Nokia Lumia 830
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Re: Nokia Lumia 830
Ja kad primetim da baterija ide brze na dole ugasim telefon i izvadim bateriju i nakon sat vremena vratim i vidi se da kasnije baterija bolje drzi. Evo danas nisam koristio telefon i za sat vremena otislo 13%. Odmah je bio ugasen i vadjena je baterija.
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Da li moze da se projektuje sadrzaj sa telefona na TV preko usb kabla??
Festina lente.
Jedino ako tv ocitava telefon kao mass storage, ili u drugom slucaju, ako telefon poseduje hdmi izlaz pa onda preko hmdi kabla
Ja kad hocu da pokazujem slike koristim lumia play to. Treba ti tv sa wifi i nakacis se preko wifi na tv. To je odlicno za slikr, ali video ide vrlo sloro.
Drugi nacin je mirroring. S nekim tv dodje gadget preko kojeg bas ono sgo radis na telefonu ide na tv
Ps
Mislim da sam otkrio sta mi je jelo bateriju. Brightness mi je bilo na high:)
Drugi nacin je mirroring. S nekim tv dodje gadget preko kojeg bas ono sgo radis na telefonu ide na tv
Ps
Mislim da sam otkrio sta mi je jelo bateriju. Brightness mi je bilo na high:)
- yocasylver
- Mobil manijak
- Pridružio se: Pet, 10. Okt 2008. 08:54
- :: Huawei P40 Pro
Ima li ekran sopstevnu memoriju kao npr 925 ka prikazuje ikonice o dogadjalima dok je ugasen?
- Apolo
- Expert
Ako mislis na Glance screen, da gi prikazuje notifikacije dok je telefon zakljucan onda da, ima.
Festina lente.
- yocasylver
- Mobil manijak
E da,na to sam mislio.Malo sam ispao iz fazona i zaboravio strucni naziv.Trenutno sam opet na Android i LG G2 pa se razmisljm da se vratim na Windows i uzmem 830.Cekam da izadje W10 zvanicni i vidim kako radi.
- Apolo
- Expert
Ja sam bio na LG G2 mini tri meseca i nisam vise izdrzao, vratio sam se na Windows i uzeo 830. Odlican telefon, nema potrebe da cekas WP10, vrati se u WP porodicu:)
Festina lente.
-
- Entuzijasta
- Pridružio se: Pet, 20. Feb 2015. 21:19
- :: nemam u nabavci
- :: samsung galaxy tab 3
yocasylver, a mozda da sacekas lumiu 840 posto kako sam primetio Microsoft se ozbiljno bacio u proizvodnju tako da ce verovatno da izbace i lumiu 840 i 940. Nzm ako ti nije hitno ja bih sacekao malo i naravno ako finansije nisu problem ali verujem da ce i tu cena biti niska kao na lumii 535 i 640. Razmili o ovome mozda ti bude koristilo
- yocasylver
- Mobil manijak
Imao sam 925-icu i prodao je zato sto mi je pala i okvir se ogrebao na jednom cosku.Nije velika ogrebotina bila,kad drugi uzme telefon primeti tek kad g pitam da li vidi.Verovatno posto sam znao gde je uvek sam je video kad uzmem telefon u ruke.
Gledajuci hardver ne bih mnogo promenio osim izgleda pa mi se zato me prelazi na 830 jer je slican 925 Lumii.Cekacu da izadje malo jaci model.Kad bi mogle iste dimenzije,RAM bar 1.5GB,kamera je bila dobra i na 925 pa moze ista da ostane,i malo ekran da pojacaju tj ne rezoluciju vec droj piksela.
Gledajuci hardver ne bih mnogo promenio osim izgleda pa mi se zato me prelazi na 830 jer je slican 925 Lumii.Cekacu da izadje malo jaci model.Kad bi mogle iste dimenzije,RAM bar 1.5GB,kamera je bila dobra i na 925 pa moze ista da ostane,i malo ekran da pojacaju tj ne rezoluciju vec droj piksela.
Ne znam koliko bi znacilo 1,5 gb rama u odnosu na trenutnih 1. Moje misljenje je da ce Microsoft vise rama da stavi tek na nasljednike 930 i 1020 i ti ce uredjaji vjerovatno biti osjetno skuplji
- Apolo
- Expert
Ako ne igras igrice nema svrhe gurati vise od 1gb rama posto je wp jako dobro optimizovan. A koliko vidim MS stavlja samo cele brojeve sto se rama tice, tako da verujem da ce neki naredni model ici na 3gb rama pre nego na 1.5
Festina lente.
- yocasylver
- Mobil manijak
Moguce je to za RAM memoriju sto kazete ali se plasim da kupim sa 1GB pa da se brzo posle izbacivanja nadogradnje desetke treba vise memorije.To mi se ne bi svidelo jer bih gledao da telefon zadzim bar godinu dana ako ne i duze jer stvarno nemam potrebu za necim boljim.Ne igram igrice na telefon,imam tablet pa i na njemu slabo.Sa 925 nisam bas bio zadovoljn bateriijom.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Yoco, ako ti nije hitno, sacekaj leto, sa izadju makar najave novih uredjaja iz Microsofta, pa ces onda lako za dalje. Verujem da ce 930 i 1520 da izdrze jos godinu i po dana, takodje, da ce hardverski biti sasvim adekvatni za Win10, a da ce cena sa izlaskom novijih modela jos da im padne.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- Apolo
- Expert
yocasylver, nije WP bas kao Android u smislu da cim izadje nova nadogradnja moras za par meseci kupovati novi uredjaj. Prvobitno sam koristio L520 i bio sam skeptican kada sam trebao preci sa WP 8 na 8.1. Medjutim gle cuda, telefon i dalje fluidan iako ima 512mb rama. Ne kazem da ce i WP ici u pravcu da natera korisnike da kupuje jace uredjaje ali moje licno misljenje je da telefoni koji trenutno imaju 2gb rama nisu u potpunosti iskorisceni, odnosno da bi ga morao maximalno mrcvariti da bi tih 2gb rama doslo do izrazaja. Koristim trenutno L830 a L930 mi je sledeca meta dok ne skupim novac a i dok propisno ne izrabatim trenutni telefon. Verovatno cu sa 830 preci na WP10 a nadam se da ce Microsoft u medjuvremenu izbaciti nove uredjaje o kojima se prica pa cemo onda svi moci da saberemo utiske i da vidimo da li cemo kupovati novo ili ostajemo na onome sto smo dotad koristili.
Festina lente.
- yocasylver
- Mobil manijak
Skroz si upravu,zato cu sacekati jos malo.L930 je dobra ali mi se ne svidja zato sto nema glance.
- Apolo
- Expert
Ja licno ne koristim Glance screen pa se tu razmimoilazimo, ali L930 i bez te opcije je zver od uredjaja. Imaj to u vidu prilikom kupovine 

Festina lente.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
yocasylver, Glance moze da bude fina stvar, ali nije da se bez iste ne moze. Zrtvovati kvalitetan uredjaj zarad te opcije, za neki manje kvalitetan je po meni ludost. Ali ako ne mozes bez Glance, uzmi 1520 (ako ti dimenzije nisu problem).
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- yocasylver
- Mobil manijak
I te kako su mi dimentije problem,i G2 mi je veliki.Savrsena dijagonala 4,5 inca.Sta ce mi vece kad imam tablet 8,3 inca.930 ne bih uzeo jer je tezak a i kasni mu W10.Jedino prolazi 830.Boje da se strpim jos malo i sacekam nove modele a do tada ispeglace desetku do savrsenstva.