Samsung VS LG - S4/G2, S5/G3, S6/G4, S7/G5 ?
- kutijagreha
- Banned
- Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
- :: Telefon na pipanje
- Kontakt:
Re: Samsung VS LG , koji je bolji model S4/G2, S5/G3 ili S6/
Svako ko je pitao izmedju G2 i S4,njegov odgovor je uvek bio isti. Na G2 treba fix (root) da se ubaci,samim tim je S4 bolji,jer je bolji 'out of the box' uredjaj.
Sada ipak kazes da treba S4 da se sredjuje? Sta da rade forumasi koji su ipak izabrali 'kompletniji' uredjaj? Pod kompletnijim uredjajem smatram uredjaj koji bolje radi,koji je fluidniji
Sada ipak kazes da treba S4 da se sredjuje? Sta da rade forumasi koji su ipak izabrali 'kompletniji' uredjaj? Pod kompletnijim uredjajem smatram uredjaj koji bolje radi,koji je fluidniji
Poslednja izmena od kutijagreha u Ned, 03. Maj 2015. 19:42, izmenjeno 1 put ukupno.
- slavisaj
- Mobil poznavalac
- Pridružio se: Čet, 22. Dec 2005. 22:58
- :: Huawei Mate 10 Pro
Nadam se da ce uskoro i LG razviti svoj cipset, ako vec nisu, i ugradjivati u svoje telefone
- Zile995
- Expert
- Pridružio se: Sre, 19. Mar 2014. 10:27
- :: Xiaomi Redmi Note 4X
- :: HTC M8 | Galaxy SII
Znaci ima bolju bateriju, jaci soc, brzi UI, ma sve?slavisaj napisao:Ovako bez fix i rom-a S4 bolji u svemu..
G2 bez fiksa nije ni u cemu bolji od s4, ali kada se flesuje g3 rom onda jeste?slavisaj napisao:Jedino uz fixeve i stavljanje rom-a od G3 u G2 onda moze.

Poslednja izmena od Zile995 u Ned, 03. Maj 2015. 19:45, izmenjeno 1 put ukupno.
ROM: Stock Asia WWE 5.0.1, Sense 6.0
Kernek: Stock 3.4.0
- slavisaj
- Mobil poznavalac
Pa da, sta je tu cudno ? Isto kao kad u neki ajde evo u S4 stavis neki custom ROm on bolje radi i brzi je.
- kutijagreha
- Banned
- Kontakt:
slavisaj napisao:Pre bih poredio G3 2gbram sa S4

- slavisaj
- Mobil poznavalac
Do to mi je onako logicnije, to je samo moje misljenje, koje evo delim sa vama 

- Zile995
- Expert
Pazi sta si rekao: "Bolje radi i brzi je"slavisaj napisao:Pa da, sta je tu cudno ? Isto kao kad u neki ajde evo u S4 stavis neki custom ROm on bolje radi i brzi je.
Znaci brzina je presudna. E pa vidis ne root-ovan g2 radi bolje i brze. S4 ne radi tako fluidno

Nisi se dobro izrazio. Neke stvari ne mozes da nadomestis softverom, npr kapacitet baterije.

I kako sada g2 da bude losiji sa boljim cipsetom, a pazi, g2 brze radi?
- kutijagreha
- Banned
- Kontakt:
Zile995, mislim da si ga sada zbunio malo

- slavisaj
- Mobil poznavalac
Ja ni sa jos jednim telefonom nisam imao problema sto se tice baterije, bile one slabije ili jace. Meni svi rade dovoljno dugo, tj dok ih ne stavim na punjac
Mozda nisam objektivan, ali G2 mi se uopste ne svidja kao telefon, nikad ga ne bih kupio pored S4, iako ni Samsung ne gotivim.
Sa G3 je drugi slucaj

Sa G3 je drugi slucaj
+1 !!!kutijagreha napisao:Svako ko je pitao izmedju G2 i S4,njegov odgovor je uvek bio isti. Na G2 treba fix (root) da se ubaci,samim tim je S4 bolji,jer je bolji 'out of the box' uredjaj.
- Zile995
- Expert
Ok, postujem tvoje licno misljenje, ali mislim da je netacno.
Nisi me skapirao: Kazes da je s4 bolji u svemu od g2 a kada se na g2 ubaci rom onda je on bolji.
S4 ima bolju bateriju i odjednom kada ubacis rom na g2: Gle cuda bolja baterija na g2 odjednom, majku mu
Nisi me skapirao: Kazes da je s4 bolji u svemu od g2 a kada se na g2 ubaci rom onda je on bolji.
S4 ima bolju bateriju i odjednom kada ubacis rom na g2: Gle cuda bolja baterija na g2 odjednom, majku mu

- slavisaj
- Mobil poznavalac
Ja ne pricam o baterijama, to meni nije merilo za poredjenje dva ili vise telefona. 
G2 sa ROMom od G3 je totalno drugi uredjaj, bolji od G2 out of box, iako ne gotivim G2 kao mobilni telefon

G2 sa ROMom od G3 je totalno drugi uredjaj, bolji od G2 out of box, iako ne gotivim G2 kao mobilni telefon
- Zile995
- Expert
Da ali onda ne mozes da kazes da je s4 bolji u svemu kada nije
I ja ne pricam o kameri, jer ni ona meni nije merilo za poredjenje telefona, pa eto neki je spominju 
Ah, taj termin out of box nikada necu razumeti. Fanboy-evi izmislili taj termin. "Ne, ne, nista se ne vazi, nije out of box ako treba da se root-ne".. Ma daj, sto koristis onda android, predji na iOS

Ah, taj termin out of box nikada necu razumeti. Fanboy-evi izmislili taj termin. "Ne, ne, nista se ne vazi, nije out of box ako treba da se root-ne".. Ma daj, sto koristis onda android, predji na iOS

- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
Zile995, objasnio,moze tema pod lock

Huawei
- kutijagreha
- Banned
- Kontakt:
Zile995, objasnio si. Idem da ugasim svetlo i bacim kljuc u more 

- slavisaj
- Mobil poznavalac
Ako da bog cim izadje iP6s ili kako se vec bude zvao , prelazim.
Koristim Meizu mx4 od androida, i on je odlican out of box, ne treba mu nikakvi fixevi .

Poslednja izmena od slavisaj u Ned, 03. Maj 2015. 20:23, izmenjeno 1 put ukupno.
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
zoreli napisao:Ovde možemo otvoriti priču i napisati iskustva o korišćenju / prednostima i manama odnosno poređenje navedenih modela.
Da li je LG dostigao Samsung ?
E, ovakve teme su prava poslastica za brend-patriotski nastrojene forumaše!

'Ajde sad da neko kaže da se samo na Benčmarku "kolju" i hvale "svoga konja"!

A što se mene tiče, G2 mi je lepši i izgleda lomljivije, a S5 mi je estetski neodređen i ima prenaglašen ekran (iako ja volim AMOLED). Po pitanju svega ostalog nisam merodavan, jer sam oba modela "koristio" jedva po pola sata

Živeli, i samo napred!

I da, mislim da je engleska fraza "Out of THE Box", mada nisam siguran, proveriću kod Majkla Fišera i Hajmea Rivere, oni često rade "unboxing".

A sad, malo ozbiljno:
Ako smem, predložio bih sličnu temu u kojoj bismo poredili fablete različitih/svih proizvođača i iznosili svoja iskustva i razloge zbog kojih smo se opredelili za jedan model/brend, a ne za drugi.
Hvala.

Poslednja izmena od Evindzer u Ned, 03. Maj 2015. 20:24, izmenjeno 1 put ukupno.
- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
Evindzer, phableti,do koje velicine?
Da znam da li i ja mogu da se ukljucim u temu (ako je bude)

Da znam da li i ja mogu da se ukljucim u temu (ako je bude)

Huawei
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Pa iskreno, nisam siguran.
Danas je ta granica pomerena na 5,5+", pa sve do 6,9", a pre par godina se 5" smatralo fabletom manjih dimenzija (Dell Streak, LG Optimus Vu....).
Tako da bismo i po tom pitanju mogli da iznesemo neko svoje mišljenje.
Ovo upravo kucam na L930 koga ne smatram fabletom, a pored njega imam i Asus Fonepad Note 6 koji ima FHD IPS od 6", i on svakako jeste fablet, i za današnje trendove.
Ali, da ne gušimo ovu temu - jedva čekam da neko na forumu uzme G4, pa da ga uporedi sa S6. To će biti poslastica.
Danas je ta granica pomerena na 5,5+", pa sve do 6,9", a pre par godina se 5" smatralo fabletom manjih dimenzija (Dell Streak, LG Optimus Vu....).
Tako da bismo i po tom pitanju mogli da iznesemo neko svoje mišljenje.
Ovo upravo kucam na L930 koga ne smatram fabletom, a pored njega imam i Asus Fonepad Note 6 koji ima FHD IPS od 6", i on svakako jeste fablet, i za današnje trendove.
Ali, da ne gušimo ovu temu - jedva čekam da neko na forumu uzme G4, pa da ga uporedi sa S6. To će biti poslastica.

- znemanja
- Moderator
- Pridružio se: Pon, 07. Jul 2008. 22:16
- :: Samsung S20 Ultra
- :: Samsung A52
kutijagreha, pre svega nisam ubacivao fix pa ne znam koliko je vremena potrebno. Zašto preporčujem S4?, pa zato što bez ikakvih interevencija, prostom logikom, zaključujem da je S4 bolji uređaj. Ima SD slot, ima bolju kameru, ima izmenljivu bateriju, bolji ekrana (subjektivno). Na strani G2 dosta bolja autonomija baterije i to je to. Jednostavno, matemtički gledno više stavki je na strani S4 i sami time je bolja kupovina.
Softverskim intervnecijama na oba modela može dosta da se uradi.
Inače, zašto napadaš slavisaj, čovek je realno postavio stvari, G3 16GB/2GB RAM-a sa SD slotom je približniji konkurent S4 nego S5, ali avaj, čovek se drznuo da kaže nešto protiv svemoćnog G3.....
Zile995,Te zablude da je S4 spor, to odmah okači mačku o rep, koristi S4 pa onda reci da je spor, tako da kod mene to ne prolazi. S4 je moj lični uređaj, a G2 imam u kancelariji kao službeni i sa moje tačke gledišta, G2 nije brži. Ako ne znaš šta znači out of the box, potraži pomoć google-a.
Još da napomenem u vezi tvoje opaske da je Zoreli napsiao da S4 ima bloatware, kako je to mene pogodilo, objasni mi. Čovek je relano postavio stvari krajnje objektivno sa svoje tačke gldišta i ja to poštujem jer je koristio sve modele. (S4, S5, G3, Note3/4....).
Softverskim intervnecijama na oba modela može dosta da se uradi.
Inače, zašto napadaš slavisaj, čovek je realno postavio stvari, G3 16GB/2GB RAM-a sa SD slotom je približniji konkurent S4 nego S5, ali avaj, čovek se drznuo da kaže nešto protiv svemoćnog G3.....
Zile995,Te zablude da je S4 spor, to odmah okači mačku o rep, koristi S4 pa onda reci da je spor, tako da kod mene to ne prolazi. S4 je moj lični uređaj, a G2 imam u kancelariji kao službeni i sa moje tačke gledišta, G2 nije brži. Ako ne znaš šta znači out of the box, potraži pomoć google-a.
Još da napomenem u vezi tvoje opaske da je Zoreli napsiao da S4 ima bloatware, kako je to mene pogodilo, objasni mi. Čovek je relano postavio stvari krajnje objektivno sa svoje tačke gldišta i ja to poštujem jer je koristio sve modele. (S4, S5, G3, Note3/4....).
Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy Watch4 Classic, Samsung Galaxy Tab S6 LTE, Samsung Galaxy A52, Samsung Galaxy A6+ (2018)