Nokia Lumia 735(730 - dual sim)
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Symbian OS ●
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
- Pridružio se: Sre, 24. Feb 2010. 23:51
- :: one+ nord2
Re: Nokia Lumia 735(730 - dual sim)
Da core pleyer je odlican, vidi folderere koji se naprave uz pomoc kompa i iz njih pusta muziku. Ali mi smo ga skinuli kada je bio na promociji, ovako se placa.
Quickplay pro isto pusta foldere ali i on se placa, postoji slabija verzija koja je besplatna pa ko zeli moze nju da proba.
QuickPlay
Quickplay pro isto pusta foldere ali i on se placa, postoji slabija verzija koja je besplatna pa ko zeli moze nju da proba.
QuickPlay
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Pa i faricki player pusta iz foldera... bitno je samo sve foldere zveknuti u Music. Meni radi pa razbija.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
Da ali ne može da ih razdvoji, samo sve odjednom.
- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Kako ne moze? Lepo preko kompa izeditujes sve pesme (Song name, Artist, ...) i sto vise stvari uradis vise ces moci da pustas. Ja sada mogu da odredim koji zelim album od koje grupe da pustim, i sve je po folderima poredjano. Sve moze, ali ne kako bi neko zeleo.
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
Da ali sve je lakse na gore pomenutim pleyerima, folder trazis na kartici bilo gde ga stavio , nadjes i pustis, kao na symbianu. I nema tog editovanja.
Milorade ovaj miodrage (sta mi je uhh) i ja volim da koristim fabricke aplikacije ali ponekad su ove druge bolje.
Milorade ovaj miodrage (sta mi je uhh) i ja volim da koristim fabricke aplikacije ali ponekad su ove druge bolje.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
steins, ne kaze se bogovima, nego bagovima.steins napisao:E jbga, taman sam doneo odluku da pazarim 730ds u mtsu i VI me SAD predomišljate sa ovim resetima i karticama i bogovima

Izvini, nisam izdrzao da se ne nasalim.

- MilanNBA23
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Sre, 22. Apr 2015. 20:24
- :: Samsung Galaxy S8
filip11314, Šta misliš, da li će cena pasti do jula-avgusta drastično? Mislim na polovne da li će koštati oko 110€? 

"hard work beats talents, when talents fail to work hard"
- Kevin Durant
- Kevin Durant
- vojkan85
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 14. Nov 2012. 22:52
- :: Huawei Honor 8 Lite
Juce mi se desavalo da aparat sam radio auto brightness, i ako je podesen na medium osvetljenje. Jel neko imao slicnu situaciju? Desavalo mi se samo kada sam igrao high climb, i bio sam u stanu, ne napolju...
- Draguljče
- Povremeni posetilac
- Pridružio se: Uto, 24. Feb 2015. 22:12
- :: lumia 535
E pa ljudi da se malo i ja pohvalim ... prekosutra konačno uzimam lumiu 735
Dvoumio sam se između ove lumie i obične 640 ali pala je odluka na 735 i poručio već, stiže u utorak. Nadam se da sam dobro odabrao.
Zamolio bih vas da me malo onako uputite šta kako, mislim na šta moram da obratim pažnju prilikom prvog uključivanja telefona, kako da sve podesim i slično???
Potoji li neka t9 aplikacija za numeričku tastaturu i koliko mu treba da se napuni, čuo sam da se baterija dugo puni, da li se negde može uzeti neki jači bolji punjač?
Koliko sam razumeo ovaj fon dolazi sa preinstaliranim denimom 8.1... treba li da odradim neki update ili ne? ako treba koji i da li posle ide hard reset? ne bih išao na w10 jer nije konačna verzija ali bih uzeo taj w. update 2 koji ide pre toga za to mi valjda treba aplikacija w insider? Treba li da podesim to nešto kao porodica ili kako se već zove? Koje mi aplikacije preporučujete kao obavezne?? Recimo za muziku, video, dobro za you tube je tube pro valjda, za vreme, ali tako još neke i šta bi sve trebalo, valjalo da se podesi... Da li je moguće da pločice budu providne ili za to moram na w10? Itd... Mislim tako neke osnovne stvari prilikom prvog uključivanja šta i kako.... Unapred zahvalan i izvinite na mnoštvu pitanja i ovolikom postu.. Baš se radujem što će za dva dana biti u mojim rukama pa rekoh da sve pitam
Hvala još jednom, nadam se da ćete me fino uputiti !

Zamolio bih vas da me malo onako uputite šta kako, mislim na šta moram da obratim pažnju prilikom prvog uključivanja telefona, kako da sve podesim i slično???
Potoji li neka t9 aplikacija za numeričku tastaturu i koliko mu treba da se napuni, čuo sam da se baterija dugo puni, da li se negde može uzeti neki jači bolji punjač?
Koliko sam razumeo ovaj fon dolazi sa preinstaliranim denimom 8.1... treba li da odradim neki update ili ne? ako treba koji i da li posle ide hard reset? ne bih išao na w10 jer nije konačna verzija ali bih uzeo taj w. update 2 koji ide pre toga za to mi valjda treba aplikacija w insider? Treba li da podesim to nešto kao porodica ili kako se već zove? Koje mi aplikacije preporučujete kao obavezne?? Recimo za muziku, video, dobro za you tube je tube pro valjda, za vreme, ali tako još neke i šta bi sve trebalo, valjalo da se podesi... Da li je moguće da pločice budu providne ili za to moram na w10? Itd... Mislim tako neke osnovne stvari prilikom prvog uključivanja šta i kako.... Unapred zahvalan i izvinite na mnoštvu pitanja i ovolikom postu.. Baš se radujem što će za dva dana biti u mojim rukama pa rekoh da sve pitam

Hvala još jednom, nadam se da ćete me fino uputiti !
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
Nista posebno neko podesavanje nije ti potrebno. Upalis i ides kroz procese jedno po jedno, naravno uloguj se na hotmail koji koristis ili ako nemas napravi novi nalog.
Od aplikacija sta ti treba napisi pa ce ti odgovoriti neko ako zna. Za vremensku prognozu accuweather neradi ako ti je u telefonu srpski, dobre su Vreme u Srbiji i Blue Skies. Dobar notes je note+ zasad je josuvek free i perfect note ali on se placa i moraces ga cekati na promociji.
Neke se plocice mogu podesiti da budu providne u samoj aplikaciji a neke nemogu.
Dobar alarm je realarm ili 627.AM.
Od aplikacija sta ti treba napisi pa ce ti odgovoriti neko ako zna. Za vremensku prognozu accuweather neradi ako ti je u telefonu srpski, dobre su Vreme u Srbiji i Blue Skies. Dobar notes je note+ zasad je josuvek free i perfect note ali on se placa i moraces ga cekati na promociji.
Neke se plocice mogu podesiti da budu providne u samoj aplikaciji a neke nemogu.
Dobar alarm je realarm ili 627.AM.
- filip11314
- Mobil manijak
- Pridružio se: Ned, 26. Okt 2014. 16:37
- :: Xiaomi Mi 10
pa daj Bože da ne padne tolikoMilanNBA23 napisao:filip11314, Šta misliš, da li će cena pasti do jula-avgusta drastično? Mislim na polovne da li će koštati oko 110€?

@Draguljče: Za video vlc player, vreme može i msn vreme, t9 nema za srpski jezik, za providne ikonice skini system tiles i tiles toolbox, skini operu (koja je izgleda kao i instagram večito u beti) jer ie voli da nervira ponekad, neki file menager... Što se update-a tiče odradi slobodno taj zadnji za 8.1. Što se punjača tiče bolje nađi neki jači, inače prođe mladost dok se napuni od 10-100%.
Generalni sponzori foruma: Samsung & Apple
- vojkan85
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 14. Nov 2012. 22:52
- :: Huawei Honor 8 Lite
@Draguljce Nisi pogresio u izboru. Ja sam N4 ostavio po strani od kada sam uzeo 735.
- Draguljče
- Povremeni posetilac
Hvala Vam ljudi. Ok, imam mejl koji koristim svakid dan, upravo mi telefon treba više za biznis, vazna mi je i solidna kako prednja tako i zadnja kamera zbog posla i office paket pa sam zato i prelomio. Ako se setite još neke preporuke slobodno recite za neku dobru aplikaciju.
@Filipe - reci mi kako mislis da izvrsim apdejt 8.1, pa zar on nije već na 8.1? I treba li posle hard reset i ako treba koje se beše ono tipke pritiskaju istovremeno da se on odradi? Onda prvo to da odradim pa onda da instaliram aplikacije i sve ostalo?
Još nešto me zanima kako da prekopiram kontakte iz imenika sa svoje stare kartice u telefon? Ja ću sutra da odem do Vip-a da mi iseku ovu moju pbičnu sim na veličinu nano da bi mogla da uđe.
A za punjač ja imam ovaj moj od samsunga da li njega mogu da koristim isti je ulaz? Ili da kupim neki za nokiu baš a da bude jači? Meni se do sad ovaj samsung telefon punio za sat vremena ne znam koliko treba ovom telefonu?
@Filipe - reci mi kako mislis da izvrsim apdejt 8.1, pa zar on nije već na 8.1? I treba li posle hard reset i ako treba koje se beše ono tipke pritiskaju istovremeno da se on odradi? Onda prvo to da odradim pa onda da instaliram aplikacije i sve ostalo?
Još nešto me zanima kako da prekopiram kontakte iz imenika sa svoje stare kartice u telefon? Ja ću sutra da odem do Vip-a da mi iseku ovu moju pbičnu sim na veličinu nano da bi mogla da uđe.
A za punjač ja imam ovaj moj od samsunga da li njega mogu da koristim isti je ulaz? Ili da kupim neki za nokiu baš a da bude jači? Meni se do sad ovaj samsung telefon punio za sat vremena ne znam koliko treba ovom telefonu?
-
- Slučajni prolaznik
- Pridružio se: Pon, 27. Apr 2015. 18:55
- :: Nokia Lumia 735
- :: Nokia N73 Music
Pozdrav ljudi nov sam ovde imam L735 ali bi voleo da znam gde ima da se uzme back cover u drugoj boji posto me nekako smori ova bela a i malo je napukao cover kod tastera za ukljucivanje? Znate svi da L735 ima wireless charging cover pa jel bi on kostao mnogo vise od obicnog i koliko bi bio? posto bih ja uzeo mozda 2-3 razlicita covera cisto da mogu da menjam kad hocu? 

- miodrage
- WP_guru
- Kontakt:
Draguljče, ne treba hard reset, on se radi iskljucivo u slucaju da uzimas polovan telefon, pa zelis da pobrises sve tragove o prethodnom vlasniku, ili ako telefon totalno pobrljavi. Svaki update samo opalis OTA, i ne zanima te, radice kao sat, pa nije to Android pobogu.
Imenik sa kartice kopiras iz podesavanja samom telefona - udjes u Phone, pa ... dole tapnes i onda settings, pa ce da ti prikaze sve moguce opcije. Ako jos imas stari uredjaj, sa aplikacijom Transfer my Data preko BT konekcije ce toi proci za 30-40 sec, zajedno sa slikama, mozda i porukama.
Sto se punjaca tice, uzmes neki od 1500 mA, ili cak 2100, ali nemoj preko toga, jer to moze da osteti bateriju. Ja koristim od 1000, na moju bateriju od 2420 mAh to mu dodje skoro 3h.
Imenik sa kartice kopiras iz podesavanja samom telefona - udjes u Phone, pa ... dole tapnes i onda settings, pa ce da ti prikaze sve moguce opcije. Ako jos imas stari uredjaj, sa aplikacijom Transfer my Data preko BT konekcije ce toi proci za 30-40 sec, zajedno sa slikama, mozda i porukama.
Sto se punjaca tice, uzmes neki od 1500 mA, ili cak 2100, ali nemoj preko toga, jer to moze da osteti bateriju. Ja koristim od 1000, na moju bateriju od 2420 mAh to mu dodje skoro 3h.
- Draguljče
- Povremeni posetilac
Miodraže hvala ti
Recimi još samo da li je OTA običan restart tj. samo isključim telefon pa ga ponovo uključim...
??? Slobodno možeš postupno neću ja da se bunim
Jedva čekam da mi stigne telefon... radujem se što je wp biće mi super jer ima office i služiće me i za biznis fino a i za zabavu.....
Inače imam i dalje stari uređaj ali ja bih karticu iz tog starog uređaja odneo da je iseku pa da nju ubacim u ovaj novi telefon. Zato sam mislio recimo opcija copy contacts from sim... tako nešto i da se prekopira u nov telefon da ne unosim ponovo imenik pojedinačno... Izvini na nespretnosti ali šta da radim, zadnji put sam kupovao telefon pre 4 godine pa se zahrđalo.... toliko dugo koristim jedan telefon da zaboravim šta i kako još ako je novi napredniji od prethodnog
Reci mi još nešto mogu li da koristim usb kabal od starog telefona, mislim da bi trebalo da može? Poslušaću te za punjač.

Inače imam i dalje stari uređaj ali ja bih karticu iz tog starog uređaja odneo da je iseku pa da nju ubacim u ovaj novi telefon. Zato sam mislio recimo opcija copy contacts from sim... tako nešto i da se prekopira u nov telefon da ne unosim ponovo imenik pojedinačno... Izvini na nespretnosti ali šta da radim, zadnji put sam kupovao telefon pre 4 godine pa se zahrđalo.... toliko dugo koristim jedan telefon da zaboravim šta i kako još ako je novi napredniji od prethodnog

Reci mi još nešto mogu li da koristim usb kabal od starog telefona, mislim da bi trebalo da može? Poslušaću te za punjač.
- Deksi
- V.I.P. MobilniSvet.com
OTA update nema veze sa restartom. Konektujes se na wifi i poroveris u podesavanjima dali postoji novi udate, ako postoji ti ga preuzmes i instaliras, to je OTA update.
Kontakte mozes prebaciti preko blututa ili nekog mail naloga a verovatno i sa kartice kako ti hoces. Karticu mozes i sam iseci, imas mere na internetu.
Kabal je klasican usb i njime mozes povezati ili ga koristiti za punjenje.
Kontakte mozes prebaciti preko blututa ili nekog mail naloga a verovatno i sa kartice kako ti hoces. Karticu mozes i sam iseci, imas mere na internetu.
Kabal je klasican usb i njime mozes povezati ili ga koristiti za punjenje.
- Draguljče
- Povremeni posetilac
Hvala Deksi 
Vaša poruka sadrži 15 karaktera. Minimalni broj karaktera koji morate uneti je 60.

Vaša poruka sadrži 15 karaktera. Minimalni broj karaktera koji morate uneti je 60.
- demius
- Neredovni učesnik
- Pridružio se: Ned, 04. Maj 2014. 18:51
- :: Samsung Galaxy A8
Možeš kontakte prebaciti direktno sa SIM kartice uz pomoć "Transfer my Data"
http://www.windowsphone.com/en-us/store ... f1a826af02
Ručno skini aplikaciju sa računara i prebaci .xap fajl direktno na SD kartcu telefona.Posle toga otvoriš "Prodavnica" i dole desno imaš meni koji izgleda kao 3 tačke.Tu izabereš "istaliraj lokalne aplikacije" (install local apps) i prostim zadržavanjem prsta izabereš opciju instaliraj.
http://www.windowsphone.com/en-us/store ... f1a826af02
Ručno skini aplikaciju sa računara i prebaci .xap fajl direktno na SD kartcu telefona.Posle toga otvoriš "Prodavnica" i dole desno imaš meni koji izgleda kao 3 tačke.Tu izabereš "istaliraj lokalne aplikacije" (install local apps) i prostim zadržavanjem prsta izabereš opciju instaliraj.

Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better.