Iphone 6 ,samsung s 6 ili.. da li postoji nesto bolje?

ne možete da se odlučite koji tačno model da kupite iz Vašeg užeg izbora?
Odgovori
brankop
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik
Pridružio se: Ned, 26. Apr 2015. 10:49
:: samsung

Iphone 6 ,samsung s 6 ili.. da li postoji nesto bolje?

Post od brankop »

pomoc,razmatram kupovinu jednog od ova dva telefona.. molim misljenja za i protiv? hvala

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
:: Xiaomi Redmi Note 4

Re: Iphone 6 ,samsung s 6 ili.. da li postoji nesto bolje?

Post od El Laki »

Moraš nam pomoći malo. Reci šta ti je bitno kod telefona, šta voliš, šta ne, itd. Glavne razlike su u dizajnu i izradi. Performanse nema svrhe porediti jer se radi o najboljem što smartfon industrija ima da ponudi.

brankop
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od brankop »

performanse!? oba bih nosio u futroli tako da mi izgled ne igra ulogu iako je on po svemu na apple strani. ok,znam da su top modeli ali mi treba iskustvo korisnika.. neke boljke,prednosti,mane?

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Pa šta ti je bitno kod telefona? Baterija, kamera, displej?

brankop
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od brankop »

1.baterija pri max koriscenju da izgura dan? mislim da iphone 6 to ne moze ali 6 plus moze,jel tako?
2. Kamere znam da s dobre kod oba modela i to nije neki faktor presudan
3. vise gledam na to kako rade,da nemaju neki bag,da ne koce.. neke boljke dal imaju itd..
4. displej mi je naravno veoma bitan..

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Za bateriju neka ti se javi neko od ljudi koji imaju ip6 pa da ti kažu konkretno sve. O bagovima nema reči bar sto se tiče ip6. Za S6 moraš sačekati bar mesec dana za prve utiske jer još nisu isporučeni nikome kod nas ako se ne varam. Za displej na S6 mnogi kažu da je najbolji na ijednom telefonu trenutno. Nadam se da ti bar malo pomažem.

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Idi u temu o iP6 pa pogledaj sta smo kacili za bateriju ;)

Apolo
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
:: Sony Xperia 5 II
:: Samsung A6+ (2018)

Post od Apolo »

Ja cu se nadovezati na deo teme iza tri tackice... Moja preporuka ti je Lumia 930, baterija ce ti drzati dan ili jace (zavisno od koriscenja), kamera je odlicna, bug na Windowsu neces videti ni na slabijim modelima poput Lumie 520 sa 512mb rama a kamoli na ovakvom sa quad core-om i 2gb rama, OS prosto leti tako da fluidnost pri radu ne treba da te brine, a display 441 ppi sa gorila glass 3. Eto, toliko od mene :)
Festina lente.

znemanja
Moderator
Moderator
Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
:: Samsung S20 Ultra
:: Samsung A52

Post od znemanja »

Trajanje baterije je skoro identicno na iP6 i iP6plus, baterija je vise nego dobra i moze bez problema da sastavi dva dana. Vise o tome u temi o iP6. Na osnovu svega navedenog mislim da bi kupovina iP6/iP6 plus zadovoljila sve zahteve.
Poslednja izmena od znemanja u Ned, 26. Apr 2015. 13:40, izmenjeno 1 put ukupno.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Baraba
Akcionar Mobilnog Sveta
Akcionar Mobilnog Sveta
Pridružio se: Ned, 08. Feb 2009. 04:06
:: Ivan I. na Kupujem
:: Prodajem

Post od Baraba »

Ne može ovo niko da uporedi, jer još niko na forumu nije nabavio S6. Što se tiče iP, sve je ispisano u njegovoj temi, kreni sa čitanjem, videćeš mane i prednosti.
Na kraju, šta god da uzmeš, mislim da nećeš pogrešiti, oba su vrhunski uređaji. I nemaš telefona bez boljki, zato te savetujem da procitas iP6 temu. Mene je od iP6 oterao slab zvuk u slušalicu tokom razgovora, kašnjenje prilikom javljanje na poziv... Da to nadjem da je kako treba, mogao bih se vratiti na iP. Mene to iritira za te novce, da ne čujem nekog sagovornika a nekog odlično (zavisi sa kog telefona priča sagovornik, isti ti telefoni kada pričam preko samsunga ili sada sa htc one čuju se fenomenalno).

El Laki
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Post od El Laki »

Na nekim mestima sam video da se dosta žale na bateriju kod S6. Porede je sa npr Nexus 6. Ipak slično je bilo sa exynos verzijom Notea pa se ispostavilo drugačije. Treba sačekati bar još 20ak dana za prve utiske.

brankop
Slučajni prolaznik
Slučajni prolaznik

Post od brankop »

da li je kod svih iphone 6 slab zvuk u slusalici i kasnjenje na pozivu ili samo kod nekih? zar ne treba to reklamirati?

Azimuth
Moderator
Moderator
Pridružio se: Sub, 27. Jan 2007. 20:58
:: Note 8 DS

Post od Azimuth »

Nije kod svih tih zvuk u slusalici. A kasnjenje se odnosilo na vreme koje je bilo potrebno da se uspostavi veza od momenta kad prevuces onaj slajder za javljanje. Inace, pricamo o vremenu koje je manje od 2 sekunde. To je ispeglano sa 8.3.

slavisaj
Mobil poznavalac
Mobil poznavalac
Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
:: Huawei Mate 10 Pro

Post od slavisaj »

Uzmi iP6 ako iams pare, uzmi i ne pitaj. Jer ako sad ne uzmes i bacis pare na S6 onda neces imati za iP6. Ja sam imao iP4 vise od godinu dana ga koristio, prodao, i umesto da sam uzeo iP ponovo, ja ajd da probam android, i uzeo Note2, prodao ga za manje od mesec dana. I sad nikako da skupim pare za iP ponovo i koristim samo kineske mobilne ( xiaomi, meizu) ali ponovo ce kad tad da mi padne saka jedan iP

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Nisam iskusio na ip6plus kasnjenje prilikom poziva (prevlacenje slajdera), niti sam primetio slabiji zvuk u slusalici pri razgovoru. Koristim paralelno s4 i iP i nikakve razlike nema u kvalitetu i jacini zvuka prilikom razgovora izmedju ta dva telefona. Tako da se te mane ne mogu generalno pripisati iPhone-u.
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

komsija nabavio s6 edge :wink: telefon ima izuzetan kvalitet izrade i dizajn, zakrivljeni ekran koji nema apsolutno nikakvu funkciju nego eto dizjanerski je kao lepsi, baterija mu izdrzi do dan i po uz prosecno koriscenje, par poziva mailova itd. Brzina je na zavidnom nivou, nema lagova seckanja itd.
Od bagova je jedino prisutan neki problem sa zvonom... znaci nije mogao da setuje mp3 as a ringtone, i imao je nekih problema pri rootovanju...

inace ja imam istu dilemu... samo se ja dvoumim izmedju 6+ i i galaxy s6 a tu negde po glavi mi se vrzma i LG g3/g4

Joxy
V.I.P. MobilniSvet.com
V.I.P. MobilniSvet.com
Pridružio se: Uto, 25. Feb 2014. 13:31
:: Samsung & Apple
:: Spajamo nespojivo :D

Post od Joxy »

Не бих се сложио са тим да закривљен екран нема никакву функцију. Нисам превише клипова гледао на нету али за оних пар које сам погледао могу рећи да има доста корисних функција а како време буде пролазило биће их све више сигурно.

znemanja
Moderator
Moderator

Post od znemanja »

Zakrivljeni deo ekrana ce vremenom, kako developeri budi razvijali pojedine app, dobijati sve vecu i vecu prakticnu stranu.

Mirko BGD
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Uto, 01. Jun 2004. 21:46
:: samsung s8 plus
Kontakt:

Post od Mirko BGD »

zakrivljenje ekrana je samo po sebi veoma malo, recimo 3mm.... cak se ni ne vidi na prvu loptu ako se bas ne zagledate... zaista nemam ideju sta bi developeri mogli da naprave s tim.. :unsure:

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

Kratko i jasno - iPhone6(+).
Slazem se i sa Apolom za Lumiu.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

Odgovori