Ovde neki pišu koješta, kao aplikacije za prognozu se kupuju. Ima ih nekoliko desetina besplatnih i sasvim lepo i korektno rade.
IE odlično radi, jedino hvale brze pločice za stranice koje se češće posećuju, ako to ubace na 8,1 biće savršen brosver.
Aplikacije na Androidu i Windows Phone
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Re: Aplikacije na Androidu i Windows Phone
Deksi, pa zar stvarno trebam da te citiram iz druge teme?! Kad me vec vuces za jezik, evo
U istoj temi ste pisali o tome da se dobar deo aplikacija placa. Prelistaj temu ako vec nisi ili ako meni ne verujes.
Sto se tice IE, to niko ne spori, on radi, ali mu "hvale" odnosno FALE plocice. Za ovo nisam ni znao, i ne uzimam kao manu jer ne utice na rad i funkcionalnost same aplikacije, ali bi bilo lepo kada bi ga sredili jos to malo. Mada, to je kozmetika.
Ali ovo mi je genijalna recenica
Hoces jos? Nije meni problem

U istoj temi ste pisali o tome da se dobar deo aplikacija placa. Prelistaj temu ako vec nisi ili ako meni ne verujes.
Sto se tice IE, to niko ne spori, on radi, ali mu "hvale" odnosno FALE plocice. Za ovo nisam ni znao, i ne uzimam kao manu jer ne utice na rad i funkcionalnost same aplikacije, ali bi bilo lepo kada bi ga sredili jos to malo. Mada, to je kozmetika.
Ali ovo mi je genijalna recenica
Eto. Sve je recenomiodrage napisao:...BusPlus IMA ali ne radi jer plusbus serveri ne rade, i ne rade nikome!. Jedino radi zvanicna Android aplikacija, a to je vec neki drugi padez, ona nema veze sa ovim, to je aplikacija koju je sam BusPlus izbacio.

-
- Sertifikovani Trol
- Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
- :: Samsung Galaxy A52s
- :: Nokia 8.1
Ljudi, smorili ste za medalju... K'o da se miodrage klonirao pa je pri kloniranju doslo do greske u pisanju DNK i neke jedinke su zavolele android i bacaju hejt na WP. 
I opet cu reci da meni kao visegodisnjem android korisniku ne fali nista i mogu tako lepo da saspem negativne stvari androida (cak vise nego gorepomenuti klonirani), ali smatram da to ne vodi nigde, kao i ova tema, na prvom mestu.
Koristim sve free aplikacije posto sa mojom trenutnom platom od pi**ivih 16 tisuca (koje jos nisu ni redovne) ne mogu da priustim sebi luksuz placanja aplikacija i zaista ne osecam da ista zaostajem za vremenom koriscenja Androida.
E sad, to je moj pogled i u pitanju su moje potrebe, tako da ne zelim da ulazim u to sta je bolje, ali ovaj "fanbojizam" mi vec previse ide na zivce.

I opet cu reci da meni kao visegodisnjem android korisniku ne fali nista i mogu tako lepo da saspem negativne stvari androida (cak vise nego gorepomenuti klonirani), ali smatram da to ne vodi nigde, kao i ova tema, na prvom mestu.
Koristim sve free aplikacije posto sa mojom trenutnom platom od pi**ivih 16 tisuca (koje jos nisu ni redovne) ne mogu da priustim sebi luksuz placanja aplikacija i zaista ne osecam da ista zaostajem za vremenom koriscenja Androida.
E sad, to je moj pogled i u pitanju su moje potrebe, tako da ne zelim da ulazim u to sta je bolje, ali ovaj "fanbojizam" mi vec previse ide na zivce.
Poslednja izmena od sugarcoated_ass u Pon, 17. Mar 2014. 18:55, izmenjeno 4 puta ukupno.
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Azimuth ah dokle ti ode. Pa nije to jedina app za prognozu, lma ih naravno koje se plaćaju ima ih i besplatnih i to odličnih.
- Azimuth
- Moderator
- Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
- :: Note 8 DS
Ma kakav hejt, pa kad ga ispeglaju prvi ću stati u red da uzmem jedan komad. Sviđa mi se mnogo toga kod WP ali prosto još to nije to.
Daleko od toga da nema besplatnih aplikacija, ali ima priličan broj onih koje se plaćaju.
Što se Androida tiče, najveća mana, po meni, su reklame u pojedinim aplikacijama i eventualno ta bojazan jer je otvoren sistem pa zbog podataka ako sam korisnik naradi nešto pa odobri pristup. Lošije radi na slabijim telefonima, apdejt koji zavisi od brenda pa nekad ume da kasni i sl. Nisam ja naklonjen ovom ili onom, imao sam HD2 (istina, na WM 6.5 je radio), Lumiu sticajem okolnosti gledam skoro svaki dan, iOS terao prilično meseci, android godinama, Symbian je penzionisam odavno i od njega smo svi krenuli... pokušavam da budem objektivan, nema savršenog OS-a, ali neki su prosto zreliji od drugih. Ista priča je i sa aplikacijama. Veći je izbor, više solucija imaš. To je suština priče.
A problem developera je što neke favorizuju a ovi ostali kad stignu.
Daleko od toga da nema besplatnih aplikacija, ali ima priličan broj onih koje se plaćaju.
Što se Androida tiče, najveća mana, po meni, su reklame u pojedinim aplikacijama i eventualno ta bojazan jer je otvoren sistem pa zbog podataka ako sam korisnik naradi nešto pa odobri pristup. Lošije radi na slabijim telefonima, apdejt koji zavisi od brenda pa nekad ume da kasni i sl. Nisam ja naklonjen ovom ili onom, imao sam HD2 (istina, na WM 6.5 je radio), Lumiu sticajem okolnosti gledam skoro svaki dan, iOS terao prilično meseci, android godinama, Symbian je penzionisam odavno i od njega smo svi krenuli... pokušavam da budem objektivan, nema savršenog OS-a, ali neki su prosto zreliji od drugih. Ista priča je i sa aplikacijama. Veći je izbor, više solucija imaš. To je suština priče.
A problem developera je što neke favorizuju a ovi ostali kad stignu.
hahahha, jbga, preveo bi me zednog preko vode, od ip4 pa do L920 i sad 520miodrage napisao:Ja iako imam jedno 70-ak kontakata na Viberu i WhatsAppu, to koristim max 1 nedeljno, i to mi najcesce pise iLuka. Sta reci?

ko ti je kriv kad sve znas

- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Ne znam sve, evo o Androidu nemam pojma, a cak i ono malo sto znam, sve nesto negativno... Fuj fuj fuj! 
Azimuth, i ti ga bas onako izokrenes kako tebi odgovara. Ima oko 200k aplikacija na WP Store, skoro 60% su besplatne, ima oko 5% djubreta, i jos oko 10% budalastina. Skoro sve aplikacije koje se placaju imaju i neke besplatne alternative koje jednako dobro rade. Konkretan primer su ti razne NFC aplikacije, gde neke kostaju i 300-400 din, a neke su dz i rade isto sto i ove koje se placaju. Radi se o tome da ove koje se placaju imaju zvucnija imena (veruj mi mene nije mrzelo da izgubim i 3-4h samo na pretragu i citanje mogucnosti, pa i instalaciju da vidim sta to sve i kako radi), a mnoge Amere (ja tako zovem sve te zapadne burzuje) mrzi da se akaju ovako kao ja i da gledaju besplatne alternative.

Azimuth, i ti ga bas onako izokrenes kako tebi odgovara. Ima oko 200k aplikacija na WP Store, skoro 60% su besplatne, ima oko 5% djubreta, i jos oko 10% budalastina. Skoro sve aplikacije koje se placaju imaju i neke besplatne alternative koje jednako dobro rade. Konkretan primer su ti razne NFC aplikacije, gde neke kostaju i 300-400 din, a neke su dz i rade isto sto i ove koje se placaju. Radi se o tome da ove koje se placaju imaju zvucnija imena (veruj mi mene nije mrzelo da izgubim i 3-4h samo na pretragu i citanje mogucnosti, pa i instalaciju da vidim sta to sve i kako radi), a mnoge Amere (ja tako zovem sve te zapadne burzuje) mrzi da se akaju ovako kao ja i da gledaju besplatne alternative.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Koristio sam i WP i Android (sada ponovo na WP) i meni licno je bilo dovoljno dva meseca koriscenja Androida da shvatim da se trebam vratiti na WP. Android ima vecu podrsku za aplikacije, sto je i normalno uzeci u obzir koliko je vec na trzistu i koliki je trzisni udeo. Medjutim, ja sam licno koristio samo 3-4 aplikacije koje nemaju na WP a koje mi nisu bas bile o glavu da ih moram imati. Windows ce vremenom povecavati broj aplikacija i tu treba biti strpljiv, nije smak sveta. Bitno je da osnovne aplikacije postoje da bi telefon bio funkcionalan.
Festina lente.
E sad si se odao miodrage, ja ti pisao na Viber i pošto nije bilo odgovora ja mislio da ga ni nemaš. Ili ti ne radi kako treba ili me kuliraš
Znači na WP ima većine stvari, uglavnom rade solidno, neke malo manje, ali sam sistem je stabilan ko piramida. Nadam se da je stabilniji od moje 7ice na laptopu koja je umrla samo zato što sam ubacio butabilni disk 7ice da vidim da li sam osposobio dizanje sistema s CDa

Znači na WP ima većine stvari, uglavnom rade solidno, neke malo manje, ali sam sistem je stabilan ko piramida. Nadam se da je stabilniji od moje 7ice na laptopu koja je umrla samo zato što sam ubacio butabilni disk 7ice da vidim da li sam osposobio dizanje sistema s CDa

Ako Vam je dobro, onda ništa[/url]
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
Samsung A70, KZ AS10 wireless, Garmin Fenix 6X PRO
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Kad si pisao? Danas? Izvini druze zadnjih 5 dana ludnica, ne znamgde udaram
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Tek sad videh ovu temu (pa neka neko posle kaže da sam aktivan na forumu
) i iščitah je od prvog do poslednjeg posta - sa uživanjem i osmehom na licu.
Neki komenteri su bili komični, neki vrlo edukativni, a velika gomila ih je navijačkog tipa - i to je ono što mnogi na forumu najviše vole da čitaju.
A sad, ozbiljno: mislim da tema ima potencijal da bude vrlo relevantna i informativna, ako bismo mi koji imamo iskustva sa oba pomenuta sistema pisali svoja konkretna zapažanja po pitanju istih (ili zamenskih) aplikacija koje se pojavljuju na oba OS-a (a takvih, bar onih bitnih, ima ogroman procenat).
I na kraju:

Neki komenteri su bili komični, neki vrlo edukativni, a velika gomila ih je navijačkog tipa - i to je ono što mnogi na forumu najviše vole da čitaju.

A sad, ozbiljno: mislim da tema ima potencijal da bude vrlo relevantna i informativna, ako bismo mi koji imamo iskustva sa oba pomenuta sistema pisali svoja konkretna zapažanja po pitanju istih (ili zamenskih) aplikacija koje se pojavljuju na oba OS-a (a takvih, bar onih bitnih, ima ogroman procenat).
I na kraju:
Pa naravno da nije zelen - da jeste, zaštitni znak bi mu bio zeleni robot, i zvao bi se Android.miodrage napisao:Mlad OS da, zelen, nikako!