dilema iphome 6 ili htc m9?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Re: dilema iphome 6 ili htc m9?

Post od Joxy »

Не можеш о С6 да судиш на основу С5, два потпуно различита света. С5 је и даље одличан телефон али С6 је класа изнад. Погледај га у некој пословници и само ће ти се касти. :)

bata bogdan
Banned
Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
:: Huawei X2 7.0 LTE
:: Huawei M2 10.1 LTE

Post od bata bogdan »

P8 dolazi u Maj mesecu širom sveta. Što znači za par dana. Bar je tako najavljeno, i na drugom forumu bm piše da će ga kod nas već prvi mts dobiti.
Huawei

bigas13
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Čet, 14. Okt 2010. 07:15

Post od bigas13 »

mogu da sudim o s serijama jer sam imao sve od s2 do s5 i svaku sledecu su hvalili ali sam se u svaku razocarao..zadni s 5 sam uzeo cim je izasao znaci tada je bio top model najbolji na trzistu.. posle mesec dana mrlja na kameri,zamenili mi novu posle mesec dana reklamiranja ,cimanja.. svo vreme imao je male bagove,ne otvara nista trenutno,vec po 2,3 sekunde.. nekom to mozda ne smeta ali ako uzem top model ne zelim da cekam vec da sve radi kao sat.. tu je Iphone neprevazidjen sve radio cisto.. veliko razocarenje za samung. ne verujem vise S modelima jedino note serija mi je top ali S seriju vise ne uzimam..

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

С6 је нешто потпуно ново од Самсунга али у реду, то је твоје мишљење. Ако величина није проблем ту је и Ноут серија, непревазиђена у фаблет сегменту.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

bigas13 napisao:zaboravio sam reci da cu telefon uzeti preko mts-a na ugovor.. da li cu i onda imati internacionalnu garanciju?

Na svaki iPhone se daje 2 godine internacionalne garancije. Huawei je poceo isto to da daje. HTC je ide ka tome. Samsung daje neku bolju garanciju uz neke doplate i to je to.
Inace, S5 i S6, osim brenda, malo toga imaju zajednickog.

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

bigas13,pa sacekaj bar što se tiče huawei p8, pa ko zna mozda ga i kupis kada ga vidiš uživo kad stigne kod nas.
Ukoliko ti se ne svidi, najbolje rešenje je onda iphone 6.
Edit: do koje dijagonale bi isao, to jest veličine ekrana?
Huawei

bigas13
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od bigas13 »

Nije mi problem ni Note 4 sto se tice velicine.. Bitno mi je budem miran bar 2godine da fon bude brz,da ne baguje,mora da ima odlican multitasking,kamera mora da bude dobra posto mi trebaju dobre fotografije... vidim da par njih tu hvali S6 mada ja nemam dobra iskustva sa S serijama.. sta ti mislis o s6? s6 edge ne dolaziu obzir! Sta mi jos preporucujes? a izmedju iphona 6 i 6plus sta mislis?

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Pa predlog kao što je već joca napisao note4,sa njim bi sigurno bio miran dve godine, naravno tu je i opcija iphone 6 plus.
E sad od jeftinije varijante tu je i Huawei mate7, pitanje je sad da li bi sa njim bio miran naredne dve godine?
Logično je da izbor veće dijagonale bude note4 i iphone 6 plus.
Moje neki redosled bi ovako isao
1. iphone 6
2. Note4
3. Huawei p8
4. Htc m8
5. Iphone 6 plus
6. Huawei mate7
Huawei

bigas13
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od bigas13 »

ок ако сад сузимо избор на ипхоне 6 и ноте 4 ,који носи пообеду? :)

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

bigas13, ne znam koga pitas, ali evo mogu i ja da ti odgovorim. Bilo koji od njih da odaberes, svaki ce raditi naredne 2 godine. Razlika je u tome sto po pravilu Samsung pruza podrsku za svoje modele nekih 18 meseci od dana pustanja u prodaju. Sta i kako dalje, to je na tebi, da li ce ga rutovati pa probavati custom romove ili ces ostati na stock varijanti koja ce vremenom sigurno biti sporija i losija. Ja gotivim Samsung kao brend, a ovo je prosto pravilo kod svakog Androida.
Sa S serijom, barem je tako bilo prethodnih godina, se predstavljaju neke nove tehnologije, nesto novo na telefonima, pa se onda sve to lepo testira i sto se pokaze dobrim to se ubaci na Note seriju koja stize u septembru.
Sa druge strane imas iPhone 6/6+, za njih imas zvanicnu podrsku 4 godine tj dobijas apdejtove toliko, a ja ne poznajem nikoga ko je koristio jedan isti telefon toliko vremena.
Kamere su odlicne na svim, kako na Note 4, tako i na S6 i na iPhone 6/6+. Razlike mogu biti minimalne, ali to opet sve zavisi od onog ko slika i od samih uslova u kojima se slika.
Sto se tice razlike izmedju iP6 i 6+, postoje dve razlike, prva je sto 6+ mozes prebaciti u vertikalu i kad nisi u aplikacijama (po meni bespotrebno al ok), i druga razlika je sto 6+ ima OIS. Oba imaju digitalnu stabilizaciju slike, tako da je to mrdanje ruku svedeno na minimum.

Ne znam za kada je najavljen G4, ali kapiram da ce i on uskoro stici, pa ne bi mozda bilo lose da i njega sacekas i onda prelomis. LG je uradio vise nego solidan posao sa G3, pa pretpostavljam da ce nastaviti istu pricu i sa G4.

Ako ne mozes da cekas, moj glas ide za iP6/6+.

bata bogdan
Banned

Post od bata bogdan »

Lepo negde idi u radnju, u jednu ruku iphone 6 plus u drugu note4 i sta ti se svidi, to uzimaj odmah. I nema greške :)
A do tad ces dobiti još odgovora ovde :)
Huawei

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Upravo tako, oba imas izlozena u mts-ovim poslovnicama. Procackaj oba, koji ti sevise svidi njega uzimaj.
I da, jedna bitna prednostt Note serije, olovka. Mnogo toga se moze sa njom uraditi, ukoliko imas potrebu za njom.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Post od El Laki »

Kasnim sad, ali bolje ikad nego nikad. Što reče Petar za pp. Ja jesam bio rešen da uzmem ip6 i bio sam jako blizu tome ali se nekako dosta toga izdešavalo da se okrenem Noteu. Ne mogu da kažem da li sam pogrešio ili ne, ali da je teška odluka jeste. Iako možda na prvi pogled deluje lagana jer se radi o dve dijametralno različite filozofije smartfona.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Ako trazis uredja za minimum dve godine ili vise, definitivno iPhone 6 plus, ima odlicnu podrsku, dobijace redovno update, odlican kvlitet izrade....iPhone je definitivno uredjaj za duze staze.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Samo je pitanje koliko mu znači podrška i koliko razume smisao iste. Što se tiče izrade, moje je mišljenje da je ovaj put Apple podbacio i da su i M9 i Note 4 bolje odrađeni. E sad...

Azimuth
Moderator
Moderator

Post od Azimuth »

Mislis zbog savijanja? To je bio problem sa prvom serijom, na ostalim je to sredjeno (ili barem ja nisam naleteo da je negde neko napisao da mu se savio telefon koji je kupljen od decembra na ovamo). Inace, svaki telefon se savija. Postavio sam i test gde rade paralelno M9, S6 i iP6.
Ako mislis na onaj subjektivni dojam, to je prica za sebe i u to ne bih ulazio.

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Uopste ne deluje iP6plus savitljivo, mislim da je to samo "planulo" u jednom trenutku i svi su se uhvatili toga. Uredjaj deluje izuzetno cvrsto. Pritom tu je Apple internacionalna garancija, pa cak iako se iskrivi, korisnik odmah dobije nov uredja.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Ma koje crno savijanje. Pokazalo se da se gotovo svaki telefon ponaša isto pod određenim pritiskom kao u tom linku što je Petar ostavio. Mislio sam na to što je dosta tanak i klizav, ne odaje onaj solidan utisak kao ova dva. Kažem, možda je to samo u početku, možda bih se vremenom navikao ali na mene je takav utisak ostavio pored Notea.

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Definitivno bi se navikao :) Bio sam identicnog misljenja, medjutim sada mi iP6plus deluje dosta stabilno u ruci, pomalo je klizav, ali to je karakteristika svih telefona koji su kompletno od metala.

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Pa moguće, zato se i ograđujem s te strane. Mislim da je zaista najbolje rešenje da uživo pogleda i Note 4 I 6+ pa da odluči. Razlika u ceni postoji, ne baš mala ali ako to nije problem nema boljeg rešenja. Svaka ozbiljnija radnja ima oba modela tako da neće biti problema da ih uporedi.

Odgovori