Windows 10 Mobile - generalna diskusija
- vojkan85
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 14. Nov 2012. 22:52
- :: Samsung Galaxy S8
- :: Huawei Honor 8 Lite
Re: Windows 10 - generalna diskusija
Ne verujem da ce zuriti za win phone. Ipak moraju prvo da proguraju na pc-ju. Kada god da stigne, dobrodosao je.
Nije to bas ni tako. Do sada su i sistemom i flagshipovima uvijek kasnili za konkurencijom. Nisu jos na nivou androida i iosa. Ios dolazi na jesen, ne znam sta je s novom verzijom androida, al win10 ako dodje krajem godine treba bas da pocijepa da bi se nosio sa konkurentima.
- miodrage
- WP_guru
- Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
- :: iPhone 14 Pro Max
- Kontakt:
Win10 dolazi 29.07.2015. zvanicno potvrdjeno iz M$ - za PC i tablete. Za telefone cemo ocito jos malo da sacekamo.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!
- vojkan85
- Mobil manijak
miodrage, E pa to je i pitanje, koliko cemo cekati? Iskren da budem, po meni, nema neke velike razlike izmedju pravljenja os-a za tablete i telefone. Ista platforma, slicne rezolucije, i tableti imaju gps i gprs f-je, kao i mnoge druge koje poseduju oba uredjaja. Ne vidim razlog da se odlaze win mobile, jedino ako ne prate iOS i Android, pa onda grunu sa njim.
- Apolo
- Expert
- Pridružio se: Čet, 26. Dec 2013. 21:37
- :: Sony Xperia 5 II
- :: Samsung A6+ (2018)
Neka ga izbace i krajem godine, ako ce da bude stabilan kao i ovaj dosad sto smo koristili vredi cekati. Uostalom, cim budemo videli vest da je izasla L940 znacemo da je i WP10 pusten u rad.
Festina lente.
Šta očekujete dolaskom 10ke kada ste toliko nestrpljivi
?

Mene zanima da pocne portovanje aplikacija i da vidim koja mi je prednost sto mi je isti sistem i na kompu i na mobu. A ima malo i kozmetike:)
Portovanje aplikacija će ili spasiti WP ili ako ga odrade traljavo zapečati stabilnih 3% tržišnog udela.
Valjda će sistem biti stabilan kao i do sada.
Kozmetiku i još par sitnica i ja čekam.
Valjda će sistem biti stabilan kao i do sada.
Kozmetiku i još par sitnica i ja čekam.
Ja koristim win 7 mjeseci i na pocetku su mi app bile ok. Sada me sve vise i vise nerviraju. Oskudniji dizajn i mogu progledati, ali svaka mi je osakacena u odnosu na istu na drugim sistemima
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
- :: Nokia808PureView
- :: Xiaomi Mi note 10
Ja ne znam sta da ocekujem. Al znam sta mi treba. Bolja rad na EDGE neta, 3G only, pattern lock. Ostalo mi nista ne treba, odnosno samo nek ostane isto ili bolje, da ne nazaduju
Vec sam se navikao na dobar zvuk, d.tap to wake, tap to lock( koristim app), glance, odlicnu kameru, stabilan rad baterije, dobar microfon, odlicnu tastaturu, tac i vidljivost ekrana...
Videcemo sta nosi, a sta donosi 10.

Vec sam se navikao na dobar zvuk, d.tap to wake, tap to lock( koristim app), glance, odlicnu kameru, stabilan rad baterije, dobar microfon, odlicnu tastaturu, tac i vidljivost ekrana...
Videcemo sta nosi, a sta donosi 10.
filip89x, a jesi tražio aplikaciju za pattern lock, sigurno ima?
Na 640 se zaključava tap tap po MS znaku, pretpostavljam da će tako biti na svim telefonima kad dođe 10ka.
Na 640 se zaključava tap tap po MS znaku, pretpostavljam da će tako biti na svim telefonima kad dođe 10ka.
-
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sub, 07. Sep 2013. 17:38
- :: Nokia808PureView
- :: Xiaomi Mi note 10
cvoruga, Nema nema. Ima za pojedine app ( recimo slike da se zakljucaju) ali i taj delimicno radi. Nije to, to. Pattern lock mora da bude oficijalan...
filip89x, Meni je taj pattern lock bezveze ja bih radije da naprave vecu tastaturu za kucanje sifre da bude nesto nalik na iphone fazon to mnogo dobro izgleda po meni .
cvoruga, Mislim da se ne klikce po MS znaku nego pored na navigation bar .
cvoruga, Mislim da se ne klikce po MS znaku nego pored na navigation bar .
- vojkan85
- Mobil manijak
Po meni ono sto bi bilo lepo da ima je:
1. Glance i led notifikacije
2. Sound profiles
3. Notification kao text, a ne kao jos jedan sms
4. Preostalo vreme do alarma
5. Direktan upis alarma a ne skrol za sate i minute
6. Mogucnost drugog prikaza menija
7. Toogle widget ili pak neko dugme za app koje to imaju kao opciju
8. Prikaz baterije uvek, a ne na povlacenje gornjeg dela ekrana
9. Precice kada je zakljucan ekran
...loading...
1. Glance i led notifikacije
2. Sound profiles
3. Notification kao text, a ne kao jos jedan sms
4. Preostalo vreme do alarma
5. Direktan upis alarma a ne skrol za sate i minute
6. Mogucnost drugog prikaza menija
7. Toogle widget ili pak neko dugme za app koje to imaju kao opciju
8. Prikaz baterije uvek, a ne na povlacenje gornjeg dela ekrana
9. Precice kada je zakljucan ekran
...loading...

Ally, vrlo moguće da grešim, verovatno je po navigation baru, ali mi se sviđa,
mada ja i sad koristim app, tapnem i zaključam ekran.
vojkan85, praktično da prekopiraju Android
.
Šalu na stranu, slažem se.
mada ja i sad koristim app, tapnem i zaključam ekran.
vojkan85, praktično da prekopiraju Android

Šalu na stranu, slažem se.
vojkan85, Za glance nisam siguran kako radi, mislio sam da je taj glance za skuplje telefone medjutim kad je ubacen na 640 a nema ga na 735 ne znam o cemu se tu onda radi . Koliko ja znam LED notifikacije ce biti integrisane i radice na telefonima koji su imali LED lampice ali ih nisu koristili zbog WP 8.1 ali to je mali broj telefona . Prikaz % baterije uvek bi mozda malo ruzno izgledao ali definitvno bi bilo dobro da se napravi opcija za onog ko zeli da bude always on ili da stave % baterije u okviru znaka za bateriju to ne izgleda lose . Za ostale stvari i nemam bas neki komentar pa sam ih preskocio ali nisu lose ideje .
cvoruga, Iskreno nisam ni ja 100% siguran za to ali logicnije mi je da se klikne na bar nego na MS logo i cini mi se da sam tako cuo u jednoj recenziji za L640 .
cvoruga, Iskreno nisam ni ja 100% siguran za to ali logicnije mi je da se klikne na bar nego na MS logo i cini mi se da sam tako cuo u jednoj recenziji za L640 .
Pored glance nemas potrebe za led notifikacijama. Na glance imas pozive, poruke, mail, messenger, viber. Mislim da se i ostalo moze dodati.
novak, Jako mali broj telefona ima ugradjenu LED lampicu tacnije mislim 2 modela i to je to za sada . I glance svakako trosi mnogo vise baterije nego LED lampica .
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Kad ovo vidi 1808, računaj da te čeka poduža debata.vojkan85 napisao:Draco, Ma o tome i ne treba mnogo trositi reci. Zna se sta je problem androida i zasto jede resurse. O Javi i da ne pricam.