Vidim da je SonyEricsson udario na konkurenciju i u višoj klasi telefona, pošto su glavnog konkurenta Nokiu već gotovo oduvali daleko povoljnijim cenama svojih telefona u nižoj i srednjoj klasi. Prave odlične telefone, nema šta! Ja sam kupio T630 pre godinu i po dana, prodao ga nedavno i kupio K700i i mislim da ću se zadržati na SonyEricsson telefonima, samo još da prošire paletu Symbian telefona. Otklonili su gotovo sve bagove koje su imali. Bravo za SE!!!
hahahha, SE oduvao nokiu u nizoj i srednjoj klasi taj film netjemo skoro gledati, nazalost... SE sada radi ono sto je nokia radila svih ovih godina izdavajutji milion modela sa minimalnim razlikama i prosiruje portfolio sa razlicitim form factor-ima...
Primer 1. - Nokia 2600 i SE T230/290, koštaju slično, a 2600 nema MMS što je totalna glupost (kupila moja koleginica, pa se iznervirala kada je to saznala), mislim da je za taj model to ogroman minus;
Primer 2. - Nokia 3100 i SE J200/300, opet slična cena, a SE nudi bolji ekran, potpuno funkcionalan IC port i sinhronizaciju sa MS Outlook-om, 3100 nema ništa od toga;
Primer 3. - Nokia 6020 i SE T630, N6020 košta skuplje, a funkcionalno je daleko ispod SE T630 (nema BT, malo lošiji ekran).
Primera ima još mnogo, ali ne bih više da nabrajam da ovaj post ne bi bio ogroman.
nevidljivi, nisi u pravu jer kao prvo Nokia ima mnogoooo veci spektar telefona nego SE i veruj mi nema shanse da oduvaju Nokiju tek tako u nizoj i srednjoj klasi...Imaju oni josh dosta posla da bi to uradili...
Nemam nameru da se raspravljam i da dalje idem u off, ako ti mislis da SE ubi Nokiu i mislis da su tvoji argumenti odlicni ja nemam nista protiv, zivi u zabludi ja stvarno nemam volje a zivaca da se po milioniti put raspravljam i objasnjavam... pogotovo sto bih pricao protiv necega sto bih i ja voleo da je tako...
Ma ljudi sve je u redu, nisam ja mislio da se raspravljam, zna se da je kod nas presudna cena i da većina želi da za što manje novca dobije što više mogućnosti (i ja sam jedan od njih), a statistike kažu da su i u svetu za sada najprodavaniji modeli telefona upravo iz srednje klase. Nisam želeo da me neko pogrešno shvati, samo je stvar ukusa, tj. ko šta voli.
To što je Dexter rekao za SE takođe stoji, trebali bi da izbace što više modela i da imaju još fleksibilniji softver (tu je Nokia u prednosti), mada sve više ljudi koje poznajem se radije odlučuju za SE nego za Nokiu upravo zbog toga što sam naveo. Jedan moj prijatelj koji je do juče priznavao samo Nokiu kao proizvođača je pre godinu dana prešao na SE, sada ima K750i i kaže da je izabrao njega pre nego Nokiu 6230i i da će ostati na SE telefonima.
Sony Ericsson predstavio je model Z710 - preklopni telefon s kamerom za poslovno okruženje. Ovaj preklopni telefon sa EDGE brzinom predstavlja kombinaciju najnovijih poslovnih i multimedijskih aplikacija. Jednostavno se sinhronizuje sa PC-jem za potrebe ažuriranja kalendara i kontakata.
Među jednostavnim poslovnim aplikacijama mogu se naći podrška za push e-mail i RSS napajanje za ažuriranje vesti i slanje izveštaja direktno na telefon. PC alati podrazumevaju sinhronizaciju telefonskog imenika i kalendara korisnika, kao i podršku za USB 2.0. U paketu se nalazi memorijska kartica Micro (M2) od 64MB koja se može proširiti i do 1GB i iskoristiti za čuvanje i prenos bilo koje vrste multimedijskih sadržaja, uključujući tekstove, grafiku, video zapise, slike i audio fajlove.
Takođe, Z710 ima i Access NETFRONT full HTML pretraživač. Njime brz pristup web-u postaje jednostavan kao kod PC-ja, a EDGE brzina omogućuje brzo učitavanje stranica. Ima i najnoviji Bluetooth 2.0 za brz prenos podataka sa ostalim Bluetooth uređajima, što mu omogućava vezu sa dodacima poput bežičnog headseta i handsfree kompleta za kola. Z710 podržava i Bluetooth streaming u stereu (A2DP).
Kamerom od 2 megapiksela mogu se praviti slike i video zapisi koji se mogu lako poslati putem MMS ili Bluetooth, sačuvati na memorijskoj kartici, ili brzo prebaciti na PC preko USB kabla.
U paketu za zabavu nalaze se medija plejer visokih performansi i FM radio sa RDS. Medija plejer podržava sve standardne formate muzičkih fajlova, uključujući i novi e-AAC+ format, čime se znatno smanjuje prostor na memoriji i vreme učitavanja.
Preklopni dizajn daje mesta za veliki spoljni LCD ekran. Ovim se mnoge funkcije mogu vršiti bez otvaranja telefona. Upotrebom direktnih tastera koji su pored ekrana, može se pristupiti i upravljati medija plejerom, FM radijom, SMS pregledom poruka, obaveštenjem o zadacima i dnevnikom obaveza.
Z710 telefon sa četvorostrukim opsegom EDGE/GPRS će biti dostupan u svetlocrnoj i metalikžutoj boji i počeće da se isporučuje u 3. kvartalu 2006. godine.
@akki,dexter: pa npr. ako za 150 evra imas bolji SE nego nokiju, za 100 evra ista prica... itd.... Tako da se ne bih slozio sa vama. U nizoj klasi SE telefoni su dosta jeftiniji i bolji po specifikacijama ali u praksi neki od nokia telefona su bolji (citaj: rekao sam neki, ne svi).
gallee said: Da li postoji mogucnost da se napravi java aplikacija koja moze da instalira sis i sisx fajlove?
Program bi bio najprodavaniji svih vremena i totalno bi pregazio prednost simbijan modela.
* maloprodajna cena sa uključenim PDV-om. Dinarske cene modela se dele sa prodajnim efektivnim kursom NBS koji se ažurira na svakih nekoliko dana. Plaćanje ISKLJUČIVO u dinarskoj protivvrednosti.