Da se ukljucim ponovo u ovu temu.
Pre oko 20ak dana presao sam na Nokija Lumiju 928 32GB... Pa sad imam 808 i 928. Dilema je bila da li da predjem na Moto razr xt926 HD za 150$ novu ili 928 za 180$ novu. Ne znam ni sam zasto, uzeo sam 928
Telefon je odlicnog kvaliteta, vrlo prijatan na oko ima odlican zvuk (i kvalitet i jacinu), dobru kameru i ekran i ima i Xenon...
generalno windows radi brzo i stabilno za moje potrebe ( viber, skype, malo surf, malo kamera) super. Al ima par BEZOBRAZNIHI RESENJA KOJA ME IZLUDJUJU!!!
1) Nema mogucnost da se fiksira 3G mreze. Kad god je jaci 2G od 3G, radi na 2G odnosno net je na EDGE. I tad je potpuno neuprotrebljiv. ( Viber pali 2 min, salje poruke po min, za surf mu treba svetlosna godina). U nemckoj nije bilo nikakvih probelema jer je tamo 3g u 99% slucajeva jaci od 2g signala, a u SRB je obrnuto. Znaci MTS-ov internet je neupotrebljiv ako nisam u centru BG. Na windows 8 pomocu koda ##3282# otvarao se niki skriveni menu gde je postojala opcija za fiksiranje minimalne brzine neta i mreze na 3G ( ZASTO JE TO SKRIVENO????? Postoji u telefonu, al je skriveno??? Zasto???). Na windows 8.1 gle cuda izbacili su skriveni menu i cak ni tako ne mogu vise da prebacim samo na 3G
2) Ima Led blinkanje za low battery ( vrlo prijatno blinka znak windowsa) al ne moze da se podesi da blinka ako imam propustan poziv ili poruku. Zasto???? Lakse bi prihvatio da nema, nego ovako.
3) Ajde nema Led blinkanje, al ima Glance screen. Vrlo prijatno resenje za obavestenje o porukama i pozivima, al opet ima dosta podesavanja al fali osnovno, a to je da se ukljuci dok ima propusten poziv ili poruku, a da ne radi dok nema...
4) Kamera u 4:3 slika znatno kvalitetnije nego u 16:9...
Eto, da podelim iskustvo... 2) 3) 4) je stvar navike... Ali zbog 1) se razmislajm da ga prodam... A generalno mi se mnogo svidja fon....