MMC Mobile 1GB

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
miskoza
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 21. Jan 2006. 04:56

Post od miskoza »

Nisam mogao da čekam 1GB.

Uzeo sam u petak 512MB i mogu vam reći da sam prezadovoljan.

Uopšte mi nije jasno šta bih sve stavio na 1GB :)

Boris Bila
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 25. Feb 2005. 19:00

Post od Boris Bila »

miskoza, gde si je kupio i koliko kosta? Jel kingstone ili neka druga marka? I jel znas kolika je cena te od 1GB?

EsCoBaR
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Ned, 20. Feb 2005. 06:30
Kontakt:

Post od EsCoBaR »

@Miskoza - Verujem da bi se i ti, i ja i mnogi drugi snasli vrlo brzo sta da stave na 1gb.. :) :lol:

To nije problem... Problem je kad imas 64mb! :roll:

miskoza
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Sub, 21. Jan 2006. 04:56

Post od miskoza »

hehehe... jes problem ta 64 MB :)

Kingston 512MB kupio kod Pakom-Ovaca :D
(pored kazina London)

Ali mislim da im je to bila jedina. Pogledajte u ostalim Pakom-ovim radnjama, mislim da im je stigla narudzbina.

btw. Kartica je kostala 4400 din :)

p.s.
Nadam se da ovo nije reklama i da se poruka nece brisati

gl to all

nevidljivi
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Sre, 18. Jan 2006. 03:18
:: LG Optimus L7 II
:: Samsung GT-C3322

Post od nevidljivi »

Kakva je to MMC Mobile kartica, je li to neka posebna vrsta MMC kartica? Znam za dosta tipova memorijskih kartica, ali sam za MMC Mobile prvi put čuo na ovom Forumu. Ja znam da je cena obične MMC kartice od 1 GB oko 60 evra.
Ghost

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Vec je 10000 puta receno,citaj malo,to je RS MMC DV High Speed kartica,ista kao obicne RS MMC DV ali naravno brza od njih!
Pozdrav 8)

Obren
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 09:47
Kontakt:

Post od Obren »

Hmm, čitam poruke ovde i pitam se odakle potiče ta teza o usporavanju telefona usled ubacivanja "velike" MMC kartice?

Koristim PQI MMC Mobile od 512 MB sa Nokijom 6680 i ne primećujem apsolutno nikakvu razliku u odzivu telefona kada je u njemu originalna kartica od 64 MB i ova veća od 512 MB... Formatiranje kartice traje 2-3 sekunde, slike se memorišu praktično trenutno, MP3 pesme startuju bez primetne latencije itd.

Jedino kada mi je kartica nafilovana sa stotinak MP3 pesama, onda telefonu malo duže treba da ih sve locira po folderima i inicijalno prikaže kada otvorim galeriju, ali to zavisi od broja pesama koje treba indeksirati, a ne od veličine kartice na kojoj se te pesme nalaze (memorijska kartica je za telefon "disk" sa FAT alokacionom tabelom koju treba pretražiti).

Pretpostavljam da cela priča o usporenju potiče od nekoga ko je kupio karticu većeg kapaciteta ali je ona jednostavno bila spora po specifikacijama (slab "transfer rate" tj. velika latencija memorijskih ćelija) pa je čovek izveo zaključak da sam veliki kapacitet kartice automatski znači i sporost. Onda se ta teza "od usta do usta" prenela kao kosmička istina i sad masa ljudi a-priori tvrdi kako kartica od 512 MB ili 1 GB usporava telefon a da je u životu nisi isprobali...

Dakle, da li je neko imao priliku da isproba nekoliko kartica istog proizvođača i istih tehničkih karakteristika (delkarisani transfer rate) i pri tome primetio bilo kakvo usporenje telefona u radu sa karticom većeg kapaciteta?

Drugim rečima da ne bude poređenje Kingstonove MMC Mobile kartice od 128 MB i neke Kung-Fu DV RS MMC kartice od 512 MB...

nevidljivi
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nevidljivi »

Hvala na odgovoru, to je znači samo drugi naziv za istu stvar, ne čitam ovaj forum baš redovno, jer nemam vremena za to, puno radim. Tačno je to što je rekao Obren: kartice raznih proizvođača i karakteristika imaju različitu brzinu transfera, ali u pitanju je i to da neki telefoni jednostavno ne podržavaju veće kartice zato što su stariji modeli-ako u dokumentaciji piše da telefon podržava npr. maksimalno 512 MB, to ne znači da on neće raditi sa karticom od 1 GB, ali se onda ne garantuje pravilan rad telefona-brzina zavisi i od kartice i od telefona. Ja sam imao stari digitalni fotoaparat-u vreme kada je on izašao, 32 MB je bio najveći kapacitet kartica, a kada sam mu ja ubacio 128 MB, on je radio, ali veoma sporo-od uključenja mu je trebalo oko 10 sekundi da bude spreman i oko 10 sekundi da snimi sliku u memoriju. Znači treba imati na umu više stvari kada je u pitanju usporavanje rada telefona sa većom karticom.
Ghost

Boris Bila
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Pet, 25. Feb 2005. 19:00

Post od Boris Bila »

Ljudi, kako se pokazala PQI marka za memoriske kartice??? Video sam juce PQI-ovu RS MMC Mobile DV od 512MB za 3750din... Jel to ok cena? Nego ne znam da li ipak da kupim Kingstonovu. Bas se dvoumim... :disgust: Ili mozda cak Kingston od 1GB? Jel se to pojavilo kod nas i koliko kosta??? Aj pomozite mi plz...

Hvala :roll:

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

PQI je poznat i dobar ..... doduse, Kingston je Kingston :) ...... ja sam uzeo Kingston jer drugog nije bilo, ali da nije bilo njega nego pqi, ne bih razmisljao vec bih pazario pqi ..... u svakom slucaju bitno je da imas garanciju ...... mislim da je cena ok, posto je Kingston mene kostao 4400...

pozdrav

nevidljivi
Entuzijasta
Entuzijasta

Post od nevidljivi »

Uzmi slobodno PQI, to je takođe dobra marka, a jeftiniji je od Kingstona. Ja imam PQI memoriju u kompu i veoma sam zadovoljan kako radi, pozdrav.
Ghost

b_udder
Ex-Moderator
Ex-Moderator
Pridružio se: Čet, 15. Dec 2005. 02:33
:: iPhone 3GS

Post od b_udder »

eto i ja imam pqi usb disk i radi savrseno ...... i jos izgleda mnogo dobro jer je presvucen tamno plavim aluminijumom :)

pozdrav

dzuljo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Pridružio se: Čet, 08. Sep 2005. 16:21
Kontakt:

Post od dzuljo »

my flash
mmc mobile card
512 mb
A data

koshta 1500 denari - 25 eura dok od 1gb nisam nashao josh
radi perfektno i sa mp3 i sa mape za tomtom
pozdrav

jejen
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Pridružio se: Uto, 21. Mar 2006. 21:10
Kontakt:

Post od jejen »

dzuljo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od dzuljo »

2886.00 din. koliko je u eurima

pozdrav

jejen
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Kontakt:

Post od jejen »

dzuljo, 2886 CSD (srpski dinar) = 33,3718779 EUR (evro) :)
Al sam precizan 8)
Samo ne znam jel ta od 1GB moze za moju N70? :?

dzuljo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od dzuljo »

zasto ne bi moglo
kad moze u n6630 onda 1gb nije problem za n70

pozdrav

jejen
Povremeni posetilac
Povremeni posetilac
Kontakt:

Post od jejen »

Ma ne zbog modela telefona, nego zbog memoriske kartice....vise ni sam ne znam koji tip ide gde... :(

dzuljo
Neredovni učesnik
Neredovni učesnik
Kontakt:

Post od dzuljo »

N70 Podržani formati : RS-MMC

preuzeto:http://www.knjizara.co.yu/index.php?gde ... d%3D112416@
PQI MMC Plus Card 1GB MMC 4.0 Potpuno kompatibilna sa RS-MMC specifikacijom

pishe da moze
:)

Doolentije
Redovni učesnik
Redovni učesnik
Pridružio se: Pet, 03. Mar 2006. 13:34

Post od Doolentije »

Kako oni kazu, slika na sajtu ne pokazuje, s obzirom da je na slici standardna (mislim na standardnu velicinu) MMC kartica, znaci nije RS-MMC...Zbog toga, koliko ja znam, ne moze da ide u N70. Mada i cena nesto ne obecava, s obzirom da je gotovo duplo jeftinija od recimo Transcent-ove (RS-MMC) 512-ice... Nisam siguran... :uhuh:
p.s. mozda su stavili pogresnu sliku, ko zna??? :o

Odgovori