Samsung i glasine o novim uređajima
Pravila foruma
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
Ukoliko želite da pogledate teme vezane za određeni OS, možete to uraditi preko sledećih prečica:
● Android OS ● Windows OS ● Bada OS ● Symbian OS ●
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
Re: Samsung i glasine o novim uređajima
Tacno. Prodaju oni S6, ali mnogo manje nego sto su ocekivali. Istina, potraznja za Edžom je mnogo veca nego sto su ocekivali, ali oni za to nisu bili spremni, pa su i tu propustili da zarade onoliko koliko su mogli - a i Edž, sa sve povecanom prodajom, ne moze da nadomesti slabije prodavanje regularnog modela.
Da ne bude zabune, ne mrzim Samsung, naprotiv - subjektivno sam vezan za tu marku, iako nikad nisam kupio neki njihov telefon, a zeleo sam, posebno N3 i N4, i zelim im da i dalje budu broj 1 po prodaji, jer nam to garantuje jos mnogo buducih modela iz Nout serije.
Da ne bude zabune, ne mrzim Samsung, naprotiv - subjektivno sam vezan za tu marku, iako nikad nisam kupio neki njihov telefon, a zeleo sam, posebno N3 i N4, i zelim im da i dalje budu broj 1 po prodaji, jer nam to garantuje jos mnogo buducih modela iz Nout serije.
- vojkan85
- Mobil manijak
- Pridružio se: Sre, 14. Nov 2012. 22:52
- :: Samsung Galaxy S8
- :: Huawei Honor 8 Lite
Evindzer, E ovde druze ne mogu da se slozim sa tobom
. Bas bih voleo da padnu par mesta unazad, pa da vidimo koliko su u stvari veliki i jaki.

- El Laki
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Uto, 18. Mar 2014. 18:37
- :: Xiaomi Redmi Note 4
Pre možda 2 meseca sam negde pročitao poređenje svih poznatijih kompanija u smartfon industriji na osnovu cifara koje ulažu u istraživanja i razvoj i tome slično. Samsung i Apple su bili baš ubedljivo u vrhu. Ne znam može li ih ko iznenaditi nečim. Ipak su inovacije osnova za uspeh a one potiču iz upravo takvih istraživanja i studija.
- bata bogdan
- Banned
- Pridružio se: Pet, 16. Dec 2011. 03:33
- :: Huawei X2 7.0 LTE
- :: Huawei M2 10.1 LTE
Ne vidim nikakavu inovaciju u s6 edge osim tog zakrivljenog ekrana,izgled copy-paste Iphone+Sony. Nikakav pomak i nikakve dalje inoovacije sto se tice izgleda,za samsung jeste to novina,ali prekopirana novina koja je vec vidjena

Huawei
- El Laki
- Prijatelj foruma
Tu je zakrivljeni displej, otisak prsta koji radi odlično, čini mi se i 14nanometarski procesor kao jedinstveni u svetu pametnih telefona.
- bata bogdan
- Banned
Ajde ti sad nama ,koji ne znamo nista
Objasni razliku u radu sto se tice procesora u s6edge i npr moj huawei x1?
Sta to sad znaci onom njaobicnijem fensi kupcu za s6edge

Objasni razliku u radu sto se tice procesora u s6edge i npr moj huawei x1?
Sta to sad znaci onom njaobicnijem fensi kupcu za s6edge

Huawei
- El Laki
- Prijatelj foruma
Najobičnijem fensi kupcu apsolutno ništa. Ali ljudi koji se razumeju u arhitekturu proceosra je verovatno jasnije nego nama. Uzmi samo apple procesor na iphone i radni takt a uzmi snapdragon. I reci koji bolje radi. To su ta istraživanja i inovacije a ne prosto guranje cifara.
- kutijagreha
- Banned
- Pridružio se: Uto, 05. Jul 2011. 21:41
- :: Telefon na pipanje
- Kontakt:
Nema tu veze procesor koliko ima veze sam sistem
- El Laki
- Prijatelj foruma
Ali i to je rezultat silnih ulaganja u istraživanja i sl. Nemoj pogrešno da me razumeš, daleko od toga da branim Samsung ili Apple ali hoću da kažem da su tu gde su kako zbog marketinga tako i zbog naprednijih rešenja. Isto važi i za LG. Pa nisu knock code, laserski fokus, zadnje dugmiće i ostalo smislili preko noći. To se testiralo, usavršavalo dok nije dovedeno pod konac. Isto važi i za softver i update. U ovako aktivnom i brzo-razvijajućem tržištu uvek treba ulagati u usavršavanje i inoviranje da te ne bi pregazilo kako vreme tako i konkurencija.
- bata bogdan
- Banned
Ja cu samo ovo da spomenem,
-Samsung tab s 8,4
Qualcomm Snapdragon 800
Exynos 5 Octa 5420
Quad-core 2.3 GHz Krait 400 (S800)
Quad-core 1.9GHz Cortex-A15 & quad-core 1.3 GHz Cortex-A7
Mali-T628MP6 (Exynos 5420)
- Huawei Medipad x1
Hisilicon Kirin 910
Quad-core 1.6 GHz Cortex-A9
Mali-450MP4
U realnom radu,za nepoverovati Huawei X1 razbija koliko bolje radi od tab s
-Samsung tab s 8,4
Qualcomm Snapdragon 800
Exynos 5 Octa 5420
Quad-core 2.3 GHz Krait 400 (S800)
Quad-core 1.9GHz Cortex-A15 & quad-core 1.3 GHz Cortex-A7
Mali-T628MP6 (Exynos 5420)
- Huawei Medipad x1
Hisilicon Kirin 910
Quad-core 1.6 GHz Cortex-A9
Mali-450MP4
U realnom radu,za nepoverovati Huawei X1 razbija koliko bolje radi od tab s
Huawei
- El Laki
- Prijatelj foruma
Nisi tako i ranije govorio. Bio si podjednako oduševljen sa oba fableta i do sad nijednog trenutka nisi napominjao toliku razliku u radu. Ako je to zaista tako, onda tvoje priče od ranije padaju u vodu.
Razlog za promenu si naveo samo slabu bateriju na Tab S. Ništa o tome kako X1 razbija Tab S.bata bogdan napisao: Samo korišćenje tableta je ajde malo je da kazem perfektno, nego odlicno. Ne, a ama baš nikakvih stucanja , lagova itd...za sad bar još nisam nista primetio. Napunio sam ga meni potrebnim aplikacijama i sve glatko radi. Testirao sam ga tako što sam u Chrome više stranica otvarao ostavio da se učitava i onda neke app otvarao skrolovao levo desno, znači sve ok.
I da, Snapdragon nije Samsungov procesor, već Exynos a on koliko dobro radi može se videti na Note 4 i S6.bata bogdan napisao:Ode Tab S na eBay za prodaju, dobar jeste, ali mi je prakticniji i bolji zbog baterije Huawei X1.
Poslednja izmena od El Laki u Sre, 10. Jun 2015. 15:48, izmenjeno 1 put ukupno.
Bato, jer snapdragon je sada postao imidž. Guraju neke ogromne cifre jezgara, a sam rad im nije ništa posebno optimizovan...
- bata bogdan
- Banned
Jesam i dalje odusevljen sa tab s ,pogotovo ekran kakav je,i stojim iza toga,ali stvarno bolje radi x1,i pisao sam to vec negde ,dok je i tab s jos bio kod mene.
Na zalost,tab s ima falinku sa baterijom,svuda je vec opste poznato oko toga,i to ne odmah ,bar kod mene se pokazalo posle tri meseca koriscenja.
Da ,x1 radi mnogo lakse ,koliko sam ja to mogao da uporedim,na osnovu otvaranja aplikacija itd,sto znaci daa je opet huawei bolje sve optimizovao nego samsung na tab s.
Da nisam imao problem bas sa baterijom na tab s,sigurno ga ne bih menjao
Na zalost,tab s ima falinku sa baterijom,svuda je vec opste poznato oko toga,i to ne odmah ,bar kod mene se pokazalo posle tri meseca koriscenja.
Da ,x1 radi mnogo lakse ,koliko sam ja to mogao da uporedim,na osnovu otvaranja aplikacija itd,sto znaci daa je opet huawei bolje sve optimizovao nego samsung na tab s.
Da nisam imao problem bas sa baterijom na tab s,sigurno ga ne bih menjao

Huawei
- djordjemalisic
- Redovni učesnik
- Pridružio se: Pet, 19. Sep 2014. 20:46
- :: xXx
- Kontakt:
Samo mi nije jasno sta je to "zahtevan korisnik" i sta on konkretno radi sve sa telefonom sto ga distancira od prosecnog korisnika?
- bata bogdan
- Banned
Zahtevnom korisniku, je najbolja dobra baterija, a to sad ne razumem ni ja nekada pojam "zahtevni korisnik"
Huawei
- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
Onaj koji nema šta drugo da radi nego drnda telefon po ceo dan, pa tako napravi 6-7-8-9 sati SOT.

"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica
- bata bogdan
- Banned
Pa da onda svrstamo ovako
1. Zahtevni "DOKONI" korisnici
2. Zahtevni "POSLOVNI" korisnici
3. Zahtevni FENSI korisnici
Ima li jos nekih?

Ima li jos nekih?

Huawei
- El Laki
- Prijatelj foruma
Ja na to gledam kao nekog ko ce telefon staviti pred teze zadatke nego vecina korisnika. To moze biti neko ko ce dnevno praviti 50-100 fotografija, nego ko ce gledati po par sati video sadrzaja ili neko ko ce jako cesto koristiti neki oblik multitaskinga. Kao sto rece bata, kod takvih korisnika baterija je uglavnom "problem" tj prva na udaru.djordjemalisic napisao:Samo mi nije jasno sta je to "zahtevan korisnik" i sta on konkretno radi sve sa telefonom sto ga distancira od prosecnog korisnika?
- Evindzer
- Prijatelj foruma
- Pridružio se: Ned, 24. Avg 2014. 20:07
- :: Samsung Beleška 10
- :: Široka Noklica
bata bogdan napisao:Pa da onda svrstamo ovako
Ima li jos nekih?
![]()
![]()
Ima: zahtevni korisnik koji se qrči.

Za mene je zahtevan onaj korisnik kome telefon služi kao kompjuter u malom - i u pokretu. Dakle, i lični i poslovni aspekti; i komunikacija i multimedija; i obaveze i zabava. Takav korisnik često (ali ne i obavezno) zna i da rutuje ili džejlbrejkuje telefon i, iz ugla gledišta običnog/prosečnog/nezahtevnog korisnika, zna još milion čudesa (koje su najčešće samo sitnice koje većini drugih ne padnu na pamet).
E sad, postoji i treća grupa korisnika - entuzijasti, koji su negde između ove dve ranije pomenute grupe, i kojima nije neophodno da znaju sve što i napredni korisnici, ali se interesuju za tehniku, pa zato (ili iz nekog drugog ličnog razloga) znaju više od prosečnog, a manje od zahtevnog korisnika.
Sebe svrstavam u ovu treću grupu.

Poslednja izmena od Evindzer u Sre, 10. Jun 2015. 17:26, izmenjeno 2 puta ukupno.
- m@c|-|oR
- Expert
- Pridružio se: Pon, 19. Apr 2010. 21:21
- :: Samsung Note 20 Ultr
El Laki, A ostali korisnici ne prave fotografije, ili ne gledaju video?
Ne uklapa mi se taj opis, nekako.
Multitasking? Da li si mislio da ako na primer ja stavim slušalice i uključim Run Tracker i šetam sat vremena? Ili nešto drugo?
Sebe zahtevnim korisnicima zovu ljudi koji opterećuju ekran i time i bateriju, ne vidim drugu definiciju.
Da li je to instant messaging, igranje igrica, slikanje, gledanje videa ili štagod.
Ali.
U suštini to nije neko veliko opterećenje za sadašnje procesore, pa zahtevno korišćenje treba malo da se redefiniše.
Ne uklapa mi se taj opis, nekako.
Multitasking? Da li si mislio da ako na primer ja stavim slušalice i uključim Run Tracker i šetam sat vremena? Ili nešto drugo?
Sebe zahtevnim korisnicima zovu ljudi koji opterećuju ekran i time i bateriju, ne vidim drugu definiciju.
Da li je to instant messaging, igranje igrica, slikanje, gledanje videa ili štagod.
Ali.
U suštini to nije neko veliko opterećenje za sadašnje procesore, pa zahtevno korišćenje treba malo da se redefiniše.
"Kad čovek nešto neće, on nađe razlog, kad hoće - nađe način"
Kineska Poslovica
Kineska Poslovica