Kloniranje SIM kartice

opušteno ćaskanje o mobilnim telefonima
Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Kloniranje SIM kartice

Post od Koren »

Da li ste culu za kloniranje SIM kartica?

Poenta je da se na jednu karticu stave dva (ili vise) broja i iako ne mogu oba istovremeno da rade, prebacivanje izmedju njih se vrsi jednostavnim izborom u meniju telefona!

Info:
h**p://www.puskice.net/marketing/kloniranje_sim_kartica.php

Ova operacija bi me spasila kupovine jos jednog telefona, ali me brine:
1. Ako oni meni kloniraju dve sim kartice na tu jednu, sta ce ih spreciti na ne naprave i jednu kopiju za sebe? :unsure:
2. Znam da to bas i nije legalno, ali ne znam koliko je nelegalno?

Koje je vase misljenje o tome? Da li bi ste im poverili dve (postpaid) kartice da ih spoje u jednu?

PozZ

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Pet, 20. Jan 2006. 12:30
Kontakt:

Post od Del Boy »

cuo sam za to , imao sam jedno vrijeme i skicu kako to uraditi , tj. imao sam nacrtano sta sve treba , i kako spojiti , da bi se to ucinilo , ali sam izbrisao , jer mi nije trebalo 8) :wink: :) :D :lol:

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Del Boy »

pardon , nisam se bas najbolje izrazio kada sam rekao skicu , mislio sam na semu , evo i link sa objasnjenjem
h**p://elektronika.ba/projekti/?akc=daj_projekt&idprojekt=3
8) :wink: :) :D :lol:

Dexter
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 23. Avg 2004. 12:06
:: Samsung S21+

Post od Dexter »

Kloniranje je "izuzetno nelegalno" (i kažnjivo) zato sto sve postojece SIM kartice su zakonski vlasnistvo nasih operatera a mi smo samo "korisnici". Sto se kloniranja tice, bilo je pomena o tome, samo treba malo potraziti.... :wink:

viewtopic.php?t=430&start=0

viewtopic.php?t=1455&highlight=kloniranje

Koren
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Ned, 16. Apr 2006. 09:09
:: Samsung Note 2
Kontakt:

Post od Koren »

Sorry ljudi,

Da ne bih citao sve redom kao kriterijum za pretragu sam koristio "kloniranje" i zato mi je promakla tema "dve sim u jednom telefonu"

PozZ

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

Pa dobro si ti ukucao,i treba kloniranje,nego je tebe zbunilo shto nijedan naslov teme se nije zvao kloniranje... 8) Ima uglavnom tamo nekih informacija pa prochitajte...

Del Boy
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Kontakt:

Post od Del Boy »

evo ovo je sema kako to treba da se uradi
[img=http://img306.imageshack.us/img306/9812/simscan8ez.th.gif]
8) :wink: :) :D :lol:

mkvb
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 07. Feb 2006. 15:46

Post od mkvb »

Ja sam se licno uverio da to radi i sa vise brojeva, mnogo dobra fora, 063 i 064 brojevi na jednoj kartici i koji god broj da se zove telefon zvoni :)
HOX Titanium gray

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

Hmm,mkvb, ne znam kod novijih fonova ali koliko kod brojeva imash morash da restartujesh fon da bi aktivirao taj broj,ili da se izlogujesh pa da se ulogujesh al oba istovremeno :uhuh:

mkvb
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Uto, 07. Feb 2006. 15:46

Post od mkvb »

Radi se o SE K700, covek se pred mojim ocima hvalio sa vise brojeva, i na koji god broj da ga zoves telefon zvoni, jedino ako nije neka fora sa preusmeravanjem poziva samo na jedan broj
HOX Titanium gray

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

e pa mozda je preusmerio,ali obe kartice da rade istovremeno,nikako... :uhuh:

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

bas je mocna fora nema sta :ohmy: a meni stoji smart kartica,programator vec godinu dana u fijoci skuplja prasinu...mozda cu da probam da to odradim :dry:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

mica
Banned
Pridružio se: Uto, 21. Feb 2006. 11:01

Post od mica »

Ja na onoj skici sto je DEL BOY, pokazao nista nisam shvatio :roll: :roll: Ali i nema veze.... Ovo je dobra stvar mada to meni ne treba a i nebi radio to.
......Smej se smej,uvek se smej........

Nikola Vapa/CA
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Sub, 24. Sep 2005. 20:19

Post od Nikola Vapa/CA »

Nikako ne moze da zvoni na dva i vise brojeva ili da se koriste brojevi istovremeno vec se dobija opcija u meniju i bira se koja je kartica prioritet tj.u funkciji.Moguce je postaviti do 10 brojeva na jednu karticu,ista je cena uraditi 2 ili vise brojeva na jednu karticu a cena je bila kada sam razmisljao o tome 20 e,ali sam odustao od toga jer sam presao na post paid 065.

Lomnica_city
Expert
Expert
Pridružio se: Pon, 22. Avg 2005. 03:48
:: Alcatel Idol Ultra
:: Nokia N82

Post od Lomnica_city »

Kako ne moze nikako kad moze vrlo lako,covek je gore objasnio kako!Samo se preusmere pozivi na aktivnu karticu,na primer:
Koristis 064,063 je ugasena jer,naravno,ne mogu da rade obe istovremeno,ali je svaki poziv ka 063 kartici kad nije dostupna preusmeren na 064 broj,i obrnuto!
Pozdrav 8)

bela
Entuzijasta
Entuzijasta
Pridružio se: Pet, 10. Feb 2006. 05:04

Post od bela »

Hmm meni bi ovo strasno koristilo posto imam dva post paid broja, a jedan mi u principu sluzi samo za internet posto se prko biznet grupe,a ja imam ovu etcnet, dobije 10mb gprs za samo 30 din pretplate, i mnogo veliki mi je cim da stalno vadim bateriju i menjam, a sem toga sa druge strane posto su stvari opipljive najvise bih voleo da to sam odradim, pa ako neko ima detaljno upustvo, koje moze da se lako skapira :))...
6630

Dexter
Expert
Expert

Post od Dexter »

Lomnica_city, pa shta imash da klonirash kartice onda? :? :D Onda ako cesh tako jednostavno preusmerish sa te duge kartice pozive na ovu koju koristish a tu karticu lepo spakujesh ispod baterije i nek ti stoji tu.... 8)

Lobachewsky
Gatekeeper
Gatekeeper
Pridružio se: Uto, 30. Avg 2005. 07:56
:: Huawei P20 lite DS

Post od Lobachewsky »

Imam neka pitanja u vezi ove teme...
1. Koje lose posledice mogu da budu po broj koji se klonirao?
2. Sta su silver (moze da primi 8 sim brojeva), gold (4), green (15), tj. za sta se one koriste i kakve veze imaju sa satelitskom opremom (naravno da imaju veze kao i obicne SIM kartice, ali da li imaju jos neku primenu)
3. gde kod nas moze da se nabavi programator (moze i na pp)
Vip Neo 3 + Vip Net 100 GB, dual sim

gargamel4
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 02. Mar 2006. 08:37

Post od gargamel4 »

Ako nije problem da mi pošeljete na pp, ko to radi za 20e i gde. :)

fain2daniel
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 14. Feb 2005. 03:04
Kontakt:

Post od fain2daniel »

Lobachewsky posledice po sim ne mogu biti jer ti nju ni ne koristis kao ni ostale (zavisi koliko brojeva imas)a silver,gold,green,fun i jos mnogo drugih se koriste za otkljucavanje programa na digitali (zato su povezane sa satelitskom opremom) i imaju opciju tj. sa odgovarajucom opremom,programatorom itd. mozes prebaciti brojeve sa sim kartica na ove druge jer je samo cip bitan koji ide u istom kodnom rasporedu kao i sim koliko sam ja uklavirio mislim da bi tako trebalo ali nisam probao :unsure: :dry:
One Man's Vision,Mankind's Salvation RAPTURE Nov 5 1946........Xperia Z3

Odgovori