporedim objektivno, bez ikakve pristrasnosti. ekran je za ovu klasu telefona jako dobar, a boje su meni lično bolje nego na nexus 5 (tamo su mi delovale nekako blede). također mislim da je i prikaz crne verniji na 535 nego na nexusu 5.
interesatna stvar, nije mi ponudio nikakvo ažuriranje softvera i kad sam proverio video sam da imam zadnju 14234 verziju već instaliranu "out of box": http://windowsphonereview.com/nokia/lum ... ild-14234/
što se same izrade tiče, naravno da je slabija nego skuplji modeli, a imam utisak da je slabija plastika nego na 625 koji ima moja devojka. nekako mi čvršće i kvalitetnije deluje u ruci 625 nego ovaj 535.
telefon je dosta veliki (nexus 5 je imao isto 5 inčni ekran, pa je mnogo kompaktnije ležao u ruci), kada sam prvi put ga gledao izgledao mi je manji, ali sad kad ga imam, puna ga je šaka
, voleo bih da je manji, recimo nekih 4,7 inča kao 735, to je optimalno.
p.s. kod mene je single sim verzija
interesatna stvar, nije mi ponudio nikakvo ažuriranje softvera i kad sam proverio video sam da imam zadnju 14234 verziju već instaliranu "out of box": http://windowsphonereview.com/nokia/lum ... ild-14234/
što se same izrade tiče, naravno da je slabija nego skuplji modeli, a imam utisak da je slabija plastika nego na 625 koji ima moja devojka. nekako mi čvršće i kvalitetnije deluje u ruci 625 nego ovaj 535.
telefon je dosta veliki (nexus 5 je imao isto 5 inčni ekran, pa je mnogo kompaktnije ležao u ruci), kada sam prvi put ga gledao izgledao mi je manji, ali sad kad ga imam, puna ga je šaka

p.s. kod mene je single sim verzija
kopitaneskita, nema biranja rezolucije na WPu, možeš da biraš samo 16:9 ili 4:3.
Što se snimanja tiče, 535 snima u 480p rez, manje ne može
.
625 polovna košta koliko 535 nova, i to je neki pokazatelj.
Što se snimanja tiče, 535 snima u 480p rez, manje ne može

625 polovna košta koliko 535 nova, i to je neki pokazatelj.
- kopitaneskita
- Mobil fan
Pa u kojoj rezoluciji slika u 4:3, a u kojoj u 16:9 formatu? Jeli automatski onda podešeno na najveću kvalitetu fotografije?
Po default ti je na 16:9, kada promenis format vidi se odmah na kameri tj na ekranu da je 4:3.
Jeste, osim sto ti imas mogucnost za podesavanja osvetljenja itd.
Cackaj malo, provalices vec sam sta sve moze
Jeste, osim sto ti imas mogucnost za podesavanja osvetljenja itd.
Cackaj malo, provalices vec sam sta sve moze

kopitaneskita, na max rezoluciju ti je namešteno i ne može da se promeni.
Format 16:9 ili 4:3 probaj pa koji ti se više svidi ti koristi.
Lumia 625 ima mogućnost podešavanja kvaliteta snimanja, 720 ili 1080p.
Format 16:9 ili 4:3 probaj pa koji ti se više svidi ti koristi.
Lumia 625 ima mogućnost podešavanja kvaliteta snimanja, 720 ili 1080p.
- kopitaneskita
- Mobil fan
mislim da me niste shvatili... koliko sam ja upućen, ne može u istoj rezoluciji slikati na 4:3 i 16:9 formatu. kod androida je manja rezolucija na 16:9 formatu, nego na 4:3.
zato me zanima u kojoj rezoluciji slika na 4:3, a u kojoj na 16:9 i gde ispadnu bolji snimci.
zato me zanima u kojoj rezoluciji slika na 4:3, a u kojoj na 16:9 i gde ispadnu bolji snimci.
Nemas u podesavanjima da postavis da li ce biti 5mpx, 3 ili 2, po defaultu ti je na najvecoj rezoluciji i nema nikakve veze sa formatom slike.
Sto se tice Vibera da odgovorim mislim da verzija Vibera za WP nema jos tu opciju ako se ne varam .
Nema video poziv.
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
kopitaneskita napisao:mislim da me niste shvatili... koliko sam ja upućen, ne može u istoj rezoluciji slikati na 4:3 i 16:9 formatu. kod androida je manja rezolucija na 16:9 formatu, nego na 4:3.
Manja je rez na 16:9... Ispadne 3.8 Mpix jer se samo odsece od visine, a sirina ostaje ista kao na 4:3.
Poslednja izmena od sugarcoated_ass u Pet, 27. Mar 2015. 19:35, izmenjeno 2 puta ukupno.
- kopitaneskita
- Mobil fan
@cvoruga
kakva glupost. ali bitno da su oni na desktop verziju ubacili video poziv, gde svako normalan to radi preko skajpa.
valjda poprave tu nebulozu uskoro.
@psyhound
kod nexusa 5, kao i kod xperie koju sam koristio full senzor rezolucija je u 4:3 formatu (iako mobiteli podržavaju 16:9, isto se bira u opcijama kao kod lumie). ali kad se prebaci u 16:9 smanji rezoluciju jer cropuje sliku na taj format.
ali verovatno to nije slučaj kod ovih lumia, vidim na microsoft sajtu piše wide 5mpx kamera.
kakva glupost. ali bitno da su oni na desktop verziju ubacili video poziv, gde svako normalan to radi preko skajpa.
valjda poprave tu nebulozu uskoro.
@psyhound
kod nexusa 5, kao i kod xperie koju sam koristio full senzor rezolucija je u 4:3 formatu (iako mobiteli podržavaju 16:9, isto se bira u opcijama kao kod lumie). ali kad se prebaci u 16:9 smanji rezoluciju jer cropuje sliku na taj format.
ali verovatno to nije slučaj kod ovih lumia, vidim na microsoft sajtu piše wide 5mpx kamera.
-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Ja sam kod mene na 630 proverio... Ne znam da li je na 535 drugacija situacija.
Aaaaaaa manja je rezolucija na 16:9? Da znam da next time prebacim na 4:3 kod L520.
ProShot može menjati rezoluciju nevezano za aspect...
- kopitaneskita
- Mobil fan
kod nekih modela da, ali izgleda da nije kod lumie 535 jer, kao što rekoh, na zvaničnom sajtu lepo piše 5mpx wide camera. to bi trebalo da znači da snima 5mpx u nativnom 16:9 formatu.9R94 napisao:Aaaaaaa manja je rezolucija na 16:9? Da znam da next time prebacim na 4:3 kod L520.
I na tarabi piše.... meni liči na klasičan marketing, da 5 mpx i wide nisu povezani, nego eto, kamera je wide i ima 5 mpx.... Sad ću proveriti. Edit: da, u 4:3 je 5 a u 16:9 je 3.8 mpx.
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 15. Jan 2014. 20:23
- :: MS Lumia 950
- :: OnePlus 7T
Naravno da je uvek u 16:9 snima u nesto nizoj rezoluciji. To je kod svih telefona. Ali to i nije tako bitno na kvalitet slike. Koji je isti i u 16:9 i 4:3
-
- Entuzijasta
- Pridružio se: Pet, 20. Feb 2015. 21:19
- :: nemam u nabavci
- :: samsung galaxy tab 3
Zar je toliko bitno ako hocete mogu okaciti slike u 16:9 I 4:3 formatu pa da vidite koja je razlika. Inace kamera je super