LED ili LCD televizor

teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija
Pravila foruma
Teme koje ne spadaju ni u jednu od postojećih kategorija.
Postovi napisani u ovom delu foruma ne ulaze u ukupan broj korisničkih postova.
Odgovori
sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Re: LED ili LCD televizor

Post od sugarcoated_ass »

Ma Vivax bre! :D
Imam Vivax imago (mislim da je edge-lit) LED od 24", FullHD i po kvalitetu slike kolje mog Sonyja (LCD, 32", FullHD) zestoko. Na Soniju mi je slika jako sivkasta i isprana koliko god da se igram sa bojama, dok Vivax ima brutalan (u pozitivnom smislu) kontrast i veoma zive boje. Na soniju je bela svetlo siva (i na max osvetljenju), a na Vivaxu je "oslep'o sam" bela. :D No, mozda to neko ne voli, ali meni je odlicna slika.
E dosta sam ispemovao temu. Mozete nastaviti. ;)

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Panasonic imaju moji roditelji u stanu i odlican je televizor. 32" ekran, full HD, HDMI i ostale, manje-vise standardne, dzidza bidze. Kvalitet slike je dosta dobar, s obzirom da je obican LCD panel u pitanju, tako da se ne bih bas slozio da je kvalitet pod znakom pitanja. Kod sestre u sobi je 24" Hitachi televizorce, takodje sa svom dodatnom "opremom", sve super sljaka...
Realno, sto se brendova tice, ne verujem da se covek moze puno zeznuti, cak i da uzme neki kineski LCD. Poznatije marke su skuplje jer im je ime poznatije, decenijama su prisutne na trzistu i slicno. Manje poznate marke nude maltene istu tehnologiju za znatno manje para, jer je tehnologija omasovljena i jeftinija za proizvodnju kako vreme prolazi.
Ovo napisano vazi za tv aparate. Kod potrosacke elektronike druge vrste, mislim da je situacija malo drugacija. Ipak je daleko bolja neka Olimpusova digitalna kamera od neke kineske sklopocije.

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Godinama koristim lcd televizore proizvodjaca Toshiba i veoma sam zadovoljan.Najbolja kupovina je tv sa led osvetlenjem proizvodjaca Samsung i LG.Kad napisem najbolja-mislim na ulozeno-dobijeno.Samsung paneli se ugradjuju u 70% televizora,pa cak i u Sony modele sa ekranima vecim od 32 inca.Ostala elektornika cini televizor da bude bolji od drugih.Najbolji brendovi su Sharp,Sony,Pioneer...ali su oni dosta skuplji.Nisam za kupovinu modela tipa Vivax,Vox,Fox i milion drugih nepoznatih marki kineskih i turskih proizvodjaca,bez obzira sto oni imaju takodje lepu sliku i povoljnu cenu.Razlika u ceni izmedju tih televizora i nekog Lg-a je 23-30 e sto je zanemarljivo kada je u pitanju kupovina televizora,a poznato je da je i servisna podrska mnogo bolja kod proverenih i poznatih proizvodjaca.Plazma televizori odlaze u istoriju i zaborav i ne treba o njima razmisljati.Bolje je kupiti full HD,ali,sve zavisi sta ces na njemu gledati.Ako nemas dobru kablovsku nista ne vredi full hd,razliku neces primetiti,(osim ako ne gledas sa pola metra udaljenosti).Izbor je sada ogroman,nije tesko izabrati.
LG G2 Black,16GB

Dule87
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 20. Okt 2008. 01:47

Post od Dule87 »

Kolege ja se ponovio! :D http://www.trustedreviews.com/samsung-u ... _TV_review Hvala puno svima koji su ucestvovali u temi i pomogli mi da se odlucim! :) Na prvi pogled izgleda jako lepo i elegantno,slika i zvuk perverzija! :o Videcu ovih dana da li sam napravio pravi izbor,kad se malo slegnu utisci!Jos jednom hvala vam svima na savetima i objasnjenjima i veliki podrav! :wink:
Samsung Galaxy S3 I9300

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

Dule87, čestitke, da te dugo i dobro služi! Što se tiče multimedije na TV-u možeš kasnije da uzmeš MK808B Dual Core Android 4.1 Jelly Bean TV BOX ili nešto slično i imaš smart opcije na televizoru, odnosno Android uređaj.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

Green
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Pon, 05. Jul 2004. 18:20
:: ...

Post od Green »

Dulence, u zdravlju i sreci da te sto duze sluzi nova televizorcina! Mislim da si uzeo odlican model... 8)

Dule87
Mobil fan
Mobil fan
Pridružio se: Pon, 20. Okt 2008. 01:47

Post od Dule87 »

iKe, Green, hvala momci puno! ;)
Samsung Galaxy S3 I9300

Behemoth
Expert
Expert
Pridružio se: Sub, 10. Okt 2009. 13:59

Post od Behemoth »

AnGeL oF LoVe napisao:Nisam za kupovinu modela tipa Vivax,Vox,Fox i milion drugih nepoznatih marki kineskih i turskih proizvodjaca
Drugar je uzeo Vivax led tv,crkao mu posle mesec dana,nije mogao da se popravi i dobio je novac nazad...
Jos me pita sta da uzme,ja mu kazem,Sony,nije hteo da me slusa jer je Vivax duplo jeftiniji od Sonyja u tom rangu,ali koliko para toliko muzike.Imam Sony tv iz 1986,nijednom nije bio u kvaru,sad imam led od 42 inca,jeste da je kostao boga oca,ali nije mi zao para za to.
Causing heavy casualties, clear opposing nests. Overpower outposts, seizing the crest.
Rushing on to Longarone, speed means surprise. Whole brigades surrender, vanquished at sunrise.

toda81
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma
Pridružio se: Ned, 11. Nov 2007. 17:35
:: Note 4 N9100 dual

Одг: LED ili LCD televizor

Post od toda81 »

Bolje je uvek uzeti nesto kvalitetno nego kupovati stvari losev kvaliteta jer na taj nacin jos gore prodjemo i finansijski
Note IV N9100 dual

sugarcoated_ass
Sertifikovani Trol
Sertifikovani Trol
Pridružio se: Pet, 05. Nov 2010. 08:36
:: Samsung Galaxy A52s
:: Nokia 8.1

Post od sugarcoated_ass »

Behemoth, ma baksuz. Moj radi vec godinu dana bez problema, a CRT Vivax-ov sam uzeo 2006. i radi i dalje perfektno. Sad ga moja baba koristi, a kod nje TV radi 25/7 (yep, 25 sati dnevno! :D)... :lol:

Mozda ja imam srece sa tim stvarcicama, jer eto, npr. imam Behringer studijske monitore koji sam platio 80e i rade mi vec par godina, a poznaniku Yamahe od 400e riknule za godinu dana. Behringer mikseta koju sam platio cca 6000 din mi isto tako radi vec duze vreme, a sa Stanton-om sam se napatio i na kraju ga prodao. Lucky bastard! 8)

Btw, Vivax i MS Industrial su ista firma... cisto ako neko nije znao. :wink:
I jedno i drugo je marka smisljena za podrucje Hrvatske, Makedonije, Srbije, Bosne i Crne Gore. MS za racunarske komponente, gedzete i sl., a Vivax za kucne uredjaje, audio i video opremu.

AnGeL oF LoVe
Mobil stručnjak
Mobil stručnjak
Pridružio se: Čet, 23. Mar 2006. 22:18
:: Note 4
:: Note 10 lite

Post od AnGeL oF LoVe »

Ima malo istine u pisanju psyhound.Kada kupujete pomenute Kinesko-Turske proizvode,morate imati srece da vam zapadne dobar primerak.Slicno je i sa mobilnim telefonima.Svi smo citali Miodragove komentare o kineskoj kopiji telefona,koliko je bio zadovoljan i kako ga je lepo sluzio a znam gomilu istih telefona koji su zavrsili u smecu posle nekoliko meseci.Da se ne uzdajete samo u srecu,kupite proizvod dokazanog i proverenog proizvodjaca koji uz kvalitetan proizvod nudi i servisnu mrezu,rezerne delove..Cisto da vas ne boli glava kasnije
LG G2 Black,16GB

miodrage
WP_guru
WP_guru
Pridružio se: Pon, 13. Mar 2006. 23:35
:: iPhone 14 Pro Max
Kontakt:

Post od miodrage »

AnGeL oF LoVe, ali isto tako sam odmah napomenuo da je prvi primerak tog modela (AnyCool K800) imao falinku sa A slotom za SIM karticu, to sam na licu mesta otkrio. Sledeci primerak koji sma uzeo u ruke sam cackao jedno pola sata, i tek kad sam se uverio da sve radi onda sam ga uzeo.
Ceterum censeo, Androidam delendam esse!

janka_88
Expert
Expert
Pridružio se: Čet, 25. Avg 2005. 12:14
:: Samsung S21 Ultra 5G

Post od janka_88 »

Takođe ja smatram da treba obratiti pažnju i na frekvencije osvježavanja jer što je veća frekvencija to će biti "tečnija" slika i ljepša za gledanje. Standard je 50-100Hz dok su oni sa većim frekvencijama znatno skuplji ali eto čisto da se zna... :)

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Pon, 01. Nov 2004. 23:38
:: Google Nexus 6P
Kontakt:

Post od cale »

P. S. Pošto je Samsung u pitanju, takođe od pre 2 nedelje i Samsung Smart LED 40".
Kolekcija mi je sada kompletna. ;)

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

cale, koji TV si tacno uzeo? E sad mozes svasta da radis sa njim, uzivaj. Iako sam protivnik Androida i dalje, ovo je prilicno dobra stvar, na svu srecu Smart TV moze da se poveze sa svim platformama :D

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

miodrage,
TV je Samsung Smart UE40EH5300W.

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

cale, to je ok TV, sad sam malo bacio pogled na specifikacije, i ja se spremam nesto slicno da uzmem, samo ja ispod 46" ne idem :D Ako nije tajna, po kojoj si ceni uzeo i gde?

iKe
Mobil manijak
Mobil manijak
Pridružio se: Čet, 18. Mar 2010. 20:57
:: S6 edge
:: Nexus 7 2013

Post od iKe »

miodrage, znam da ti je Samsung drag, ali možeš da pogledaš i Panasonic ST 50, ako hoćeš plazmu ili neki iz LG cinema screen serije, ako ćeš LED.
The Member formerly known as L.S.I. .... Genuine vanilla ice cream sandwich... Nexus Prime

miodrage
WP_guru
WP_guru
Kontakt:

Post od miodrage »

iKe, plazmu necu, ali sam gledao Panasonice, gledao sam i Sony cak i sve to, ali gledam najbolji odnos cena/funkcije. A ja nisam neko ko se zadovoljava kikirikijem :D Naravno, imam dobre veze odakle cu ovo da nabavim nadam se za male novce :D

cale
Mobil manijak
Mobil manijak
Kontakt:

Post od cale »

miodrage, 64.695,00din. sa popustom od 5% za kes. U lokalnoj prodavnici bele tehnike u Pozarevcu.

Odgovori